Odevzdání ZP,PZ,Zbraně



DanielP
Příspěvky: 10

Příspěvek#1 » úte 20. úno 2018, 22:42

Zdravím,

jsem tu nový ZP nemám teprv čekám na zkoušky, ale měl bych dotaz ohledně odevzdání ZP,PZ a Zbraně jako takové pokud bych například přišel o ZP z důvodu propadnutí nebo jakkoliv jinak dle zákonů. Co se děje se zbraní kterou jsem si koupil za své peníze dál? Pokud bych například nemohl získat zpět ZP nebo bych o něj již nejevil zájem vyplácí se za odebranou zbraň nějaké peníze nebo to propadne státu? Hledal jsem na internetu, ale možná špatně. Díky za odpovědi :)



vgj
Příspěvky: 605

Příspěvek#2 » úte 20. úno 2018, 22:46

Do půl roku musí zbraň z policejního skladu zmizet. Dojdeš tam s obchodníkem majícím koncesi naprodej zbraní a tomu ji necháš vydat.
Nebo tam dovedeš přímo koncového kupce se ZP.



DanielP
Příspěvky: 10

Příspěvek#3 » úte 20. úno 2018, 22:49

Děkuji :)

Uživatelský avatar
mbem
Příspěvky: 172

Příspěvek#4 » stř 21. úno 2018, 14:55

Ještě si dovolím doplnit řeč zákona:

§ 29 odst. 1 písm. j) zákona č. 119/2002 Sb. píše:(1) Držitel zbrojního průkazu skupiny A až E je povinen
(...)
j) odevzdat příslušnému útvaru policie zbrojní průkaz, průkaz zbraně, zbraň, střelivo a zakázaný doplněk zbraně
1. do 10 pracovních dnů ode dne zániku platnosti zbrojního průkazu, nebo
2. neprodleně v případě, že byl držiteli zbrojní průkaz odňat podle § 27 odst. 1 písm. a), b) nebo c),
(...)


§ 64 zákona č. 119/2002 Sb. píše:§ 64 Postup držitele zbrojního průkazu, zbrojní licence nebo zbrojního průvodního listu pro trvalý vývoz zbraně nebo střeliva po zániku jejich platnosti

(1) Držitel zbrojního průkazu, zbrojní licence nebo zbrojního průvodního listu pro trvalý vývoz zbraně nebo střeliva je povinen do 6 měsíců ode dne následujícího po dni zániku jejich platnosti
a) převést vlastnictví ke zbrani kategorie A, B nebo C nebo střeliva do této zbraně na jiného oprávněného držitele,
b) požádat příslušný útvar policie o povolení ke znehodnocení, zničení nebo výrobě řezu zbraně kategorie A, B nebo C nebo předat ke znehodnocení, zničení nebo výrobě řezu střelivo osobě, která je k této činnosti oprávněna, nebo
c) požádat příslušný útvar policie o předání zbraně kategorie A, B nebo C nebo střeliva do této zbraně podnikateli v oboru zbraní a střeliva za účelem jejího prodeje nebo úschovy.

(2) Jestliže vlastník zbraně kategorie A, B nebo C nebo střeliva do těchto zbraní ani po opakované výzvě příslušného útvaru policie nenaloží se zbraní nebo střelivem v souladu s odstavcem 1, rozhodne příslušný útvar policie o tom, že je nabídne prostřednictvím podnikatele v oboru zbraní a střeliva k prodeji.

(3) Rozhodne-li příslušný útvar policie o prodeji zbraně kategorie A, B anebo C nebo střeliva do této zbraně za cenu obvyklou, zpracování znaleckého posudku pro určení ceny se nevyžaduje. Výtěžek získaný prodejem náleží, po odečtení nákladů prodeje a skladování, jejich původnímu vlastníku.

(4) Pokud se nepodaří uskutečnit prodej zbraně kategorie A, B nebo C nebo střeliva do těchto zbraní podle odstavce 2 nejpozději do 2 let od opakované písemné výzvy příslušného útvaru policie, bude zničena.
(...)



DanielP
Příspěvky: 10

Příspěvek#5 » čtv 22. úno 2018, 12:05

Děkuji, následně jsem si již v zákoně tuto citaci dohledal. Původně při hledání jsem zadal špatná slova a na zákon mě to nikterak neodkázalo. A v přípravě při čtení zákona 119/2002 jsem se ještě nedostal takto daleko :)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Alacatazar, fifal a 35 hostů