Zapojení občanů do ochrany a obrany obyvatelstva - dotazník k bakalářské práci



Slezman
Příspěvky: 352

Příspěvek#16 » stř 7. bře 2018, 08:45

Už asi nepřijde, odkaz publikoval(a) na více místech, počká dokud nebude poslední týden či dva bez hlasu, udělá koláčové grafy, napere na to nějaké stat. metody co brali, a pokusí se o interprerataci výsledků vlastními slovy. Tady by bylo velice záhodno, aby ten poslední úkon sem dala k připomínkování, neb jestli je laik, může to být lecjak. A snad i nějaké základní sesbíraná data, to by bylo také hezké. Tak snad nás pán / slečna / paní nezklame.

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2511

Příspěvek#17 » stř 7. bře 2018, 08:58

Lynx píše:Požadavek na identifikaci je úplně mimo, a to ze dvou důvodů:
1) znalost účelu ovlivňuje objektivitu odpovědi
2) každý si může vymyslet věrohodnou legendu a stejně nemáte možnost si ji ověřit.

Jak budete odpovídat, když žadatel sdělí, že je studentem Válečné akademie a píše práci na téma Výhody zapojení civilního obyvatelstva do obrany státu, a jak odpovíte studentovi Mírové akademie s prací Rizika zapojení civilního obyvatelstva do obrany státu? Otázky mohou být stejné, ale při znalosti účelu odpovíte tak, jak chcete, aby výsledek vyzněl.

EDIT: i proto se průzkumy veřejného mínění dělají bez uvedení zadavatele. A mimochodem, nakonec to může dopadnout i tak, že práce o výhodách konstatuje, že "Výhody jsou nepodstatné, protože všichni podléhají mobilizaci, proto je možné ZP zrušit". A naopak, "Rizika nejsou žádná a od státu je zodpovědné držení zbraní podporovat".


Mnoo ty už to bereš moc "z gruntu". Nepotřebuji přesnou identifikaci, ale něco co mi bude připadat věrohodně. Tohle není, tak nevyplním. Jestli vyplní dost lidí, tak má paní data pro svůj ucel, a všichni jsou spokojeni. Mohla mít třeba víc dat, ale to jí třeba nevadí, nebo to ani nezjistí. Nejaké zásadni ovlivneni to nebude. Proste vyplnim, nebo nevyplnim. Divil by ses, kde všude se dá na pár kliků dostat a ověřit, zda to co píše je pravda. A jí to min pridela práci, pokud bude chtit svindlovat.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#18 » stř 7. bře 2018, 10:02

Vysvetlila by me tazatelka proc jsou otazky stejne jak v teto praci:
https://www.vyplnto.cz/realizovane-pruz ... obrane-cr/

Uživatelský avatar
graver
Příspěvky: 656
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#19 » stř 7. bře 2018, 10:48

Požadavek na identifikaci asi není tak mimo, jako to zdůvodnění jeho mimóznosti. Objektivitu odpovědí ovlivňuje už to, kde byl požadavek anoncován. Holt ne každému se chce to dělat poctivě - obcházet různé instituce, oslovovat lidi na ulicích, třeba si na to někoho zaplatit... Výsledek je pak shit in - shit out.
Tohle sem imho ani nemělo projít.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#20 » stř 7. bře 2018, 10:55

Myslím že to zbytečně hrotíte. Takovýhle dotazník a jeho výsledky, to se dá použít fakt v nějaké bakalářce nebo maximálně diplomce. Možnost zneužitelnosti je mizivá. A paradoxně mi to přijde, že ty otázky jsou sestavené celkem dobře (nejsou návodné, což bývá obvyklý problém studentských dotazníků).

Uživatelský avatar
graver
Příspěvky: 656
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#21 » stř 7. bře 2018, 11:27




jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#22 » stř 7. bře 2018, 11:35

No vždyť říkám, že je to můj názor :)



DanaT
Příspěvky: 4

Příspěvek#23 » stř 7. bře 2018, 13:57

Ahoj, omluvám se všem ve kterých jsem vzbudila paranoidní reakci, když jsem se nepředstavila. Je to opravdu můj první příspěvek, na fórech se diskuzí běžně neúčastním. Studuji na VŠKE obor Bezpečnostně-právní činnost ve veřejné správě a téma bakalářky je Legální držitelé zbraní jako další prvek obrany a ochrany obyvatelstva ve vztahu k současné bezpečnostní situaci v Evropě. Dotazník jsem umístila na tento web protože potřebuji znát názor střelecké veřejnosti. Díky moc všem kteří mi pomohli a dotazník vyplnili! :) Hezký den! Dana

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1298

Příspěvek#24 » stř 7. bře 2018, 14:22

To není zas tak paranoidní reakce, to je bohužel zkušenost, kdy je dost faktů překroucena nebo nafouknuta (viz. právo na zbraň k obraně státu vs. domobrana/zbraně všem ala USA).

Jinak mi to stačí, tak vyplněno, akorát u otázky "povinné vojny" - Ne, protože 3-6 měsíců není podle mě dost doba na dostatečný trénink...



diha
Příspěvky: 28

Příspěvek#25 » stř 7. bře 2018, 14:30

Ahoj, nevím, jestli sem ještě po kartáči, který si tady dostala, přijdeš.

Jestli to není tajné: jaký je cíl a jaká hypotéza tvojí práce?

Ptám se, protože zvolené téma je docela ambiciózní, v některých ohledech i trochu výbušný ...
díky



juraj1
Příspěvky: 489

Příspěvek#26 » stř 7. bře 2018, 15:26

P.V. píše:To není zas tak paranoidní reakce, to je bohužel zkušenost, kdy je dost faktů překroucena nebo nafouknuta (viz. právo na zbraň k obraně státu vs. domobrana/zbraně všem ala USA).

Jinak mi to stačí, tak vyplněno, akorát u otázky "povinné vojny" - Ne, protože 3-6 měsíců není podle mě dost doba na dostatečný trénink...


No, s tou povinnou vojnou je to takove osemetne. Cokoliv vice nez 3 mesice je pro neprofesionala zbytecna buzerace. Na to je ale jine tema.
Slecne preji hodne stesti s praci.



DanaT
Příspěvky: 4

Příspěvek#27 » stř 7. bře 2018, 15:52

Ahoj, neberu to jako "kartáč", dala jsem dotazník do diskuze a nějaká reakce se dala čekat. Nejsem ve fórech sběhlá, tak jsem asi nevykročila nejlíp, je to poučení pro příště. Jinak hodně ve stručnosti, práce vychází ze současné bezpečnostní situace v Evropě, nárůstu útoků na měkké cíle. Dotazník má zjistit postoj jak majitelů ZP, tak laické veřejnosti k tématu ochrany a obrany sebe samotných i státu. Předpoklad je, že držitelé zbraní jsou spíše ochotní vystoupit k vlastní obraně. Cílem je pak návrh konceptu zlepšení informovanosti v této oblasti a jak dostat informace k těm, kteří mají zájem s nim pracovat. Je to "jen" bakalářka, předpokládám, že výsledek si přečte maximálně vedoucí práce a oponent :) Každopádně na stránkách školy jsou po státnicích práce studentů uveřejněny a jsou volně dostupné kumukoliv.



Slezman
Příspěvky: 352

Příspěvek#28 » stř 7. bře 2018, 16:54

Podělíš se pak s námi nějak (třeba v omezeném rozsahu) o výsledky? :-)
Myslím, že i závěry z dat plynoucí (Budeš-li nějaké v práci činit) si tu lze ověřit, a získat názory.
"Sedmej" tu měl pak zajímavý dotaz ...

Uživatelský avatar
Lynx
Příspěvky: 1002

Příspěvek#29 » stř 7. bře 2018, 17:06

A teď by mě zajímalo, jak si ti paranoidní, kteří požadovali víc informací, ověřili, že to, co žadatelka nabídla jako legendu, je pravda. Odpovím si sám - nijak, ale už jsou spokojení.

Všichni tu debatujeme o absurdností kdejakého návrhu zákona/směrnice, ale pak se tu chováme ve stejném duchu. Stejně absurdně žádáme něco, co nepřinese absolutně žádný výsledek (zde jestli žadateli důvěřovat).



Slezman
Příspěvky: 352

Příspěvek#30 » stř 7. bře 2018, 17:35

Ja paranoidni nebyl, ale existenci oboru onoho jmena na one skole jsem si overil. Temata praci na jejich webu nemaji, nebo jsem spatne hledal.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Sam Jr. a 10 hostů