SIG SAUER 1911-22

Krátké zbraně .22LR


jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#76 » pon 7. srp 2017, 18:10

Ten plastový stačí, jen jsem si nebyl jistý, jestli ten co jsi dal do odkazu je opravdu ten co máš. Díky moc :)



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#77 » stř 9. srp 2017, 20:33

Tak budu potřebovat ještě radu. Ten domeček bude po úpravě pasovat (jako v tom videu - bude třeba trochu zbrousit výstupek, aby se tam vešel), ale otvor pro pin držící vratnou pružinu je menší než je původní originální pin. Nemůžu ho nikde najít ke koupi, nemá někdo odkaz?

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#78 » čtv 10. srp 2017, 06:40

Tak tu dírku vrtni.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#79 » čtv 10. srp 2017, 08:25

Nejsem si jistej, jestli je ten původní pin dost dlouhej (spíš ne). V původním domečku je tlustej pin nasunutej z boku a mírně vyčuhuje do prostoru pružiny. V tom novým je tenká dírka procházející zepředu dozadu po okraji otvoru pružiny. Tj. pin je potřeba delší a úzkej, aby nevadil funkci pružiny, ale udržel ji. Asi bych musel vrtnout novou dírku tak, jak je ve starém domečku (z boku), abych měl jistotu že to bude fungovat.

Ponechám si to řešení v záloze, ale radši bych tam dal ten pin, co tam patří, nemám s tímhle zkušenosti, nevím, jestli by to ten plast vydržel.

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#80 » čtv 10. srp 2017, 08:36

Tak změř průměr a udělej ho třeba z hlazenky a nebo pružinovýho drátu. Funguje tam jen jako doraz a moc na tom nesejde.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#81 » čtv 10. srp 2017, 09:37

Hm, pravda, to by mohli mít normálně v železářství a vyšlo by to levně. Zkusím se mrknout, jestli něco seženu. Díky :)

EDIT: Tak mě napadá, že by mohl stačit i kalený hřebík, pokud bude mít správný průměr, aby tam dobře držel.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#82 » pát 11. srp 2017, 20:55

Tak jsem to vyřešil hřebíkem (zkrácen, zabroušen, ošetřen konkorem), snad nebude reznout.

Ale samotnou proceduru výměny jsem vyloženě protrpěl. Pokud to někdo hodně nepotřebuje, doporučuju to neměnit. Nutnost trochu ten domeček zbrousit není tak strašná, stejně tak příprava kolíčku pro zajištění pružiny, to jsem měl za chvilku.. Dostat ale pak na místo čep je dvojmužná práce. Než jsem přišel na to, jak to tam správně dostat, tak jsem musel trochu odvrtat dírku na čep na tom plastovém domečku, abych měl trochu vůli, podařilo se mi potom vyhodit dosti zásadní funkční součástku - ten plech s třemi pery - a trvalo mi dvě hodiny, než jsem přišel na to, jak tam vlastně má být, aby pistole fungovala. Docela hodně jsem si omlátil ten čep, jednou či dvakrát mi to uletělo a škrtnul jsem o pažbičky. Nakonec jsem přišel na to, jak ten domeček udržet na místě a dostat čep skrz na své místo (musel jsem využít pomoci přítelkyně, aby to vůbec šlo udělat, byly třeba 4 ruce), ale kdybych věděl do čeho jdu, vykašlal bych se na to a nechal tam ten původní domeček, protože taková rozdíl to zase není, aby to ospravedlnilo to peklo a to, že čep je teď viditelně omlácený kladivem (bez hrubé síly to prostě nešlo).

Prakticky jediné co z toho všeho bylo pozitivní, že jsem trochu líp pochopil mechanismus 1911 a jak to vlastně vevnitř funguje.



ppindian
Příspěvky: 276

Příspěvek#83 » stř 27. zář 2017, 08:12

Nazdárek,
tak jsem se dostal do stavu že začínám vnímat chod spouště a její vliv na přesnost. Nevíte o nějakém puškaři v Praze který by byl schopný u téhle pistole vyleštit/poladit spoušť?
Díky



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#84 » stř 27. zář 2017, 08:46

Jediný o kterém vím je Novotný, ale nemám osobní zkušenost (jeden ze zdejších členů mi psal, že s ním má zkušenosti špatné, vypadá to že je to někdy tak a někdy onak). A Střelnice Lero by měla někdy do konce roku otevřít a nabízí i služby puškaře (aspoň naposled když jsem se ptal, tak mi odepsali, že "do zimy").

Já musel tu úpravu domečku bicí pružiny vrátit zpět, protože mi zbraň nepřebíjí (vypadá to že tlak na tu pružinu vevnitř domečku je jiný díky jeho mírně odlišným rozměrům a té zbrani to prostě vadí). Ještě jsem nevyzkoušel, že je ok, možná se ukáže, že jsem ji doprasil tak, že bude potřebovat puškaře - takže budu vděčný když napíšeš, kam jsi ji nakonec dal.



ppindian
Příspěvky: 276

Příspěvek#85 » pát 27. říj 2017, 08:14

Tak jsem tu s reportem po vystřílení 2000 nábojů. Střílím většinou SB standard (výrobce doporučuje HV). Závady prakticky žádné, ty které jsou způsobím já přidržením závěru. Čistím a mažu kluzné plochy závěru a vnitřek při běžné rozborce, do detailu nerozebírám, vývrt nečistím skoro vůbec (prý to pak u malorážek lítá všelijak :-) ).

Včerejší nástřel na 25m už za mírného šera. S pistolí maximální spokojenost. Zatím přesnost zbraně přesahuje moje střelecké schopnosti :-)

20171026_172940.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#86 » pát 27. říj 2017, 08:24

Já mám teď docela problém. Po snaze instalovat jiný domeček pružiny mi teď pistole nechce správně přebíjet. Střelivo pořád stejné, takže to jednoznačně ukazuje na nějakou mou chybu při montáži a demontáži nového domečku.

Projevuje se to tak, že pistole vystřelí, většinou zvládne přebít (ale mám i hodně zádržek, to dřív nebývalo), ale nenatáhne kohout. Občas nezvládne ani správně přebít (buď zmíněná zádržka, nebo dokonce nenabere nový náboj). Tušíte někdo čím to může být? Jako by závěr neměl dostatečnou razanci při cestě vzad, ale vratná pružina je pořád stejná, vrátil jsem tam i původní domeček. Při nejhorším to dám puškaři, ale rád bych to zkusil nejprve odhalit a opravit sám (rád bych fungování mechanismu rozuměl líp).



ppindian
Příspěvky: 276

Příspěvek#87 » pát 27. říj 2017, 09:14

No, podle toho co jsi psal tak jsi něco dobrušoval, zvětšoval a pak to pojistil hřebíkem :-D
Mohlo by to být posunutím nějakého slícování, otlačení, jiného úhlu, třeba ta pružina někde drhne, nebo tam je nějaké větší úhlové tření.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#88 » pát 27. říj 2017, 09:23

Dobrušoval jsem a řešil hřebíkem ten nový domeček. Ten jsem samozřejmě vyjmul a dal zpět ten starý, ale je možné, že jsem nějak blbě usadil vratnou pružinu, zkusím to znova rozebrat a nafotit.



ppindian
Příspěvky: 276

Příspěvek#89 » pát 26. led 2018, 19:50

Tak jsem tu zase :-)
Vystříleno 2600 nábojů, pořád bez problémů. Ale laboroval jsem drobet s muškou a zjistil jsem že může mít tendenci se při přitahování červíka, když se to nepatrně přežene, prohýbat nahoru. Pod plátkem mušky v té mrňavé rybině se objevuje mezírka. Možná muška kvůli tomu pružení a pohybu závěru nemusí být úplně nehybná.

Nevíte jestli se dá sehnat na tuhle pistoli kovová muška?



Lars
Příspěvky: 2

Příspěvek#90 » čtv 15. bře 2018, 03:03

Ahoj,

narazil jsem na tohle vlákno až po roce vlastnictví Sig 1911-22, ale i přesto jsem se tu dozvěděl dost zajímavých věcí, díky za ně.

K debatě o sušení se zbraní s okrajovým zápalem, manuál od Sigu to říká jasně:

A snap cap must be used to check function.
To prevent damage to the pistol never fire the pistol on an empty chamber.

Takže žádná rána jistoty. Kdo nemá sušilku, může to řešit jako já nouzově malou hmoždinkou :-)

Jinak potvrzuju zkušenosti - studená má občas zásek, zatepla už ne. Střílím SB HV, se standardy jsem měl závadu na každém zásobníku. Táhne trochu doleva, to srovnám při montáži nových mušek, dík za ty linky tady. A rozhodně se pustím do likvidace zásobníkové pojistky, ta mi tedy děsně pije krev. Navíc jsem nikdy nepřišel na to, k čemu je to vlastně dobré.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů