M 1911 - .22 LR CHIAPPA

Krátké zbraně .22LR


Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#1 » ned 3. črc 2011, 16:18

Malorážková verze slavné pistole 1911.
Dodává se dvěma zásobníky na 10ran v kufříku s kartáčkem na čištění.
Na srazu taky vykoušeno přímo z krabice a bez jediného problému.
045.JPG
047.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Bruno
Příspěvky: 373

Příspěvek#2 » ned 3. črc 2011, 19:01

Mohl by jsi napsat kolik stojí ? Také by bylo fajn dát sem fotku s nástřelem.Jestli teda máš tu možnost.



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#3 » ned 3. črc 2011, 19:14

Je v inzerci. Do terčů jsme nestříleli, jen do kovových popříků. Terčová pistole to nebude ale plně špatná snad taky né. Jestli se dostanu na střelnici tak bych to mohl zkusit.

Uživatelský avatar
johnnyjak
Příspěvky: 580
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » pon 4. črc 2011, 09:27

Taky jsem ji zkoušel. Osobně mi trochu vadil chod spouště - všechny ostré 1911, co jsem měl v ruce měly oproti Chaippě spoušť bodovou. Tady mi přišlo, že spíš postupně narůstá odpor, což je pro mě nezvyk. Ale věřím, že to mohlo být buď tím, že zbraň nebyla zajetá, nebo by nemusel být velký problém chod spouště upravit. Pojistka na klíček integrovaná do závěru se mi sice taky nelíbí, ale na funkci vliv neměla, takže za mě jen estetické minus.
Jinak jsem ale nezaznamenal, že by se pistole jedinkrát zasekla nebo jinak nefungovala tak, jak má. Takže pro někoho, kdo chce dvaadvacítku, co vypadá (skoro stejně) jako M1911, to nemusí být špatná volba.



Fran
Příspěvky: 16

Příspěvek#5 » úte 18. zář 2018, 11:28

Zdravím všechny,
Pokusím se zde popsat své dojmy z poměrně krátkého používání uvedené pistole.
Zbraň: 1911, .22 LR
Výrobce: ARMI SPORT (na krabici Chiappa).
Vystřeleno cca. 450 ran (nová zbraň)
Zbraň koupena před cca. půl rokem. Na střelnici stříleno různé střelivo (SaB Club, SaB Standard, Blazer, CCI). První věc, se kterou jsem se musel mordovat, byla, že po výstřelu nešlo znovu zmáčknout spoušť. Kohout se musel jakoby ručně donatáhnout, ve zbrani to cvaklo a pak šlo zase dát jednu ránu. Problém vyřešen prostříknutím olejem.
Následně probíhala střelba cca. 300 ran výše uvedených druhů střeliva. Střílel jsem série po pěti, protože plnější zásobník způsobuje, že se nábojnice ještě v zásobníku ve výhozním okénku vzpříčí, takže je to další závada. Při střelbě se vyskytovaly pravidelně závady skřípnutá nábojnice - komínek (odhadem 1 z 10), sem tam nepodaný náboj (1 z 10), několikrát nepřebití, nedovřený závěr. Prostě – dost často jsem s tím musel laborovat, vybíjet atd. Vystřílet 5 ran a nemít závadu byla fakt rarita.
Následně jsem znovu navštívil střelnici a vystřílel cca. 100 ran. Kromě výše zmíněných otravných závad. Se začala projevovat ještě jedna – v nábojové komoře zůstávala vystřelená nábojnice. Vytahovač ji nebyl schopen vytáhnout. Jelikož během pár následujících výstřelů nedošlo ani jednou k vytažení nábojnice a nábojnice šla ven dost ztuha, rozhodl jsem se odnést zbraň (po dvou návštěvách střelnice) prodejci.
Prodejce zjistil, že nábojová komora je v místě kde dopadá zápalník, zdeformovaná (vytvořil se nepatrný zobáček), který nábojnici v nábojové komoře zadržoval. Podle konstatování prodejce s tím něco udělali. Předpokládám, že zabrousili ten zobáček.
K výše uvedenému podotýkám, že jsem se zbraní nesušil, ani nedával ránu jistoty (na což nejsem zvyklý ale je to holt malorážka). K vytepání nábojové komory, tedy muselo dojít během těch několika nepodání. Nevím, jestli je možné, aby k deformaci komory docházelo přes nábojnici, protože prodejce tvrdil, že poškození odpovídá velmi intenzívnímu sušení, což mi zase nesedí z počtem cvaknutí z důvodu různých závad.
Opravenou zbraň jsem vzal na střelnici. Bylo vystřeleno cca. 50 ran (nepodání, komínky, skřípnuté nábojnice (i náboje), to se opakovalo v hojné míře).
Po 50 ranách zbraň přestala střílet. Resp. na odpálení náboje bylo nutné natáhnout 1 – 2x kohout ručně. Po prvním spuštění byl na okraji náboje pouze neznatelný vryp. Zápalník se v šachtě pohyboval normálně.
Zbraň jsem opět odnesl k prodejci, aby na to kouknul. Po pár týdnech mi prodejce nabídl zpětný odkup zbraně, neboť nebyla naděje, že zbraň bude fungovat bez problémů. Nabídku jsem považoval za férovou, neboť vidina opakovaných návštěv a řešení více závad než střílení mě opravdu nelákala.
Závěrem:
Chtěl jsem 1911, ve .22 na střílení tuny střeliva pro radost. Bohužel radost jsem z té zbraně neměl. Možná to byl jen problémový kus, ale osobně jsem s krátkými malorážkami na dost dlouhou dobu skončil.
Budu rád za reakce, popř. zkušenosti někoho, kdo zbraň má a třeba takové problémy vůbec neregistruje.



ppindian
Příspěvky: 276

Příspěvek#6 » úte 18. zář 2018, 12:18

Zdar, nemám tuhle, ale mám SigSauer1911 22LR. pohledově to vypadá stejně. Vystříleno 4400, střelivo převážně SB standard nebo HV. Čištění moc nedám, rozhodně nečistím po každé střelbě.
Střílí celkem spolehlivě, ale má znatelnější vůle (ale za tu cenu). Závady prakticky žádné. Respektive jak pořád ladím úchop tak si občas přidržím závěr a stane se že nepřebije nebo nevyhodí. Při střelbě jednou rukou naprosto bez závad. Při posledních dvou stříleních se projevila závada kterou popisuješ, nevytažení nábojnice z komory. Tahal jsem to jinou prázdnou nábojnicí a šlo to ztuha. Ale nebylo to pravidlo, pár případů. Poznatek o roztemované komoře ne dobrý, na to mrknu.
Na vystřílení tun střeliva dobrá, cena teď myslím kolem 7000,-

Uživatelský avatar
Igrlik
Příspěvky: 499

Příspěvek#7 » úte 18. zář 2018, 19:07

Mládenci, pri samonabíjacej pištoli s dynamickým záverom vyťahovač nevyťahuje nábojnicu. Tá sa sama tlačí von dozadu tlakom plynov zo spálenej streliviny a tlačí záver so sebou. Zbraň by so správnou muníciou a pri správnej údržbe mala fungovať aj bez vyťahovača (overené na P22). Ten prakticky iba pridržiava nábojnicu v lôžku záveru a slúži ako bod otáčania nábojnice počas nárazu na vyhadzovač - a samozrejme - vyťahuje nevystrelený náboj z komory pri vybíjaní zbrane.
Váš problém s "nevytiahnutou" nábojnicou môže byť znečistená zbraň a nevhodné (slabé) strelivo. Slabý impulz nábojnice pridrenej v špinavej komore nedokáže záver, brzdený v znečistených drážkach, poslať dostatočne ďaleko dozadu, nábojnica sa možno ani nevysunie celá z komory a vratná pružina už ide hnať záver späť. A keďže ide o .22, kde je nábojnica z tenučkého plechu, počas pohybu vzad pri výstrele vysunutú časť tlak plynov trošku "nafúkne". A túto prifúknutú nábojnicu záver zarazí späť do komory :evil:

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů