Identifikace "nosiče"

Uživatelský avatar
honzek86
Příspěvky: 347

Příspěvek#121 » pát 10. srp 2018, 14:09

A navíc to nebyli žádní znudění pochůzkáři :) Byli od cizinecké. Zřejmě tam měli jinou práci. Nebo šli na oběd ;)

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#122 » pát 10. srp 2018, 16:51

Knop píše:. . .
Georgu, a ty víš, kolikrát . . . . . . co si myslí.


Nevím a je mi to naprosto jedno :D Takovou paranojou, abych něco počítal netrpím :D Nosím různými způsoby a na různých místech s rozumem a snažím se být realista. Někdy to nepozná ani to nejvíc nejbližšší okolí :D
Jinak se ztotožňuji s těmito názory:
Indian:
A já bych řekl podle gusta a zvyku každého soudruha.

Dragunov:
Tak ono jde o to taky kdo to pozná. Pravda je taková, že tipnu si 98 % lidí jste úplně ukradení. Člověk od "fochu" prostě pozná Falco, Aegis a 5.11 na půl kilometru, ale lidem mimo to často nedojde.

honzek86:
Ale jinak z toho děláš zbytečnou kovbojku
:D
Hele Knope, já ti nechci nijak vymlouvat tvůj názor, ale pokud jsi nikdy nic obdobného nezkoušel ....
Ono to nošení zbraňové taštičky není pro každého. Přesněji každému sedí a vyhovuje něco jiného a ne každý to zvládne ;)



scink
Příspěvky: 167

Příspěvek#123 » pát 10. srp 2018, 17:24

Na sousedním fóru jsem nalezl český překlad jednoho textu o chybách při skrytém nošení http://www.mujglock.com/_download/znaky ... zbrane.pdf



Vindex
Příspěvky: 68

Příspěvek#124 » pát 10. srp 2018, 18:38

Tohle je dobré. V podstatě když to shrnu, tak veškeré znaky vyplývají z nejistoty nosiče jak kvalitně má zbraň skrytou a zabezpečenou. Nezávisle na faktickém zabezpečení, jde o jeho vnímání - nekvalitní zabezpečení to jen ztěžuje (viz otáčení zbraně, překážení pohybu).



Caroprd111
Příspěvky: 313

Příspěvek#125 » pát 10. srp 2018, 20:38

Indian píše:To. Caroprd: Taky nechápu, co je tak špatně. Že nezačali hned prudit? Jak je v této diskusi asi milionkrát napsáno, identifikace "nosičů" není až tak těžká. Obzvlášť pro vycvičené policejní oko. A to by měli každého na potkání zastavovat a kontrolovat? Proč? I řidiči se přece kontrolují namátkově a nebo když něco provedou.


Oni ale prudit začali. A ještě se takhle provokativně ptát... Buď mají podezřeni na protiprávní jednání a mají konat podle zákona a nebo mlčet a nechat lidi na pokoji. Nemluvě o tom, že měli poučit před podáním vysvětlení. Takže právě naopak, každýho by měli nechat na pokoji. Že se namátkově kontrolují řidiči je pro mě špatně taky, to rozhodně není nic k lepšímu.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#126 » pát 10. srp 2018, 20:56

Kluci, nekrmte trolla prosím.

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2966

Příspěvek#127 » pát 10. srp 2018, 21:29

Dyť fklidu.

Každému vyhovuje něco jiného (komfort, bezpečnost, pak dlouho nic, pak tasení v případě nouze (protože šance tasit je méně než 1x za život). Je to jako matice rizik. Četnost příležitostí a jejich váha).

Pistol v tašce (ne tactical) jsem měl pár krát, třeba když jsem šel hrát s dětmi na hřiště. Tričko s iwb by se mi brzo vysoukalo, tašku stále na rameni šikmo , pro ten účel byla zrovna tehdy lepší. A ještě jsem si s sebou mohl vzít druhý zásobník.

Ještě je zajímavé kotníkové pouzdro pro menší pistole. Mám jedno za pár peněz z Číny, dá se to.



kiv61
Příspěvky: 578

Příspěvek#128 » pát 10. srp 2018, 23:00

Mne by jen opravdu zajímalo kolika civilním držitelům ZP byla/ řekněme za posledních 25 let,/ reálně odcizena jejich zbraň v režimu "nošení" ? :shock:
Není to náhodou čistá nula a tudíž celá tato diskuse je poněkud o h ...u ? :twisted:



Vindex
Příspěvky: 68

Příspěvek#129 » pát 10. srp 2018, 23:37

Ano, to je relevantní dotaz na ministerstvo vnitra. Napíšeš jim?

Prozrazení se jako nosič má také jiné dopady, viz hřiště - jistě by maminky ostatních dětí ocenili, že na hřišti je zbraň, třeba jekotem a pak domlouváním manželce, co má doma za psychopata, že nosí na hřiště tak hroznou věc.

Uživatelský avatar
Patton
Příspěvky: 280

Příspěvek#130 » sob 11. srp 2018, 06:35

Doba se mění. Některé maminky, většina, by se cítila na hřišti bezpečněji. Ale to je OT, omluva.



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#131 » ned 12. srp 2018, 19:16

No, některé maminky totiž mají v kabelce kromě náhradní plínky, rtěnky a kapesníků taky vlastní zbraň. Takže bych tak moc nestrašil panikou... Žijeme v době emancipovaných žen... že?



Vindex
Příspěvky: 68

Příspěvek#132 » ned 12. srp 2018, 20:37

Ano, jsou maminky, které nosí a které nenosí. Vzhledem k tomu, že pořád jsou ty, které nenosí a mezi nimi ty, které by byly nervózní a povídaly by o otřesném zážitku dál, tak nechci jim při hře s dětmi na pískovišti ukazovat zbraň.

Uživatelský avatar
honzek86
Příspěvky: 347

Příspěvek#133 » pon 13. srp 2018, 07:16

Ono taky záleží na celkovém vzezření jedince :) když maminy odhalí na dětském hřišti "nosiče" a navíc je pokérovaný, v roztrhané bundě a punkem na hlavě (někteří z vás tak možná vypadají :D nic proti vám a sorry za to), tak to berou určitě jinak, než když je to na pohled sympatický tatík s košilí v gatích a spisovnou češtinou. Proto se snažím při nošení nepatřit do skupiny A, raději do B :) PS: košile v gatích není nutnost, v ojedinělých případech a nevhodném vkusu to působí jako projev nevyrovnanosti :D



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#134 » pon 13. srp 2018, 14:31

Už chybí jen výraz "mánička" a jsme doma, že? Protože tetování a nekonvenční účes jsou jasnou známkou pochybného charakteru, kdežto kravaťák s košilí v kalhotách určitě není ten psychopat, co moje dítě před chvílí málem převálcoval svojí přerostlou a naleštěnou audinou, když parkoval na přechodu... :shock: :roll:

Největší problém obvykle mám s nosiči, kteří se přílis zhlédli v tacticool módě přelomu století, nosí ve městě kanady, 5.11 kapsáče a v nich narvané polo tričko. Z každé kapsy jim kouká klip nějaké tacticool výstroje nebo výzbroje a vůbec jim nedochází, že krom telegrafování "jsem ozbrojen a nebojím se to dát najevo" na celé okolí ještě navíc působí jako podivín a přispívá k negativnímu obrazu "naší" komunity :cry:

Na druhou stranu potkávám lidi s "taktickými" batohy v maskáčové nebo aspoň OD, kteří určitě ozbrojení nejsou...



Dragunov
Příspěvky: 395

Příspěvek#135 » pon 13. srp 2018, 15:55

ViralWinter: Jo jo tacticool a "combat ready" na jednu stranu se mi to docela líbí na druhou je to eeehm. Chce to znát tu míru no. I když si myslím, že opět bežný člověk si o tacticool frajerovi myslí maximálně něco o "magorech v zeleným" a to je vše.
Já se držím toho, že zbraň se musí přizpůsobit mě a ne já zbrani. (víceméně). Což právě poměrně splňuje pro mě to IWB. Jediné co, tak jsem se díky nošení naučil spíš si k věcem dřepnout, než se k nim ohýbat.

Pro mě je problém spíš než zde přítomné téma "jak nosit v létě" tak přesný opak - jak nosit v zimě. Tam už nějaká ta taška dává podle mne větší smysl. Ono skrytý nošení je hezká věc, ale taky jak rychle se k té zbrani člověk dostane, když je pod tolika vrstvama, který si pochopitelně navíc sundává. Nedej bože, když člověk chodí v kabátu. Částečně by to vyřešila možná budoucí nutnost chodit v obleku a tím pádem podpažák, ale to si zase člověk nesundá sako.

audis: kotnikový pouzdro je takový dívný...nevím mít na konci nohy docela těžkou věc, navíc to chce širší nohavice a je to takové blbě přístupné. Ale asi lepší než drátem do oka.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů