Divize LOS-pistole s kolimátorem.

Moderátor: LOS vedení



P4v3
Příspěvky: 11

Příspěvek#31 » úte 21. srp 2018, 14:11

Prcek: Coffee v posledním postu psal: "...záležitost byla projednána v radě LOS a většinové doporučení bylo kolimátory nezavádět. Další debata je do doby, než někdo předloží návrh formulace úpravy pravidel s argumenty proč ano, akademická."

Vedu pouze akademickou debatu nad současnou situací, nic víc nic míň. Nikde nebylo řečeno, že se o tom dále již nesmí mluvit. K argumentu přidělané práce, chápu, ale je to jen další kategorie (sloupec) navíc. To je jako stěžovat si, že přijel někdo s MRe a že nám tedy přidělá práci.



waritko
Příspěvky: 66

Příspěvek#32 » úte 21. srp 2018, 14:40

Reálně, nová divize není jen o sloupečku / části výsledovky navíc, znamená to také medaile, kvalifikační kritéria na MČR, úpravu systému na webu a tak dále.

Osobně rozhodně nejsem proti tomu rozšířit množství divizí, mimo kolimátor se také může jednat o zahrnutí divize PDW do pistolových závodů (a zde věřím, že by počet střelců byl jistě dostatečný).

Co se týče toho, jak takovéto zbraně udržet v rozumně obranném rámci, jedna z cest by mohla být povolit pouze zbraně do určité váhy (např. 950g), kolimátor musí být připevněn k závěru a smí se jednat pouze o otevřený kolimátor. Tím se reálně zabrání použití na zbraních typu Shadow, 2011 atd.

Pokud bych popustil uzdu fantasii o něco více, tak další možností je pistole s kolimátorem, sportovní pistole (otázka jak definovat 'sportovní' pistoli je pak předmětem k diskusi) do své kategorie (která tím může mít volnější požadavky) s tím, že v Pistoli pak zbydou jen zbraně složební / obranné.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#33 » úte 21. srp 2018, 17:36

P4v3 píše:Vedu pouze akademickou debatu nad současnou situací, nic víc nic míň. Nikde nebylo řečeno, že se o tom dále již nesmí mluvit.

Tak ji neveď. Neznamená ještě, že když něco není doslovně napsáno, že to není zakázáno !



coffee
Vedení LOS
Příspěvky: 853

Příspěvek#34 » úte 21. srp 2018, 18:11

akademická debata znamená, že stále nemám nic co bych mohl dát k posouzení Radě. To, že to zavádí IDPA, která zatím ani nezačala, není příliš pádný argument. A i IPSC to střílí jen pár jednotlivců, není to žádná masová záležitost.
Stále není návrh na úpravu pravidel ...

Uživatelský avatar
Quirinus
Příspěvky: 346

Příspěvek#35 » úte 21. srp 2018, 19:38

A zná prosím někdo správný postup, jakým způsobem a komu jmenovitě navrhnout změnu pravidel, aby byla jistota, že to LOSí rada projedná na nejbližším zasedání? Napsat to sem do diskuse asi nebude to pravé, že?



SlashKO
Příspěvky: 251
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#36 » úte 21. srp 2018, 19:42

Zkus napsat mail řediteli LOS a zároveň třeba vytvoř vlákno, kde znění toho mailu dáš taky, včetně informace kdy a kam jsi to poslal ;-)
Takovej otevřenej dopis.



P4v3
Příspěvky: 11

Příspěvek#37 » úte 21. srp 2018, 20:02

Coffee: A co je tedy to, co dát k posouzení radě? "petici" lidí, kteří by si chtěli střelit LOS, ale mají optiku a proto raději jednou na IPSC nebo nikam? IDPA se určitě nestřílí jen v ČR že? Takže to že zde teprve začíná, není také protiargument.

A co se týče "production optics" střílí to možná pár jednotlivců, stejně jako MRe a taky mají svou kategorii (pohár LOS 2018 - 15 lidí). Nikdo přece nemůže čekat, že se tu jako mávnutím proutku objeví 100 lidí do nové kategorie.

Uživatelský avatar
4mike
Příspěvky: 1196

Příspěvek#38 » stř 22. srp 2018, 08:57

PV3S
kdyby jsi shromáždil všechny majitele PRD optic v ČR tak se Ti vlezou do obýváku
kdyby jsi totéž zkusil s těmi co nosí MRe, tak potřebuješ Strahov :D

to že všichni majitelé a "nosiči" MRe s tím na LOS nejezdí, je něčím jiným
(třeba u nás v klubu má nějakej doupalec k nošení víc lidí než je v poháru LOS)

ta cca měsíc stará debata je ve vedlejším vláknu
viewtopic.php?f=66&t=3319&start=105



majlont
Příspěvky: 195

Příspěvek#39 » stř 22. srp 2018, 09:22

Reálně: pokud je mi nad padesát, tak je 80%-ní pravděpodobnost, že blbě vidím na blízko a mám tak +1 až +2 dioptrie. Tohle potvrdí každej očař. Bez brýlí se v takovém případě střílet nedá, protože vidíš sice ostře terč, ale mířidla vůbec. V ZP logicky brýle napsané nemáš. Když dáš brýle na blízko, zase vidíš rozmazaně terč. Pro tuhle kategorii střelců by byl kolimátor výhrou, ale uznávám, že na reálné nošení to moc není.

Uživatelský avatar
Quirinus
Příspěvky: 346

Příspěvek#40 » stř 22. srp 2018, 09:53

SlashKO: A je někde zveřejněný ofiko emailový kontakt na ředitele LOS? Nějaký email na něj mám, ale nevím zda je to ten správný.

majlont: Souhlasím s tím co píšeš, kromě poslední věty. Já vážně nechápu, proč někdo říká, že to není na reálné nošení. Podívej se prosím na obrázky níže. Např. ten S&W MP Shield hned vlevo nahoře díky kolimátoru RMS Shield ztěžkne o 17,5 gramů a pistole je vyšší o 23 mm v části, kde to není z pohledu skrytí zbraně vůbec kritické - kritická je délka pažbičky a hlavně/závěru.

I ta G19 (vlevo dole) není o nic hůře nositelná s kolimátorem, než bez.

Obrázek



SlashKO
Příspěvky: 251
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#41 » stř 22. srp 2018, 11:00

Zkus stejnou "syntaxi", jako mají mail všichni ostatní členové LEX, jméno ředitele asi znáš ;-).
Nebo to pošli na Honzu koreckého, pokud vím, je v LOS radě, tak to řediteli předá :-).

A ať nejsem úplně off.

Já bych si třeba na svou G43 kolimátor na nošení dal celkem rád, i bych s tím rád střílel, ale neudělám to. Chci s ním střílet MPi a tam kolimátor být nemůže => neustále sundávat a nasazovat ho nebudu, navíc když střílím, chci s tím i trenovat.

Uživatelský avatar
4mike
Příspěvky: 1196

Příspěvek#42 » stř 22. srp 2018, 12:35

majlont píše:Reálně: pokud je mi nad padesát, .......... V ZP logicky brýle napsané nemáš........

mám



coffee
Vedení LOS
Příspěvky: 853

Příspěvek#43 » stř 22. srp 2018, 21:30

Honza Korecký v Radě LOS není. Kdo je ředitelem LOS je dohledatelné na tomto fóru.
Jinak si stačí najít příslušné vlákno pro pravidla LOS (Návrhy a diskuze ke změnám pravidel, Pravidla LOS ročník 2018) nebo klidně i v tomto vláknu (on si toho někdo všimne ;-) ) vložit znění návrhu ve formátu, tak jak jsou pravidla napsána.

majlont: pokud nevidíš na blízko, neuvidíš ani tečku kolimátoru.

P4v3: jak předložit návrh změny nebo doplnění pravidel bylo opakovaně uváděno. Nestačí jen uvést myšlenku, je potřeba doplnit konkrétně, jak ji zavést.

Jinak znovu opakuji, kolimátory se v Radě projednávaly a většinové stanovisko bylo, že jde o ryze sportovní doplněk, nikoliv prioritně doplněk pro obranu. Zatím žádný praktický argument, proč jej zavést, nezazněl. To jen konstatuji pro pořádek.



SlashKO
Příspěvky: 251
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#44 » čtv 23. srp 2018, 05:21

coffee: myslel jsem, že je, ale i když není, určitě by to předal :)

Já sice na ředitele mail mám,a le nechtěl jsme ho sem naprasáka dát :-)

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2232

Příspěvek#45 » úte 28. srp 2018, 13:03

Ja jsem reditel v.v. :-)
Uz jen sleduju, jak s tim ted statecne a dobre bojuje Pavel a presto, ze mozna na nektere drobnosti koukame jinak, smekam klobouk pred tim, jak to zvlada pri vsech dalsich povinnostech, ktere ma.

Navrhy necht skutecne padaji verejne tady na foru - vlakno tu na to je a Pavel to ocividne cte a reaguje :-)
Ze sve zkusenosti jen doplnim, navrhy typu: "ja si jako myslim, ze by se melo nejak neco" jsou dobre k diskuzi, ale chce to realne paragrafove zneni. Clovek pak teprve v tu chvili zjisti, ze kazda dobra myslenka narazi jednak na moznost jeji jednoduche definice a jednak na to, ze to otevre dvere 2 novym problemum...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů