Šprtání teorie

Uživatelský avatar
Shirako
Příspěvky: 212

Příspěvek#16 » pát 15. úno 2019, 14:16

Add pomůcky: Bylo to něco podobného, ale lepší. Ale ať hledám jak hledám, nemůžu to nikde najít ani vy svých dokumentech, ani online :( Bohužel jsem od té doby měnil počítač, takže offline to asi určitě mít nebudu... Bohužel.

Myslím, že dost z nás si to přečetlo a já si jej četl i po zkoušce znovu. Myslím, že je dobré zrovna tenhle zákon znát, nebo alespoň vědět co v něm je a co se tam dá najít.

Psát ano. Ale asi spíš ty nejhorší otázky. Přepisovat 70 stránek textu, nebo 500 otázek je blbost. Já jich měl na závěr asi 20, které mi ani za nic nešly do hlavy. Prostě ne. A ty jsem si pak přepisoval pořád dokola. :lol:

Uživatelský avatar
DZimmy
Příspěvky: 205

Příspěvek#17 » pát 15. úno 2019, 14:18

Manipulace je až další krok. :D Mám domluveného p. Ledvinku na instrukáž. Bude to 5x hodina v průběhu asi 14ti dnů, tak doufám, že se mi to stačí rozležet v hlavě a nebud panikařit.
Jestli se ale nepletu, tak když dám testy a pak zvořu praktika, tak můžu za 14 dní zažádat o opakování, kdežto, když zvořu už testy tak až za 3 měsíce. Nebo jsem to špatně pochopil?
Ohledně komisařů - tušíte, jestli se nějak točí, nebo na ty samý střelnice chodí ty stejný komisaři?



JirkaJ
Příspěvky: 39

Příspěvek#18 » pát 15. úno 2019, 14:25

ano pochopil jsi to správně.
V Brně se komisaři točí na 4 střelnicích. A mám pocit že ten náš říkal že se to doví vždy ráno před zkouškami kde budou

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#19 » pát 15. úno 2019, 16:16

Na manipulaci je nejlepší nějaký kurz (třeba jsi dobrý a těch pár hodin bude stačit, se mnou na kurzu bylo pár lidí co by jim nestačilo deset). Já jsem měl kurz včetně střelby a ještě jsem si dohodl na střelnici, kde měla být zkouška na jedno odpoledne takovou dvouhodinu s jiným instruktorem přímo z té střelnice (na kurz jsem chodil jinam). Co se teorie týká - přečtení zákona a vyhlášek je sice opruz, ale dost to pomůže v získání celkového pohledu/přehledu.
Otázky jsem procvičoval přes webový prohlížeč na zdejších stránkách (bez apky) nejprve všechny - to mě záhy přestalo bavit (moc dlouhé), tak jsem začal dělat testy, po nějaké době jsem si všiml, že některé otázky se opakují často a jiné "vidím poprvé" - takže jsem se vrátil k postupnému absolvování všech 508 otázek. V této fázi to šlo už mnohem rychleji než ze začátku (často jsem nemusel číst celé otázky ani odpovědi - jen jsem přečetl "hlavní část" správné a označil ji). Dost mi pomohlo vypsat si otázky v nichž jsem chyboval. Tak asi týden dva před zkouškou už šlo všech 508 bez chyby, tak jsem zvolnil a jen jsem si to jednou za čas "projel". Na zkoušku jsem šel celkem v klidu,že jsem přípravu nikde nezanedbal a bylo to v pohodě.

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2967

Příspěvek#20 » pát 15. úno 2019, 16:20

Dvacet mnemotechnickych pomůcek jsem zde sepsal před asi třemi lety. Potom to bylo doplnováno. Kde to je už nevím.
odpovědi se i opakují (např sex vždy možnost 20 let).
vítej a hodně štěstí.

Rada: až uděláš cvičný test 20x po sobě bez chyby, budeš na 98 procent připraven na úspěšné složení zkouska teorie. Udělej 20x po sobě bez chyby cvičný test v aplikaci/webovce. Pak ke zkoušce.



juraj1
Příspěvky: 489

Příspěvek#21 » pát 15. úno 2019, 20:02

Procetl jsem zakon, vyhlasky a vsechno co jsem mohl. Pak jsem sprtal otazky dokud jsem je nemel konzistentne bez chyby.



burner
Příspěvky: 49

Příspěvek#22 » pát 15. úno 2019, 21:12

aplikace je jasna, to je pomocnik jako prase

pak vytah z pripravnehu kurzu nejake strelnice

názvosloví zbrani vcetne obrazku - to mi dalo zabrat

a pak jeste vytisknout komplet otazky, zalaminovat, po jedne je rozstrihat a ze zadu si napsat spravnou odpoved, pak jsem vyrazoval otazky ktere jsem umel na 100% a ucil se je. ty kde jsem chyboval az do doby kdy jsem se to naucil tak ze jsem odpovedel na vsechny spravne..

jinak u nekterejch jsem si proste zapamatoval spravnou odpoved (dlouha, kratka, jina formulace atd..)

testama jsem prosel se 100% uspesnosti

Uživatelský avatar
DZimmy
Příspěvky: 205

Příspěvek#23 » pát 15. úno 2019, 21:43

@jezekif: Tak to jsi mě znejistil. Byl jsem si jist, že příprava na praktickou část bude víc než dostatečná. :/

@audis: Tyhle http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopi ... =57&t=6845 ? :) A děkuji za přívítání.

@burner: Vytištění a vyřazování otázek je výborný nápad. :)


Jak jste to měli u té praktické části - ptal se komisař na teoretické otázky a chtěl nějak detailně popsat zbraň?

P.S. Četbu legislativy opravdu asi vzdávám. :lol:

Uživatelský avatar
DZimmy
Příspěvky: 205

Příspěvek#24 » pát 15. úno 2019, 21:47

Vážně míněná otázka - je tu někdo, kdo nečetl legislativu a udělal testy na poprvé? :P

Uživatelský avatar
Wolfi
Příspěvky: 75

Příspěvek#25 » pát 15. úno 2019, 21:50

DZimmy řekl bych, že je to zcela běžné, každopádně to doporučuji přečíst, jelikož kromě hloupého naučení nazpaměť budeš mít aspoň nějaké povědomí.



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#26 » pát 15. úno 2019, 22:29

Ano, je to jen o nauceni několika set danych otázek a odpovedi, v casti z nich se da najit i systém. Stejne jde jen o to, aby clovek vedel, ze něco ma hledat když to pak potřebuje, protože to do roka a dne vesmes zapomene ;-)



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#27 » pát 15. úno 2019, 22:51

Jeste dodam, ze legislativu jsem si samozrejme taky precetl. Presne z duvodu, ktere uvadi kolegove...kvuli zasazeni otazek do kontextu a souvislosti...a taky abych vedel, co kde hledat.

Na praktickou jsem se pripravoval na strelnici, kde jsem delal zkousky. Nechodil jsem na zadnej kurz, jen jsem se domluvil se spravcem a parkrat se u nej po odpolednach zastavil. Ukazal mi zbrane, se kterejma probiha zkouska - pistoli, malorazku i brokovnici....ze vsech jsem si zastrilel, zkusil si sborku a rozborku, pocvicil manipulaci a to stacilo.

Jinak mam takovej pocit, ze se to kolega autor vlakna snazi ojebat a hleda tajnej tip, jak udelat zkousku s minimalnim usilim...

Uživatelský avatar
DZimmy
Příspěvky: 205

Příspěvek#28 » pát 15. úno 2019, 23:26

@antonspelec: Ha, už jsem se bál, že tohle nezazní. :D Línej jsem jak prase, o tom žádná, ale snažim se tomu porozumět. Na druhou stranu je mi jasný, že opravdu důležitejch věcí tam zas tolik neni a zbytek strejda Google. Vlastně to takový malý ojebávání je, ale systém na tom mám svůj. Pár pravidel, selského rozumu a u zbytku klíčové slovo. Důvod, proč jsem tohle vlákno vlastně zakládal je, že mě zajímalo, jestli se někdo učil stejně jako já a pak kvůli tomu pohořel. Jen jsem se to styděl na úvod přiznat. :D

Legislativu už na vaše doporučení čtu, ale jde to ztěžka. Uznávám, že spoustu věcí dává větší smysl a je tam toho dost zajímavého, ale byla chyba se do toho pustit až po učení se těch testů, protože mě tam teď spoustu věcí mate.

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2967

Příspěvek#29 » pát 15. úno 2019, 23:44

=
@audis: Tyhle viewtopic.php?f=57&t=6845 ? :) A děkuji za přívítání.
ano, to je ono. jen se omlouvám a upozorňuju: od data psaní příspěvku (leden2016) se testy jednou nebo 2x měnily. Nevím a bohužel nebudu zkoumat, co už neplatí nebo dokonce co je vyloženě v tézích špatně. myslím si, že se nezměnily tak moc. Každopádně kontrola je jednoduchá - při učení otázek mrknout do tézé, jestli to platí, nebo vyškrtnout si.
Výhoda je v tom, že těch tézí je asi 20 a odpovídají asi na 100 nebo víc otázek (které nemají logické vyvození pro mě). Protože otázky o dané věci (nebo podobné věci) se opakují.

Legislativu je velmi velmi dobré si alespoň přečíst, aspoň 2x přečíst, neučit nazpamět. Ono v tom mozku něco zůstane. Ono to dává smysl čtené dohromady. naučit nazpamět zákon neumím, ale získáš rámec, co kde kdy co a zapamatuješ si pro život důležité věci, nebo aspon že to zákon nějak upravuje a nelze se chovat svévolně pak v životě ( a to pak dohledáš přesně následně v životě).

otázky se slovem Sex vždy odpoved se 20 let, zdar a hodně štěstí.

Uživatelský avatar
DZimmy
Příspěvky: 205

Příspěvek#30 » pát 15. úno 2019, 23:59

@audis: Tvůj tahák pomohl. :) I když samozřejmě nebyl původně pro mě, tak díky.

Přesvědčili jste mě o tom, že bych si ji fakt měl přečíst. :P Nakonec se to nečte tak špatně, jak jsem myslel.
Nerad bych vypadal jako hroznej vychcánek, jen mě to upřímě ani nenapadlo. :) Otázka je, jestli to budu číst před testama. Času tolik neni, ale je hodně prace a dětí.
Jak to tak pročítám, tak tim, že jsem si vymyslel ty zkratky, tak mi to dává smysl i bez té legislativy. Resp. při jejím čtení se mi to potvrzuje. :) Jen ty pos*aný lhůty. Obranu a nouzi jsem si už taky odvodil. Ale trvalo to. :D

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů

cron