Novela evropske smernice o zbranich 2019



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#316 » čtv 24. led 2019, 14:38

Viral: Unifikace všeho jako základ unie?

Rozhodně je to typický rys unie bolševického typu (což platí pro Svazy jak sovětský, tak evropský).
Ale přece soustátí mají unifikovat jen tu nejnutnější množinu, nezbytnou pro spolupráci, zbytek je jiný právě proto, že jde o různé státy, společnosti, tradice.... jinak by to nebylo soustátí. Jestli časem všichni přirozeně přejdou na jeden jazyk, jeden knedlík a stejný bramborový salát, tak je to v podstatě škoda, protože se ztratila (skutečná) diverzita.

Já si třeba nemyslím, že při současné demografické situaci ve Francii je tam aplikovatelný český zákon o zbraních.

Vždyť i ti bolševici v Sovětském Svazu měli dost rozumu na to, aby se nesrali do každého detailu řízení svých satelitů. Z tohoto hlediska jsme dnes na trajektorii ke svazové republice evropského bolševického svazu. Ale to zrovna není to, co asi většina Čechů chce..aspoň doufám.



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#317 » čtv 24. led 2019, 14:50

OT: pavelg: No já nepatřím k té sortě, která má dojem, že lidé žijící hodinu cesty autem na severozápad od Prahy se tak diametrálně liší, že bychom museli striktně udržovat segregaci, stavět hranice a chránit jakousi "naši" společnost. Ale jsem si plně vědom toho, že na tomto fóru jsem něco jako černá ovce. Možná tak ještě jhoru můžu stáhnout s sebou dolů :D Nevadí, spoléhám na to, že protinázor za 1-2 generace vymře, stejně jako v to doufám u komárů :D A ano, myslím si, že spousta zákonů, stejně jako jazyk, by byla mnohem prospěšnější unifikovaná na federální úrovni, než roztříštěná podle toho, jak si ji v tom kterém státě prolobuje konkrétní oligarcha. Dáte si někdo řepku? Nebo radši koblihu?



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#318 » čtv 24. led 2019, 15:07

Myslím, že právě případ zákona o zbraních je tím, co očividně není snadné a ani možné unifikovat bez toho, aby to některé společnosti necítily jako těžký problém.



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#319 » čtv 24. led 2019, 15:09

Souhlas, bohužel. Byl to jen tématicky nejbližší příklad, proč nesouhlasím s Indiánovým tvrzením.



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#320 » čtv 24. led 2019, 15:14

A ještě - je obrovský rozdíl mezi "násilně bránit přirozené a funkční konvergenci mezi státy" a "vynucovat unifikaci přes jejich odpor".
Já kritizuji to druhé a ty mi vkládáš do klávesnice to první.



blacknocturno
Příspěvky: 557

Příspěvek#321 » čtv 24. led 2019, 15:18

Žádná unie,svaz... ať si každý pojmenuje jak je mu libo prostě fungovat nemůže.Už to zkoušel Tito a Stalin a jak víme moc to nedopadlo...Snažit se spojit národy které se posledních 1000let nenáviděli a navzájem se zabíjeli,pod jednu vládu a společné zákony je utopie která nemůže v reálu fungovat stejně jako komunismus.Hezká myšlenka ale u myšlenky mělo i zůstat.



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#322 » čtv 24. led 2019, 16:17

Jop, USA taky nefunguje...



bitkar
Příspěvky: 302

Příspěvek#323 » čtv 24. led 2019, 16:24

ViralWinter píše:Jop, USA taky nefunguje...

To je trosku demagogie. Usa jsou spis primerem cech a moravy nez zreba cr a francie nebo recka...
Usa statecky jsou daleko kompatibilnejsi, ikdyz v nich taky nejsou veci stejne. Rozdil je, ze kdyz chce neco jeden stat, tak to vetsinou nenuti vs ostatnim, co o to nestoji.

Uživatelský avatar
erteple
Příspěvky: 230

Příspěvek#324 » čtv 24. led 2019, 16:49

viralwinter teď mi připomínáš knihu Democracy: The God That Failed. Je to sice vlastně ancapová kniha, ale autor tam hezky zmiňuje, že ano, svoboda je to, že si kdokoliv může přesídlit kam chce, ale i svoboda skupiny lidí mezi sebe nikoho nepustit... Máš pravdu, že tenhle názor je na ústupu, ale přeci jen bych chtěl, aby i moje děti mohly vidět historické Kjóto, Peking nebo Damašek a Paříž, ne jednu změť stejných budov, mas stejných lidí a jedné 'kultury' bez kultury...

Ale k tématu: mě se líbí, co vymysleli. Jasně, ideální by bylo neimplementovat, žalovat, nepořídit se (ostatně kdyby se to neříkalo nahlas, tak by si toho nikdo nevšiml - je tolik států, co nedodržuje to či ono a nic se neděje). Ale za podmínek, že se vláda podřídila, stvořili úředníci opravdu skvost, byť poněkud složitý. Při sledování prezentace na gunlexu jsem se opravdu usmíval a kroutil hlavou, že tohle někdo 'kvuli nám' dělá, až by jeden nevěřil, že je to dnes možné. A i když chápu ty naštvané a vlastně mě to taky štve, tak to ale opravdu není chyba těch úředníků.



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#325 » čtv 24. led 2019, 17:01

ViralWinter píše:Jop, USA taky nefunguje...

Tak třeba občanská válka v 19. století, válka s Kanadou, Mexikem... no a dodnes mají jednotlivé státy rozdílné daně, legislativu... USA rozhodně nejsou unie ve smyslu unifikace. A pocit sounáležitosti jednotlivých skupin ani dnes není nijak ideální.

Prostě, zpět k nám - není nejmenší důvod podporovat EU v unifikaci a zejména ne v oblasti bezpečnosti a zbraní.



expres
Příspěvky: 604

Příspěvek#326 » čtv 24. led 2019, 17:26

wiral: Po staleti prolivame potoky krve za to "prekonane hranice" a ty mi tady napises jako o prekonane blbosti. Mimo to muzeme s nasim vybavenim si zotrocit pul planety. A my to nedelame. Proc? At si tu afriku nechaj, ale zaroven at nelezou ze svych higtech zemi plundrovat socialni system nas.

Tak EU funguje dobre.. Jednoducha otazka, proc pak ne unifikuje platy? Nemecky vlastnik tak platy nemcu. Jooo a aha. To uz se nehodi. Vyndej ruku z nocniku a sni dal o unifikaci blahove :)



SansLogique
Příspěvky: 1007

Příspěvek#327 » čtv 24. led 2019, 18:54

Pokud jde o zbraně, má v USA každej stát úplně jiný pravidla pro držení a nošení, typicky Kalifornie vs Texas. Liší se to dokonce i podle měst.
Jinak doporučuju na trubce přednášku Václava Cílka o Detroitu, pro představu, jak to skvěle funguje v tom USA. A to je jenom jeden příklad za všechny.
BTW, argumentovat PROTI Babišovi a zároveň PRO Evropskou Uhniji ŘEPKOU, to chce skutečně excelentní myšlenkový pochody. To se fakt nedá.



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#328 » čtv 24. led 2019, 20:22

ViralWinter píše:A ano, myslím si, že spousta zákonů, stejně jako jazyk, by byla mnohem prospěšnější unifikovaná na federální úrovni, než roztříštěná podle toho, jak si ji v tom kterém státě prolobuje konkrétní oligarcha.

Jaká federální úroveň? Tady je nějaká federace, potažmo státní útvar na její úrovni? Něco mi uniklo? A unifikovat jazyk, to byl plán Němců, ale až po vítězné válce, dřív si to ani oni nedovolili ...



RKom
Příspěvky: 157

Příspěvek#329 » čtv 24. led 2019, 20:58

Poprosil bych všechny přispívající, aby zde pokud možno zveřejňovali to co našli v uvedeném návrhu zákona jako negativní nebo i pozitivní. Příp. zda mají nějaký nápad (v případě, že těch negativ je mnoho), jak tento proces další přípravy/schvalování zastavit.
Nemá smysl se nechat zatahovat do diskuse o EU, vládě atd. (jak se to snaží někteří dělat).
Tím se ztrácí pro ostatní uživatele informační hodnota a je to na úrovni komentářů pod články v Blesku.
Díky.



zodiiac
Příspěvky: 184

Příspěvek#330 » pát 25. led 2019, 15:22

Ok, tak začnu tím, co sem viděl při sběžným přelítnutí. Určitě je potřeba vyjasnit význam nakladání se zbraní, dál se mi nelíbí přidání přestupků nad rámec původního zákona tzn. v oblasti izs. jak budu číst tak postupně přidám. naopak vítám neexistenci zp v papírový podobě.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů