PČR a zbraně při silničních kontrolách

Co jinam nepatří...


Caroprd111
Příspěvky: 313

Příspěvek#151 » pát 2. úno 2018, 20:03

Takže, já zbroják nepotřebuji, tu kartičku jsem si nevymyslel. Pro mě za mě ať jsouu zbraně klidně volně.
Ohledně pátrání to je snad blbej vtip, vždyť budou radši falšovat důkazy nebo si od někoho vynutí přiznání, jak mají ve zvyku, než aby je zajímala pravda. Tady to hraní na city o znasilněnejch dcerách si nechte pro někoho jinýho.

takže naponenutí za flame, OT a "jadrnou mluvu". Ještě jedna zmínka o "fízlech" a končíš.

sided

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#152 » stř 7. úno 2018, 08:48

OT smazaný



Balls are balls
Příspěvky: 4

Příspěvek#153 » pon 7. kvě 2018, 01:26

Zdravím, přátelé.

Rád bych sem přidal článek na téma, které jsem tu nenašel. Možná jsem jen špatně hledal, možná to tu fakt někde je, ale dám to sem i tak.

Tento příspěvek je spíše pro ty, kteří zbraně nevlastní dlouho, nebo ty, kterým se to ještě nestalo, a nejsou si jisti, jak v této situaci postupovat. Také bych byl rád, kdyby jste sem přidávali Vaše vlastní zkušenosti. :)

Přemýšlel jsem nad tím, jak se chovat, když mě zastaví policie při běžné silniční kontrole, jestli je vůbec nutné ohlásit přítomnost zbraně, když mám zbraň třeba zabalenou v kufru. Na toto téma by se určitě dalo najít video na YT, ale ta jsou tipicky z perspektivy Američanů, kteří mají zcela odlišnou kulturu, čili zcela odlišný přístup k situaci.

No, a co se nestalo – jel jsem v autě pozdě večer, pistole v přihrádce, a ve zpětném zrcátku vidím majáky.

Zastavil jsem, stáhnul okénko, vypnul motor (nevyndal klíče ze zapalování 8-) dobře já), a otevřel přihrádku, ve které jsem měl, kromě jiných věcí, peněženku s pistolí (když se na to dívám zpětně, asi jsem je měl mít odděleně). Teprv v tu chvíli jsem si uvědomil fakt, že mám tyhle dvě věci pohromadě. Když přišel policista, představil se, a požádal mě o doklady (nerozsvítil jsem si, nemohl jsem peněženku najít včas ––> nebuďte jako já a rozsviťte si :lol: ).

Jelikož jsem nechtěl dávat ruku ke zbrani, řekl jsem "Prosim Vás, je tu problém, já mám doklady v přihrádce, ale mám tam i zbraň."

Policista řekl kolegovi "Hele, zbraň." a na mě se obrátil s výzvou "Tak si prosím rovnou vystupte."

Vystoupil jsem, ale udělal jsem asi nějaké chyby.

1. Neodpoutal jsem se hned po tom, co mě zastavili. Musel jsem se odpoutat před policistou, takže moje ruka zmizela z dohledu. Podle mě nebylo dobré, že v dané situace moje ruce nebyly viditelné. Bude tedy lepší se odpoutat hned po tom, co zastavíte.

2. Otevřel jsem dveře vnitřní, nikoli vnější klikou. Stejné důvody jako v bodě 1.

Druhý policista mě požádal o zbrojní průkaz a průkaz zbraně, na což jsem odpověděl "Ten je v přihrádce s tou zbraní." Obešli jsme auto, otevřel jsem dveře spolujezdce, a z dálky jsem jim ukázal, kde zbraň je. Viděli jí, žádný problém.

Dále nevím, jestli to je standardní postup, nebo páni policisté udělali chybu, ale řekli mi, abych pro tu peněženku šáhl já :shock: (pistole ležela přímo na ní). Podle mě by to měl udělat policista, aby se dotyčný prostě k té zbrani nepřibližoval.

Radši jsem je ale poslechl. Pomalu jsem vyndal peněženku s doklady, a na vteřinku jsem se i zastavil na místě, a umožnil jsem jim posvítit si na mojí ruku, aby se ujistili, že ve dvou prstech opravdu držím jen peněženku.

Od té chvíle mě jen požádali, abych stál před jejich autem, a od toho momentu to byla jen běžná kontrola, všechno v pořádku. Dokonce mi i poděkovali, že jsem tu zbraň ohlásil. :lol: Ještě před odjezdem jsem se jich zeptal, zda-li mám příště zbraň ohlásit, i když jí převážím zabalenou v kufru. Řekli mi, že prý ano.

Tak to tu máte. Jestli máte nějaké zbraně v autě, prostě je ohlaste, aby policisty nezaskočily.

Možná se Vám tento příspěvek bude zdát jako naprostá blbost, nebo jasná věc. Uvítám zpětnou vazbu.

Zdar a sílu,

Balls.

Uživatelský avatar
Lynx
Příspěvky: 1002

Příspěvek#154 » pon 7. kvě 2018, 05:36




kk
Příspěvky: 1005

Příspěvek#155 » pon 7. kvě 2018, 06:16

No nevim no. Asi bych to tak neprozival, ale je videt, ze dotycny ma asi cerstvy zbrojak. Hlavne, nedavam zbran do prihradky, takze takova situace ani nastat nemuze. S odpoutavanim bych to nehrotil. Aspon u nas policajti nestrileji z fleku jak v americe. A rikat policajtum o zbrani dopredu taky neni to hlavni. Ja pri autonehode jsem ji mel v opaskovem pouzdre a nikdo nic neresil, dokud jsem nedal bundu dceri protoze ji nebyla zima a sam jsem si nezapnul mikunu ktera byla tesna a zbran se rysovala pod ni a pak teprve prisel policajt a zeptal se me jeslti mam u sebe zbrojni prukaz (ne zbran, ale zbrojni prukaz), kdyz jsem mu rekl ze ano a proc se pta tak me upozornil, ze si vsiml neceho co by mohla byt zbran. Overili pak doklady a dal nic neresili.
U nas nastesti zatim policajti nezmatkujou jak v americe, a myslim ze i v te americe to nebude tak zhave jak se nam prestituti snazi nacpat, pokud clovek dela to co rikaji se taky nic nestane, protoze tech sebevrazd policajtem tam taky zas tolik neni na to kolik tam je lidi a kolik se tam musi denne delat kontrol.

Proste clovek to nesmi tak prozivat.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#156 » pon 7. kvě 2018, 06:20

Zbraň v režimu držení bych nezmiňoval, pokud ji nemohou vidět, v režimu nošení bych předložil nejdříve ZP a PZ, teprve pak ostatní kartičky.

Ale já zbraň ani doklady v přihrádce u auta nevozím.

Uživatelský avatar
peggy
moderátor
Příspěvky: 1571

Příspěvek#157 » pon 7. kvě 2018, 06:31

Sloučeno. "Balls Are balls" si přečte pravidla a bude hledat dříve, než založí nové téma.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#158 » pon 7. kvě 2018, 07:34

Nekdy si rikam, ze by youtube meli zakazat. Pak jsou z toho lidi akorat zmagoreni.



juraj1
Příspěvky: 489

Příspěvek#159 » pon 7. kvě 2018, 11:34

Zbran nosim skryte i v aute, doklady mam u sebe. Pokud me zastavi PCR tak nic nezminuji, jelikoz tu povinnost nemam. Pokud se zepta, zda mam u sebe zbran, pravdive odpovim a na pripadnou zadost o ZP a PZ je predlozim, v pripade, ze ji chce videt mu reknu, ze takhle na verejnosti ne, jelikoz mi zakon uklada povinnost nosit skryte a muzeme se maximalne pobavit na stanici po bezpecnem vybiti zbrane ve vybijecim zarizeni.



Balls are balls
Příspěvky: 4

Příspěvek#160 » pon 7. kvě 2018, 11:50

juraj1 píše:Zbran nosim skryte i v aute, doklady mam u sebe. Pokud me zastavi PCR tak nic nezminuji, jelikoz tu povinnost nemam. Pokud se zepta, zda mam u sebe zbran, pravdive odpovim a na pripadnou zadost o ZP a PZ je predlozim, v pripade, ze ji chce videt mu reknu, ze takhle na verejnosti ne, jelikoz mi zakon uklada povinnost nosit skryte a muzeme se maximalne pobavit na stanici po bezpecnem vybiti zbrane ve vybijecim zarizeni.


Asi tak bych to udělal. Ono jde spíš o to, že v mé situaci jsem měl ty doklady se zbraní dost nešťastně umístěné (mojí vinou, přiznávám), normálně zbraň nosím v pouzdru na sobě. Děkuji za informace.

Balls.



notobi
Příspěvky: 661

Příspěvek#161 » pon 7. kvě 2018, 11:52

Balls are balls: NECITUJ PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK

Pás nechávám rozhodně zaplý dokud mi nepřijdou k okýnku a odepínám až když chtěj doklady který mam v zadní kapse kalhot a s pásem nevyndám. Nechci se totiž dohadovat, že jsem jel nepřipoutaný.



Caroprd111
Příspěvky: 313

Příspěvek#162 » pon 7. kvě 2018, 19:36

Balls are balls, jelikož chceš zpětnou vazbu, všechno zbytečně hrotis a ten příběh je jak z nejakyho modryho porna. Zbytečně skaces, jak uniforma piska, a sdelujes jim věci, do kterých jim nic není. S tímhle přístupem brzy narazis.

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2511

Příspěvek#163 » pon 7. kvě 2018, 20:19

Chjo. Ci je to multak? Nebo to sacuju na novinarskyho provokatera. :(



Návštěvník

Příspěvek#164 » pon 7. kvě 2018, 21:21

Já to sacuju na to, že jsi prehnane paranoidní a hledáš všude provokatéry, ikdyz tady na to není nikdo zvědavej. ;-)



kiv61
Příspěvky: 578

Příspěvek#165 » pon 7. kvě 2018, 21:59

Hmm, a teď tu o Rumcajsovi a Mance pane "Balls are balls" ... :twisted:

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů