Canik TP9 (SF, SFx, SF Elite, V2, ...)

Glock a spol.
Uživatelský avatar
Czgunova
Příspěvky: 142

Příspěvek#46 » pát 19. říj 2018, 18:53

Bohužel Opava o víkendu plná -(
Pleas Polárka v FM nebo Stará Bělá Ostrava.



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#47 » sob 10. lis 2018, 22:11

Už jste si někdo pořídili některou krásku od Ceníku? A zkušenosti? Víc než 100 ran?



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#48 » pon 26. lis 2018, 13:36

Nikdo si ji nepořídil? Zajímalo by mne, jestli se ten prodej rozbíhá nebo ne, jestli tedy i v následujících letech bude třeba k dispozici servis a ND. A taky jakou to bude mít výdrž atd.



romv
Příspěvky: 29

Příspěvek#49 » čtv 29. lis 2018, 14:32

Ahoj. Od Caniku jsem si zakoupil TP9 SFX. Ze zvědavosti jsem jí byl vyzkoušet na předváděcí akci co dělal Hawk a musím říct, že se mi střílelo dobře ze všech zde prezentovaných Caniků. Zbraň hlavně využívám na provádění ukázek na kurzech co dělám, kde si z ní účastníci nakonec mohou vystřelit. Zatím si jí všichni jenom pochvalovali.

Zatím z ní mám vystříleno necelou tisícovku bez jediného problému originál S&B. Zbraň se dobře drží i ovládá a s přesností jsem taky spokojen. Spoušť je velmi dobře sladěna a reset je taky super. Není třeba cokoliv měnit a provádět další investice. Mířidla Warren jsou super a na rychlou střelbu no problém. Za ty peníze se jedná o již dobře sladěný model. Já ji budu chtít určitě využít dohromady s kolimátorem (jen čekám na nějakou akci na Vortex nebo Holosun, ale kde nic tu nic), abych vyzkoušel něco jiného. Trošku mi jako glockaři trvalo než jsem se naučil rychlé přebití. Dle mého názoru by mohl být náběh do zásobníkové šachty širší, ale po dostatečném drilování to už takový problém není. Pouzdro používám originál, co je v balení. Pro mě zatím dostatečné. Na závody bych doporučil jiné. Jediné co jsem na něm upravil je to, že jsem vyndal pojistku, co jistí lučík, jelikož má dost ostrou hranu a při rychlém tasení mi to vadilo.

Co se týká spolehlivosti, tak než jsem si jí pořídil, prolezl jsem fóra v USA a zkouknul hromadu videí na internetu. Canik team USA s ní má vystříleno mezi 20 - 45.000 ranami zcela bez problémů. Tudíž o spolehlivost a životnost nemám obavy. Já z ní určitě tolik nenastřílím. Servisu se taky nebojím, jednak Hawk je velmi ochotný a na druhou stranu, co jsem četl, tak i Canik v Turecku posílá náhradní díly (a většinou zdarma). Canik garantuje u tohoto modelu až 60.000 výstřelů.

Proč se tolik neprodává? Osobně nevím, jak jde prodej u nás, to by asi nejlépe napsal Hawk, ale myslím si, že důvody jsou dva. Ten první je zcela určitě výrobce. Plno kolegů střelců, co se s nimi potkám na střelnici, tak jsou samozřejmě zvědaví, co to mám. Přeci jenom to je pro dost lidí neznámý model. Po vyzkoušení slyším vždy kladnou odezvu, ale jak řeknu, že se jedná o zbraň z Turecka, tak slyším to typické AHA...to já bych si asi nekoupil. Nebudu tvrdit, že vše co je z Turecka je dobré, ale Caniky obecně se myslím dost povedly. V USA se jich prodává dost a hlavně modely Elite SF a SFX. Jen tady se tomu zatím moc nevěří. Tudíž si myslím, že prodej zde bude stoupat pomalu....No a ten druhý důvod bude soutěžní využití...model SXF se bohužel nevejde do divize Production, kde by perfektně využil svých předností a určitě by dokázal konkurovat Shadow 2. Tudíž se musí jít do jiné divize ať s kolimátorem nebo bez něj. A to bude asi i ten problém, proč o něj IPSC střelci neprojevují takový zájem. Přeci jenom si pořídí kvalitnější závodní zbraň. Netvrdím, že se s ním nedá nastřílet, to určitě ano. Jistě chápete, jak to myslím. Ale to je jen můj osobní názor. Elite SF je hojně využíván k EDC a co jsem četl, tak na něj přešlo i dost glockařů (zase se bavíme o USA). Určitě zajímavý model bude Combat Elite, který mě osobně taky dost zajímá.



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#50 » čtv 29. lis 2018, 15:21

Aha, díky za info. Mně se tyhle pistole taky velmi líbí a vyzkoušel jsem si je na předváděčce. Momentálně ale jsem vybaven dostatečně a jaksi nemůžu vydat tolik peněz za potěšení, jak bych třeba chtěl ...
Asi bych snesl v trezoru všechny, včetně V2 modelu. Ale to bych už měl doma arzenál, se kterým by žena nesouhlasila :-)
Předsudky o turecké výrobě bych v případě těchto zbraní poslal k vodě. Podle mne to jsou kvalitní zbraně.



romv
Příspěvky: 29

Příspěvek#51 » čtv 29. lis 2018, 16:00

Tak na to kolik V2 stojí se mi zní střílelo taky supr. Já se teď zajímám o ten Combat Elite. U nás zatím není. Tak snad bude co nejdřív. V USA se dost prodává a zatím kladné recenze. Tak počkám, jak budou vypadat recenze po delší době. Já bych se právě taky vůbec toho Turka nebál, ale holt jsme moc nedůvěřivý národ. Asi jako z auty..itala, francouze nebo japonce nebrat....

Uživatelský avatar
HawkCZ
Příspěvky: 882
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#52 » čtv 29. lis 2018, 17:12

Elite Combat by měl být v půlce prosince. V současné době je 500 kusů v Německu na zkušebně, tak čekáme až nám je pošlou. ;-)



Sody
Příspěvky: 316

Příspěvek#53 » pát 30. lis 2018, 13:55

Třeba to u někoho nejsou předsudky vůči kvalitě výrobků, ale neochota ekonomicky podporovat Erdogana/Turecko.
Stejně jako se najdou tací, co si nekoupí výborný venezuelský rum Diplomático, protože nechtějí sypat peníze do kapsy Nicolase Madura.

Uživatelský avatar
HawkCZ
Příspěvky: 882
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#54 » pát 30. lis 2018, 14:10

Prosím, tuhle debatu tu nerozjíždějte. Už jsem tím fakt unavený, jak nesypat peníze do Turků apod. Stejně to zatnou moderátoři.
---
Od pondělí 3.12. probíhají testovací dny CANIK v nejmodernější střelnici v ČR - Centrum WALZEL - https://walzel.cz ;-)



Sody
Příspěvky: 316

Příspěvek#55 » pát 30. lis 2018, 15:29

Ok, ok, nechtěl jsem nic rozjíždět.
Jen jsem upozornil na to, že u někoho může, než předsudky ke kvalitě, hrát větší roli politické hledisko.
A příměr s rumem byl takový skrytý kompliment pro Canik ;-)

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#56 » pát 30. lis 2018, 18:03

Hawk: koukal jsem na to na stránkách Walzelu už dopoledne. Asi nějaká intuice či co. Budeš tam nějak přítomen? (Sice mě odrazují jejich ceny za palpost, ale je to první příležitost si to někde v rozumném dosahu otlapkat.) Jak v Hradci na SSK Třebeš - bude tam něco?



M1911
Příspěvky: 53

Příspěvek#57 » ned 9. pro 2018, 12:00

HawkCZ píše:Elite Combat by měl být v půlce prosince. V současné době je 500 kusů v Německu na zkušebně, tak čekáme až nám je pošlou. ;-)


Jaká je předpokládaná cena? Budou v mání i v jiné než FDE barvě?



romv
Příspěvky: 29

Příspěvek#58 » ned 9. pro 2018, 12:58

Cenu bych odhadoval asi jako SFX....v cizině to tak cca mají...co jsem se dočetl, tak se vyrabí v černé barvě. Mají ho v nabídce přímo na canikarms.com. V nabídce mají i model bez thread barrel názvem TP9 Elite-S Combat, který by měl mít ty samé vlastnosti jako Combat.

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2967

Příspěvek#59 » ned 9. pro 2018, 13:24

Také se přimlouvám za testování v Hradec Králové SSK.

Uživatelský avatar
HawkCZ
Příspěvky: 882
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#60 » ned 9. pro 2018, 19:54

Zkusíme Hradec šéfnout ;-)

Elite Combat bychom měli dostat ještě před Vánoci (doufám). Jsou v Německu na zkušebně.

Elite Combat by měl být dostupný v černé a desert barvě. Pozor, verze Elite-S se neliší jenom tím, že nemá závit. Elite-S je verze s pojistkou na lučíku a to i u normální verze Elite. Představte si vypouštění zásobníku alá H&K, ale páčku zvednete, že zabraňuje zmáčknutí spouště.

Verze S (safety) do ČR zatím nedovážíme.

TP9 Elite Combat
Obrázek

TP9 Elite-S Combat (safety)
Obrázek

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů