Novela evropske smernice o zbranich 2019



aToM
Příspěvky: 500

Příspěvek#136 » čtv 17. led 2019, 12:17

kk: Bylo třeba to zaonačit tak, aby to bylo napsané bruselsky. Jinak by to neimplementovalo.



DJ Die
Příspěvky: 666

Příspěvek#137 » čtv 17. led 2019, 13:43

kk píše:Ale ono to je vsechno o vsem, jako diky ze se snazili, ale treba to strelivo, proc je tam ze musim mit opravneni na tu zbran abych si koupil naboje, vzdyt tedka to je tak ze na zbrojak A si muzu koupit minimalni baleni. Podle noveho se to bude muset resit.
A s tim sportem, neslo by to nejak lepe zaonacit, aby nam ty hracky zustali.

Koupit jo, ale zkus to nosit v krátké na obranu.

Ale taky bych byl pro vyskrtani eurokravin, koneckonců ten zákaz střel s vyšší ranivostí byl pokud vím jejich nápad. Bohužel příprava zákona musí probíhat dle zadání...



bitkar
Příspěvky: 302

Příspěvek#138 » čtv 17. led 2019, 13:49

Kiv ma recht. Ideal by byl, kdyby se nezavedlo nic z ty smernice, osvejkovalo s tim, ze to odmitnem prijmou s tim, ze omezeni by bylo proti vnitrni bezpecnosti naseho malyho statu, ktery pocita s odporem ozbrojenych obyvatel, nejen s armadou v pripade ohrozeni a tecka. Nepodvolovat se je nejlepsi reseni.
Nicmene kdyz tak nikdo z nasich reprezentantu nebude postupovat, tak jsem velice vdecny, ze se to osvejkuje aspon stylem, ze se koza nazere a vlk zustane celej nebo skoro celej.
Ale taky v tom podvolovani se vidim problem do budoucna.chtelo by to koule. Eu nam muze maximalne vyhrozovat. Hrotit nic nebudou neb by si popudili dost lidi. I vyhruzky za neprijmuti migrantu vysly vnivec. A to tehdy rikali, jak zkrouhnou dotace apod. Proste to vysumelo, tohle taky vysumi. My tu koneckoncu mame bezpecno, tak co mame menit?



kk
Příspěvky: 1018

Příspěvek#139 » čtv 17. led 2019, 13:55

DJ Die: Asi jsi mě špatně pochopil, já teď nemluvil o nějakém ranivém učinku. Mluvím obecne o jakémkoliv střelivu, které si kupuješ třeba jen do sbírky aniž bys měl zbraň odpovídající ráže.
Nedávno jsem například přišel do obchodu a koupil jsem si naboj .50 BMG (12,7 × 99 mm NATO) protože se mi ta krava velka prostě líbila a protože mám mj. skupinu A (sberatelství). Jenže jak jsem pochopil, tak podle nového zákona pokud nebudu mít oprávnění na zbraň takové ráže tak si to už nekoupím.

aToM: Dej Buh, abys měl pravdu.



Piggy
Příspěvky: 1867

Příspěvek#140 » čtv 17. led 2019, 14:11

Piggy píše:Pokud tomu dobře rozumím, tak platnost výpisu (z Czechpointu) nebude nijak stanovená - bude na něm akorát datum vydání.
Ach jo, zase jsem četl blbě: závazný je výpis "ne starší 10 dnů" :o



DJ Die
Příspěvky: 666

Příspěvek#141 » čtv 17. led 2019, 22:09

kk píše:DJ Die: Asi jsi mě špatně pochopil, já teď nemluvil o nějakém ranivém učinku. Mluvím obecne o jakémkoliv střelivu, které si kupuješ třeba jen do sbírky aniž bys měl zbraň odpovídající ráže.
Nedávno jsem například přišel do obchodu a koupil jsem si naboj .50 BMG (12,7 × 99 mm NATO) protože se mi ta krava velka prostě líbila a protože mám mj. skupinu A (sberatelství). Jenže jak jsem pochopil, tak podle nového zákona pokud nebudu mít oprávnění na zbraň takové ráže tak si to už nekoupím.

aToM: Dej Buh, abys měl pravdu.

Z toho co jsem pročítal tak .50 BMG si můžeš koupit pořád, pokud nejde o R1. Jen to prostě bude zájmová činnost čili na ZO sk. B. Už si ale nepůjde koupit R1, tzn. třeba průbojnou nebo se stopovkou, pokud nemáš ZL2.

jhora: Máš tušení proč max. 3 náboje nebo nejmenší spotřebitelské balení vypadlo?



antonspelec
Příspěvky: 1195

Příspěvek#142 » pát 18. led 2019, 07:36




jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#143 » pát 18. led 2019, 08:15

DJ Die: Protože už to jednak nebude víceméně třeba, jednak je potřeba poradit si se směrnicí. Všimni si v sekci "nakládání se střelivem" toho bodu 4. IMHO to nacpou do té normy o vnitřní bezpečnosti.

Euroskeptici: Myslete prosím na to, že když se zákon/y neupraví tak, aby si se směrnicí poradil/y, tak už běží procedura infringementu. Dřív nebo později dostaneme flastr a každý rok další a samozřejmě začne někdo vypočítávat, kolik se kvůli střelcům nepostavilo nemocnic, dálnic a já nevím čeho, ztratíme podporu nestřelců a ty kvéry nám vezmou (resp. to zkusí a většina je radši odevzdá). Dobrá zpráva pro vás je, že příští složení europarlamentu se čeká euroskeptičtější a tudíž by mohlo být nakloněné revizi směrnice, pokud se naši europoslanci nebudou flákat a nabídnou a prosadí rozumné úpravy té směrnice, tak budeme moct vykydat i náš zákon od blbostí.



Piggy
Příspěvky: 1867

Příspěvek#144 » pát 18. led 2019, 09:25

DJ Die píše:jhora: Máš tušení proč max. 3 náboje nebo nejmenší spotřebitelské balení vypadlo?
Protože je to blbost? Buďme rádi a nešťourejme nad rozumnou míru.



DJ Die
Příspěvky: 666

Příspěvek#145 » pát 18. led 2019, 10:48

jhora: Myslíš něco podobné jako povolení na nadlimitní zásobníky?

Ale jsem rád, že na to dělali odborníci a nevyskytuje se tam kravina typu "velkokapacitní zásobníky" ...

Piggy: Proč?



Piggy
Příspěvky: 1867

Příspěvek#146 » pát 18. led 2019, 10:59

Protože ten návrh nabízí mnoho výhod, ale má i své slabé stránky. A ty bych radši přenechal odpůrcům, ať si je najdou sami. My si je samozřejmě vyhledejme, ale nemusíme na ně aktivně upozorňovat, spíš si potichu připravujme argumenty, až dojde na lámání chleba.



koudak
Příspěvky: 328

Příspěvek#147 » sob 19. led 2019, 13:32

Myslim ze navrh zakona ma hlavu a patu (slouceni skupin - ja mam napr ABDE takze bych mel BC v novym), elektronicka komunikace a ty shromazdeni (to mne nejak uniklo, musim si to precist jeste jednou :D ). Spis prijemny zmeny. Jedina vec s velikym otaznikem jsou ty zasobniky. Ted mam k ARku samozrejme 30-ranny tzn. teoreticky v ramci grandfatheringu bych mel "automaticky" dostat povoleni k jejich nakupu (jako R2) at uz rovnou nebo po nahlaseni na policii ze uz je mam. Obe tyhle varianty jsou za me uplne v klidu.

Osobne jsem zvazoval jestli vubec ty 30 porizovat a nejit na 20. Bohuzel trend obecne je maximum 10 tim padem ani 20 by mne nic nevyresilo a poridil jsem si samozrejme tricitky :D.
20 ale v klidu staci rekl bych, vsak my s tim nechodime do nejake valecne zony. Pokud by novela znela tak, ze na 21 ran a vic je treba povoleni, tak by byla za me uplne v klidu. Limitovat velikosti zasobniku je nicmene podle zvyseni potencialniho rizika. Pokud bysme se bavili o nejake kriticke situaci aktivniho strelce atd tak to ze bude umet rychle a dobre prehazovat zasobniky neni moc dobra vec pro zasahujici slozky, ale to je jenom tak poznamka na okraj, ze se na to da divat dvoji optikou.



iloveguns
Příspěvky: 1421

Příspěvek#148 » sob 19. led 2019, 15:56

Docela mne ale znepokojuje navrhovaná možnost vlastnit náboje jen do zbraně, kterou vlastním. To bude mít každý obchodník a každý puškař on line přehled o tom, jaké zbraně mám v držení, když nebudou existovat průkazy zbraní? To se mi nezdá zrovna ideální, aby mi do trezorů na dálku viděl kdekdo, a bude mu k tomu stačit jen číslo občanky..



SansLogique
Příspěvky: 1007

Příspěvek#149 » sob 19. led 2019, 16:12

To podle mě vidí už dneska v CRZ, ne?



iloveguns
Příspěvky: 1421

Příspěvek#150 » sob 19. led 2019, 17:18

To v CRZ každý nevidí. Přístupová práva do CRZ mají různá oprávnění a omezení, a rozhodně každý puškař nebo obchodník neví, jaké máte zbraně. Ale pokud budou prodávat náboje podle toho, jaké zbraně máte, budou vidět vše a bude jím na to stačit jen číslo občanky. Pokud máš jednu či dvě bouchačky, asi to pro tebe problém nebude, ale já bych nerad, aby se kdekdo přehraboval na dálku ve sbírce čítající přes osmdesát zbraní a dávat tipy zlodějům, které by mohly vzácné kousky dost zajímat.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů