Zbroják, zbraně a policejní kontroly

Co jinam nepatří...


Andy
Příspěvky: 82

Příspěvek#1 » pát 22. črc 2011, 19:49

Zdravím, nedávno se mi stalo, že mě stavil policista. A jelikož mam doklady všehny v jednom fochu (tam i ZP, a prukazy zbrane). tak jsem prohlizel všechny průkazy a když ten policajt zahlídl zbrojni prukaz a prukaz zbraně a i viděl to razitko PČR tak se jako divil a prej "můžu se mrknout?". sem mu to ukázal a ještě jsme prohodili pár slov o zbraních a nechal mě ject aniž by chtěl vidět ridicak, zelenou kartu, vybavu atd... resp. nic. Také se někomu něco přihodilo podobného? si říkám mít ZP je i výhoda :D. a ještě dodal slovy "tak jeď vole :-) (s úsměvem)"

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#2 » sob 23. črc 2011, 01:22

Pred asi ctyrma nebo peti lety me v Tabore mestaci pokutovali za parkovani. Kdyz jsem vytahoval obcanku a ridicak, zahledli zbrojak. "Vy mate zbrojni prukaz?" "Jo, mam." "A jste ozbrojen?" "Ano, jsem." Kdyz jsem videl jejich nejiste pohledy, tak jsem se musel smat a rekl jsem: "Nebojte, ja vas kvuli ty pokute nezastrelim! Kolik chcete?" Rekli si o dve kila a jeste se omluvili, ze nevedi, kdo se diva (bylo to na frekventovane ulici). :D

Uživatelský avatar
Zoufalec
Příspěvky: 223
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » sob 23. črc 2011, 07:43

Uvědom si, že i když máš špatný den, tak střílíš lépe a rychleji než 95% z nich.
Kdysi jsme s kamarády jeli ze střelnice a zastavila nás standartní silniční kontrola. Po kontrole dokladů, následoval dotaz na rezervu. Po mém upozornění, že se v kufru nalézají řádně registrované zbraně jim bylo ještě do smíchu. Tak jsem ten kufr otevřel. :shock: Kosa, dvě brokovnice, karabina, několik kufříků s krátkýma, celkem asi 10 zbraní a krabičky od nábojů po celým kufru. Najednou ho legrácky přešli, spodní čelist sjela až na asfalt :o a zmohl se na otázku: ''máte na všechno papíry?'' Hmmm ''Jeďte a šťastnou cestu.''



Andy
Příspěvky: 82

Příspěvek#4 » sob 23. črc 2011, 11:36

Ještě dodám. dělal jsem ZP je to asi 2 roky a tam i dělali měšťáci Déčko. A oni si radili při testech (byli 3) a ten komisař naštvanej prej že si je u prakticky pěkně proluftuje (nedivím se mu). po jednom roce jsem jel s máti něco kupovat a opravdu nevědomky sme vjeli do jednosměrky a když jsme vyjížděli tak už nás stavěl. Říkám si toho jednoho znám a co myslíte byl to ten co dělal se mnou ZP a i sme se bavili o zbraních atd... Prej na moji máti pani za to je 2000Kč, 2 body dolu prostě dělal ramena jo a ja rikam "No dobrej, si mě asi nepamatujete, že? dělali jsme spolu ZP....." dodal " no a co ja s tim..." a zrudnul jak paprika, protože věděl že sem věděl ze podvadel :-D. taky sem ho mohl pěkne napráskat... A nakonec to dal za 400Kč se slovy že je támhle kamera a že je to natočené. .. Pro dobrotu na žebrotu, taky mohl dát ty dvě kila ale ještě že nesundal body a nedal 2 klacky...

Uživatelský avatar
dejment
Příspěvky: 111

Příspěvek#5 » sob 23. črc 2011, 23:00

Zoufalec píše:Uvědom si, že i když máš špatný den, tak střílíš lépe a rychleji než 95% z nich.
......

Jo souhlasím, dělal jsem rozhodčího na jedněch místních závodech, a že prej měšťáci potřebujou jednou za čas prokázat nějakou tu střelbu, tak že prej se zúčastní taky.
Jo SUPER, už bych to nechtěl zažít, při selhání to jeden otočil proti sobě a koukal do hlavně, velel jsem K ZEMI, protože se s tim ještě divně otáčel. Jj, takovýdle týpci nám maj jít příkladem , nemyslíte???



Andy
Příspěvky: 82

Příspěvek#6 » ned 24. črc 2011, 00:12

Bohužel je to tak, plně souhlasím s dejmentem. Bohužel něktěří MP prostě z povinnosti asi musej něco nastřílet, tak jako z nutnosti se takhle ukážou na střelnici. A problém je v tom, že oni nemají žádné bezpečnostní návyky a s tou zbraní neumí defakto zacházet. Také známý říkal, že byla MP na střelnici a oni si z prdele na sebe mířili navzájem a dělali ptákoviny. Takový člověk je prostě nebezpečný i pro ostatní. Já být rozhodčí a mít službu na střelnici bych ho tak seřval a i zavolal jeho nadřízeného a ihned aby odevzdal zbran. Představte si že by mu ta zbran vystrelila nekoho to trefilo, no co polda z toho bude mit oplejtacky ale co pak ten kdo mel sluzbu na strelnici (spravce) a co se střelnicí to je tak akorát aby ji zavřeli.

Uživatelský avatar
dejment
Příspěvky: 111

Příspěvek#7 » ned 24. črc 2011, 10:27

Máme tady střelnici krytou, kamarád tam dělá a vždy, když tam přijdou měšťáci, podepíšou nějakou smlouvu že si za všechno můžou sami a on je zamkne na střelišti. Samozřejmě je za neprůstřelným sklem a jen dohlíží, aby případná lékařská pomoc byla zavolána včas



Andy
Příspěvky: 82

Příspěvek#8 » ned 24. črc 2011, 11:07

Tak to máte hodně dobré. Bohužel u nás na střelnici ta je venkovní a tam nic takového neexistuje. Tam prostě se určí kdo bude mít daný den službu (správce) a je za vše zodpovědný a musí stát na (sakra jak se to místo jmenuje) no proste na té lajně za střelcema a když se jde k terčům atd tak i musí zjistit jestli má každý vybito, jestli dostřílel a pak zavelí "zbrane vybit, odlozit..k tercum". A nejlepsi je kdyz se to takhle vzdycky sejde od kazdyho neco ted kazdymu je vse receno co jak bude a najdou se ti co udelaji opak. zaveli se k tercum a nejaky typek zacne strilet... no comment.

Uživatelský avatar
maribor
Příspěvky: 35

Příspěvek#9 » ned 24. črc 2011, 18:10

Ahoj všichni,přidám se taky s malou událostí...jel jsem ze střelnice...zbraň jsem měl v takové ledvince a ještě v uzavřeném batohu a v kufru auta. Vše zapnuto zipem. A...zastavili mě...silniční kontrola. Chtěli vidět novou lékárničku..musel jsem samozřejmě otevřít kufr. Vše jsem měl naprosto v pořádku, a najednou se policista zarazil ...a díval se tak nějak zvláštně na ten batoch. (Nemohl vědět,že tam mám zbraň). "Můžete mi ukázat co máte v tom batohu?" Jistě odpovídám,otevřel jsem batoh a...zapnutá ledvinka. "Otevřte mi prosím Vás ještě tu ledvinku..." No,to už jsem ho předem upozornil,že tam mám zbraň. Opět bylo na něm vidět udivení. Tak jsem ukázal ZP , PZ, Podíval se na číslo zbraně,poděkoval a popřál mi šťastnou cestu. Neodpustil jsem si otázku,co ho k tomu batohu vedlo,co ho tak zarazilo,upoutalo pozornost? Zasmál se a odpověděl,že ani sám vůbec neví..asi nějaký zvláštní policajtský čuch... ;)

Uživatelský avatar
Missak
Příspěvky: 459

Příspěvek#10 » ned 24. črc 2011, 18:30

zajímalo by mě, na základě čeho má dopravák právo kontrolovat osobní zavazadlo a navíc kontrolovat zbraň? :shock:
jen že má vyvynutější čichový orgán? to snad ne.

Uživatelský avatar
dejment
Příspěvky: 111

Příspěvek#11 » ned 24. črc 2011, 18:58

Občas s dopravákem je celník a chtěj vidět zavazadlový prostor, kvůli pašování, a nebo jak jsem osobně byl kontrolován, chtěl vidět lékárnu, kterou vozím v kufru , a když jedu na závody, mám tam samozřejmě uložené zbraně.

Uživatelský avatar
Missak
Příspěvky: 459

Příspěvek#12 » ned 24. črc 2011, 19:03

samozřejmě, lékárnu může chtít vidět. ale soukromé zavazadlo? kontrolovat zbraň?
nejsem policista, ale na jiném foru psali kluci od policie, že už snad se ani nezastavují auta jen tak pro kontrolu (pokud není nějaká bezpečnostní akce), ale jen v případě, že řidič spáchal přestupek či je jinak podezřelý.
ta kontrola zavazadla mi přijde stejná, jako by mě zastavil na ulici pochůzkář, ať mu ukážu, co mám v tašce/baťůžku/kufru či co mám v počítači na disku.

Uživatelský avatar
dejment
Příspěvky: 111

Příspěvek#13 » ned 24. črc 2011, 19:08

Tady v Krkonoších jsou kontroly vcelku časté, a celníci běžně spolupracují s policisty, takže se nedivím, zrovna dnes jsem potkal jednu kontrolu, a policajti měli strčený čumáky v kufru kontrolovaného auta.



Kamil1
Příspěvky: 18

Příspěvek#14 » pon 25. črc 2011, 07:22

Asi si neuvědomujete že ty prohlídky jsou pro vaše dobro a ochranu (pokud nenarazíte na blbečka , kterej si musí dokazovat důležitost). Právě tím, že se policii neustále omezují pravomoce s nima vyjebává kde kdo...a to podle mě není moc dobře.
Kdo má čisté svědomí nemusí se ničeho přece bát ;-)
"Nebát se a nekrást" !

Uživatelský avatar
Maňas
Příspěvky: 46

Příspěvek#15 » pon 25. črc 2011, 07:58

Kamil1 píše:Kdo má čisté svědomí nemusí se ničeho přece bát ;-)


To myslis vazne? A co nejaky pravo na soukromi. Stat mi nemusi strkat rypak i do zadku :?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů