CZ 75 Compact

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#61 » ned 19. srp 2018, 22:56

Tak :D
I přes svůj věk je CZ 75 kompakt stále dobrá zbraň. I navzdory "vyznavačům jen plastu".
Škoda jen, že tito sem napíší, že mají zkušenost s něčím jiným, ale ke konkrétní věci napíšou jen komentář typu "JPP" bez bližší znalosti věci. Třeba jako Honzajan s "hliníkem". A pak to ještě vydávají za "objektivní fakt" ( :roll: ).
Tady se řešil kompakt v železe, nikoliv v "hliníku". A už vůbec ne jakákoliv zbrojovka.



Pepe65
Příspěvky: 112

Příspěvek#62 » pon 20. srp 2018, 07:42

Sorry za OT, ale musím. Georg: přesně tak, rád si poslechnu (přečtu) jiný názor, ale bere mě čert, když někdo (agresivně k tomu) hlásá "objektivní pravdy" (mimo exaktní vědu).



MRBLUE
Příspěvky: 927

Příspěvek#63 » pon 20. srp 2018, 11:03

Nikto netvrdi ze celoocelovy kompakt od CZ bude ovladat trh. Ale svojich priaznivcov urcite ma a bud mat. Ved aj 1911 sa vyraba doteraz a to vratane modelov so skratenym ramom a zaverom ako compact ci len skratenym zaverom ako semicompact. A ani koncepcia semicompact u modernych zbrani nieje prec. Glock 19X je novinka a predava sa velmi dobre aj ked je cena vyssia ako u standardnych modelov.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#64 » pon 20. srp 2018, 18:08

Georg: Tak teda řekni, co píšu za řeči JPP? A kompakt v hliníku se tu řešil, stejně tak i v oceli.
"Jen prosím o Váš názor na to zda koupit variantu D,či jen prostě compact.Nejraději bych pistoli s ocelovým rámem,žádnej hliník."
Jelikož Déčko prakticky nejde sehnat v oceli, tak je celkem jasné, proč se tu mluví i o hliníku.

Pepe65: Rád se poučím o tom, co tu např. já píšu za bludy. Bohužel mám vše, co píšu z praxe, tak se bude těžko něco vymýšlet.

MRBLUE: 1911 sem vůbec netahej. Nebýt zákazu zásobníků s větší kapacitou než 10 ran po celé USA na spoustu let, nebyla by 1911 vůbec oblíbená. G19X se prodává dobře zejména kvůli tomu, že to bude za pár let zajímavý sběratelský kousek, protože je ušitý pro armádní tendr, ač jí teda chybí pojistka. Na 2. stranu nevím, odkud bereš čísla prodejů, ale když už je máš a můžeš říct, že se dobře prodává, tak kolik G19 a G17 se za stejné období prodalo?

Pro majitele CZ75 s omegou, taky jste museli zabrušovat pojistku v oblasti její vnitřní pružinky aby šla vůbec vsadit do rámu a pak brousit ten plastový mechanismus,aby šlo s pojistkou vůbec hnout?



MRBLUE
Příspěvky: 927

Příspěvek#65 » pon 20. srp 2018, 18:52

OK, vyhral si. Po argumente s 1911 to vzdavam

Uživatelský avatar
Walt
Příspěvky: 492

Příspěvek#66 » úte 21. srp 2018, 03:17

zakaz zasobniku do pistoli s kapacitou vic nez 10 naboju vyprsel jiz v roce 2004 a 1911 je oblibena stale

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#67 » úte 21. srp 2018, 07:23

Tak naposledy:
řeči typu JPP -
Honzajan:
hliníkový kompakt, kterému ani zbrojovka nevěří, proto nasadila cenu . . .

Honzajan:
semikompakt bych sem vubec netahal, timto modelem vedeni czub ukazalo, ze absolutne nerozumi tomu, co delaji

Honzajan:
"Nebavím se tu o subjektivním "mě vyhovuje", ale o objektivních faktech"

toto má být to "rozšiřování osvěty" ? Asi ne, že ?
Ovšem tvrzení
Honzajan:
. . . Nebýt zákazu zásobníků s větší kapacitou než 10 ran po celé USA na spoustu let, nebyla by 1911 vůbec oblíbená . . .

už se dá regulerně považovat za blud.

Asi tak: toto fórum zde jen samými odborníky neoplývá. Ano, je zde několik lidí (počty ti nejsem a ani nikdo jiný schopen sdělit), kteří rozumí určité oblasti velmi dobře (ať už se to týká např. černoprachých zbraní, výrobě určitých součástí zbraně, ladění a pod.). A jsou v tom fakt dobří a jsou schopni poradit. Ale hlavně sem píší lidé, kteří mají různé zkušenosti s "tím či oným". Většinou osobní. Včetně mě. Proto jsem schopen reagovat v určitém směru i na CZ 75 kompakt (i na ten v hliníku, se kterým mám několikaletou zkušenost) a nejen na tyto zbraně, ale i na některé věci související s nimi. A drtivá většina toho, o čem jsem schopen něco napsat vychází z reálného základu. Proto se snažím (a nejen já) psát subjektivně. Jako spousta jiných zde přispívajících, z jejichž osobních zkušeností se dá leccos vyčíst. Tedy " mám zkušenost takovou a takovou". Nikoliv svůj názor prezentovat jako obecný fakt - viz např. tvoje výše citované příspěvky. Je rozdíl, jestli napíšeš něco typu: "já si myslím, že . . ." nebo "já mám zkušenost takovou, že . . ." protože pak se dá oponovat jen stylem "a já si myslím, že je to tak a tak" nebo "já mám zkušenost zase takovou, že... ." Každý jsme vyjádřili svůj názor, svou zkušenost. Ale psát to stylem tebou prezentovaným ? To je to, co může vést k diskuzi mimo téma, nebo rozdmýchat tzv. "flame".
Takovým jedním příkladem z několika je
Honzajan:
Nejhorsi na tom vsem je, ze na svou hmotnost se ta zbran chova blbe pri vystrelu

O tebou uvedeném názoru, který já vidím jako tebou prezentovaný "objektivní fakt" já tvrdím opak. A teď kdo z nás dvou má tu pravou pravdu ? Nikdo a oba zároveň. Tvůj (a nejen tvůj) problém spočívá v provedeném způsobu prezentace tohoto názoru. Pokud by si napsal např. "očekával bych, že na svou hmotnost se bude při výstřelu zbraň lépe chovat, ale nedočkal jsem se toho. Její zpětný ráz (zdvih) mě při výstřelu nepříjemně překvapil a proto ji nemohu doporučit" (je to prosím jen příklad), tak bych toto považoval za tvůj názor a nemám ti ten špatný pocit ze střelby (ani nikdo jiný) jak vyvrátit, protože se jednalo o tvou osobní zkušenost, která je ve spoustě případů ničím nenahraditelná. Mohl bych pak jen napsat, že já naopak mám s touto pistolí opačnou zkušenost, tedy že zpětný ráz (zdvih zbraně při výstřelu) jsem já naopak zvládal bez problémů (což je pravda co se týče toho "chování při výstřelu"). Bez hádek a pod. A někdo další, dychtící po vědomostech si na základě toho může utvořit názor, že pro někoho je ta zbraň dobrá (co se týče samotné střelby) a pro jiného ne. Teď mám na mysli CZ 75 kompakt (ale dá se to vztáhnout i na ten "hliník" CZ 75 D compakt). A projeví zájem si ji vyzkoušet a nabýt tak svou zkušenost.

Psal jsi tu, že jsi byl "majitelem hliníku" Byl to taky CZ 75D kompakt ? Jestli jo, tak proč nenapíšeš svou konkrétní zkušenost ?



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#68 » úte 21. srp 2018, 18:04

Walt&Georg: No a právě nebýt toho zákazu, nebylo by tolik 1911 mezi lidima, protože na tom se dá pak následně stavět prodeje. Jak příslušenství, tak tuning dílů a trh se pak podporuje sám do té míry, že se upraví pravidla soutěží, aby tam ty 1911 vůbec k něčemu byly. Ne náhodou se v té době často řešilo, proč kupovat např. CZ75 s 10 ranama 9mm, když můžeš mít 1911 s 8 ranama 45ACP. Nebude náhoda, že je 1911 mezi policajtama jako šafránu a to je najdeme ještě u jednotek, kde je pistole jen jako nouzová zbraň(SWAT atd.)
Georg: Nevím, jak jinak nazvat zdražení kompakta z 15500 na 18500 než nevěření v tuto koncepci a upřednostnění P10C, kde cena zůstala stejná - 16100. Stejně tak STI, celkem respektovaný výrobce 1911, přestal 1911 prakticky dělat. Výrobce si umí spočítat, co se mu vyplatí dělat a co už ne. To je přesně případ kompaktu v oceli, semikompaktu a dle cenové politiky i hliníkového kompaktu. Ano, téměř každý výrobce dnes prodává 1911, ale to je dáno tím, jak střelectví jako takové v USA a nejen tam rozkvétá a lidi si začínají kupovat i nesmysly, které by dřív nekoupili, protože jiné dobré zbraně už mají a nudí je. Sám jsem toho dobrým příkladem.
Nebudu tu opakovat, co jsem o kompaktu už na předešlých stránkách. To jsou totiž moje zkušenosti, velmi často podpořené někým jiným, kdo mi bez mých intervencí moje zkušenosti potvrdil.

A dost OT! To vám nestačí jedno upozornění?



rumburak18
Příspěvky: 1650

Příspěvek#69 » pát 31. srp 2018, 19:52

Zdražení kompaktu bych spíš přisuzoval přeorientování na P10, tedy změna na okrajovou výrobu, a nic naplat, výroba rámu musí být u kompaktu dražší než u P10.



sm0lda
Příspěvky: 27

Příspěvek#70 » čtv 9. kvě 2019, 06:49

muzu se prosim zeptat, jake pouzdro byste doporucili pro Compact D s railem? tak aby bylo pohodlne na noseni na strelnici. pouzder jsem schopny najit spoustu, ale rad bych informace z praxe od lidi, kteri ho skutecne maji, diky

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#71 » čtv 9. kvě 2019, 10:02

Kydex z copshop.cz funguje dobre a za slusnou cenu. Maji i na zasobniky



Pepe65
Příspěvky: 112

Příspěvek#72 » čtv 9. kvě 2019, 10:19

To sm0lda: mám kydex s polovičním sweetguard od RH Holsters a jsem s ním naprosto spokojen :-)



sm0lda
Příspěvky: 27

Příspěvek#73 » čtv 9. kvě 2019, 11:51

Pepe65: ano taky jsem se uz k tomuto produktu dopracoval a po rozhovoru s prodejcem i objednal, na jakem to mate pridelanem opasku?



Pepe65
Příspěvky: 112

Příspěvek#74 » čtv 9. kvě 2019, 15:45




Luka440
Příspěvky: 3

Příspěvek#75 » ned 19. kvě 2019, 10:56

Zdravím, před necelým rokem a půl jsem si pořídil úplně nového cz 75 compacta bez railu. Vždy mi bylo doporučeno, ať vezmu celoocelového, kord pokad chci zbraň na hodně dlouhou dobu a dost s ní střílet případně nosit. Tak jsem koupil celoocelový a nelituju. Po několika prvních ranách jsem koupil vedení hlavně od zendla + jsem ho musel dopasovat, prodloužený záchyt závěru, gumové střenky z Dčka, ocelové vedení vratné pružiny z Dčka + dopasování zadní části na soustruhu aby se tam vešlo, oslabil pružinu spouště a lehce přeleštil styčné plochy. Mam k dnešnímu dni na něm nastříleno 1450ran bez jediné závady nebo záseku nábojnice a to střílím někdy i komolé SP či komolé subsoniky. Přesnost je podle mě velmi dobrá, na 25m nevyjdu z černého a to i při jednorázovém svižnějším vystřelení 15 ran 14+1. Za mě zatím velmi dobré hodnocení. Ps.: Za mě mazat všude kde se něco tře (krom zkluzavky! ) a čistit pokaždé nebo maximálně ob střelbu.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Wallachian a 15 hostů