Nové příslušenství pro začátečníka

Uživatelský avatar
vosicz
Příspěvky: 132

Příspěvek#16 » sob 5. led 2019, 00:22

Možná jen blbě koukám, ale nikde v tom seznamu a hromadě komentářů nevidím 2 nejdůležitější věci po pistoli a nábojích, což jsou z mého pohledu sluchátka a brýle ;)

Sluchátka můžeš koupit za 50,- někde v železářství, ale pokud to myslíš se střílením aspoň trochu vážně, ber rovnou nějaká základní elektronická (vyzkoušej a pochopíš tak do 5 vteřin, že to nebyly vyhozené prachy). Brýle můžeš asi jakékoliv, třeba i sluneční jsou, jak se říká, lepší než jádrem do oka. Pokud se máš hodně rád, třeba jako já sám sebe :lol:, jdi rovnou do něčeho s balistickým sklem, které vydrží ránu z brokovnice a nebude ti dělat tunel mezi hlavou a sluchátky. Nespočítal bych už, kolikrát mě trefil nějaký fragment a to nestřílím nijak dlouho.

Sluchátka např.:

Howard Leight by Honeywell Impact Sport Sound Amplification Electronic Shooting Earmuff

Brýle např.:

ESS Eyewear Crossbow Suppressor ONE Kit

Uživatelský avatar
pirda
Příspěvky: 66

Příspěvek#17 » sob 5. led 2019, 00:26

Sluchátka a brýle jsou povinná výbava střelnice,takže výběr těchto pomůcek bych nechal ,,časem,,

Uživatelský avatar
Killing joke
Příspěvky: 515

Příspěvek#18 » sob 5. led 2019, 10:59

Howard Leight by Honeywell Impact Sport bych před koupí vyzkoušel. Na vnitřní střelnici mi málem praskla hlava a venku, když je to v boxech (nebo jak se tomu řiká), tak to taky není nejlepší.
Na mě tlumí moc málo. Leda když se stojí venku na otevřenym prostranství.



Sborez
Příspěvky: 44

Příspěvek#19 » sob 5. led 2019, 11:21

Na youtube je spousta videí ohledně srovnání Howard Leight a třeba Walkers s prémiovými a Impacty včdy dopadají nejhůře. V podstatě to odpovídá ceně, ale nemůžeš čekat kvalitu MSA. Nehledě na to, že na Ebay jsou za pár šušňů a nejspíš kopie :-) Přemýšlím o aktivních sluchátkách taky a víc a víc jsem přesvědčený jít do 3M nebo MSA.



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#20 » sob 5. led 2019, 14:40

Killing joke píše:Howard Leight by Honeywell Impact Sport bych před koupí vyzkoušel. Na vnitřní střelnici mi málem praskla hlava a venku, když je to v boxech (nebo jak se tomu řiká), tak to taky není nejlepší.
Na mě tlumí moc málo. Leda když se stojí venku na otevřenym prostranství.

Kazdej to ma jinak. Ja je mam a snad krom AVIMu jsem s nima problem vevnitr nikdy nemel, a to vcetne strelby z .223 Rem a 7,62x39. A kdyz se nahodou jeste do AVIMu nekdy omylem dostanu, tak si pod ne dam spunty a problem vyresen...

Za sebe doporucuju nejdri poridit nejaky pasivni hluchatka za par stovek a kdyz se bude strilet vic, koupit neco aktivniho za vic penez.



LordSalix
Příspěvky: 579

Příspěvek#21 » sob 5. led 2019, 15:53

Používám Howard Leight vždy se špunty a vytočené na max. Takto jsem dobře chráněný dvěma způsoby a slyším jako bez sluchátek. Cena = Howard Leight + 50 Kč :D



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#22 » ned 6. led 2019, 10:19

Vzhledem k tomu, že jde o dlouhou, tak bych doporučil zvážit obal na zbraň. Pokud to člověk vozí na střelnici v autě, tak to sice může zabalit do deky, ale je to takové nepraktické.

Jinak brýle a sluchátka doporučuju řešit až po prvním vyzkoušení zbraně na střelnici s jejich sluchátky a brýlemi - je potřeba si udělat představu, co vadí/nevadí konkrétní osobě. Já třeba kvůli tomu kupoval placatá sluchátka, protože klasická mi vadila při přilícení.

Co se čištění týká, doporučuju koupit Ballistol (hlaveň a nejhorší usazeniny), Konkor (dočištění, konzervace), boresnake (když není čas čistit) a nějakou rozumnou sadu kartáčů s vytěrákem (když je čas čistit a chceš tu hlaveň mít jak zrcadlo). A samozřejmě hadříky na čištění. Bonus je protahovací trn, dost usnadňuje čištění laufu od usazenin.

A podložku na rozborku a čištění doporučuju taky, není to nutnost, ale člověk pak neloví neustále díly po zemi a mezi věcmi na stole, a taky neřeší, že zasvinil olejem stůl a za chvíli přijde manželka a bude šrumec :D



tomas fuk
Příspěvky: 831

Příspěvek#23 » ned 6. led 2019, 12:56

https://www.prodej-zbrani.cz/prislusens ... ValuPro(TM)-III-Modern-Sporting-Rifle-(MSR)-univerzalni-cisteni-pro-AR15__s825x3342p.html
Mam, pouzivam, spokojenost, je tam vse potrebne.
Prikoupil bych nejeke bronzove kartacky, nejaky nylonovy, A cistic brzd ve spreji. Vyborne cisti a odmastuje. Pred prvnim vystrelem je nutne hlaven odmastit a to ten cistic brzd dela perfektne. Staci striknout na patch a patch protlacit pomoci protahovaciho trnu a vyteraku hlavni. Treba 3x po sobe a hlaven je dokonale odmastena.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#24 » ned 6. led 2019, 13:50

Jak vidím, v sadě je i ten protahovací trn. Dovoluju si na to upozornit, protože za ty prachy je ta sada dobrá už jen proto, co v ní všechno je (i kdyby to nemělo extra životnost). Samotný protahovací trn sám o sobě je ve srovnání s ostatními pomůckami na čištění drahá položka.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů