Parlamentní volby 2017

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#676 » čtv 12. říj 2017, 13:27

tak hlavně to není něco co by na něj někdo tahal teď před volbami. co je v politice se upozorňuje na Bureše, na Čapí hnízdo, na Agrofert, na dotace, na ovlivňování medií, na pracovní podmínky v jeho firmách atd. atd.. je jasný, že teď ty hlasy jsou víc slyšet, a že to je vůli volbám. možná nějaké rozhodnutí se i cíleně urychlilo. ale rozhodně to není tak, že by roky nikoho nic z toho nezajímalo a teď před volbami by to na něj někdo hrozně nečekaně vytáhl.



SansLogique
Příspěvky: 1007

Příspěvek#677 » čtv 12. říj 2017, 13:34

...ale až donedávna to nijak nevadilo a agent Bureš byl vicepremiér a minister financií. Tak zkuste pravověrný kobliháře přesvědčit, že to teď není kampaň a účelovka.
U máti byla na návštěvě sousedka a když jí máti chtěla vykládat, co viděla ve Žlutým baronovi, tak nasraně odešla, že to jsou všechno lži a že to nebude poslouchat.



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#678 » čtv 12. říj 2017, 13:52

Přesně tak, napřed to byl hodný strýček, který jim za zvedání pracek platil hotově, pak to byl spojenec ve vládě, co dostal jak přehled o veškerém podníkání, tak i možnost "kleknout" a převzít jakýkoliv podnik, a teď je to najednou nepřítel a božínku.... i podvodník! Babiš se musí cítit podvedený právem - honit ho za 50mega, částku naprosto nicotnou, kterou si kupoval ty parlamentní čubky dokud neměl v ruce vlastní legislativní pobočku Afrofergu. Jen z biopaliv má miliardy díky eurobolševikům z Brusele a investici do socanů všech barev v předvečer minulých voleb.
A černoprdelníci se socany, zelenými a kalouskovci se dnes pohoršují? Vždyť je to jak hledět do potkaního hnízda!

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#679 » čtv 12. říj 2017, 15:16

SansLogique: ale vadilo, jen holt ne lidem co ho volí nebo jeho koaličním vazalům.



Golem
Příspěvky: 489

Příspěvek#680 » čtv 12. říj 2017, 15:39

Sedmej píše:Golem: tak je snad trochu rozdíl, poukazovat na politické (korupční) kauzy, které řeší soudy nebo někomu nadávat do huličů, fetek, vítačů a podobně. ;-)

Cos to tam zase připletl? :)

Sedmej píše:pavelg: hele to opravdu Piráti považuješ za tak velké zlo, že věnuješ tolik energie k tomu na ně furt nadávat? :-) nebo si myslíš, že když napíšeš, že to je ubohost, že to změní názor nějakého jejich voliče?

Tuhle otázku už jsi tu pokládal:
Golem píše:
Sedmej píše:zedik: mě by ti zajímalo, jestli tu všichni co máte furt potřebu na Piráti útočit, jste obdobně kritický i ke stranám které volíte. jestli tam řešíte minulost kandidátů, jestli tam přesně víte, jak si představují, že reálně prosadí svůj program. kdyby jo, tak snad nemáte vůnec koho volit.

Myslím, že nebýt Tebe a jhory, tak by tu Piráty nikdo zas tak moc neřešil. Většina z nás je volit nebude, ale nepotřebujeme si o tom pořád povídat. To Vy jim prokazujete medvědí službu. To neustálé svíjení se, překrucování, přesvědčování že bílé kolečko je ve skutečnosti černý čtvereček, akorát ta banda blbců tady to špatně chápe a nevidí to ve správných souvislostech... Kluci, jako politickovýchovní pracovníci ve zvláštní škole byste možná uspěli (i to "útočit na Piráti" by tam stylově zapadlo :-D), ale tady to imho vlastně ani není diskuze. Věřím, že nejsem jediný, kdo už Vám oponuje jenom kvůli tomu, aby tu Vaše příspěvky nezůstaly bez komentáře a neděsily neznalé návštěvníky.
Btw: myslíš, že Tvoje příspěvky jsou příliš chytré a je potřeba je zlidovět malými písmeny na začátcích vět?



Golem
Příspěvky: 489

Příspěvek#681 » čtv 12. říj 2017, 15:46

Babiš sice není první "mesiáš" s tunou másla na hlavě, ale daří se mu nadstandardně dobře. Kolik má voličů a kolik toho dokážou nevidět... Co mě ale překvapuje je, že se nikde nemluví o počátcích jeho podnikání. To přece řešily i soudy a i když to nakonec nějak uhrál, čekal bych, že to jeho oponenti nenechají ležet zahalené zapomněním.
Naposledy upravil(a) Golem dne čtv 12. říj 2017, 15:48, celkem upraveno 1 x.



mihlit
Příspěvky: 424

Příspěvek#682 » čtv 12. říj 2017, 16:49

Je to stejně šumák. Psal jsem to již i jinde. Babiš nemá voliče, on má věřící. Takže oni ví, že je to na něj nastrčené, jsou to lži a tak. No a když čirou náhodou on něco řekne blbě, než mu poradila jeho PR agentura, tak sami přijdou s různými teoriemi, jak on to vlastně myslel, co tím přesně myslel a další vysvětlování. Voliče bys přesvědčil, věřícího nikoliv, takže jak v diskusi poznáš, že se právě jedná o věřícího a ne běžného voliče, je diskuse ztráta času. Samozřejmě se to netýká jen ANO, ale i jiných stran a prezidentských kandidátů. Ono sice věřící-volič není vysloveně troll, ale výsledek je někdy podobný a i zde se řídím přeneseným významem nekrmte trolly.



SansLogique
Příspěvky: 1007

Příspěvek#683 » čtv 12. říj 2017, 17:52

Golem - možná, že kdyby se řešily počátky jeho podnikání, mohlo by to pro jeho současný oponenty mít nepříjemný důsledky. Kdo ví, jak je v tom kdo namočenej.

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#684 » čtv 12. říj 2017, 18:02

Sedmej píše:tak hlavně to není něco co by na něj někdo tahal teď před volbami. co je v politice se upozorňuje na Bureše, na Čapí hnízdo, na Agrofert, na dotace, na ovlivňování medií, na pracovní podmínky v jeho firmách atd. atd.. je jasný, že teď ty hlasy jsou víc slyšet, a že to je vůli volbám. možná nějaké rozhodnutí se i cíleně urychlilo. ale rozhodně to není tak, že by roky nikoho nic z toho nezajímalo a teď před volbami by to na něj někdo hrozně nečekaně vytáhl.

Sedmej: je zajímavé, že kauza Čapák je stará dost let a vyšetřování začalo až zcela a naprostou náhodou před volbama. Proč ne už loni nebo 3 roky zpátky? Navíc, jak je možné za za vlády jistých lidí byl kontrolní mechanizmus tak špatný ( nebo schválně nastavený? ) že šel tak jednoduše obejít? Jak je možné že ty lidi za to nebyli potrestáni? Jak to, že nikomu nevadí zlodějna OKD?
Nvíc bych rád upozornil, že do doby než někoho soud odsoudí, tak je stále naprosto čistý.

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#685 » čtv 12. říj 2017, 18:03

Golem píše:Babiš sice není první "mesiáš" s tunou másla na hlavě, ale daří se mu nadstandardně dobře. Kolik má voličů a kolik toho dokážou nevidět... Co mě ale překvapuje je, že se nikde nemluví o počátcích jeho podnikání. To přece řešily i soudy a i když to nakonec nějak uhrál, čekal bych, že to jeho oponenti nenechají ležet zahalené zapomněním.

Ono dost jeho oponentů má taky na hlavě dost másla, plus nějaké kostlivce ve skříni.



Niaz
Příspěvky: 131

Příspěvek#686 » čtv 12. říj 2017, 18:17

Whataboutismus není argument. Kolik mají másla na hlavě jeho oponenti je ve vztahu k Čapímu hnízdu úplně jedno. Stejně tak kauza OKD nemá na toto vyšetřování vliv (a neřekl bych, že nikomu nevadí).

S tím, že načasování před volbama smrdí od hlavy až k patě souhlasím, ale i to nic nemění.

Estébák je prostě zloděj a špína. A kdo mu žere, že tu naopak proti takovým bojuje, je mimo realitu.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#687 » čtv 12. říj 2017, 18:23

wigum: kauza Čapí hnízdo se vyšetřuje od konce roku 2015. a je fuk, kdy policie předloží obvinění. jakékoli načasování by bylo označeno Babišem jako kampaň proti němu.



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#688 » čtv 12. říj 2017, 18:42

wigum: Čapí hnízdo vyšetřoval OLAF, policie zcela jistě použila výsledky vyšetřování (které skončilo nedávno) pro vypracování obvinění. A že je to před volbami? V ČR je pořád před volbami. Parlamentní, krajské, senátní, evropské, komunální ... To by si případně kdekdo mohl stěžovat, že ho účelově obvinili před obchodní sezónou, před svatbou..
Kromě toho má PČR povinnost obvinění provést bez odkladu. Kdyby to nechali po volbách, tak by zase někteří řvali, že účelově zmanipulovala výsledek ve prospěch Bureše a možná by to vedlo k napadení regulernosti voleb..

Uživatelský avatar
gogan
Příspěvky: 978

Příspěvek#689 » čtv 12. říj 2017, 19:22

Samozřejmě, že Babišovi oponenti nejsou vždy čistí, možná tak ještě "křišťálově čistí". Však by bylo dobře kdyby na někoho něco Babiš napráskal. Pro nás jen dobře.



Golem
Příspěvky: 489

Příspěvek#690 » čtv 12. říj 2017, 23:17

O tom, jak to bylo s Čapím hnízdem, si iluze nedělám. Na druhou stranu vedle toho, že Babiš jenom za loňský rok čerpal na dotacích jeden a půl miliardy, je nějaké Čapí hnízdo celkem drobnost. Akorát že Čapí hnízdo nejspíš bylo hanebné překročení platných zákonů, kdežto ty dotace jsou v souladu s hanebnými platnými zákony.
Co mi ale na Babišovi vadí zdaleka nejvíc je to, že člověk pobírající takovéhle dotace je svým způsobem vazal, který dobře ví, že koho chleba jí, toho píseň musí zpívat. Takže před volbami nám slíbí ledacos, ale nevěřím, že naše zájmy nevymění za dotace, až na to přijde.
Jenomže jeho voliči (respektive spíš věřící, souhlasím s mihlitem) tohle vidět nechtějí, nebo je to mimo jejich obzory a jeho noví koaliční partneři to také nebudou chtít vidět, stejně jako ti staří, dokud se jim to hodilo.
Jinak pokud by si někdo chtěl přečíst něco o tom, jak se ten šikovný synek vypracoval, zkuste tyhle dva články:
http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/52406/legenda-o-svatem-andrejovi-reflex-odhaluje-zapomenute-informace-o-babisove-zbohatnuti.html
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2120295-petrimex-na-vedlejsi-koleji-reporteri-ct-odhaluji-jak-babis-ovladl-agrofert
Ta ČT mě docela překvapila, obecně jí nepovažuji za důvěryhodné médium a sleduji tam pouze občas AZ-kvíz, že si dovolili něco takového jsem nevěděl. Ale nějakou širší odezvu to asi nemělo.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: JirkaCV, Tomak a 18 hostů