Kurzy obranné střelby

Co jinam nepatří...
Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#136 » úte 26. zář 2017, 10:21

Já byl v neděli na level 2 v Liberci u http://www.gryfacademy.cz a kurz byl postavený na tři zásobníky.
Držáky na všechny tři požadovány nebyly, ale na dva je to nutnost.



majlont
Příspěvky: 195

Příspěvek#137 » sob 20. led 2018, 21:33

Já mám velmi dobrou zkušenost s Direct Force - Petr Máša. Byl jsem na pistoli L1. Dělá pravidelně i tréningy a sušení. Na pistoli jsou potřeba 3 zásobníky, kydex + 300 nábojů. Kontakt http://www.dirfor.cz/ + FB



trubka
Příspěvky: 15

Příspěvek#138 » pon 9. dub 2018, 16:35

Nemohu srovnat s jinými, ale také se mi kurz Petra Máši (viz příspěvek nademnou - Direct Force) líbil; byl jsem v Olomouci, pistole Level 1. Samotný výcvik trval reálně cca od 9:15 do 16:45. Bylo nás 10, instruktoři byli 2. Průběh mi přišel velice profesionální, všechno odsejpalo, na nic se nečekalo, takže kromě obědové pauzy bylo přestávek opravdu minimum (= náročnější, ale efektivněji strávený čas). Přístup kamarádský od obou instruktorů.



Jirik.fx
Příspěvky: 356

Příspěvek#139 » úte 10. dub 2018, 07:21

Od Petra Máši jsem se na kurzu opravdu naučil střílet. Když jsme ráno v devět začínali tak jsem měl rozptyl na 5 m 5cm 5 ran, při relativně pomalém tempu. Odpoledne když jsme končili tak byl rozptyl do 2 cm za poloviční čas. Základní kurz hodnotím velice dobře.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#140 » úte 10. dub 2018, 11:42

Když na ty kurzy je potřeba chodit někam v domácí oblasti. Na mne je Hodonín fakt daleko a tak se musím spokojit s tím, co mám v Liberci a přiměřeném okolí.



Xaw
Příspěvky: 112

Příspěvek#141 » pon 16. dub 2018, 19:30

V sobotu jsem byl na střelnici ve Staňkovicích na kurzu obranné střelby od Školy boje Chomutov. Za mě super. Šest účastníků a 3 instruktoři.
Vystřeleno cca 180 ran. A člověk si odnesl balík věcí co a jak zdokonalovat.
O ceně 900,- ani nemluvím. Za mě doporučuji.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#142 » úte 17. dub 2018, 08:24

ZA 900 Kč je to supercena. Kolik hodin času to bylo ?



Xaw
Příspěvky: 112

Příspěvek#143 » úte 17. dub 2018, 14:28

No byli jsme tam od 9:00 do cca 16:30.
Další termíny lvl1 nám říkal 20.5. a 17.6.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#144 » úte 17. dub 2018, 15:14

To zhruba odpovídá tomu, kde jsem byl já, jen cena je zhruba dvojnásobná. Asi je to baví a neberou to tolik jako kšeft.

Fakt je ten, že firmy jako Hard Task a Aegis si to jméno a zkušenosti nechají zaplatit ...



Xaw
Příspěvky: 112

Příspěvek#145 » úte 17. dub 2018, 15:58

Samozřejmě je to i o jméně, ale hlavní instruktor je instruktorem střelby u 4. brigády rychlého nasazení v Žatci. Víc info možná budou mít na FB, já ho nemám tak nevím.
Osobně jsem do toho šel s trochou skepse, ale že za ty prachy to prostě zkusit musím.
V září půjdu na dvoudenní lvl2



ValdaM
Příspěvky: 153

Příspěvek#146 » pát 25. kvě 2018, 13:33

Někdo praktické a reálné zkušenosti s kurzy od TIREUR??
Mám střelnici prakticky za barákem, cena dle srovnání odpovídá.
Dík



milanvpg
Příspěvky: 88

Příspěvek#147 » úte 5. čer 2018, 19:01

Na doporučení Xaw jsem si zajel do Chomutova na kurz od Škola boje Chomutov a potvrzuji, vůbec to nebylo špatné - poměrně komorní, na nás tři střelce dva instruktoři, kteří rozhodně uměli a znali. Ve srovnání s kurzem Pistole 1 od Hardtasku to na obsah bylo hodně podobné, navíc tady byly různé střelecké polohy. Jen asi s ohledem na menší počet proběhlých kurzu to nebyl takový drill, bylo méně nácviku “nasucho” a občas maličko improvizace, ale zase byl čas na praktické vyzkoušení a dotazy, když nebylo něco jasné. A travnatá střelnice se mi ve Staňkovicich rozhodně líbila více ;-)

Uživatelský avatar
Tata
Příspěvky: 24

Příspěvek#148 » sob 23. čer 2018, 16:54

maravysta píše:Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s kurzy pana Němce? http://www.thortac.com/cz2/landing/course-96.html


Mám za sebou základní pistolový kurz ThorTac

http://thortac.com/produkt/kurz-strelby ... a-ostrava/

Plusy
- Možnost platby přes Benefit Plus body
- Přiměřený obsah základního kurzu
- Instruktor

Mínusy
- Omezená funkčnost „e-shopu“, zpracování objednávky a veškerá organizace kolem
- Nekomunikace ThorTacu
- Zadýmená vnitřní střelnice a její malá kapacita
- Závěrečný test
- Cena

Koho zajímají detaily, může se začíst do následujícího románu :)

Objednávka
Objednával jsem cca měsíc před začátkem kurzu. ThorTac umožňuje platbu pomocí Benefit Plus bodů, a je to jeden z jejich taháků na webu. Nicméně tato možnost platby se při objednávce nenabízí, takže vybírám platbu bankovním převodem, s tím, že do poznámky uvedu, že platba proběhne přes Benefit Plus. Za registraci jsem dostal slevu, čili uplatňuji kupón a cena se tak dostává z 2300 na stále dost vysokých 2200. Dále je třeba pomocí uvedeného kódu zadat, zda máte vlastní zbraň a střelivo. Kód nefunguje, dopisuji tedy vše opět do poznámky. Založil jsem si na ThorTac webu účet, takže vidím, že objednávka je přijata. Na stránkách Benefit Plus provádím potřebné úkony, aby ThorTac dostal vše potřebné.
Brácha se nezaregistroval a začal opakovaně dostávat upomínky k platbě převodem, které ale ustaly poté, co napsal na ThorTac. Mě nechodilo nic, byť jsem všechny kroky provedl naprosto totožně. Nicméně nedostal požadovanou informaci o místě konání kurzu. Já jsem odeslal dotaz na doporučení zbraně a pouzdra na kurz (např. Hard Task požaduje vnější pouzdro na straně silné ruky). Tak abych věděl, kterou zbraň + pouzdro si nejlépe vzít. I já jsem zůstal bez odpovědi.
Delší dobu se nic nedělo a pak se změnil stav mé objednávky na „zrušena“. Nechápu, proto posílám žádost o prověření stavu, spolu s veškerými informacemi z Benefit Plus. Opět bez reakce, jen po několika dnech je stav objednávky změněn na „Dokončena“. Necelý týden před začátkem kurzu přichází informace o místu konání kurzu. V odpovědi mailem děkuji za informaci a znovu se ptám na vhodnou zbraň a pouzdro. Bez reakce.

Střelnice
Vnitřní střelnice Patriot, 4 stavy, délka tuším 25m, pojezdy, WC, bar. Stříleli jsme z prostoru tunelu na vzdálenost 10, 12,15 a 20 metrů. Přestávky co 50 minut, m.j. proto, aby se zplodiny stíhaly odvětrat.

Instruktor
Pavel Bednář, externista ThorTacu, bývalý člen SOG, URN, veterán z Afghánistánu a Iráku. Pohodový, věcný, trpělivý, poradí, vysvětlí, předvede, opraví chyby. Spokojenost.

Obsah kurzu
Řekl bych pro mírně pokročilé. Spíše ne pro začátečníky. Pro pokročilé pouze jako nutnost pro možnost účasti na následujících kurzech). Základní bezpečnost, postoje, míření, zapichování na cíl, spouštění, bojové (nucené) přebití, střelba ve vysokém a nízkém kleku, v sedě, dvojstřel, sken okolí. To vše na různé vzdálenosti. Následuje komplexnější cvičení stávající ze střelby a opakovaného přebití v kleče. Závěrem test.

Průběh kurzu
Problém při prezenčce. Evidují totiž pouze mě nebo bráchu. Nevíme, kdo tam „nepatří“, neb v seznamu mají pouze příjmení a to naše je uvedeno pouze 1x. Nicméně připuštěni jsme nakonec oba. Celkem jsme dorazili 4 (2x Makarov, 1x Glock 17, 1x nějaký klon Tokareva 7,65). Maximum je 6 a je dobře, že kurz není naplněn, protože víc než 4 lidi se na dráhu nevejdou a muselo by se vše dělat na dvakrát. Taky čmoudu je až až. Instruktor má prozíravě respirátor. My ne, tak inhalujeme.

Instruktor vždy vysvětlí následující cvičení (viz. obsah kurzu), předvede a následně si to vyzkoušíme. Po cvičení se vyhodnotí zásahy. Vše probíhá hladce, kurz pěkně odsýpá.

Závěrečný test
Závěrečný test je trochu překvapení. V podstatě nic z toho, co se probíralo, není předmětem zkoušky. Test spočívá pouze v mířené střelbě na 20 metrů. Je třeba v limitu 90 vteřin nastřílet 70 bodů 10 ranami na nekrytě ležící figuru. Na první pokus plní pouze kolega glockař. Ten je z nás evidentně nejzkušenější. Na druhý pokus to dává i brácha s makarovem. Já (taky makarov) a kolega „tokarev“ jsme selhali. Víc pokusů není a nedostaneme diplom, který následně opravňuje držitele účastnit se pokročilejších kurzů ThorTac. Tudíž bychom museli kurz celý opakovat. Nic proti testu, podmínky jsou podmínky, kázeň musí být, kaji se a nerozporuji výsledek. Nicméně podle mě by měl být test komplexnější a hodnoceno by mělo být i zvládání úkolů v průběhu kurzu (mj. i bezpečnost, s kterou byl jeden kurzant poměrně na štíru).

Takže suma sumárum, obsah kurzu v pohodě, instruktor v pohodě, závěrečný test neodpovídající, střelnice pro daný účel spíše nevyhovující. Komunikace a organizace ThorTacu bídná (není vina instruktora!), cena kurzu poměrně vysoká, což trochu kompenzuje možnost platit přes Benefit Body. Zapracuju na kvalitě míření a spouštění, ale opakovat u ThorTacu nebudu a svěřím se raději do péče jiné firmy.



petras125
Příspěvky: 158

Příspěvek#149 » pát 20. črc 2018, 06:42

Máte někdo zkušenost s kurzy https://www.aots.eu ?
Pravděpodobně dělají kurzy ve Velké Bíteši.



scink
Příspěvky: 167

Příspěvek#150 » pát 20. črc 2018, 13:06

Zdravím, dotaz na ty kdož absolvovali nějaký základní kurz, mám na krku pomalu padesátku nebude to vadit? Ať tam nejsem jak důchodce...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti