CZ P-10C

zeroozero

Příspěvek#856 » čtv 23. lis 2017, 21:10

Letec 12 píše:Buď v pohodě, počkej do jara. Glock taky potřeboval nějakou dobu, než vychytal chyby a to i s poslední 5. generací. CZUB se zlepšuje.

No ale víš jak to je, já ji hrozně potřebuju teď hned :D

petasd

Příspěvek#857 » pát 24. lis 2017, 06:47

Presne tak tovorni SB. Jak se posune dolu to celo, tak se nedovre zaver. Je to opravdu o maly kousek ale staci aby se to sprajclo a nedovrelo. Pri zmacknuti spouste je videt ze se to celo hybe, tedy jestli jak povoli tlak na to celo to s kombinaci vetsi vule proste povoli a posune se dolu...

Yoki

Příspěvek#858 » pát 24. lis 2017, 08:15

Tak to reklamuj, blbej kus a omlat ji to tam o hlavu ! Ja G taky nechtel, mam vuci nim averzi, ale nastesti moje p10 slape pekne.

zeroozero

Příspěvek#859 » pát 24. lis 2017, 08:24

A hlavně se pochlub jak jsi pochodil ;)

Mem

Příspěvek#860 » pát 24. lis 2017, 10:45

Tak dnes koupeny a vyzkoušeny subsonicy S&B 140 grs a bez jediné závady (vystřílena krabička 50). Pocitově jde závěr dozadu pomaleji proti FMJ/SP, ale dojede kam má, další náboj má dost místa na vsunutí, žádná zádržka se nekoná, natožpak chycená hilzna. Stříleno pomalu i rychle po sobě. Proti FMJ a SP to i méně kope a na terči jsou dírky úhlednější (méně roztřepené), ale přesnost nebo soustřel při mých rukách asi šul nul proti jiným nábojům. :) Ale už bych o těch 140 grs dokázal uvažovat i na nošení (byť by se hodilo ještě pár krabiček testnout).
V nábojích jsem celkem laik, má nějaký význam to modré zbarvení přes zápalku? Viděl jsem to prvně.
01.jpg
02.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#861 » pát 24. lis 2017, 15:58

Mem: Kdysi se to resilo hodne snad na strelectvi, proste 9mm Luger, je tak ci tak hodne prubojny. Ja bych volil radeji lehci strelu ala SP 100grs. Ale to je na kazdem z nas, co preferuje a jak si do zduvodni. Stejne by nejvic zalezelo na tom, kam se clovek trefi.

Jinak ty naboje vypadaji teda hodne divne !? Jako by to nekdo lakoval doma hehe...

Drive platilo toto:
Cervene lakovani=naboje civilni
Zelene lakovani= naboje pro policii
Modre lakovani= naboje pro vojaky, ktere byly na horni hranici vykonu. Aby to fungovalo za kazdeho pocasi

Drive byl ale ten lak, takovy castecne pruhledny, proste na bazi lihoveho laku, nebo tak neco.
Ty fotky co tady mas, jsou nejake podivuhodne, ale mozna lakujou uz necim jinym, kdo vi...?!

Killing joke

Příspěvek#862 » pát 24. lis 2017, 17:17

Včera jsem koupil subsonic, že je zkusím a vypadají naprosto stejně.

Albert

Příspěvek#863 » pát 24. lis 2017, 17:39

Tyhle lakovaný na modro jsou teď normálně v prodeji. Jsou to stejné subsoniky jako ty staré. Podle mě to lakování je pouze utěsnění zápalky, nic zvláštního bych za tím nehledal.

audis

Příspěvek#864 » pát 24. lis 2017, 18:30

Tak si napište česky do sellier-bellot. Help desk snad mají a odpověď máte v pondělí ráno.

Knop

Příspěvek#865 » ned 26. lis 2017, 10:50

Objevilo se další video s vychýlením úderníku a zachycením na zadním bloku, začíná to ve 4:55.

http://www.youtube.com/watch?v=KU3WZr4Zjyk&t

Předkvapilo mě, že prostě stačilo úderník vychýlit a on v pozici, kde se potom zachytil na bloku, sám zůstal. Je vidět i ohebnost plastového kontejneru úderníku (nebo jeho pohyblivost v závěru).

Myslím, že úprava bloku, kterou jsem posílal na straně 51:

viewtopic.php?f=16&t=7988&start=750#p149939

vůbec není od věci.

SansLogique

Příspěvek#866 » ned 26. lis 2017, 11:31

No moment, ale podle tohohle videa stačí jednou natáhnout a úderník se sám srovná. A několikrát zdůrazňuje, že tu závadu musí udělat ručně sám a schválně, jinak se mu to nestává.

Kral jan

Příspěvek#867 » ned 26. lis 2017, 12:09

Také mě přišlo že se to sekne vždy jen když to pomalu spouštěl, když závěr vypustil normálně nic se nestalo.

Knop

Příspěvek#868 » ned 26. lis 2017, 12:29

Nesmí se stát NIKDY, aby se úderník zachytil, kde nemá, a způsobil závadu. Je úplně jedno, jestli problém sám zmizel po prvním pokusu o odstranění závady nebo po desátém.

Jak jsem psal, překvapilo mě, že úderník stačilo vychýlit a on na místě sám zůstal, předtím jsem si myslel, že se závada mohla vyskytnout, když někdo ten úderník schválně do poslední chvíle vychyloval.

Problém existuje a je jenom otázka, čím je způsobený.

Celkově špatný návrh sestavy úderníku?
Nebo jenom příliš malé rozměry plastového kontejneru, které umožňují, aby se moc pohyboval v závěru?
Nedostatečná kontrola kvality, která způsobuje, že (některé) kontejnery mají jiné rozměry, než by měly mít?
Nevhodný materiál kontejneru?
Nevhodný tvar zadního bloku v zadní části, který umožňuje, aby se za něj úderník zachytil?

SansLogique

Příspěvek#869 » ned 26. lis 2017, 12:54

Tak jemu se to nikdy nestalo, pokud to do tý polohy schválně nedal a pak to opatrně doprovodil = chybná manipulace.
Jinak určitě souhlasím, že by se to nemělo stát tak jako tak.
Co mě zajímá nejvíc, jestli všechny ty známý problémy CZUB řeší za pochodu, jak a kdy bude vyřešeno, nebo jestli to nechaj 5 let vyhnít jako P-07 Duty. Třeba ten návarek či co v místě vylejzající pružiny u mě není řešení.

veleba4

Příspěvek#870 » ned 26. lis 2017, 20:45

Zkousel jsem na moji p10. Zavadu nasimuluji pouze kdyz udernik vyhnu rucne uplne vlevo, az v nem cvakne a pomalu spustim rukou zaver, tak opravdu zustane viset. Pokud opet udernik vyhnu rucne, ale zaver spustim normalne zachytem dolu, pistole sama udernik srovna a zaver normalne zavre nadoraz. Cili u me pistole mohu problem vyloucit. Koupena 9/2017.

Zpět na