útoky v Norsku

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Uživatelský avatar
hetzer
Příspěvky: 81

Příspěvek#1 » sob 23. črc 2011, 18:46

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Maňas
Příspěvky: 46

Příspěvek#2 » sob 23. črc 2011, 19:40

Je to des. Na bombovej utok tezko reagovat. U toho druhyho utoku, kde magor postrilel skoro 100 lidi jsem si rikal jak by to asi dopadlo kdyby tam byl nekdo s legalni zbrani? Netusim jake jsou norske zakony ohledne zbrani... Ovsem z principu bych ocekaval, ze by obeti mohlo byt daleko mene. Ovsem takovej argument pacifisti asi
neprijmou... :?

Terorismus je hnus at prichazi odkudkoli, z vychodu, od nacku...

Uživatelský avatar
Missak
Příspěvky: 459

Příspěvek#3 » sob 23. črc 2011, 20:20

no zákony na zbraně mají asi podobné jako u nás. dotyčný jich vlastnil několik, "dokonce i brokovnici" (jak zdůraznila jedna TV stanice), což má doma u nás asi každý myslivec.
ale pokud bychom to vztáhli na naše zákony, tak by jsi legálně asi mít zbraň na tom ostrově mít nemohl, jelikož šlo o veřejné shromáždění (alespoň tak jsem pochopil z popisu akce na ostrově). ale to je stejně jen "kdyby..."
v každém případě je to tragédie a nemyslím si, že by podobným šlo jakkoliv zabránit. když někdo moc chce, prostředek si vždycky najde.

Uživatelský avatar
Maňas
Příspěvky: 46

Příspěvek#4 » sob 23. črc 2011, 20:38

Mas pravdu, zabranit se tomu da tezko. Ovsem kdyby treba 5 z tech 100 lidi melo zbran, tak pochybuju, ze by je postrilel jak vofce.

Uživatelský avatar
Missak
Příspěvky: 459

Příspěvek#5 » sob 23. črc 2011, 20:52

to může být i pravda. záleží i na tom, kolik těch střelců opravdu bylo (zatím se spekuluje, že jich bylo víc než jeden), jak byli vyzbrojeni apod. přeci jen tolik mrtvých, takový prostor a jeden střelec je celkem divné.
ale jak říkám, je to hlavně to kdyby....
celkem se i divím, že jej potom zásahovka likvidovala jen slzákem nebo čím. že po něm rovnou nestříleli :?: i když chápu, že primárně jej chtěli živého, aby mohli zjistit příčinu a případné pomocníky.



alibaba
Příspěvky: 328

Příspěvek#6 » ned 24. črc 2011, 04:55

Cela evropska spolecnost jsou strasni mekkousi a tak ti co bojuji proti budou mit lehkou praci a kde ze jsou Vikingove a zatim vydim jenom ubrecene mladiky a to vse vyhovuje Globalistum co budou odzbrojovat lidi az bude proti zakonu mit u sebe priborovy nuz na maslo tak jako v Anglii a zadny odpor ,jaka je moje odpoved , proste nabiji zasobnik a cekam co vyjde z houstiny , bude lehke ovladat spolecnost v Evrope ......



Vladas
Příspěvky: 16

Příspěvek#7 » ned 24. črc 2011, 08:49

Něco o zbrojních zákonech v Norsku:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_politics_in_Norway

Jestli tomu dobře rozumim, tak v Norsku není povoleno nošení.

Jinak, ta akce byl nějakej tábor pro mládež, ti by zřejmě nebyli ozbrojení ani v nejliberálnějšim systému, tj. ideální cíle pro magora.



alibaba
Příspěvky: 328

Příspěvek#8 » ned 24. črc 2011, 22:44

Zastarale a socialisti uz maji jine zakony to je tak jako dnes se ucit marxismus - leninismus co je veda ved ......urcite v Cesku se socialisti nedaji zahambit :lol: :lol:

Uživatelský avatar
dagobert
Příspěvky: 146

Příspěvek#9 » pon 25. črc 2011, 09:15

alibaba píše:Cela evropska spolecnost jsou strasni mekkousi a tak ti co bojuji proti budou mit lehkou praci a kde ze jsou Vikingove a zatim vydim jenom ubrecene mladiky a to vse vyhovuje Globalistum co budou odzbrojovat lidi az bude proti zakonu mit u sebe priborovy nuz na maslo tak jako v Anglii a zadny odpor ,jaka je moje odpoved , proste nabiji zasobnik a cekam co vyjde z houstiny , bude lehke ovladat spolecnost v Evrope ......


No tak z posledních zpráv, tenhle se do jisté míry za Vikinga považoval. Na tom ostrově probíhala protiizraelská demonstrace, podpora palestinců, komunistický multikulti atp., a jestli jsem správně odhadl z televizních příspěvků a rozhovorů s oběťmi, tak to byli povětšinou muslimové a přistěhovalci z muslimských zemí. Ale to se nikde nedá najít, důsledně se to tají, takže nelze potvrdit ani vyvrátit.

Neschvaluju, co udělal ani jak to udělal. Ale dokážu pochopit frustraci člověka, který vidí, jak mu někdo ničí jeho svět a rupne mu z toho v bedně. Podobně jako ruplo člověku z Bratislavské Nové Vsi a vystřílel cikánské sousedy, kteří ho psychicky ničili a se kterýmí si roky nikdo nevěděl rady.

Jenom se bojím, že jestli se něco nezmění v současné multikulti sebevraždě, kterou Evropa páchá, bude těchhle incidentů přibývat. A jestli to půjde opravdu do ..., tak to může skončit i formou občanské války, jako třeba v bývalé Jugoslávii.



Vladas
Příspěvky: 16

Příspěvek#10 » pon 25. črc 2011, 13:20

Proboha, něco takovýho se přece nedá obhajovat jakoukoliv ideologií. Je evidentní, že křesťanský terorista může být stejně nebezpečný, jako muslimský nebo jakýkoliv jiný. Navíc to, podle toho, co vim z médií, nebyl člověk, kterému ruplo v bedně, ale plánoval to dlouho dopředu.

Uživatelský avatar
Maňas
Příspěvky: 46

Příspěvek#11 » pon 25. črc 2011, 13:28

Obhajovat ne, to je jasny. Na druhou stranu vsichni rvou jak by ho prisne potrestali atd. Ovsem proc nikoho uz nezajima co toho cloveka k tomu cinu vedlo? A co by se dalo udelat proto, aby dalsi takovy nebyl. Proste resit priciny problemu a ne jen jejich nasledky.
(tohle se spis tyka strelce na Slovensku, k Norsku zatim neni dost informaci - hodnotnych informaci)



Vladas
Příspěvky: 16

Příspěvek#12 » pon 25. črc 2011, 14:21

Já se bojim, že tomu se nedá nikdy úplně zabránit. Takovej narušenej jedinec se prostě občas najde a pro takovej čin si vždycky najde odůvodnění, byť tahle odpověď pozůstalý určitě neuspokojí.

Jinak, pozor na otázky "jak tomu zabránit", našlo by se dost lidí, který by tomu chtěli zabránit třeba omezením legálního držení zbraní...

Uživatelský avatar
Maňas
Příspěvky: 46

Příspěvek#13 » pon 25. črc 2011, 14:26

Coz je samozrejme nesmysl. Kdyz nekdo chce delat bordel tak si sezene spis nelegalni zbrane. To by taky mohli zakazat dusicnan amonny a vubec hnojiva a taky by mohli zakazat auta :?



Vladas
Příspěvky: 16

Příspěvek#14 » pon 25. črc 2011, 14:40

Jojo, to jsem měl přesně na mysli.

Uživatelský avatar
hetzer
Příspěvky: 81

Příspěvek#15 » pon 25. črc 2011, 20:57

Breivikův internetový profil vznikl 5 dní před útokem

Mimo to média popisují, jakou eskapádou se Breivik měl snažit o nabytí nelegálně držených zbraní. Z reportáží na BBC prý pochopil, že je Praha asi takovým městem zločinu, jako Sarajevo (to měl až třetí v pořadí); vydal se tedy do nočních klubů a tam se halasně dožadoval Kalašnikova a granátů, až od něj lidé utíkali. Otázka za tři bludišťáky: jaká je pravděpodobnost, že by na něj nikdo z "informátorů" či zločinců, kryjících si záda, neupozornil policii?

Když mu tato taktika nevyšla, vrátil se do Norska a tam mu teprve došlo, že si vlastně zbraně může koupit i legálně, protože dostane zbrojní průkaz.
Pěkný příběh. Řekněte mi jedinou věc: Breivikovi muselo být jasné, že neuteče. Nemělo tedy sebemenší smysl se snažit pořídit nelegální zbraně - když ho na každý pád seberou či zabijí, nemá smysl se zaobírat vystopovatelností zbraní; krom toho by musel mít IQ limitující k nule, aby se snažil sehnat nelegální zbraně tím, že přijde do nočního podniku a rovnou si o ně řekne. Pokud měl ale zároveň napsat patnáctisetstránkovou studii, založit firmu a absolvovat ekonomické vzdělání, asi tak jednoduchý nebyl. Pěkná diskrepance.

Ještě lepší je ale jeho manifest. Ten má být veřejně šířeným "návodem" na revoluci proti marxisticky orientovaným vládám - ale počítá s využitím legálně držených zbraní. Ehm, takže si vláda přečte, že proti ní mají být použity legálně držené zbraně - a nechá je být? Ale no tak. Průhledněji překombinovanou záminku pro snahy o omezení držení zbraní aby člověk pohledal.


http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011072501

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů