Novela evropske smernice o zbranich 2019



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#286 » stř 23. led 2019, 14:41

@bitkar: A jak se fakticky provede to šprajcnutí a následný damage control? Můžeš jmenovat parlamentní frakci, která se za nás postaví a pak před miliony nasraných voličů obhájí sankce, pokud přijdou?



pavelg
Příspěvky: 3073

Příspěvek#287 » stř 23. led 2019, 15:16

Mrkněte se na statistiku plnění implementačních povinností. Nejen "naší" směrnice, ale obecně. Žádný stát by v EU nezůstal bez trestu.
Je samozřejmě jasné, že největší hříšníci jsou vždykcy ti, kteří diktují - je to pěkně vidět na Německu, porušujícím Schengen i Dublin, s Francií porušující Maastrichtská kritéria atd.
A že oni budou trestat ty, kteří by si dovolili viditelně vzdorovat, jak se o to pokusili u Polska. Dnes si v Cáchách ještě-president se zatím-kancléřkou podepsali velkolepý dokument, ukazující, v jak hluboké krizi EU je a jak jsou ti dva odtržení od reality.

Takže je jen na naší politické reprezentaci, jestli bude spolupracovat s rozumnými státy (v něčem je to V4, v jiném Finsko, v dalším třeba Británie) a navzájem se chránit před šikanou EU, nebo potažmo dua M+M, anebo budou otevřeně kolaborovat v době, kdy už je očividné, že jde bárka ke dnu.

Budoucnost bude v postupném formálním posilování EU struktur a centralizaci moci a veškerého rozhodování, ale zároveň jejich reálném odumírání, protože je budou respektovat už jen naprostí ubožáci, slabí buď tak, že jim to něco přinese, nebo prostě slabí duchem.
Jestli implementovat, tak jedině to, co nám neuškodí ani fakticky, ani morálně. Rozhodně bez zásobníků, nebo ty implementovat tak, aby byl fakáč jasně patrný.



SansLogique
Příspěvky: 1007

Příspěvek#288 » stř 23. led 2019, 15:20

Momentálně se tu ale vede debata s někým, komu je toho zpřísňování a regulace málo a chce přitvrdit.



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#289 » stř 23. led 2019, 16:29

@pavelg jasně, argument, že EU vlastně žádnou implementaci nevymáhá a sankce neuvaluje jsem četl x-krát. Proto taky na konci píšu "pokud přijdou." Není rozumné počítat s každou relevantní eventualitou? Kde jste byli, když LEX i jiní publikovali své analýzy, podle kterých je opatrná implementace nejlepší obranou, protože bez ní bude hůř? Kde je vaše právní analýza?

A znova se ptám: Kdo z místními hrdiny zvolených poslanců a senátorů nahrabe dost jedinců stejného názoru, že prosadí neimplementaci? Takže žádné tlumiče, žádné hollow pointy...?
Naposledy upravil(a) ViralWinter dne stř 23. led 2019, 16:33, celkem upraveno 1 x.



RKom
Příspěvky: 157

Příspěvek#290 » stř 23. led 2019, 16:33

pavelg píše:Ale toto je otázka politická, chci věřit, že lidi na ministerstvu by rádi napsali takový zákon, který by zvysoka kašlal na eurobolševiky, ale k tomu potřebují politické zadání od ministra nebo jiného politického orgánu.


Tak to doporučuji přestat věřit a vrátit se do reality.

pavelg píše:Ten návrh zákona je maximum možného od rozumného a loyálního úředníka Protektorátu.
Cokoliv navíc je úkol poslanců. Tlačit musíme na ně.


Rozumný a loajální úředník tam sám od sebe nemá zájem dávat věci nad rámec směrnice. Takže je třeba se zamyslet odkud vítr fouká.



pavelg
Příspěvky: 3073

Příspěvek#291 » stř 23. led 2019, 16:45

Trochu jsem popustil uzdu idealismu, ale měl jsem většinou dojem, že to píšou lidé rozumní. Anebo to na VH i jinde dobře předstírají.

V tom druhém bodě ..nad rámec směrnice - je míněno to, v čem je návrh zákona tvrdší než směrnice? Já jsem si všiml těch zbraní s otevřeným závěrem a pamatuju si, že to Bartoš zmiňoval už předloni na VH, že jestli nějaká skupina zbraní je riziková z hlediska střelby dávkou, tak jsou to tyto... což je technicky vzato pravda.
Takže sice si myslím, že to dělat nemuseli, ale vidím v tom aspoň technickou logiku.

Já s těmi lidmi kontakt nemám, takže uvítám, když se něco dozvím o jejich motivaci a celkové meteosituaci :-)



RKom
Příspěvky: 157

Příspěvek#292 » stř 23. led 2019, 16:51

ViralWinter píše:S ohledem na to, jaké množsrtví excesů na úkor veřejného mínění o majitelích ZP neustále tropí opilí i jinak zdrogovaní majitelé plynovek a jiných hraček dostupných od 18 let, jsem nespokojený, že jsou nově pouze PO. Možná sice mezi jejich majiteli klesne, nebo se aspoň zpomalí růst podílu individuí, která nedostudovala ani základku, dokud ale neuvidím výrazný pokles novinových senzací s plynovkáři, jsem vůči efektu přesunu do PO skeptický. Možná by to chtělo přitvrdit...


Vaše logika mne naprosto fascinuje. Vždyť u řidičů je přeci to samé. Tak spřísníme a zavedeme další podmínky na řidičský průkaz nebo zvláštní povolení na nákup auta???

Jestli já si dobře vzpomínám, tak stejné argumenty byly uváděny při zavedení "bodového systému" pro řidiče. Jak nám ze silnic zmizí ti opilí, ti co překračují rychlost, parkují kde nemají apod. A ejhle. Pořád tu máme lidi, co jezdí přes zákaz řízení, pod vlivem, překračují rychlost. A místo toho aby tedy bylo právo dodržováno a vymáháno v souladu s platnou legislativou, tak co je výsledkem? Je třeba ještě více zpřísnit postihy, ještě více bodů, ještě víc kontrol apod. A kdo na to dojede? Ne ten co je mu šumafuk jestli má řidičák nebo ne. Ale vy! Můžete lehce nasbírat body (protože těch chytáků a podrazů je na našich silnicích dost-stačí, když změní dopravní značení a vy najednou vjedete do zákazu vjezdu, protože ta ulice byla do té doby nomálně průjezdná a vy tam tudy jezdíte třeba 20-let).

Doplním: Neberte za směroplatné, co píše nebo říká ta banda, co se nazývá novináři (jsou samozřejmě výjimky-čest jim). Stačil ten Smíchov. Palcové titulky: Střelec na Smíchově, Lidi v autobusu v ohrožení střelby a já nevím co ještě. A jestli jsem dobře pochopil, tak se snažil bránit 2 lotyšům, kteří ho vpodstatě zavraždili.
Naposledy upravil(a) RKom dne stř 23. led 2019, 17:06, celkem upraveno 1 x.



RKom
Příspěvky: 157

Příspěvek#293 » stř 23. led 2019, 17:01

pavelg píše:Trochu jsem popustil uzdu idealismu, ale měl jsem většinou dojem, že to píšou lidé rozumní. Anebo to na VH i jinde dobře předstírají.

V tom druhém bodě ..nad rámec směrnice - je míněno to, v čem je návrh zákona tvrdší než směrnice? Já jsem si všiml těch zbraní s otevřeným závěrem a pamatuju si, že to Bartoš zmiňoval už předloni na VH, že jestli nějaká skupina zbraní je riziková z hlediska střelby dávkou, tak jsou to tyto... což je technicky vzato pravda.
Takže sice si myslím, že to dělat nemuseli, ale vidím v tom aspoň technickou logiku.

Já s těmi lidmi kontakt nemám, takže uvítám, když se něco dozvím o jejich motivaci a celkové meteosituaci :-)


Nad rámec směrnice. Příp. nad rámec stávajícího zákona.

Už jsem takto někomu reagoval. Předpokládám (tohle vím-zákony existují), že tu jsou státní instituce, orgány, které platíme všichni ze svých daní a mají zajišťovat, že se na trh dostanou pouze "bezpečné" výrobky. Pokud byla jakákoliv pochybnost, orgány dozoru mají svoje pravomoci. Není možné poté, co celý řetězec (výrobce-distrubutor-prodejce vč. státu (DPH + správní poplatky v případě zbraní) zinkasuje peníze najednou tomu, kdo danou věc koupil v souladu s platnou legislativou najednou říct: "No ale na to musí mít tamhle další povolení, a tohle a tohle anebo to nám musíte odevzdat." Protože tím se přeci vaše právní jistoty naprosto ztrácejí.



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#294 » stř 23. led 2019, 17:04

No jo no, já nemám za ty roky ježdění ani bod. Asi něco dělám špatně... :roll: A zvláštní povolení na nákup auta nemám. Musel jsem ale složit zkoušky, kdežto plynovku si koupím teď jen tak, ješte s 2 promile krve v alkoholu :lol:



RKom
Příspěvky: 157

Příspěvek#295 » stř 23. led 2019, 17:10

ViralWinter píše:No jo no, já nemám za ty roky ježdění ani bod. Asi něco dělám špatně... :roll: A zvláštní povolení na nákup auta nemám. Musel jsem ale složit zkoušky, kdežto plynovku si koupím teď jen tak, ješte s 2 promile krve v alkoholu :lol:


A to je od začátku platnosti bodového systému? A koliktak km ročně?
A to bylo vždycky bez přestupku? Nebo vás jen prostě nechytili?

A vám někdo brání nasednout do auta nalitý a bez řidičáku a odjet s ním jen tak???



RKom
Příspěvky: 157

Příspěvek#296 » stř 23. led 2019, 17:13

Jak se říká na papíry to auto nejezdí.



expres
Příspěvky: 613

Příspěvek#297 » stř 23. led 2019, 17:21

R2 vznikla pokut se nepletu jako zakaz predelavek. Nove uz sou R3 a tak smernice dava vzniku R2 skupinu k jejimu dalsimu moznemu drzeni. Tzn. nez to zakazt a riskovat postraceni dnes legalnich zbrani (toho se dle videa MV obava). Tak je R2 s nejakou faktickou podminkou aby to obeslo EU smernici.
Zasobniky jsou nestastne, asi to slo udelat pri oz B jako hotovou vec. Na druhou stranu necetl jsem celou EU smernici k odzbrojeni. Nevim jak to slo jinak obejit.
Projde mi ze to fakt prehanite, na to ze nas chtela EU odzbrojit i se skoro zapalovacem ve tvaru zbrane na zacatku..
Registrace D je bouhzel castecne narovnani a jak tvrdite mozna budouci perzekuce. Ale co s tim chcete delat ze..

Diskutujete rozume a me trochu prekvapujete. EU neni nic jinyho nez vazalstvi a zneuziti moci proti slabsim clenum. Ptate se proc? Tusim ze i pred Rimem slo vzdy o jedno, prachy. Zadna jina logika v tom neni - vykoristovani a bohatnuti na ukor druhych. Bud bude mit zbrojarska loby neco v rukavu a EU zkroti, nebo mame smulu.. Predstava ze se V4 a podobne postavi za zajem obcana a jeho soukrome pidi vlastnictvi je tezce naivni. Ano byt to kseft s "topnyma olejema", dotace na zemedelstvi pro premiery z tech zemi. Tak to jo, to by byl jinej tanec v EU. Na tom muzou poradne se napakovat. Z toho ze Frantovi zustane jeho splichatko maj kulove. Viz. statistika kolik vydela mafie na migraci. Jestli to prekonava prodej drog/zbrani, je jisty ze nikdo neprahne po zakonu ala Australie a nedovoleny vstup na pevninu. Do toho si pridejte bezdetne vudce gerandofil ci jak se jm. ta uchylka ze M p*** babicku. Druha pocit viny z 2.sv a bezdetna. O "moderni" vlne femin, lbgr, migrace, ekoteroristi, co krici nejvic... A vy vazne verite ze mame nejakou sanci neco ovlivnovat. Zvlast kdyz Karla vubec nic nezajima, akorat jaky bude mit jeho BMW na leasing barvu.



RKom
Příspěvky: 157

Příspěvek#298 » stř 23. led 2019, 17:26

pavelg píše:Trochu jsem popustil uzdu idealismu, ale měl jsem většinou dojem, že to píšou lidé rozumní. Anebo to na VH i jinde dobře předstírají.

V tom druhém bodě ..nad rámec směrnice - je míněno to, v čem je návrh zákona tvrdší než směrnice? Já jsem si všiml těch zbraní s otevřeným závěrem a pamatuju si, že to Bartoš zmiňoval už předloni na VH, že jestli nějaká skupina zbraní je riziková z hlediska střelby dávkou, tak jsou to tyto... což je technicky vzato pravda.
Takže sice si myslím, že to dělat nemuseli, ale vidím v tom aspoň technickou logiku.

Já s těmi lidmi kontakt nemám, takže uvítám, když se něco dozvím o jejich motivaci a celkové meteosituaci :-)


Opravuji. Samozřejmě všude jsou lidi, kteří se snaží dělat svoji práci a to i ve prospěch dalších. Takže beru to 100% negativní hodnocení zpět.



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#299 » stř 23. led 2019, 17:43

RKom píše:Jak se říká na papíry to auto nejezdí.

Proč se tedy zastavit u Déček? Měli bychom bojovat za úplné zrušení zkoušek na ZP, na řidičák! Vždyť ten papír je úplně k ničemu...



RKom
Příspěvky: 157

Příspěvek#300 » stř 23. led 2019, 17:52

Vy jste si asi spletl fórum.
Tady jsem zatím nezaznamenal žádný požadavek na "uvolnění" požadavků na vlastnictví/držení/nošení zbraní. Případně na to aby jakákoliv kategorie zbraní (tak jak to řeší stávající zákon) byla dostupná komukoliv.
Já osobně (ačkoliv nějaké výhrady ke stávajícímu zákonu mám) si to také nepřeji. Teď se tu snažím upozorňovat na další zpřísnění, se kterými prostě nesouhlasím. A nevidím k nim žádný důvod - kromě argumentace, že to chce EU a hrozí nám výpalné 1,5mld ročně.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Remy, Tom1 a 40 hostů