Začátek soudu s policisty a řidičem z Plzně

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Uživatelský avatar
Int1m1thy
Příspěvky: 1498

Příspěvek#46 » pon 31. pro 2018, 15:00

Dnes proběhl třetí a poslední den hlavního líčení v kauze zastavení řidiče Vávry policisty v Mercedesu a soud zprostil policistu majora Vladimíra Slavotínka obvinění. „Skutek, který se stal, není trestným činem,“ odůvodnila rozsudek soudkyně Lucie Bočková.

Zjednodušeně:
Soud prokázal, že údajně poškozený Vávra i jeho právník Němec opakovaně lhali a médiím podstrkovali upravené záznamy (více níže).
Soudní znalec prokázal, že Vávra na policejní vůz opakovaně najel, nikoli, že by ho jen problikl a tedy, že policisté měli zákonný důvod proto vozidlo zastavit.
To, že má policista během zákroku pistoli v ruce, zákon o policii umožňuje, policista tedy nepochybil.
Záznamy dokázaly, že policisté příslušnost k policii prokázali již během jízdy.
Soudní znalec prokázal, že k fyzickému napadení řidiče Vávry nedošlo. Také nikdo ze svědků napadení neviděl, ani nedokázal popsat.
Státní zástupce uvedl, že využití oprávnění k zastavení vozu bylo zcela na místě, poškozený k němu zavdal důvod sám a měl uposlechnout výzvy.
Státní zástupce došel k závěru, že Vávra zbraň v ruce policisty ani neviděl, tedy se jí nemohl bát a dozvěděl se o ní až ze záznamu.
Policista od začátku přiznává pochybení pouze za použité vulgární výrazy, to však není trestným činem a jde pouze o kázeňský přestupek.
Státní zástupce stížnost proti tomuto rozhodnutí soudu nepodal, ponechal si ale zákonnou lhůtu.



Zdroj: https://www.krimi-plzen.cz/a/major-poli ... l-milionu/


Hovor Němce s Vávrou

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... cW1bDvMsjc

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#47 » pon 31. pro 2018, 15:39

Int1m1thy:
Jak to zdejším některým přispivatelům nepoví v TV Hovna, tak budou realitu ignorovat. Bohužel. Zastávat se zmrda, co vytlačuje autem jiné na silnici je pro většinu zdejších jednodušší. Další příklad "novinářské" propagandy. Hlavně oblbnout co největší stádo. Jeden veselý příklad :
https://youtu.be/4RgVziKq__k

Uživatelský avatar
gogan
Příspěvky: 978

Příspěvek#48 » pon 31. pro 2018, 16:22

Soudní znalci jsou asi taková realita jako TV Nova (či jiné médium), může ale nemusí to být tendenční. Video jsem viděl a idiotsky se chovaly obě strany.

Uživatelský avatar
Int1m1thy
Příspěvky: 1498

Příspěvek#49 » pon 31. pro 2018, 16:54

pokud clovek vidi video, usudek si muze udelat sam, pokud tu clovek bydli a jezdil tamtudy tak vi co to bylo za prasarnu, kdyz se tam stezi vesla obe auta vedle sebe, a staci se kouknout kde jela skodovka, a konec zuzeni byl useknutej jako svine a dve auta se tam nevesla ani normalne ;)
takze v tutom pripade je jasny kde je pravda.



vm21
Příspěvky: 20

Příspěvek#50 » pon 31. pro 2018, 17:46

Přesně jak píšeš, jezdím tudy taky každý den a vím jak to tam vypadalo. A jinak blikat a najíždět na neznámý velký Mercedes se zatmavenými skly je docela dobrý pokus o získání Darwinovy ceny.



Hujer Viktor
Příspěvky: 328

Příspěvek#51 » pon 31. pro 2018, 17:47

Int1m1thy
neoznačené vozidlo, které řídí neunifomovaný týpek není dle zákona oprávněno stavět jiné vozidlo
zk 361/200sb. §79
když už někoho obhajuješ, tak si aspoň přečti co může a nemůže policie, ale pro kurva kundy a jejich fanouše možná zákon neplatí.
co se videa týče, tak se všichni chovali jako debilové, ale policajt by měl dodržovat zákon a ne si odznakem a bouchačkou honit ego

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1861

Příspěvek#52 » pon 31. pro 2018, 20:44

právě, policie by se snad neměla chovat stejně jak debilové proti kterým zasahují. kdyby celý zákrok provedli bez té vulgárnosti a namachrovanosti, nemusel tenhle celý cirkus co kolem toho je vůbec být.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4566

Příspěvek#53 » pon 31. pro 2018, 21:04

Hujer Viktor : Když už se budeme bavit o zákonu, tak je policista nejen oprávněn ale naopak povinen zasáhnout vždy, když je porušen zákon. To zamená i ve svém služebním volnu. Že se tak většinou neděje je tady celkem zřejmé. Prostě se na to radši vykašlat než se pak tahat po soudech. Kdejaká fetka za volantem má svoje práva. Zasahující policajt nemá v podstatě žádná. Jak měli ti dva vědět s kým mají tu čest? Že to byli chlapi ze zásahovky, kteří běžnou rutinu nedělají je věc jiná.



cipis
Příspěvky: 2096

Příspěvek#54 » pon 31. pro 2018, 21:47

Jsi si jistý, že vždy, když je porušen zákon? Není tam něco ve smyslu vážné porušení, ohrožení života nebo tak něco? Protože tohle je podobné jak ti dva tydýti tehdy na přechodu ...

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4566

Příspěvek#55 » pon 31. pro 2018, 22:52

cipis: Máš pravdu, že k nějakým změnám došlo. To ale nemění moc na tom, co jsem napsal. Řidič, který svojí jízdou ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu snad neohrožuje životy a zdraví jiných účastníků provozu?



cipis
Příspěvky: 2096

Příspěvek#56 » pon 31. pro 2018, 23:05

Nedomnívám se, že zde došlo k ohrožení něčích životů nebo zdraví. Snad duševního možná ...
Nicméně jak jsem psal, jsou to podobní tydýti, jak tehdy ti dva na přechodu.

Uživatelský avatar
Int1m1thy
Příspěvky: 1498

Příspěvek#57 » úte 1. led 2019, 02:27

Ty nekoho vytlacis a neni to ohrozeni zivota nebo zdravy? Ty ses dobrej pacient...

Dale dostavame se tu do stretu zajmu zakonu, dle 361 je jasny kdo muze zastavovat vozidlo, ze se tak bezne nedeje je taky vsem jasny, ze policista musi zakrocit a pripadny odpor prekonat je take jasny, ze zde doslo k ohrozeni zivota a zdravy taky, ze doslo k neuposlechnuti vyzvy taky, to vam tak vadi kurva kunda? Nemeli se ho zeptat jestli nechce kafe nebo jestli mu neco neni chudacek jeden...


Jinak to aby tedka zavreli kazdyho clena zasahovy jednotky, pokud jste nekdy slyseli jak mluvi pri zasahu, nebo policisty pri zakroku... dale pokud to nevite tak vulgarni, tvrde, mirene apod. vyrazy jsou velice ucinym nastrojem k ziskani psychologicke prevahy, a pouziva se to skoro vzdy a vsude...

Uživatelský avatar
gogan
Příspěvky: 978

Příspěvek#58 » úte 1. led 2019, 08:08

@Int1m1thy
"Ty nekoho vytlacis a neni to ohrozeni zivota nebo zdravy? Ty ses dobrej pacient..." - to je dobrá manipulace, každý kdo viděl video pozná, že byly ohroženy tak maximálně plechy a ega pánů policajtů, kteří podle svého tvrzení "spěchali k případu" (hned jsem klidnější když policisté elitního útvaru shledají za závažnější prohřešek dopravní přestupek).
Neuposlechnutí výzvy? Modrý majáky má dneska na měďouru každej kolotočář a nějaký průkaz za jízdy, tam měl vidět co? Nebo příslušnost k PČR prokázali slovy "Ku*va ty ku*do"?
Z §§ 9 a 11 zákona o policii:
Policista a zaměstnanec policie jsou při plnění úkolů policie povinni dodržovat pravidla zdvořilosti a dbát cti, vážnosti a důstojnosti osob i své vlastní.
Policista a zaměstnanec policie jsou povinni postupovat tak, aby případný zásah do práv a svobod osob, vůči nimž směřuje úkon, nebo osob nezúčastněných nepřekročil míru nezbytnou k dosažení účelu sledovaného úkonem.
Nějak jsem si také nevšiml, že by se někdo toho civilního řidiče zastával (já osobně tyhle "vychovávače" přímo nesnáším), ale taky jako daňový poplatník nechci mít policii co se chová jak někde v Rusku.
Jinak dle mého, borec měl dostat pokutu a body a policisté prémie off za neprofesionální chování, nechápu proč se to tahá po soudech.
Jo a taky je další (případná) debata spíš do vlákna "hospoda".



Hujer Viktor
Příspěvky: 328

Příspěvek#59 » úte 1. led 2019, 09:49

gogan
tahá se to po soudech, protože kurva kunda drží spolu. kolegu budou hájit do posledního dechu bez ohledu na to co udělal. já jsem schopen i pochopit že těm dvěma policajtům ujeli nervy, ale co je naprosto špatně je to, že je kryjí nadřízení a kolegové.
Int1m1thy
vytlačování není z videa nijak průkazné záběr je dopředu a svůj pruh si +-drží. a na konci zúžení není vidět, kde jsou ostatní auta a jestli je ohrozil. to by policije musela pozavírat 1/2 řidičů v naší republice.
nechci žít v zemi, kde může policajt někoho přetáhnout pendrekem, jen proto, že někdo dle jeho názoru spáchal přestupek.
a až někde pujdeš a bude po tobě chtít somrák peníze, tak mu je dej, protože by se to mohlo brát jako neuposlechnutí výzvy, co kdyby to byl náhodou tajnej

Uživatelský avatar
pirda
Příspěvky: 66

Příspěvek#60 » úte 1. led 2019, 10:46

No a já zase nechci žít v zemi,kde každý kdo má víc bankovek a šikovného právníka může určovat pravidla.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti