Tlumiče na zbraně

Uživatelský avatar
Petzold
Příspěvky: 1146

Příspěvek#76 » čtv 24. led 2019, 15:34

Jo, jo lidi jsou koumáci. Redukce se prodává kolem 40 USD, celá piksla s redukcí kolem 90 USD. Je to o dostupnosti a legislativě. Na druhou stranu, starý, dobrý, osvědčený, subtilní a doživotně naprosto funkční ocelový Parker Hale .22 stojí na ostrovech nějakých 30 - 35 Liber. No mělo by pak smysl se jebat s vymýšlením redukcí na plechovky ?



Dragunov
Příspěvky: 395

Příspěvek#77 » čtv 24. led 2019, 15:40

Jo to je pravda. Akorát ty filtry jsou dost velký(tlustýú...ale funguje. Ale tak co jsem viděl v katalogu tak tlumiče dělá i CZ-USA. Jestli je dělá přímo tady nebo je pro ně dělá někdo jinej ví bůh. Cena titanu taky už není taková darda (né že by to byla nutnost.)
Navíc hodně tlumičů US produkce je konstruováno na "full auto zátěž" což mi asi nutně nepotřebujem.

Petzold: :D To je taky ovšem vůbec nápad dávat tlumič na revolver (ano Nagantu jsem si vědom) :D

Uživatelský avatar
erteple
Příspěvky: 230

Příspěvek#78 » čtv 24. led 2019, 16:35

Petzold píše:...ceny se pohybují od 160 Eur výše, třeba špičkově vyroběný JAKI se prodává na maloobchodě v Estonsku (tedy dovoz) za cenu kolem 230 Eur, hodně drahé švédské Stalony kolem 350 Eur.

To jsi mě celkem potěšil, já koukal na nějaké americké stránky a tam byly ceny kolem 700-1000 USD; připočítal jsem daň, marži a doufal jsem v lokální produkci :) ale pravda je i to, že že začátku bude určitě chtít každý trhnout, ostatně nedivme se...

A jinak, pánové, taky jsem viděl ta videa, dokonce prodávat celé sety filtrů a mezičlánků, ale to nebude náš případ, tady pokud se něco nezmění- má to být R4, pokud se nepletu? (Píšu z mobilu, takže nebudu dohledávat), ale pořád lepší než několikaměsíční čekání na federální 'stamp' za několik set dolarů, jako v některých státech USA..

Uživatelský avatar
flame
Příspěvky: 194

Příspěvek#79 » čtv 24. led 2019, 17:16

Tady mate eu vyrobce tlumicu. https://www.thefirearmblog.com/blog/201 ... -overview/
Je to docela drahy, BT treba vyrabi tlumice z inconelu a urcite tedy vydrzi nekolik tisic ci desitek tisic vystrelu ne jak tady nekdo tvrdil 500 :lol:



kosatka444
Příspěvky: 161

Příspěvek#80 » čtv 24. led 2019, 18:10

No já se spíš bojím toho že jestli tlumiče povolí hned všichni nakoupí tlumiče - počítám obrovský nápor z nedočkavosti - no a pak to že s tím někdo udělá průser ( třeba střelba na zahradě a podobně ) a příjdem o to. Co slýchám teď od kluků na střelnici tak z toho mám spíš obavu .



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#81 » pát 25. led 2019, 00:05

No a to je prave ta nezkusenost. Jednak musi byt zbran upravena aby fungovala s tlumicem a to,ze na neco nasadim tlumic, z toho neudela tichou zbran. Kdo nevyzkousi, nepochopi. Kratka jde skutecne utlumit tak malorazka. Viz vide na youtube, kdy se stale bavime o +130 db

Uživatelský avatar
erteple
Příspěvky: 230

Příspěvek#82 » pát 25. led 2019, 04:59

flame:Děkuji
kosatka444: Můžeš specifikovat, prosím? Jako, že slyšíš od někoho, že se na to těší, až bude střílet doma? Takovým lidem bych jen řekl to, co říká můj tchán (nadšený nimrod): "Ucho myslivce je na malorážku móc citlivé" :-D A pokud se někdo baví v tom duchu, že "mladý" to nakoupěj a pak budou dělat blbosti, tak bych se nebál až tolik. Jasně, možná že nějaký průser asi někdy v budoucnu bude (možná právě ta střelba na zahradě?), ale rozhodně ne ve stylu "koupil si tlumič a šel zabít deset lidí"... Tedy alespoň podle mě.
Ale od toho jsme komunita, vychovávat sebe i jiné; alespoň za sebe můžu říct, že dle mého názoru nám zákonodárci dávají celkem důvěru (rozhodně větší než třeba řidičům), ale s tou přichází i odpovědnost.



kosatka444
Příspěvky: 161

Příspěvek#83 » pát 25. led 2019, 05:13

Jsem majitel i správce střelnice takže slyším od chlapů jak se baví deno denně . V oboru zbraní což bylo i mé dá se říci povolání jsem byl 27 let a na vyjímku už dva Tlumiče vlastním takže i vím co dokáží a co ne jak zde někteří zmiňují třeba tím že to viděli na youtube. Z toho právě plyne obava ale ne z toho jak píšeš jít na někoho ( to může napadnout jen opravdu BLBA ) ale právě z toho jak budou moc střílet na zahradě nebo za barákem u lesa aby to na střelnici nemusely takovou dálku. Většinou to jsou ale jen ty mladší. I když v dnešní době se ani nedivým když někdo udělá nově ZP a hned druhý den se na webu veřejně ptá jestli si na nákupní povolení na pistoly může koupit revolver a podobně. Od toho jak píšeš jsme komunita - z jednoho webu jsem se raději zrušil profil ( FB ) kde sem se spíš za střelce styděl a nedívím se že si z některých jejich otázek nestřelecká společnost udělá svůj obrázek.

Uživatelský avatar
erteple
Příspěvky: 230

Příspěvek#84 » pát 25. led 2019, 05:46

Děkuji za odpověď i rozšíření názorů - rozhodně nemám tolik zkušeností se střelci a vidím, že jsem žil trochu v dnes tolik populární 'bublině'; je pravda, že z některých otázek na fórech nevím, jestli se mám smát nebo brečet, ale považoval jsem to spíš za přehnanou opatrnost těch lidí a nebo nějaké nepatrné promile, co "to tipli o ono to vyšlo" (třeba u záměny skupiny ZP a zbraní).
Budu tedy doufat, že si to případně dotyční případně po první ráně uvědomí, dají si facku a přestanou, nikdo nebude hlásit jednu ránu (co ani nemusí být výstřel) a nic se nestane.

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2511

Příspěvek#85 » pát 25. led 2019, 08:54

blacknocturno píše:V Emerice se jako aternativa továrních tlumičů používají olejové fitry do auta(samozřejmě nepoužité ;) )Prodávají se i redukce závitů na hlavni na použití s filtrem.A musím podle videí co jsem viděl říci že alespoň co se týče použití na .22Lr fungují velice dobře.


JJ měl jsem možnost to vyzkoušet a funguje parádně. Malorajda jen cvaká závěrem. Akorát to kreje mířídla, tj. jen pro pribliznou strelbu. .)



aToM
Příspěvky: 498

Příspěvek#86 » pát 25. led 2019, 09:08

Někde jsem četl, že v USA je ten adaptér na olejový tlumič podle ATF klasifikovaný stejně jako tlumič samotný, se stejným opruzem pro možnost koupě.



Dragunov
Příspěvky: 395

Příspěvek#87 » pát 25. led 2019, 09:11

kosatka444: Hehe, na FB (a snad i tady) jsem se právě kvůli YT a tlumičům děsně dohádal. Jasně že na YT to není jako v reálu, nicméně třeba právě rozdíl v ráně "subsonic" střelivem i na YT "hypersonic" je rozlišitelná stejně jako rozdíl oproti filmovému pšouku. Pochopitelně nikdo nepozná tlak. Do krve se se mnou hádali že bez subsonicu je tlumič totálně na nic. (nikdy jsem netvrdil, že je to na bezsluchátkovou střelbu, ale pořád lepší jak nic)
YT bych proto nezatracoval, protože často jsou tam videa i s měřením.
Tak zrovna NP jsou taková...nelogická blbost no.

Čeho bych se bál je spíš to, že se začnou tlumiče právě vyžadovat. Mě to ani netrápí, já mám na závitu tlumič výšlehu, kterej je mi k ničemu, ale dělat závit na nějak historičtější kousek by mi bylo proti srsti.
Na střelnici kam chodím musím s puškou do "boudy" takže kdyby mi v tom tlumič pomohl, tak i to by bylo fajn.

Uživatelský avatar
machinus
Příspěvky: 164

Příspěvek#88 » pát 25. led 2019, 09:36

Je pravda že se to povolení tlumičů může nakonec vymstít, pokud to začne většina střelnic vyžadovat pro omezení hluku v okolí a zdraví střelců a krtků... :-D

Nicméně i tlumič na zbrani používající nadzvukové střelivo může být přínos pokud sníží hluk pod 140 dB můžeme střílet bez sluchátek...



haito
Příspěvky: 112

Příspěvek#89 » pát 25. led 2019, 09:42

Já třeba osobně nedám tlumič ani na jednu zbraň. Takže mě je povolení tlumičů k úplnému houby.

Ad kosatka: toho že nějakého blbce napadne zkoušet tlumič mimo Střelnici bych se vůbec "nebál" To je prostě jistota je to nějaký k**** zkusí.

Uživatelský avatar
machinus
Příspěvky: 164

Příspěvek#90 » pát 25. led 2019, 10:01

Tak někdo to asi zkusí ale jde o to aby se nic nestalo. Třeba perkusní derringery kat D jsou volně dostupný každému nad 18 let... taky jsem nezaznamenat že by se s nima nějak masově porušovaly zákony (střílelo mimo střelnici). Snad převládne zdravý rozum i u tlumičů.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host