Zbraň a otázka "Na co to máš?"



Satanáš
Příspěvky: 131

Příspěvek#196 » sob 16. pro 2017, 11:08

juraj1 píše:Jak jsem zjistil, ono staci na otazku: Proc ano? Odpovedet otazkou: A proc ne? Dost lidi uz pak neni schopna vymyslet argumenty proti a pak mam klid.

Na protiotázku "Proč ne?" většinou vzápětí slyším, že tím někomu ublížím. A to je konečná, takový člověk si odmítá přiznat, že je v pořádku ublížit útočníkovi, který mi usiluje o život. Osvědčilo se mi takovými lidem odpovídat, že je to sport, hračka, miláček, splněný sen a viagra.

Uživatelský avatar
Letec 12
Příspěvky: 2415

Příspěvek#197 » sob 16. pro 2017, 13:12

Podobná zkušenost.
-co když ti rapne a všechny tady postřílíš
-mám dítě a taková věc mi nesmí přes práh
-ty se cítíš ohroženej, vdyť je u nás nejbezpečněji v Evropě a žádní černoši tu nejsou
-ty seš nějakej divnej
-všichni co mají rádi zbraně jsou úchylní a měli by se zavřít
-zbraně jsou jen na zabíjení a k ničemu dobrému nikdy nebyly.

Kolega na to měl krásný názor.. "Všichni tihle lidi si myslí, že my držitelé jsme blázni, ale ironií opak je pravdou. My jsem prověření, policií, obecním úřadem a mnozí i psychiatrem. Za každý přečin nám hrozí odebrání ZP a odejmutí zbraní. Člověk co zbraň nikdy neměl, nikdy z ní nestřílel a informace má jen z novin si neuvědomí, že nic z toho nikdy nemusel podstoupit. Nikdo o něm nic neví. Co je to za blázna, jestli doma nebije ženu. Nejsme bez chyby, jenže člověk bez ZP je o řád horší."



juraj1
Příspěvky: 489

Příspěvek#198 » sob 16. pro 2017, 18:34

Satanáš píše:Na protiotázku "Proč ne?" většinou vzápětí slyším, že tím někomu ublížím.

Na tohle odpovidam: "Je mnohem jednodussi ublizit rukama, nebo predmetem kazdodenni potreby. Nikdo to neceka a proto je obrana narocna. Co mi brani vzit auto a najet do pesi zony, nebo do parku plneho deti? S nozem to je to same. Jestli budu chtit nekomu ublizit, nezastavi me nikdo a nic. Neni to o nehybnych predmetech, je to o lidech."

Jestli nepochopi ani ted, vim, ze s tim clovekem nema cenu se bavit. Ma svou pravdu, budu to respektovat, ale budu se k tomu cloveku chovat jako k ignorantovi, kterym je.



rcc
Příspěvky: 205

Příspěvek#199 » pon 18. pro 2017, 20:42

Tak tuhle otázku jsem nikdy neslyšel a to nosím denně. S lidma bez ZP se o zbraních nebavím a lidi se ZP tuhle stupidní otázku nepokládají. :-)



Satanáš
Příspěvky: 131

Příspěvek#200 » čtv 21. pro 2017, 18:41

juraj1 píše:Na tohle odpovidam: "Je mnohem jednodussi ublizit rukama, nebo predmetem kazdodenni potreby.

A z tohoto důvodu nesmíš v Británii nosit ani nůž nebo třeba útočný řetěz od kola s vysokou kapacitou článků. Liberální logika je nebezpečně postavená na hlavu a je hazardem se svým duševním zdravím takové lidi konfrontovat s realitou, že násilí není doménu filmů, ale děje se denně, všude a přímo nám pod nosem, který nám ovšem ve městě narostl do takových výšin, že nejsme schopni se pod něj podívat. Máš pravdu, že s takovými lidmi nemá smysl se dohadovat, proto je rovnou krmím pohádkou o své ješitnosti a nejistotě :)



mrkev
Příspěvky: 69

Příspěvek#201 » čtv 21. pro 2017, 19:16

rcc píše:Tak tuhle otázku jsem nikdy neslyšel a to nosím denně. S lidma bez ZP se o zbraních nebavím a lidi se ZP tuhle stupidní otázku nepokládají. :-)

Toto s dovolením považuji za naprosto nejlepší odpověď, která tady zazněla. Je to stokrát lepší řešení než přesvědčovat sluníčkové lidičky o svém pohledu na věc.



juraj1
Příspěvky: 489

Příspěvek#202 » čtv 21. pro 2017, 21:27

Satanáš píše:A z tohoto důvodu nesmíš v Británii nosit ani nůž nebo třeba útočný řetěz od kola s vysokou kapacitou článků. Liberální logika je nebezpečně postavená na hlavu a je hazardem se svým duševním zdravím takové lidi konfrontovat s realitou, že násilí není doménu filmů, ale děje se denně, všude a přímo nám pod nosem, který nám ovšem ve městě narostl do takových výšin, že nejsme schopni se pod něj podívat. Máš pravdu, že s takovými lidmi nemá smysl se dohadovat, proto je rovnou krmím pohádkou o své ješitnosti a nejistotě :)


Uz mam jako argument i priklad z praxe, prisel jsem domu, odemceno, otevreno a mel jsem pocit, ze neco neni jak ma byt. V ten moment jsem byl rad, ze jsem mel v ruce sveho glocka. Nakonec jsem v pokoji nasel sveho spolubydlu, takze to byl plany poplach. Reknu vam, nebylo to nic prijemneho.



Satanáš
Příspěvky: 131

Příspěvek#203 » pon 25. pro 2017, 15:35

V diskuzi s liberálem je tenhle argument jenom proti tobě, protože liberál ti na to řekne, žes taky mohl tasit a střílet a kamaráda zabít a kdybys ji u sebe neměl, tak se nemohlo přece nic stát. V tomhle bych asi byl za jedno s rcc, s takovým má smysl debatu jedině utnout a neházet žádné příklady z praxe.



juraj1
Příspěvky: 489

Příspěvek#204 » pon 25. pro 2017, 16:36

Satanas: Pravda.



DJ Die
Příspěvky: 666

Příspěvek#205 » pon 25. pro 2017, 17:20

Ale on ji měl a přesto to neudělal. Navíc liberál, který je proti zbraním není liberál, ale blbec. :)
Já už jednou takhle šel s pistolí v ruce kontrolovat uprostřed noci dveře, protože se nějaký ožrala spletl a dobýval se k nám. Co kdyby se mu povedlo přes ty dveře dostat, nebo to nedej bože nebyl ožrala, ale někdo s nožem?



Dragunov
Příspěvky: 395

Příspěvek#206 » pon 25. pro 2017, 20:46

Já už jednou použil větu. "Podívejte se na fotky ruky Petry Kvitové, ať víte co nůž dovede a jak dopadnete s holýma rukama.

Letec 12 píše: -co když ti rapne a všechny tady postřílíš


Tohle považuju za jediný jakž takž validní argument. Podobný důvod se uvádí často pro omezení kapacit zásobníků a podobně. Vždycky těm lidem říkám že si dělají z lidí rukojmí protože kolik lidí/kulí v zásoníku je ještě ok? Že to není problém zbraní, to už je další meta.

Uživatelský avatar
Letec 12
Příspěvky: 2415

Příspěvek#207 » čtv 28. pro 2017, 19:09

Všechny otázky které jsem uvedl jsou špatně. Kdo je pokládá nemá sám v sobě jasno. A dnes, kdy už na škole není branná výchova (na základní škole i holky střílely ze vzduchovky, na střední z malorážky) jsou všichni bábovky. Dokonce bych řekl, že kluci větší zbabělci než holky. Všichni pak podléhají manipulativním informacím v novinách, protože nemají osobní zkušenost.
A když ji mají, tak není s kým by se o ni podělili. Nechtějí pak s názorem že zbraně nejsou špatné , být za exoty a raději se přizpůsobí.
Takhle mě zaskočilo pár přátel, které jsem kdysi na střelnici vzal a líbilo se jim to. Za deset let mluvili zcela opačně. Bylo to smutné zjištění.

Platí ono obecné "Podle sebe soudím tebe". Lidé pak víc než o vás mluví sami o sobě. O tom jak si myslí, že by se cítili v podobné situaci.. tj. kdyby měli mít doma zbraň. (Báli by se, a strach nikomu nevymluvíš, jedině zážitkem)



juraj1
Příspěvky: 489

Příspěvek#208 » čtv 28. pro 2017, 22:00

Sestrenka pres koleno se me taky na to nedavno zeptala, a po strucne odpovedi se me zeptala: "Super, kdy jdeme strilet?" Tak jsme 23.12 zasli na Corrado do Ostravy a az se z Danska vrati do CR, tak asi mame dalsiho adepta na ZP :D



chrobák
Příspěvky: 171

Příspěvek#209 » úte 16. led 2018, 20:32

Pokud by se vás zmocňovalo zoufalství z toho, že jednoduché a logické argumenty druhá strana nebere, tak se zbytečně nevysilujte.
Více zde



Tomi_901
Příspěvky: 60

Příspěvek#210 » stř 17. led 2018, 13:33

Někdo má ze zbraní strach a je malá šance přesvědčit ho o opaku diskusí. Snažím se, aby takový člověk o zbrani nevěděl, anebo jeho strach respektuji a střelnou zbraň v jeho přítomnosti nenosím.
Nemá smysl argumentovat vlastním pocitem ohrožení anebo šílenými střelci. Moje zdůvodnění: "Střílím protože mně to baví. Zbraň nosím protože mám na to právo. Jsou jasná pravidla, které musím dodržet a já je respektuji. Taky vím co by se stalo, kdybych zbraň vytáhl a vystřelil anebo pravidla porušil. Pokud to právo někdo zpochybňuje anebo mi ho chce omezit zavedením nesmyslných omezení, omezuje tím část mojí svobody." Lidi se s tím musí vyrovnat, není o čem diskutovat.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Lonestar a 9 hostů