Objednávání z USA

Co jinam nepatří...
Uživatelský avatar
Har.Megido
Příspěvky: 131

Příspěvek#1 » pát 22. pro 2017, 18:25

Mám zrovna čerstvou zkušenost, že přes Shipito neprojdou ani střenky, ani gumový návleky. :-) Napsali mi to docela explicitně, že se s nima ani nechci hádat. Vím, že to mají v podmínkách, ale doufal jsem, že střenky třeba pustí. Když jsou ty Vánoce. :-) Existuje nějaká možnost, jak do ČR podobné věci dostat? Nebo už je to prostě neprokopnutelný? Nemyslím teď nechat si to poslat přes známé.
Když oni ani na Brownells CZ úplně všechno, co bych chtěl, nemají. :-) A Ježíškovi psát nebudu.



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#2 » pát 22. pro 2017, 18:56

Problém bych očekával u položky "Zbraně nebo střelivo" tam musí být pochopitelně licence. Ale střenky???
V září jsem si objednal napřímo u Dillona konverzní sadu na .357 Magnum. Z Arizony do Prahy to poslali přes U.S. Postal Service a po Česku to šlo (vč. celní deklarace a formalit) přes Českou poštu. Naprosto bez problémů, ačkoliv bylo na faktuře u položek napsáno "Conversion kit, Caliber: .38 Special & 357 Magnum", nikdo nic neřešil. Co by taky řešili, zbraň to není a střelivo taky ne.



Jenyk
Příspěvky: 35

Příspěvek#3 » pát 22. pro 2017, 19:15

S blbými oky na popruh na brokovnici jsem narazil přímo v americkém eshopu. Z exportu do Evropy byli úplně podělaní. Asi je to případ od případu.



Slepejš
Příspěvky: 16

Příspěvek#4 » pát 22. pro 2017, 19:21

Moje zkušenost s prvním nákupem v usa. Objednal jsem střenky na lokgrips.com a ze států přišla zásilka cca po 3 týdnech. Na obalu uvedena cena $19.90 takže žádná celní zádržka se nekonala :) Spokojenost maximální, jen škoda, že nemůžou být dvoje střenky na jedné zbrani současně.


Sent from my iPad using Tapatalk

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2967

Příspěvek#5 » pát 22. pro 2017, 22:18

za poslední 1/4 rok jsem dotazoval zaslání zásobníků amerických eshopů na přímo, vždy not possible out of America. Shipexusa identicky přes asistovaný nákup.

HAr-merido:
jak ti to z Shipito napsali? Já jsem objednal asistovaný nákup, v objednávce uvedl dotaz že se tážu zda to jsou shopni poslat, nezaplatil, žádná reakce. To bude asi ono, že jsem neplatil, že?
Pokud mám pravdu, co s těmi penezi na tom shipito účtu poté, když to zamítnou? Lze to snadno si poslat zpět k sobě na účet nebo nebo paypal nebo na platební kartu?

Uživatelský avatar
Har.Megido
Příspěvky: 131

Příspěvek#6 » pát 22. pro 2017, 23:18

Všechno jsem zaplatil a přišlo tohle, jasně, moje blbost, jen komentuju, že je to totální paranoia, prostě Amíci, co kdybych pak tou střenkou někde umlátil mariňáka, že. Americké životy je třeba chránit zejména takhle. Ne, že bychom na ten terorismus v rámci EU nešli víceméně podobnými restrikcemi. :-) Nemohli mi přeposlat ani šroubky na střenky, neb jsou na zbraně. Logika jak když hrbatej chčije. V obchodních podmínkách to mají ještě rozšířené o "předměty zbraně připomínající". Takže na špuntovky pánove rovnou zapomeňte :-) :
"This notification is to inform you that your mailout for package(s) B has been cancelled by our admin for the following reason: We regret to inform you that we have just learned that the parcel you requested be shipped contains firearm related items or weapon components. Due to the highly regulated nature of shipping weapons, firearms, and firearm related components, Shipito LLC will no longer ship any item that falls into this category, that includes, but is not limited to, guns or accessories that assist in their functionality, military grade equipment, reloading supplies, training/rubber bullets, sighting scopes, explosives, tasers, ammunition, paintball guns, etc. This also includes any item that is designed to appear as it is one of these items. Your mailout request has been cancelled. Therefore, you must decide between the following two options how you would like Shipito, LLC to dispose of the items in question: 1. Place a special request to have the specified items/parcel disposed. 2. Have the restricted item(s) returned to the merchant. To do this please submit a special request with a prepaid return shipping label and we will return the parcel on your behalf. The special request fee will be $5 USD and there will also be a processing fee of $2 USD applied. If you have any questions or concerns about shipping items in the future, please refer to our website for a listing of restricted and prohibited items or contact our team for additional assistance. In an effort to uphold our customs compliance standards, Shipito’s prohibited and restricted items list may be more expansive than individual country or carrier laws. If you have any questions about this cancellation, please contact customer support."
Ani jsem neměl chuť se s nima dohadovat. Prostě zkušenost, za 150 babek to stojí. Kdyby nebyli idioti a omezili jen skutečně zakázané a regulované položky, měli by lepší obrat, ale ten mají asi i tak dobrej a zlepšovat netřeba. Doufám, že k nám takováhle hysterie nikdy nedorazí. :-) :-)



kubass_hk9
Příspěvky: 458

Příspěvek#7 » sob 23. pro 2017, 01:51

je to problém... zkoušel jsem kdysi jeden obchod ukecat, jestli by mi neposlali SF předpažbí na MP5 (bylo to myslím pod cenovým limitem ITARu) a ani ťuk, musel jsem na to jinak. Zas na druhou stranu před pár dny jsem objednával z ebay zbraňovou svítilnu přímo na českou adresu a odeslali bez problémů...

Uživatelský avatar
Har.Megido
Příspěvky: 131

Příspěvek#8 » sob 23. pro 2017, 08:05

Jen jako vtip, Shipito mi nabídlo, že ty bubaté věci (které zabíjejí lidi), za 5+2 (zvláštní požadavek + manipulační poplatek) dolarů zlikviduje. :-) Tak jsem si oddechl, že bych neměl na svědomí další americký život a můžu klidně spát. :-) :-) :-)

Uživatelský avatar
morho
Příspěvky: 696

Příspěvek#9 » sob 5. zář 2020, 16:06

Snad nebude vadit, že použiju tohle téma. Přišlo vám teď někdy něco z USA, nebo tam mají nějaký problémy s odesíláním? Čekám už dva měsíce a dnes už jsem poprosil prodejce, ať sám zkusí zjistit u USPS jestli/proč to ještě neodešlo do Evropy. Mám v plánu ještě něco a o to už bych nerad kdyžtak případně přišel.

Uživatelský avatar
Poli
Příspěvky: 460

Příspěvek#10 » sob 5. zář 2020, 17:21

Ne přímo z USA, ale z Kanady mi teď šla obálka dva a půl měsíce, bylo to poslané obyčejně bez sledování. Horší jak z Číny.



MojeTikka
Příspěvky: 1549

Příspěvek#11 » sob 5. zář 2020, 17:55

Z USA mi chodi veci bezne, nejrychlejsi a nejmene problemovy je FedEx, ale vyplati se pro drazsi veci (dopravne je levne, ale FedEx vzdy cli). O neco pomalejsi je DHL a TNT. Nejpomalejsi je USMail, cili klasicka posta, byva to obvykle tak tyden do Prahy a tam se to pak vali dle uvazeni soudruhu celniku 2-20 dni. Samozrejme vzdy alespon doporucene letecky, jinak se to houpe na nejake kocabce pres mesic a pul.

Shipito se vyplati na ruzne skladane baliky z ruznorodeho curbesu, pro bezne prepravy neni spatne pouzit PosliSnadno.cz, coz je ve finale taky FedEx, ale za lepsi ceny. Ovsem to se pro import da pouzit jen jako sberna sluzba, takze domluvit u odesilatele, ze si pro to nekdo prijede.

Uživatelský avatar
Mac.42
Příspěvky: 638

Příspěvek#12 » ned 6. zář 2020, 10:28

USPS se s coronou zhroutila, v nějakém vedlejším vlákně jsme to řešili... poslalo se par kontejneru lodi a pak uz ani to.... mne se tam zasekla zásilka z dubna a pohyb se obnovil 1.9.



Micorion
Příspěvky: 3

Příspěvek#13 » stř 4. říj 2023, 05:19

Dovolím si též využít tohoto tématu.
Rád bych si koupil něco od Armshieldu, ale na českých shopech je zboží nedostupné a z USA to mimo státy nepošlou. Konkrétně se mi jedná po zásobníky pro G43x. Nabízí se mi možnost nechat si to v USA koupit od známého, který by mi to poslal jako soukr.balik. Budou tam mít legislativně nějaký problém? Řešil to někdy někdo takhle?



MojeTikka
Příspěvky: 1549

Příspěvek#14 » stř 4. říj 2023, 11:04

Resival jsem to takto kdysi, jeste pred dvaceti lety. Ano, jde to, je podstatne, co se napise do papiru a jak to vypada na rtg. Stalo se mi, ze mi kamarad takto poslal hrebikovacku a do papiru poctive napsal "nail gun" a ja jsem mel o zabavu na celnici postarano.



risa2000
Příspěvky: 845

Příspěvek#15 » stř 4. říj 2023, 22:13

Micorion: Osobní zkušenost z nedávné doby - FedEx a DHL neberou nic, co má v názvu "zbraň" (na dotaz proč, je to je jejich interní rozhodnutí, které nesouvisí s legislativou, a nemám to ani zkoušet). Takže ti z US zbývá USPS.

Pokud jde o zásobníky do kapacity 50rd, tak by to mělo být klasifikované podle metodiky EAR (nová metodika nahrazující ITAR) jako ECCN 0A501.d a jít vyvézt na výjimku LVS (zboží podléhající regulaci jako doplňky zbraní v hodnotě do 500 USD). Vývoz na výjimku je ovšem potřeba oznámit do systému AES přes formulář EEI. Takhle by to mělo být "by the book". Jestli to tak funguje a jak nevím. Já jsem si na výjimku LVS nechal z US poslat pouzdro úderníku na Hellcat a tu administrativu mi vyřídil e-shop v US.

Zdroje:
https://blog.easyexport.net/use-the-new ... nationally
https://blog.easyexport.net/q1-22/c1/me ... egulations
https://www.austinsheridanusa.com/wp-co ... ations.pdf
https://www.trade.gov/filing-your-expor ... system-aes

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů