Neadekvátní přístup ze strany PČR se zbraní v ruce?

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy


Jirik.fx
Příspěvky: 356

Příspěvek#106 » pát 13. říj 2017, 16:55

Vrátit do služby nebo aspoň vrátit nárok na výsluhu? A proč proboha? Kdyby jim neřekl, že tam má kameru tak ho snad zmlátili nebo co. Jestli kvůli takové blbosti neudrželi nervy na uzdě co teprve udělají s někým kdo fakt něco udělá a pošle je třeba do haj....lu.

Uživatelský avatar
tuton
Příspěvky: 387

Příspěvek#107 » pát 13. říj 2017, 18:16

Treba proto, ze by mohli dostat druhou sanci? Kdo z nas ji uz nekdy nepotreboval? Ale na druhou stranu je nechci hajit. Jsem z Plzne, jsem bejvalej policajt, Plzen je mala, je tezke byt nestranny. Kazdopadne tohle se proste nedela, rozhodne netvrdim, ze by jim to melo jen tak projit.



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#108 » pát 13. říj 2017, 19:52

Druhou šanci beze všeho, ale nejdřív ať dostanou podle zákona co jim náleží. Spravedlivě, neexemplárně, nic víc, ale ani nic míň. Jako represivní složky jsou tady od toho, aby zákony nekompromisně vyžadovali po druhých ale taky aby je sami dodržovali. Oni musí líp než kdokoli jiný vědět, co za jaký delikt hrozí a kdy se nechovají podle zákona. Policajti všeobecně a jako šarže už tuplem mají jít příkladem.
Když provedu přečin/tr.čin, policajti to taky někam neztopí ale obviní mě dle zákona. Když poruším ZOZ, přijdu o noty a železo pokud překročím normu a nikdo na PČR nebude diskutovat, že je to moc tvrdý, že by nade mnou měli přihmouřit oko. Prostě to mechanicky provedou.
Včera jsem jel rychle, přišel o 2 body, zaplatil bez keců a policajtovi při odjezdu popřál hezký den. Druhou šanci dostanu za rok až se mi body zase dosypou.



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#109 » pát 13. říj 2017, 20:09

Delate si srandu? Tihle by uz nikdy nemeli dostat zadnou sanci na nejakou privilegovanou pozici, evidentne se jedna o totalni selhani po strance psychicke zpusobilosti.

Uživatelský avatar
Petzold
Příspěvky: 1146

Příspěvek#110 » pát 13. říj 2017, 21:54

Zvlášť vzhledem k tomu, jaké jednotce jeden z dotyčných velí a druhý mu dělá zástupce. Navíc, nebyli v žádné akci, jeli na oběd. ;)

Uživatelský avatar
Prasor
Příspěvky: 70

Příspěvek#111 » sob 14. říj 2017, 06:48

Myslím, že pokud bych v práci porušil pravidla, dostal bych padáka, a to oprávněně v souladu s mojí smlouvou. Nikdo by nepátral po důvodech mojeho jednání, a už vůbec by se nikdo neobtěžoval uvažovat o nějaké další druhé šanci. Měli být okamžitě propuštění a to bez nároku. Mohou jít dělat třeba vyhazovače na disko. Tam je takové chování běžné a asi i žádoucí.

Uživatelský avatar
honzek86
Příspěvky: 347

Příspěvek#112 » čtv 19. říj 2017, 12:33

Neudrželi nervy na uzdě a chovali se jako hovádka - ale nikdo z nás neví, co za tím bylo. Každopádně to bylo neprofesionální. Nicméně průpovídky typu "že by si zasloužili jít do civilu" mě přijdou trochu moc. Stejně jako se ptal Marinakus: "Za co?"
Mnohem více rozhořčení mě popadá u toho "pána kamery". Denně takových blbečků za volantem, co dávají gesta typu "jen si houkni, jen si blikni" potkávám pět až deset. A že jednou takový hňup narazil na někoho, komu ruply nervy, proškolil ho a nechal ho cvrnknout si do textilu a způsobil mu životní trauma? Víte co? Dobře mu tak :D z tohoto faktu mám radost.
Bohužel ten někdo byl ve služebním poměru a bylo to hrubě neprofesionální ... o tom žádná ...

EDIT: A je to podáno nekvalitními médii, bezesporu ve prospěch "pána kamery". Tak se nad tím někteří zamyslete, než jim skočíte na lep :) jak už tu někdo psal - údajně toho video obsahovalo víc, než dal "pán kamera" médiím k dispozici. A to vystŕíhané bude zřejmě jeho neadekvátní chování - nemyslíte?

Uživatelský avatar
honzek86
Příspěvky: 347

Příspěvek#113 » čtv 19. říj 2017, 13:45

Tak jo - a teď ze střelecky technickýho (a trochu westernovýho) hlediska, už ne s ohledem na trestuhodnost chování jednoho či druhého :) a bez ohledu na to, že to nakonec byli dva policajti.
...
1) Pokud by se to stalo vám, pokusili byste se v této situaci tasit a pálit?
2) Pokusili byste se tasit, když byste neměli nejmenší podezření, že je to Policie? (auto bez majáků, prostě ochranka nějakýho mafiána - jsou to Vary, že ...)
3) Měli byste na to psychicky, nebo si myslíte, že byste to nakonec nedali?
4) Myslíte si, že byste tasili rychleji? Nebo že proti týpkovi s naštěknutým Glockem v ruce (možná nenaštěknutým?) nemáte šanci?

Uživatelský avatar
gogan
Příspěvky: 978

Příspěvek#114 » čtv 19. říj 2017, 14:09

To bys musel mít rozmyšlený a probraný než zastavíš. V podstatě zastavovat už odpoutaný se zbraní v ruce a otvírat dveře ... jinak pokud by ten druhý chtěl střílet tak jsi bez šance.
Jestli bych to udělal ... fakt nevím.



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#115 » čtv 19. říj 2017, 14:19

Já bych se nezmohl vůbec na nic, protože bych gorilu s tasenu pistolí v ruce v našich podmínkách vůbec nečekal, byl bych prostě překvapený. Asi bych po chvilce doufal, ať je to policajt a asi bych si pak na něj stěžoval.
Pokud bych to vyhodnotil jako jasné ohrožení svého života, tak bych ho spíš srazil autem, pokusil se to jejich objet nebo odhodit a uniknout z pasti. Na přestřelku od volantu proti dvěma bych asi ani nepomyslel.

Uživatelský avatar
honzek86
Příspěvky: 347

Příspěvek#116 » čtv 19. říj 2017, 14:26

gogan, pavelq: jsem na tom stejně. Jen mě zajímá, co si myslí ostatní :)

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#117 » čtv 19. říj 2017, 15:19

další nekonečná debata "coby kdyby" , lock

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů