Převoz zbraně kat.B před vydáním průkazu zbraně.



Střelec
Příspěvky: 1665

Příspěvek#31 » pát 4. kvě 2018, 08:46

Když jsem asi loni prodával kulovnici, tak přesně takový mi přišel dotaz. Že prý je to přes celou republiku, prodejce je až tuším z Plzně. Ale že prý by dal svůj ZP kamarádovi, co má zrovna cestu až do města, kde žiji a že bych to jako prodal na půjčený ZP jemu (zbraň kat. C, tedy bez NP)... Já si myslel, že je to buď provokace, pokus o podvod (třeba nákup na kradený ZP) nebo kupující je mírně řečeno hlupák, co by ZP mít ani neměl. Ale koukám, že to napadá více lidí. Shodou okolností jsem měl cestu do Plzně pár dnů na to a zájemci jsem to napsal, ale už mi neodpověděl. Tudíž mi asi došlo o co šlo... takže podle mého takto může prodat jen idiot. A kupující, kterého to nápadne, by měl vrátit ZP.



Piggy
Příspěvky: 1867

Příspěvek#32 » pát 4. kvě 2018, 10:43

Konec konců je možné fyzicky tu zbraň zabalit a poslat poštou - akorát to není legální postup.



Střelec
Příspěvky: 1665

Příspěvek#33 » pát 4. kvě 2018, 11:35

Kdyz pominu legálnost postupu, tak co když pošta ztratí balík, jak se mi už stalo několikrát i u pojištěných zásilek.Jak to potom budete vysvětlovat na PČR? Pošta má jinak ve směrnici mj. zákaz posíláňí zbraní a munice



cipis
Příspěvky: 2097

Příspěvek#34 » pát 4. kvě 2018, 12:04

Střelče, ale tady se bavíme úplně o něčem jiném. Žádné půjčování ZP, ale prostě ten řidič má zbroják a má nákupní povolení, takže technicky je to v pořádku. Navíc, když půjdeme do detailů, kde je napsáno, že ten nabývající to nemůže zase znovu prodat, do těch deseti dnů? V zákoně není žádná ochranná doba, po kterou se svým majetkem nesmím nakládat, takže mohu nakrásně koupit ráno zbraň a večer ji zase prodat dál. Nic takového zakázaného není, akorát jsem tedy zvědav, jak by to zadali do svých systémů na pčr :)



Slezman
Příspěvky: 352

Příspěvek#35 » pát 4. kvě 2018, 12:35

Koukám, zajímavé návody, jak přijít o zbraň, o peníze, o obojí, nebo jak získat zdarma a rychle přestupky proti ZoZ :-D



Střelec
Příspěvky: 1665

Příspěvek#36 » pát 4. kvě 2018, 12:36

Ok, tak v tom případě koupí "řidič", pak přihlásí a prodá "kupci", to by asi jako šlo. Ale pak mu nákupní povolení tedy zanikne. Ale v tom případě, co se řeší? To je snad v pořádku. Nebo je to bráno tak, že řidič koupí na své NP, nepřihlásí a rovnou prodá dál,s tím, že mu zůstane platné jakože nepoužité NP? Nepřihlásit koupenou zbraň do 10 dnů je přestupek nebo se pletu?



pekoz
Příspěvky: 171
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#37 » pát 4. kvě 2018, 12:46

Dá se to udělat stejně jako se kupují zbraně na slevu pro příslušníky OS. Akorát se to prodraží o NP a registraci navíc. Což je 500.- (a členové SK mají ještě slevu). Přihlásit, vyzvednout PZ, odhlásit a převést na nového majitele s jeho NP jde za pár minut. Aspoň teda u nás a osobně vyzkoušeno. Takže pokud kvér za to stojí nechápu co tu furt řešíte. Akorát jak si přidělat problémy



Piggy
Příspěvky: 1867

Příspěvek#38 » pát 4. kvě 2018, 13:03

Jinak ale ta původní myšlenka není úplně mimo: Prodejce P předá zbraň řidiči Ř (který má svoje NP) a ten ji odveze kupujícímu K. P si ověří předání od Ř ke K a pokud proběhlo, do 10 dnů odhlásí zbraň na K. (V tom případě Ř opravdu zůstane jeho nepoužité NP.) Pokud neproběhlo nebo si není jistý, odhlásí zbraň na Ř (kterému ji fyzicky předal) a dál se nestará.



Střelec
Příspěvky: 1665

Příspěvek#39 » pát 4. kvě 2018, 13:37

Prostě teorizování o ničem. Uvedený postup je sám o sobě zkrátka nelegální. A většinou prodáváme zbraň nebo kupujeme pd cizího člověka, kterému já prostě nevím jestli mohu věřit. Je vlastně dnes takový problém si zajet z 1 konce ČR na 2.? Pokud by clovek neměl auto, tak jezdí vlaky. Já taky jel z Holešova do Ústí nad Labem, protože jsem jednu flintu potřeboval a jinde nebyla skladem.



AndreasBaader
Příspěvky: 201

Příspěvek#40 » pát 4. kvě 2018, 13:56

Legalni postup by byl pravdepodobbe tento (vsichni akteri samozrejme splnuji zakonne pozadavky):

Kupec sepise s prodejcem kupni smlouvu na dalku (datova schranka nebo elektronicky overeny podpis)

Ve smlouve bude uvedeno, ze zbran vyzvedne zplnomocnena osoba (v pripade kat.B musi mit patricne povoleni)

Kupujici s prepravcem sepise plnou moc k provedeni ukonu.

V terminu prepravce vyzvedne na zaklade vyse uvedenych formalit od prodejce zbran.

Preda zbran kupujicimu, ten ve lhute oznami nabyti zbrane.



pelanj
Příspěvky: 888

Příspěvek#41 » pát 4. kvě 2018, 14:52

Jestli je to unikátní kus, tak se pro něj vyplatí zajet. Jestli ne, tak bych něco takového rozhodně neriskoval. A pokud jde o obchodníka s přístupem do CRZ, tak to bez dvojí registrace nepůjde zcela určitě. A já osobně bych třetí osobě nikdy zbraň neprodal.



Piggy
Příspěvky: 1867

Příspěvek#42 » pát 4. kvě 2018, 14:58

AndreasBaader: takhle by to prave neslo. To "patricne povoleni" by musel vydat prislusny policejni organ a to uz je jednodussi dojit si k prodejci pesky.
Strelec: takoveto teoretizovani o nicem mozna nekomu pomuze vyhnout se pruseru.



AndreasBaader
Příspěvky: 201

Příspěvek#43 » pát 4. kvě 2018, 15:15

Patricne povoleni bylo mysleno nakupni povoleni a to vyda prislusny utvar kam spada ten prepravce. Muze mit udelany na kazdy druh zbrane jedno a jen si je kazdy rok obnovovat.



Slezman
Příspěvky: 352

Příspěvek#44 » pát 4. kvě 2018, 15:55

Nákupko platí vždy jen pro jeden kus zbraně - i přes to, že není uveden přesný typ a v.č.. Použít lze jen jednou.
Nemluvě o tom, že pokud bude mít prodejce zbrojní licenci, hned po odjezdu spokojeného nakupujícího (někdy i během samotného prodeje) to zaznamená do CRZ pod j.č. předloženého nákupka, a pod tímto j.č. nákupka to bude v CRZ "čekat" na registraci ze strany kupujícího, a navíc, sic je to detail, PČR někdy chce (ač by neměla) vrátit nákupko.



AndreasBaader
Příspěvky: 201

Příspěvek#45 » pát 4. kvě 2018, 18:46

Ano, muj uvedeny legalni pripad byl pro situaci, ze pridejcem je fyzicka osoba.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot], Kodiak66, Lonestar, MojeTikka, pavelg a 6 hostů