Zavřené nebo pozastavené střelnice v poslední době, zejména ve StČ kraji.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#16 » stř 26. zář 2018, 17:17

Původní dotaz byl směřován k tomu, že dohled PČR z kraje dělá kontroly "bezpečnosti střelnic" za využití jimi určeného balistika a podle znaleckého posudku, který jsem měl možnost vidět, zavře každou venkovní střelnici, na kterou policie ukáže. Respektive ji pozastaví policie na základě jeho posudku, kde označí střelnici za "prokazatelně ohrožující svým provozem život, zdraví a majetek". Dle jeho názoru by v podstatě skončila střelba v rámci IPSC a LOS. Nebo alespoň jakákoliv střelba na gongy a podobné terče. Může se to stát v budoucnosti komukoliv z provozovatelů střelnic.



kolemjdoucí
Příspěvky: 810

Příspěvek#17 » stř 26. zář 2018, 21:21

Souvisí to s tím, co se teď řeší? Totiž, že by každá střelnice, kde se střílí IPSC či LOS měla být minimálně 2 km od obytných oblastí, stezek a silnic, protože ohrožený prostor je v podstatě polokoule o poloměru 2 km (v případě pušek 3 km)?



Zulda
Příspěvky: 211

Příspěvek#18 » stř 26. zář 2018, 21:27

11.10. se zavírá střelnice v Berouně. Bude schůze, dozvíme se víc tam.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#19 » čtv 27. zář 2018, 07:29

kolemjdoucí : Tak to slyším poprvé. Je ovšem pravda, že podle názorů policií dodaného balistika by to byla skoro pravda.



majlont
Příspěvky: 195

Příspěvek#20 » čtv 27. zář 2018, 12:27

Když jsem před několika týdny konzultoval (mailem, bez prohlídky na místě) problém ohroženého prostoru u mého rozbíhajícího se projektu vybudovat vlastní střelnici, tak to balistik viděl tak, že ohrožený prostor končí na odvrácené straně valu.

Uživatelský avatar
Shirako
Příspěvky: 212

Příspěvek#21 » čtv 27. zář 2018, 12:44

Není to tedy StČ, ale snad to nebude OT. Přidávám (snad) dočasně zavřenou venkovní střelnici na Bramberku (u Jablonce). Stížnosti chatařů na hluk.... Musí nechat udělat kompletní schválení znovu. Achjo



DJ Die
Příspěvky: 666

Příspěvek#22 » čtv 27. zář 2018, 19:02

marinakus píše:kolemjdoucí : Tak to slyším poprvé. Je ovšem pravda, že podle názorů policií dodaného balistika by to byla skoro pravda.

A víš, nebo tušíš důvod, proč to dělají? Vadí jim střelnice obecně, nebo se jen zbavují těch, co jim přidávají hodně práce?

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#23 » čtv 27. zář 2018, 19:08

DJDie : Dokonce jsem se na to přímo zeptal. Bylo mi řečeno, že kontrolují bezpečnost střelnic. Jenže každý znalec z oboru to bude vidět trochu jinak. Je to dost zhovadilost ale bohužel realita uvedená v život.

Uživatelský avatar
Din
Příspěvky: 128

Příspěvek#24 » čtv 27. pro 2018, 22:13

S (snad jen dočasně pro veřejnost) uzavřenou střelnicí Kluky u Kutné Hory to vypadá zatím dost blbě. Střelnice je pěkná, správce fajn pohodový a zkušený chlap, ale...! Střelnice patří tamnímu mysliveckému sdružení a jeho výbor se rozhodl kulovou střelnici bez prezentovaného vysvětlení pro veřejnost uzavřít. Přitom (pokud vím) tam nebyl žádný malér a ani peníze vybrané od střelců nebyly zrovna malé. Jezdíval jsem tam a nikdo z lidí, které jsem na kulové i brokové střelnici potkal, mi nepřipadal jako protistřelecký padouch a lidi z výboru přímo neznám. Asi je to výsledkem nějakých osobních vztahů a pnutí uvnitř sdružení, do kterých nevidím, ani nerýpu... Pokud ví někdo víc o dění kolem této pro mnoho střelců nešťastné situace, ať to sem napíše... Nejen mne z řady střelecké veřejnosti by zajímaly informace o tom, zda myslivecké sdružení hodlá kulovou střelnici nějak dál pro veřejnost provozovat a za jakých podmínek..., nebo co se tam vlastně děje.
Din

Uživatelský avatar
Din
Příspěvky: 128

Příspěvek#25 » sob 2. bře 2019, 00:25

Kulová střelnice pro střeleckou veřejnost je na střelnici Kluky (v majetku a provozu tamního mysliveckého sdružení) u Kutné Hory od začátku března tohoto roku opět v provozu. Hodinová cena za střelecký stav by měla být dvě stovky a možná i něco za sluchátka, terče, záslepky, brzy tam vyrazím... Navíc z dřívějška vím, že jsou tam vstřícní a pohodoví lidé... Pro mě dobrá volba a ještě tak Jelen u Konárovic nedaleko Kolína... Třeba nedaleké střelnice v Praze hlavně kvůli cenám vynechávám - za ty prachy (a podmínky) by mě tam měly obsluhovat ,,erosenky" minimálně nahoře bez... :roll:
Din

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2968

Příspěvek#26 » sob 2. bře 2019, 00:34

na střelnici Walzel obec Meziměstí (ano je to na mapě) by erosenky musely být bez i dole.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů