GP K100

Glock a spol.
Uživatelský avatar
lebi
Příspěvky: 60

Příspěvek#781 » pát 24. srp 2018, 19:41

Me prave zaujalo v tom videu, jak na to borec koukal a moc se mu to nezdalo. Tak jsem zacal sledovat i moje nabojnice a hle to same chovani. Nicmene jak vidno, tak to neni zavada, ale vlastnost. S tim prebijenim jste me potesili.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#782 » sob 25. srp 2018, 07:46

Hned na uvodni strance dovozce do cr, qins, mate odkaz na psani o komore.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#783 » sob 25. srp 2018, 08:38

Dám to rovnou sem:

Nábojová komora zbraní z produkce firmy GRAND POWER není kuželová, jak je tomu u moderních zbraní na náboj 9 mm Luger. Sestává ze dvou na sebe navazujících kuželových ploch, mezi nimiž je zřetelný stupeň, a proto ji nazýváme odstupňovaná komora.
Důvodem uvedeného řešení je utěsnění proti zpětnému úniku spalných plynů. Uspořádání odstupňované komory je chráněno německým říšskýmpatentem č. 237192, jehož autorem je Georg Luger.
Účinek odstupňované komory je zřejmý, vystřelené nábojnice nesou stopy spalin jen vpřední části až kotisku kroužku.
Odstupňovanou komoru nalezneme u pistolí Mauser C96 vprovedení na náboj 9 mm Luger, vyráběné během první světové války, nebo u pistole Steyr M. 12, které byly po obsazení Rakouska opatřeny hlavní v ráži 9 mm Luger, vyrobenou firmou Mauser. Pistole M. 12 transformované na ráži 9 mm Luger štýrskou zbrojovkou mají kuželovou komoru.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
OtravnyPomeranc
Příspěvky: 105

Příspěvek#784 » ned 28. říj 2018, 13:32

Jak to tak posledni dobu sleduju, vlakno o K100 pomalicku umira, asi jako celkove oblibenost tehle pistole. Drive jsem potkaval K100vek na strelnici a zavodech vzdy nekolik, ale posledni dobou ani jednu jedinou ! Tak si rikam, cim to asi je ? Jestli tim, ze spolehlivost tehle pistole je kus od kusu a lidi misto kachen poridily jine pistole, a tak uz oblibenost upadla ?



Flatterhaft
Příspěvky: 63

Příspěvek#785 » ned 28. říj 2018, 15:47

S tou spolehlivostí to asi až tak problém nebude, třeba já i kolega je máme a střílíme v pohodě, nějaké bláboly o dření a nemazání jsou nesmysl. Občas je i nosíme i když je dost macatá. Nicméně závodní výkonnosti nedosahujeme:-( Spíš bych to viděl v nedostatečném zázemí a propagaci značky. Když ji někdo chce, tak prakticky nemá, kde si ji zkusit, zázemí nebo servis oproti Glocku nebo ČZ jsou taky mizivé, tak se není čemu divit. Například tady byly v okolí letos tři předváděcí akce Glock, dvakrát ČZ a jednou HK a Canik, GP bylo, co jsem koukal jen přes 200 km nejblíže. Se zastoupením a servisem je to podobně. Navíc je to podle mne opravdu hlavně střelnicová pistole, díky její konstrukci je objemnější, než hodně revolverů. I když nejsem žádný skřet, tak jí bez bundy prostě neschovám tak, aby nedělala boule a v mošničce ji nosit nechci, protože případný loupežník půjde na jisto prvně po ní.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#786 » ned 28. říj 2018, 20:31

Prostřídalo se mi jen pár kohoutových kompaktů doma, ale nevšimnul jsem si, že by K100/její kompaktnější verze vybočovaly šířkou ze standartu kohoutových pistolí. Kohoutovky vždycky budou tlustčí než třeba Glock, to jo. Ale rozhodně není GP širší než třeba CZ-75 P01.



johnny.so
Příspěvky: 7

Příspěvek#787 » úte 25. pro 2018, 19:26

Zdravím ve spolek :)
Intenzivně přemýšlím o K100 nové...mám Siga P230 a chtěl bych něco většího (i větší zásobník :lol: ). CZ P07 jsem odsunul na vedlejší kolej, ale stejně se mi hlavou honí pár věcí... Pročetl jsem toho dosti a vrtá mi hlavou spolehlivost a nutnost mazání.

Mazat by se mělo všechno dle mě...každý stroj, Siga mažu motor. olejem a pohoda. A pokud se pistol maže s rozumem, tak by K100 měla chodit s továrním střelivem (SB) naprosto spolehlivě, nemyslím se?

Má pistole vyloženě nějaké slabé stránky ? Chtěl bych ji i na nošení...nejlépe se decockerem. Nevíte, zda je to složitá montáž, nebo je to jak u CZ (udělej si doma sám) ?

A trosku mimo vlákno...cenově K100+decocker vyjde na stejno jako P07/P09 s oběma ovladači. Myslíte, že se K100 vyplatí předělat na decocker ?



chrobák
Příspěvky: 171

Příspěvek#788 » úte 25. pro 2018, 21:00

za mě:
+ tovární SB FMJ 115gr = nula problémů z asi 2000, nyní přebíjím
+ na nošení SB SP 100gr bere bez problémů (vystříleny malé stovky)
* vychvalovanou spoušť neřeším, protože mám kačku na obranu a tam to bude o něčem jiném...
* mazání nutné, ale dá se to pohlídat
- nevím, zda je nutné po několika stovkách domazávat, já to po každé střelbě čistil. Rozhodně bych ji nenosil nevyčištěnou a čerstvě nepromazanou.
- rozborka OK, ale složit to je potřeba grif a celkem i sílu

Co se týče decockeru, netuším, že je k dispozici.
Nějak z té potřeby cítím, že bys chtěl nosit s nábojem v komoře.
Nic není asi stoprocentní, ale asi bych věřil více svému vypouštění kohoutu přes palec. Během návštěv střelnice to natrénuješ po pár stovkách DA jako nic.

Místo toho, abych ji doporučoval bych radil si ji vyzkoušel na 100-200 kousků, a i tu rozborku ;)



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#789 » úte 25. pro 2018, 23:51

Jak je tam zminka o noseni, tak vol variantu bez kohoutu, cili Q radu. Deckocker je kurvitko navic, to ti rekne i dovozce. Mazat prehnane netreba. Ja mazu vse stejne. A funguje. Ikdyz jsem nikdy nedal vic jak 200 spinicich olovenych prebijenek za sebou. Q rada ma i jinou vratnou pruzinu, takze se trosicku bude chovat jinak pri vystrelu.

Uživatelský avatar
OtravnyPomeranc
Příspěvky: 105

Příspěvek#790 » stř 26. pro 2018, 01:31

Na strelnici je to velice slusna pistole, se kterou se da kropit velice rychle a presne, jen se musi zabehnout a doufat, ze nebudes mit nejaky zmetek se spatnyma tolerancema, materialem atp.

Mel jsem v ruce vice K100-vek a bohuzel, ne vsechny byly spolehlive ! Ovsem u MK12 uz delaji vetsi tolerance i v uzamceni, takze neni tak nachylna na zaspineni, jako drivejsi modely. Nic mene, chce to opravdu vice mazat a hlidat si to. Na noseni bych ji moc nedoporucoval.

Me osoben se libi design, uzamykani a proste celkove mi ta zbran sedi, ale verim ji ve spolehlivosti tak na 95%



johnny.so
Příspěvky: 7

Příspěvek#791 » stř 26. pro 2018, 10:23

To chrobák:
On Sig nemá pojistku, ale decocker, tudíž zvyk nejspíš :)
A ano, náboj v komoře nosím. Vím, že jsou lidi pro i proti náboji v komoře, ale tož tak to na světě je že :lol: Ale máš pravdu, přes palec bych si to měl osvojit. Dík za tip :)

To Honzajan:
Bez kohoutu néééé :o :shock: :? jsem si zkoušel P10tku a necítil jsem se s ní moc dobře. Zní to možná divně, ale mám pocit, že s kohoutem mám zbraň víc pod kontrolou.

To OtravnyPomeranc:
Chlape, to jsi mě moc nepotěšil :? Dát tolik peněz a doufat, že to bude fachat ...je ukrutnost :lol:
Tož co si má člověk vybrat ( s kohoutem) ? :o



mc.ready
Příspěvky: 103

Příspěvek#792 » stř 26. pro 2018, 18:50

HK P 30 a mas tam i vypouštění.



johnny.so
Příspěvky: 7

Příspěvek#793 » stř 26. pro 2018, 19:25

To už je dražší kousek...to už by připadal v úvahu i Sig SP2022 :) Ale náhradní díly jsou porod ne? Se přiznám, se nejspíš skončím u GP K100, nebo P1, tu jsem ale ještě naživo neviděl. Musím udělat prolézačku obchodů, jinak to nepůjde

Uživatelský avatar
Igrlik
Příspěvky: 499

Příspěvek#794 » stř 26. pro 2018, 22:19

johnny.so píše:... Se přiznám, se nejspíš skončím u GP K100, nebo P1, tu jsem ale ještě naživo neviděl.
...

A vieš čo a načo vlastne chceš? K100 je full-size, P1 compact. Veľký rozdiel (15mm dĺžky záveru a hlavne - všetko ostatné rovnaké).

K tým Pomarančovým názorom - Mk 12 sa vyrába už 6 rokov ... neviem čo ešte iné mal v rukách, ale mohli to byť zbrane 11-12 rokov staré (Mk 6, Mk 7 - to Mk u Kuracinu znamená rok zavedenia do výroby) a sám pán boh vie ako udržiavané.
Zbraň funguje ak je čistená alebo mazaná. Ak ju normálne vyčistíš po streľbe, nemusíš ju nijako prelievať olejom. Ak si prasák a zbraň nečistíš, musíš ju mazať. Fest!
K100 s výrobným číslom B000776 (predhistorická, asi Mk 6) nastrieľala 112 470 rán bez zistenia zmeny geometrie vývrtu, teda s nezmeneným rozptylom. Na strelnici bola úmyselne ponechávaná v streľbou znečistenom stave, ale bola pravidelne mazaná. Napriek svojmu vnútornému znečisteniu si zachovala svoju funkčnosť aj presnosť.

Uživatelský avatar
OtravnyPomeranc
Příspěvky: 105

Příspěvek#795 » stř 26. pro 2018, 22:41

Tak rozhodnout se musis sam, to je jasny. Ja mam jak K100 tak i HK P30 a ze nevis ktera je spolehlivejsi, kvalitnejsi a celkove lepsi :D

Abych nepomlouval, faktem je, ze K100 ma lepsi spoust, drzeni je priblizne podobne, da se nakonfigurovat oboje zbrane na idealni uchop. Jinak u Kachny je bezesporu jednodusi sehnat nahradni dily, za nesrovnatelne nizsi cenu, pripadne doplnky atp. Pri strelbe je kapanek klidnejsi a diky kratkemu resetu spouste, se s tim da opravdu strilet rychle :D Nic mene, stalo se me i lidem v okoli, kdo strilel s K100, tak obcas se pribrzdil naboj pri podavani a neuzamknul se zaver, takze neslo vystrelit. Vetsinou to bylo, kdyz uz zbran nebyla uplne cista. Stacilo bud tuknout do zaveru ze zadu, nebo znovu prebit a jelo se dal. Dale se muze stat to, ze v DA rezimu strelby, promacknes spoust na prazdno a nic se nebud dit. To je dane tahlem spouste, ktere zachytava za malinkaty ozub kohout, tak se to proste smekne, kdyz je tam nejak spatna vule. A dalsi problem je ten, ze vyrobce pouziva horsi ocel, nez bylo ze zacatku, takze se casto objevoval problem rychlejsiho opotrebeni uzamykacich zeber, ktere se vymackaly vice, nez je zdravo. Samosebou ten, kdo vystrili 1000 naboju rozne, se to tak rychle nestane. Ale pri vetsim zatizene, ten material proste nedrzi. (Vim i o jednom X-Calibur ktery nevydrzel ani 10k a byl vylagrovany prave v uzamceni.) A povrchova uprava zaveru, neni taky tak odolna, jako na starsich modelech. A to pisu jen tak namatkove, pro predstavu.

Takze asi takto, jestli te K100 laka a libi se ti jak je konstruovana atp. A budes spise s ni uvazovat na strelnici atp. Tak bych po ni klidne sahnul. S tim ze budes strilet, strilet a sledovat jak se to zabehne a sedne si to vsechno.

Ale jestli chces pistoli na strileni a noseni, kde clovek ocekava 100% jistotu. Tak bych sahnul po HK P30 a ozelel to, ze ma delsi spoust, trosku se muze zdat byt divocejsi a nahradni dily jsou predrazene...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů