brokovnice - discipliny



lubero
Příspěvky: 3

Příspěvek#1 » stř 10. říj 2018, 09:31

Zdravím přátelé,
Potřeboval bych poradit. Chtěl bych si udělat radost a koupit si brokovnici - pumpu nebo samonabíjecí v "tactical vzhledu"
Ale kromě sušení bych si z ní taky rád občas zastřílel. A tady jsem narazil na problém.
Líbilo by se mi něco trochu dynamičtějšího něž střílet do papíru. Např. něco ve stylu LOS nebo IPCS, ale netuším o žádné střelnici v rozumné vzdálenosti od Mladé Boleslavi, kde by byla možnost popperů a podobně.
Vyzkoušel jsem si i trap - docela hezká zábava, ale na střelnicích neradi vidí "nelovecké" zbraně.
Prosím poraďte co a kde se dá s brokovnicí střílet.



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#2 » stř 10. říj 2018, 09:41

Pumpa není na trap to nejlepší, protože má krátkou hlaveň a těžko se s ní trefuje. Trapové a skeetové kozlice mají hlaveň delší. Na některých střelnicích jim nevadí nelovecká zbraň, jen se diví, proč tam s tím někdo střílí, když je to zbraň, která málo trefí v této disciplíně.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#3 » stř 10. říj 2018, 10:33

Víceméně mám obdobný problém, ale vzhledem k záběru mého koníčka (pistole, puška, malorážka) brokovnici zatím ještě tolik neřeším. Bylo mi ale řečeno, že pumpa se na skeet, trap a obdobné lovecké sportovní disciplíny naprosto nehodí. A proč ? Protože je to kvůli tomu, že po první ráně si míření pumpováním předpažbí dost rozhodíš. Proto jsou výsledky pumpovacích brokovnic takové, jaké jsou. Což sis určitě osobně vyzkoušel. Jako jen na blbnutí ano, ale tím to hasne. Na "lovecké sportovní" střílení se proto asi nejlépe hodí kozlice jednospouště. Samozřejmě, že i jinými, podobnými flintami se dá dobře nastřílet, ale s pumpou budou asi ty nejhorší výsledky. Mám na mysli zbraně, ne dovednost lidí (střelců).

Uživatelský avatar
MM
Příspěvky: 1148

Příspěvek#4 » stř 10. říj 2018, 10:47

Nieco (LOS / IPSC lvl 1) sa spomina tu :
http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=23&t=8220&start=165
ale asi by nebolo zle samotne vlakno pre brokove akcie v style LOS / IPSC.

Riesil som podobny problem - skoncilo to tak ze aktualne cakam kym mi vyrobia varku sklopnych tercov nech mozem trenovat u nas v klube :). V Pelhrimove som bol, bolo to fajn, info o inych brokovych akciach (u mna skor +- 150km od CB) tiez uvitam.



lubero
Příspěvky: 3

Příspěvek#5 » stř 10. říj 2018, 13:22

že je pupma na trap a skeet uplně k ničemu je mi jasné.
Ono to celkově vypadá, že koupit si pupmu je zbytečnost.
...ale když ono mě to sní tak nějak " dětinsky baví ". Ale střelba ze stavu na papír není už to pravé.
Jaké jiné možnosti "vyblbnutí" s pumpou? A hlavně kde?



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#6 » stř 10. říj 2018, 13:38

Na střelnici Křelov (u Olomouce) třeba do gongů. Ale to mne taky moc dlouho nebralo. Jsem to zkoušel s kamarádovou pumpou dost dobré značky (si nepamatuju jméno výrobce). Největší využití vidím na "home defense". A to je taky třeba natrénovat... :-)
Sám jsem si ji nakonec nekoupil, pokud někdy, tak asi kozlici s jednospouští, aby se s ní dalo trefovat holuby (trap asi)... Ale to ještě asi počká.



Zulda
Příspěvky: 211

Příspěvek#7 » stř 10. říj 2018, 13:53

S pumpou se můžeš vyblbnout na střelnici ve Vražkově a na závodech, např. IPSC Level 1 v Žalanech. LOS s broknou dělají v Čelákovicích a Pelhřimově.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů