Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#2161 » pát 8. úno 2019, 20:11

Kosatko, souhlasím s Audisem, jen sis to blbě vyložil, podle mne to fakt nebylo myšleno ve zlým. Navíc radim78 má problém, nepříliš vzdálený tvému a ani cena jeho řešení nebude diametrálně odlišná.



radim78
Příspěvky: 302

Příspěvek#2162 » pát 8. úno 2019, 23:18

ahoj Kosatko,
Odkaz na Tebe nebyl mysleny ve zlem.

Resis, jak ulozit drahe lovecke zbrane.
To bylo jasne z Tveho prispevku. V drevostavbe Ti nic jineho nez pekny safe asi nezbyva.
Kdesi jsem videl velky safe s pruhlednym celem, ale to asi nevyresi pozadavky pojistovny.

O razi lovecke zbrane na africka zvirata nemam pochyby. Na buvola, hrocha, nebo dalsi bych svymi vysokotlakymi malorazkami nesel ani z donuceni :)

V JARu jsem kdysi pracoval a u mistnich mel moznost kouknout na jejich lovecke kanony.

Odpovidal jsem na jiny prispevek, Tvuj puvodni mne zaujal, tak jsem na nej zvesela odkazal. Zatim si vystacim s delanim der do papiru, ale jednou "az bude cas" me lovecak asi nemine.

Jak jsem psal, v ramci planovani rekonstrukce domu jsem se opet vratil k myslence zapomenout na muj plechacek Justra (nic proti nemu, funguje) a vyresit si uskladneni zbrani "definitivnim" zpusobem, nebo se k finalnimu stavu alespon priblizit.

I v tech sportovnich klumprech, vhodnych v Africe maximalne na plaseni surikat, se da behem par sezon vyskladat slusny majetek.

Navic manipulace se sportovni puskou+optikou v ramci maleho prostoru me nebavi - kazdou chvili klepne kov o kov a clovek se nemuze moc pokochat... :)



Aris
Příspěvky: 153

Příspěvek#2163 » sob 9. úno 2019, 17:50

Zdar kosatko. Přečetl jsem si celé vlákno, a nepřišlo mi, že by na tebe někdo útočil. Takže dle mého není třeba se zlobit, zejména když tvůj problém není tak složitý.

Aby jsi se vyhnul zásahům do trezorů nebo trezoru na míru, tak se zaměř na jiné trezory než na ty určené pro zbraně. Hledej bankovní trezory nebo trezory na nářadí. Ve firmách jsou v tom leckdy schované vybavení za miliony, takže pro pár flintiček to bude bohatě stačit. A ty trezory jsou větší, než ty určené na zbraně. Truhlář ti pak může udělat vnitřní vybavení na míru.

A nebo se dívej na bazarové nabídky. Nedávno jsem viděl na prodej bankovní dvoudvéřový Sistec ve třídě IV, vnitřní výška 1,6m, váha 1,5 tuny, elektronický zámek a připojení na centrální pult, platný certifikát. Cena byla lidových 35 000 kč, levněji už to opravdu nepůjde.
Jak nemám rád kupování použitých věcí, tak zrovna trezory jsou jedny z mála věcí, které dávají smysl i použité.



radim78
Příspěvky: 302

Příspěvek#2164 » sob 9. úno 2019, 19:27

zbranove trezory pojistitelne az na 1,2m
(edit - oproti te bazarovce za 35000 zadna hitparada)

http://www.tresorag.cz/cz/produkty/trez ... e/forester

pokud mas tech drahych klacku vic, tak uz zbyvaji jen poradne sejfy vyssich trid



telose
Příspěvky: 7

Příspěvek#2165 » sob 9. úno 2019, 21:26

kosatka444 píše:Neví někdo o trezoru na 10 dlouhých ale aby se mi tam vešly pušky které mají délku 1348 cm a víc ? Do těch standartu je to tuším jen do 1250 a to už tam nenacpu ani brokovnici v základu co má1320 cm,
Budu vděčný za odkaz do SZ s cenou do 150 000 Kč či typ na to a od třídy I. a více.
U většiny je popis třeba 1550 ale nepočítají tu vnitřní schránku která je tam dle mě na dvě věci



Když sem byl na myslivecký výstavě v Lyse nad Labem, tak tam měl Justra model, který se tušim jmenoval Universal a měl tu horní schránku vzadu jakoby zkosenou, že se tam vešli zbraně až do 1,5 metru, zkus kouknout u něj :-)



Aris
Příspěvky: 153

Příspěvek#2166 » sob 9. úno 2019, 21:43

Ještě jsem se podíval v rychlosti na současnou nabídku bazarových trezorů, a našel jsem podobný kus zde:

https://www.novetrezory.cz/bytelny-a-sk ... i1640.html

Vnitřní prostor 1,6 x 1m , váha 1600 kg, otřesová čidla a mechanické zámky, třída IV. To jsou moc pěkné parametry.
Ale chce to sledovat pravidelně inzerci. Sistecy třídy I jsem vídal občas za 8000 - 10000 kč.



radim78
Příspěvky: 302

Příspěvek#2167 » ned 10. úno 2019, 17:30

Prosel jsem internet a nasel tu a tam firmy na odolna okna/neprustrelna okna, ktere asi dovedou vyresit ZoZ bez mrizi.

Dle narizeni vlady z roku 2017 to vypada, ze okno bez mrizi staci vyrobit v pozadovane 4. tride normy 1627.

To splnuji i okenni ramy Schuco AWS 90 BR
RC4/WK4, vybavene dostatecne dimenzovanym sklem (vyrobi jej v izolacnim dvojskle)

V pondeli optam krajske vyzbrojovani, jak se k tomu stavi a zkusim sehnat dodavatele a cenovku na to okno. :)

Uživatelský avatar
machinus
Příspěvky: 164

Příspěvek#2168 » pon 11. úno 2019, 10:00

radim78 to zní zajímavě, takže výrobce co ti na okno dá certifikát o splnění normy jsi sehnal? Jinak ještě dotaz navádí ti představa že do trezorové místnosti kde budeš mít zbraně na stěnách bude teoreticky z venku vidět oknem? :-)



cipis
Příspěvky: 2076

Příspěvek#2169 » pon 11. úno 2019, 10:46

Radime, tady mají na webu neaktualizované nařízení, v tom tvém uváděném je tato věta:
K zabezpečení oken, světlíků, komínů, větráků, šachet nebo dalších otvorů podle věty první lze použít též jiné zabezpečení, například mříže nebo rolety, splňující požadavky 4. bezpečnostní třídy podle technické normy ČSN EN 1627.
Takže ano, vypadá to tak, že když budeš mít "okno" splňující tu 4. třídu, tak může být okno i v přízemí bez mříží.
Krajského vyzbrojování bych se radši vůbec neptal, to se dozvíš zase nějakou lidovou tvořivost, navíc, stejně jak někteří my zde, tak si čteme starou verzi. Takže než pčr, tak bych se zeptal nějakého znalce v oboru. A stejně jak všechny ostatní, tak určitě bude zajímat ta cenovka, protože toto je změna, která v některých věcech diametrálně mění možnost zbudovat si trezorovou místnost v přízemí, kde prostě ta mříž opravdu nejde.

Machinus: že je okno, tak ještě neznamená, že je přes něj vidět ;-) Bohatě stačí "kůra" nebo jak se jmenuje to, co se dává do koupelen či na záchod.

Uživatelský avatar
machinus
Příspěvky: 164

Příspěvek#2170 » pon 11. úno 2019, 11:27

cipis Jo já vím ale radim78 psal že mu jde o vzhled a mříž (i vnitřní) by vadila tak předpokládám že průhledné bude... :-)

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#2171 » pon 11. úno 2019, 11:30

Co se vidění týče, to lze řešit mnoha způsoby - od ledových květů přes záclony, závěsy, rolety, žaluzie až po jednosměrně propustné zrcadlo.



cipis
Příspěvky: 2076

Příspěvek#2172 » pon 11. úno 2019, 11:31

To jsou podle mne dvě nezávislé věci :) Jedna věc je mříž, která může zavazet/nelíbit se venku či zevnitř (montáž zevnitř je bezpečnější a efektnější), no a ta druhá je průhlednost/průsvitnost skla. Klidně tam může mít tmavé fólie, tu kůru nebo prostě cokoliv. No, nebo si tam dovnitř místo mříže dá záclony :)

Tak jak tak jsem hodně zvědavý na cenovku, protože tím, že to vlastně "povolili", tak se mi otevírá možnost vyrobit trezorovou místnost, kde bych jen pořešil dveře a to okno.



radim78
Příspěvky: 302

Příspěvek#2173 » pon 11. úno 2019, 19:24

Na zbranich mne nevymetli - ctou spravne narizeni vlady :)
Navic mi vysvetlili, co a jak s trezorovkou pro FO. Zil jsem v domeni, ze to budu muset nejak predvest - nebudu, ale radi si poslechnou, jestli mi to okno nekdo doda a jak to dopadlo.

Cenovku jsem poptal, jak se dozvim, napisu.

Pokud to povoli sirka skla, tak do izolacniho dvojskla strcim elektricky ovladanou meziskelni zaluzii screenline o sirce 22mm.
Nebo dovnitr dam plyse zastineni - lze to stahnout zezhora dolu i zdola nahoru a tak pustit svetlo a zamezit koukani cumilum z terasy.

Ty zaluzie budu mit v celem baraku (ale vetsinou manualni) a tak pri zatazeni nebude poznat, ze za oknem se skryva nejaka vylomenina. :)

Jestli se nepletu, tak to sklo na RC4 EN1627 bude mit vnitrni sklo 28mm lepeny sandvich.
90mm AWS Schuco by to melo dat bezproblemu i s tou meziskelni zaluzii.

Profil AWS 90 BR je certifikovan az na BF4 - tedy odolnost .357/.44 Mag.

Na westernovou prestrelku se sousedy se nechystam a tak jsem poptal odlehcenou verzi bez ocelovych neprustrelnych insertu - trida na vloupani je to porad 4.

Jen takova zajimavost - sklo slozene na odolnost proti 7,62x51mm s tvrdym jadrem by melo mit 88mm. To uz bude spis prusvitne, nez pruhledne. :)

Dvere od dob, kdy jsem to naposledy resil, pokrocily a bezne se daji sehnat otvirane "dovnitr" , coz je pro mou dispozici idealni. Poptavat je budu vcetne nouzoveho odemknuti zevnitr, kdyby nekdo v pomateni smyslu zabouchl apod. a ze stejneho duvodu (cert nikdy nespi) udelam pro mistnost i odvetrani. Pokud to okno bude alespon vyklopitelne, tak pouziju systemovou klapku, ktera zajisti vymenu vzduchu. Podle vlhkosti v mistnosti se pak bude ridit odvhlceni.

PROSBA - nemate nekdo tip na nejake "designove trezorovky" ?
Rad bych neco malinko pohledove decentnejsiho nez ocelovy kropenaty nevzhled s elektronickym zamkem.
Trezorove posuvky bohuzel nemam kam dat.
Idealni by bylo mit moznost dvere otviratelne do mistnosti pohledove minimalizovat treba upravou na vymalovani a to vcetne skrytych zarubni z vnejsi strany.
Spolehliva biometrika by byla plus.

Jak to pisu, tak mne napadlo zavolat do Schuca a zjistit, zda nedelaji dvere v RC5 :) Ovladani skrze otisk maji a koukatelne to bude. Jen se bojim, ze jejich cena bude proti tradicnim ceskym vyrobcum trezorovek nasobna. :(

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#2174 » pon 11. úno 2019, 19:48

Jak tak čtu tvůj popis, začínám být hóódně zvědavý na cenovku (a jestli budou tak i fotky). Zatím to vypadá, že jsem nebyl daleko od pravdy s tím co jsem psal Kosatkovi :). Mě čeká taky trezorová místnost - ale ve sklepě a pod úrovní terénu, takže budu řešit spíš izolace proti vodě a vstup bude mříž se zámky - žádná designovka.



cipis
Příspěvky: 2076

Příspěvek#2175 » úte 12. úno 2019, 09:03

Také nepotřebuji řešit design, ani toho okna. U dveří by se samozřejmě šiklo, aby se otevíraly dovnitř, plus to zajištění zevnitř (a to hned člověka napadá panic room, tedy to větrání, nějaká zásoba jídla a pití atd., svedená kamerovka, ..., no, pak to bude vše cenovka víc jak barák), ale do interiéru to nemusí až zas tak pasovat, dají se udělat falešné dveře, klidně lehké šoupačky (anebo obrovský obraz v chodbě :D ) nebo tak něco.
Ta cenovka bude asi dost vysoká, ono když vezmeme, že nejškaredší trezorovky stojí 30 či kolik, tak to žádná sranda nebude ...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů