Neznámý útočník střílel z vozu na projíždějící auto, žena nepřežila

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy


mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#16 » sob 16. pro 2017, 18:13

Asi je to už jedno, jestli ji držel legálně, veřejnost zjistila, že šlo o "domácí zabíjačku", čímž se uklidnila a novináři už nemají v čem šťourat. Jsem zvědavý, jestli policie zveřejní, zda byla legální, protože zdroj (nemá nic společného s policií) mi tvrdí, že měl být držitelem (což neznamená, že střílel legální - mohl mít tlumič či černotu, aby na něj nepřišli, ale po činu to neunesl a zastřelil se).



mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#17 » sob 16. pro 2017, 18:14

SansLogique píše:mobil-man: Takže jestli to správně chápu, bude to skvělej argument pro trotly typu Dienstbiera a Gabala? Protože jak chápu ty tvoje informace, byla to zřejmě legální zbraň a střelec měl asi i nějakej výcvik?

No nevím, měl mít výcvik v bezpečnostních složkách. Proto patrně ty manévry kolem (ozbrojenci, vrtulník...). To nebude nic pro Gabala a Dienstbiera, když ten člověk zřejmě musel v minulosti projít psychotesty :mrgreen:



SansLogique
Příspěvky: 1007

Příspěvek#18 » sob 16. pro 2017, 20:20

mobil-man - Nesmíš hledat selskej rozum nebo logický argumenty u lidí tohohle typu. Zastřelení legální zbraní = zbraně jsou fuj a je potřeba je zakázat, přece kdyby jí neměl, tak by se to nestalo.
Že to je naprostá hovadina je nemůže vykolejit.
Obávám se, že to legální zbraň byla, ale naděje umírá poslední.

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1298

Příspěvek#19 » sob 16. pro 2017, 20:26

Musím souhlasit se SansLoqique... :( Tohle nahrává EU, která promlouvá skrz tlampač Dienstbiera... :(

Uživatelský avatar
erteple
Příspěvky: 229

Příspěvek#20 » sob 16. pro 2017, 20:44

Tak jsem si dnes přečetl článek a jal jsem se pátrat, o co jde - m. j. tady. A musím říct, že jsem zklamán. Přesně jak píší kolegové nade mnou - tohle se (nejspíš) bude sakra hodit našim nepřátelům - zakazovačům. Na jednu stranu mě fascinuje, že se najde blb, co svoji situaci nedokáže (s přihlédnutím k současné antizbraňové situaci) řešit jinak.
Ale po zamyšlení se ani nedivím, když petice měla jen 100 000 podpisů - a přiznejme si, že JEN, protože to znamená, že dvěma set tisícům (plus) držitelů ZP je situace střelců jako do určité míry homogenní skupiny nějak tak ukradená... Omlouvám se za povzdych, ale apeluju na potenciální "domácí zabíječe" a "zkratery", aby si problémy řešili jinak a uvědomili si, že ničí snahy tří set tisíc dalších lidí. Bohužel vím, že dotyční si to tu asi nepřečtou...



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#21 » sob 16. pro 2017, 20:50

Uz z toho nebudte tak predpos..ni, v devadesátých by to nestalo ani za clanek na desate strance, to bylo na dennim poradku. Ono je to IMHO stejne jedno, bud bude zajem takovy a nebo makovy, tyhle udalosti na to nemaji asi gvelky vliv. Rozhoduje se podle uplne jinych kriterii.

Uživatelský avatar
Letec 12
Příspěvky: 2415

Příspěvek#22 » sob 16. pro 2017, 22:46

Ani v jednom článku nebyla zmínka o legálním držiteli a to přesto, že jméno vraha věděli skoro od začátku.. myslím, tedy, že šlo o černotu. Jinak by to novináři dávno práskli a všichni by si na tom smlsli.



mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#23 » pon 18. pro 2017, 12:06

Tak nepřímo se potvrdilo, že nešlo o černotu, ale o legální zbraň: https://jihlava.idnes.cz/vrazda-jihlava ... -zpravy_mv

Viz slova "Jak kriminalista poznamenal, střelných zbraní vlastnil podezřelý několik. Před časem dokonce na policii nahlásil ztrátu jedné z nich."

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1298

Příspěvek#24 » pon 18. pro 2017, 12:14

Hmm... On se zastřelil, ale vražednou zbraň nemají... Tak snad mají aspoň tu, co se s ní zastřelil...



Otik Platenik
Příspěvky: 82

Příspěvek#25 » pon 18. pro 2017, 12:19

Překvapuje mě, že po tom všem co měl v minulosti dělat (vyhrožovat exmanželce smrtí, otrávit psy) pak ještě hlášená ztráta zbraně, měl pořád zbroják.



Knop
Příspěvky: 184

Příspěvek#26 » pon 18. pro 2017, 12:33

Lidi se tráví, škrtí, ubodávájí, dusí, topí, házejí se z výšky, ubíjejí, střílejí nelegálními zbraněmi, střílejí legálními zbraněmi, zabíjejí el. proudem, přejíždějí automobily, trhají výbušninami, atd. atd.

Myslím, že i lidem podprůměrně inteligentním musí být jasné, že odstranění jednoho prvku z téhle palety možností by nezměnilo naprosto nic.



mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#27 » pon 18. pro 2017, 12:53

Otik Platenik píše:Překvapuje mě, že po tom všem co měl v minulosti dělat (vyhrožovat exmanželce smrtí, otrávit psy) pak ještě hlášená ztráta zbraně, měl pořád zbroják.

No to je možná právě ten důvod, proč policie zatím naplno neřekla, že ty zbraně měl legálně (hlásit ztrátu nelegální asi nebude 8-) ) - snesla by se kritika, proč mu je nesebrali. Tady ale měly události opravdu rychlý spád, měl se dozvědět dva dny předtím, že soudy prohraje, takže těžko hodnotit, zda mu je mohli zadržet a vyzvat ho, když byl v té době možná "normální".

Uživatelský avatar
rumcajs_tr
Příspěvky: 121

Příspěvek#28 » pon 18. pro 2017, 13:46

No zajímavé bude, jestli se nakonec zjistí, že střílel tou zbraní, co ohlásil jako "ztracenou"... to pak asi moc voda na mlýn odzbrojovačům nebude... logicky mi pak totiž vychází tenhle argument:

Pokud vrah střílel zbraní, nahlášenou jako ztracenou, co se asi stane když donutíte lidi odzbrojit? Kolik bude najednou "ztracených" zbraní? Bude stav, kdy se mezi lidmi začne toulat tisíce či desetitisíce "ztracených" zbraní, lepší než stav, kdy má stát legálně držené zbraně pod kontrolou? Při nuceném odzbrojení k tomu zcela jistě v nezanedbatelném počtu dojde, nečekám, že všichni jsou takoví Mirci Dušíni, že poběží všechno vrátit. A další zbraně už budou přibývat pouze ilegální cestou...

Tohle odzbrojovači chtějí?

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1298

Příspěvek#29 » úte 19. pro 2017, 09:21

https://jihlava.idnes.cz/vrazda-jihlava ... -zpravy_mv

Střelec z Jihlavy přišel v soudních sporech se svou bývalou ženou o vše

„Mrtvá žena měla se svým bývalým partnerem v dřívější době neshody, kterými se v minulosti zabývala i Policie České republiky,“ potvrdila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.
Vše dokonce zašlo tak daleko, že expartner ženě údajně držel nůž pod krkem a vyhrožovat zabitím. V dubnu se ženě někdo pokusil otrávit psy. I tento případ si mnozí dávali do souvislostí s jejím bývalým manželem.
„Jejich spory byly opravdu velké a věděl jsem, že jí často i vyhrožoval. Že to ale zajde až takhle daleko, to by mě ani v nejdivočejších snech nenapadlo,“ pronesl Martin Málek, který se zastřelenou spolupracoval v jednom nadačním fondu.



Divné, že měl pořád zbraně...

I když samozřejmě otázka, co bylo nahlášené PČR...

Evidentně zahnán hodně do kouta a navíc v jeho věku... I když nejsou informace, kdo jejich podnikání táhl - on, ona, napůl...



jarda72
Příspěvky: 42

Příspěvek#30 » úte 19. pro 2017, 22:27

Nevím jestli někdo z Vás zažil rozvod. Často to vypadá jako soutěž, kdo koho více poníží, smutný to pohled. No bába přetáhla strunu a dál už to známe.

Mě by zajímalo jaký podíl na tom má naše justice. Předpokládám, že ho slíkla do trenek a soudy to posvětili. Přitom majetek z manželství se obvykle dělí half tu half. Je jedno kdo co proto udělal.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů