Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection

Glock a spol.


Pajdalek
Příspěvky: 69

Příspěvek#736 » úte 27. lis 2018, 11:57

Je to docela dobrý návod jak si ti nejlínější z nás mohou "bezpečně" vybít bicí mechanismus na svém SFP bez nutnosti kontroly celé pistole. Ovšem ta víra v blokaci úderníku musí být neskutečná...



indijohns
Příspěvky: 42

Příspěvek#737 » čtv 27. pro 2018, 20:16

Pánové, mám také SFP9 a uvažuji o něčem takovém na "sušení"
https://www.airsoft-online.cz/gas-heckl ... b--umarex/
Máte někdo s tímto materiálem nějakou zkušenost ?
Snad to není moc OT



notobi
Příspěvky: 661

Příspěvek#738 » čtv 27. pro 2018, 21:00

no sušit je nejlepší s ostrou se sušilkama



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#739 » čtv 27. pro 2018, 22:47

Prosím, máte někdo na SFP9 nainstalovaná mířidla Truglo TFX?
Zkušenosti?

Uživatelský avatar
vosicz
Příspěvky: 132

Příspěvek#740 » pát 28. pro 2018, 02:51

Indian: Mám Truglo TFX Pro na velký SFP9 cca půl roku a za tu dobu už jsem si přiznal, že to nebyla moc dobrá volba. V tuhle chvíli mě na nich s*re už prakticky všechno, kvůli čemu jsem si je koupil :lol:

Například:

Tritium a světlovodná vlákna vytvářejí nespočet kombinací v závislosti na prostředí.
Střílíš v úplné tmě? Vidíš 3 tečky díky tritiu a fakt musíš dobře zapíchnout, abys pak nemusel luštit, která má být ta prostřední.
Střílíš ze tmy na světlo (tím myslím jakékoliv místo, kde nad sebou nemáš světlo, protože výřez na světlovody pokrývá jen cca 10. - 2. hodinu)? Vidíš jen černý obrys mířidel, protože máš stažené zorničky, jak koukáš do světla, takže nevidíš světlo z tritia a nic nesvítí ani díky světlovodům, protože musí být přisvícené ze shora.
Na světle? Buď vidíš 3 zelené tečky díky světlovodům a pak záleží, jak moc je světlo intenzivní a odkud jde, abys viděl i oranžový kroužek kolem tečky v mušce (viz zapichování výše).
Když to shrnu, tak před vytasením v podstatě nikdy nevíš, co uvidíš a to nebudu nakousávat situace typu "hledí na světle, ale muška už ve stínu od stromu/zástěny", apod. Tritium, kvůli kterému stojí takovou pálku, je k něčemu vlastně jen za absolutní tmy a je dobře viděl z pohledu třetí osoby, což nemusí být zrovna vždycky benefit.

Další bod je šířka mušky. Neznám přesně rozměr, ale bude to někde kolem .150-160. Jsou asi o třetinu tlustější, než byly originální LPA (někde mám fotku) a poslední dobou mi to hrozně vadí :| Jsou to mířidla spíš na nošení, takže do těch běžných 7-10m jsou ok, protože na tuhle vzdálenost je zase tolik nepotřebuješ, ale dál už prostě muška zakrývá třeba na LOS terči docela dost (z alfy) a obzvlášť velká bolest to je, když je třeba člověk vykloněný třeba z krytu a na terč míří pod úhlem. Dají se s tím ještě na 20m trefit celkem dobře menší popery, ale když je obrys mušky pomalu stejně široký nebo větší než cíl, tak to není úplně ono.

Další featura je zub na přední straně hledí pro jistější shození závěru/nadrcnutí třeba o pouzdro, když si slabou ruku třeba rozpářeš o hledí nebo tak něco ;)

Výřez v hledí má tvar U. To mi asi nijak nevadí a věřím tomu, že se to malinko podepíše na rychlosti.

Indian, pokud bys chtěl vyzkoušet, piš do PM. Vyskytuju většinou v Praze.



indijohns
Příspěvky: 42

Příspěvek#741 » pát 28. pro 2018, 17:37

No, susit s ostrou a susilkama je dobre, ale ponekud limitujici. Mam na mysli spise suseni i se "strelbou" do pairu a panaku ve starem baraku nebo i v lese. To uz by byla trosku lepsi zabava, ne ?



Elado
Příspěvky: 101

Příspěvek#742 » pát 28. pro 2018, 21:16

chlapi ešte k sušenie, máte skúsenosť ako škodí/neškodí sfp9 sušenie bez sušilky? najlepšie nejaká dlhodobá skúsenosť.

Uživatelský avatar
vosicz
Příspěvky: 132

Příspěvek#743 » pát 28. pro 2018, 23:45

Suším i bez sušilek, SFP má nalítáno něco přes 2500 a nestalo se mi, že by neodpálilo náboj, nebo by byl problém s úderníkem. Ani nevím, proč by měl být - když vybíjíš, tak musíš dát ránu jistoty a v ideálním případě taky žádný náboj v komoře nemáš :lol: Až budeš jednou čistit závěr, uvidíš, že úderník není zrovna nějaká slabá tyčka.

Při sušení bez sušilek mám spíš podezření, že se víc odírá okraj zásobníkové šachty, protože je z polymeru, zásobník kovový a jeho hrany relativně ostré, hlavně ta přední. Když plným zásobníkem blbě trefíš šachtu, nějak ještě sklouzne po náboji dovnitř. Zkus to ale s prázdným a uvidíš, co myslím, ale je to jen kosmetika ;)



JirkaJ
Příspěvky: 39

Příspěvek#744 » pát 4. led 2019, 14:48

ahoj, po dlouhém rozmýšlení a bojováním se stržením výstřelu jsem nechal u Jakuba v NoCopromise.Store vyměnit tovární spoušť za jejich NCH trigger SFP9 1.0. Krásně krátký, jemný chod, pokud výstřel vyloženě neodfláknu tak strhávání je minulost.Takže ještě jednou díky chlapi za super práci na spoušti a rychlost výměny. SFP9 -ku jste posunuli minimálně o třídu výš. Kdyby chtěl někdo v Brně vyzkoušet stačí se ozvat.Jirka



Sborez
Příspěvky: 44

Příspěvek#745 » pon 7. led 2019, 19:07

Dotaz na majitele verze SFP9SK: Dnes jsem měl v ruce dva nové kousky a oproti verzi SFP9 ná zadní část závěru velkou vůli oproti tělu zbraně. Až tak, že když se zbraní zakvedlám ze strany na stranu, tak se celkem klepe. Verze SFP9 to nedělá, vyzkoušeno. Je to normální vlastnost zbraně, nebo se jedná a nějakou konstrukční "závadu"? Poradíte někdo? Už jsem byl rozhodnutý pro tento subkompakt, ale tohle mě trochu zpražilo. Mít u pasu v kydexu něco, co samo o sobě vydává cvakání pohybu závěru ze strany na stranu, to bych asi nechtěl. Prosím zkuste to u svých zbraní a budu vděčný za jakoukoli odpověď. Jinak je to skvělá zbraň a kdybych si mohl dovolit nosit SFP9, tak vezmu určitě tu.

Uživatelský avatar
HawkCZ
Příspěvky: 882
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#746 » pon 7. led 2019, 19:19

Pokud je to do milimetru je to o.k. některé ji mají větší (do 1 mm), některé menší. Je to stejné i u H&K pušek. Ta vůle se tam tak jako tak udělá po X stovkách výstřelu a je to dobře. Kdyby tam nebyla, tak by ti zbraň po zahřátí mohla selhat nebo pokud by se více zanesla, ať už spalinami, nebo bordelem.

Pokud budeš mít pořádné IWB pouzdro, tak žádné "čvachtání" neuslyšíš a neslyšel by jsi ani tak. Zbraň je sevřená v pouzdře a přitažená k tělu kalhotami nebo jiným oblečením.

Byť se ti ta vůle může zdát i velká, je to jen zdánlivé.

Ale neznamená to, že může být méně nepovedený kus. To se může stát v každé výrobě. Výstupní kontrola se zaměřuje na kalibry v rozmezí "funguje/nefunguje". Vůle sem vůle tam v dnešním zbrojním průmyslu neznamená "vadný" kus, i když se to většinou zákazníkovi líbit nemusí. Ale pro H&K je zákazník armáda. Ne těch pár prodejců, co si to tu přeposílá po Evropě :)

My kvůli tomu při přebírání kontrolujeme každý kus co nám jde na showroom. Za tu dobu vím u jakého modelu se může kde co vyskytnout a co by lidem mohlo vadit. Sám jsem svoji úplně první SFP9 ještě jako zákazník vracel kvůli banálnímu prskanci na domečku závěru (viz. příspěvky někde na straně deset tady na fóru před X lety :-) ). Je to trochu jako v supermarketu prehrabovat ovoce. Jedno je žlutější, jedno zase kulatější, ale schniláky se sem nedostanou :).

Pořád je potřeba se na to dívat se strojařským nadhledem.



Sborez
Příspěvky: 44

Příspěvek#747 » pon 7. led 2019, 20:12

Jsem strojař, takže to bych asi pochopil. Každopádně žádná pistole od konkurence to nedělá. Měl jsem v ruce Glock 26, 43, Walther PPQ, PPS, HK SFP9. Tak proč sakryš zrovna ta co chci? To je fakt k vzteku :-(

Uživatelský avatar
Rottwik
Příspěvky: 116

Příspěvek#748 » stř 9. led 2019, 21:10

Sborez....a kdybych si mohl dovolit nosit SFP9....a proč si ji nemůžeš dovolit nosit? Není zas až tak velká...



Sborez
Příspěvky: 44

Příspěvek#749 » stř 9. led 2019, 21:19

Rottwik píše:Sborez....a kdybych si mohl dovolit nosit SFP9....a proč si ji nemůžeš dovolit nosit? Není zas až tak velká...

Potřebuji aby zbraň nebyla fakt vidět. Chodím do budov, kde je zakázáno nosit, takže nesmím vzbudit ani podezření :-) A tělo SFP9 je fakt už velký. Ale stejně si SFP9 poridim jako druhou zbraň.


Sent from my iPhone using Tapatalk



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#750 » stř 9. led 2019, 21:40

Sborez: SFP9 nosím teď v zimě v taštičce Falco. Venku kdybych měl hrabat pod bundu a pod svetr v případě NO, tak ta taštička je asi pohotovější. A tak ani ten rozměr sfp9 nevadí. A v IWB se dá taky dost dobře nosit. Vyzkoušeno.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů