Kompenzátor na SA58

Samonabíjecí pušky
Uživatelský avatar
Misak.kadlec
Příspěvky: 156

Příspěvek#31 » pát 22. úno 2019, 22:53

blacknocturno píše:Sundávat komp při každém čištění je vážně hodně hloupí nápad!!! Při každém utažení se závit ať už na kompu nebo na ústí trochu natáhne takže po pár sundání a nandání se lehce může stát že původně dopasovanej komp nepůjde utáhnout a bude volnej a pak nezbude než ubrat další otáčku závitu a znova dopasovat.takže nic nesundávat po střelbě propláchnout hlaveň a komp teplou vodou ta odstraní rtuťnaté soli ze starších vojenských zápalek potom klasický pořádně přestřihnout olejem a vyčistit.


Tak podle mě je rozhodně lepší jednou za čas dopasovat případně podložit planzetkou kompik než nechat uhnit korunu laufu.

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2980

Příspěvek#32 » pát 22. úno 2019, 23:51

ve smyslu dopasovat: jednou za čas zkontrolovat je li vůle, je-li pak dopasovat. není-li, není duvod do toho pevného spoje bez vůlí šahat.
a jako vždy: pokud to funguje, nešahám do toho. kromě zbytečného investovaného času bych to mohl zku...t



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#33 » sob 23. úno 2019, 07:29

Ako hovorim, kupte si ten Dragon a mozete to davat dole kedykolvek bez nasledneho dopasovavania a nastrelovania pusky.

Gregory: AR-15 cistim, ale raz za 1000 nabojov, aj to je viacmenej len inspekca gas ringov a kolika zavorniku a zavornika celkovo, inak len utrem nahrubo. Pravidelne ale overujem mazanie a ked treba tak kvapnem troska obycajneho 5W30 tam kde ide kov na kov – to sa ani neunuvam rozoberat, lepsie kvapnut rovno do upperu kde jazdi nosic zavornika.

Nejake oskrabavanie ci lestenie vnutra AR-15 je hlupost, musi to tam tesnit kedze tam idu rovno plyny. ked je tam sajrajt tak to ma samotesniace schopnosti :)



zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#34 » sob 23. úno 2019, 15:19

Střílet nekorozivní ammo je oproti těm korozivním nebe a dudy,tím nemyslím do přesnosti,ale do následného pohodlí.V podstatě běžné čištění spočívá v tom,že se jen otře píst a lauf protáhne hadem.Samozřejmě ,že jednou za rok je dobré to vypucovat pořádně a důkladně a compík se pak sundává jen v případě,že se začne zhoršovat soustřel.I u nekorozivní munice se ústí časem zajetelí usazeninama,ale po očistě je zase jako nové,nikoliv tak po korozivních spalinách ve spáře mezi compem a korunou.
Obrovskou výhodou,alespoň pro mě,je to,že po příjezdu ze střelnice už nemusím zadrbat podstatnou část dne čištěním,ale hodím to do trezoru a vrhnu se na to,jak je čas a chuť a to je prostě k nezaplacení.Předtím to byl zkrátka standartní obřad s proléváním mýdlovky,sušením a drbáním do čista,dalo se na to zvyknout,ale ten čas :roll:



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#35 » ned 24. úno 2019, 06:55

Nuz len vacsina ludi striela prave korozivne kedze jednak CS strelivo tu bolo za hubicku (kto ho este ma a setri si ho? :) a jednak to, ze potom co sa dalo zohnat za este dobru cenu bolo tiez korozivne - cina, bielorus, skratka vsetko z vojenskych zasob.

Nekorozivne je typicky nove strelivo trebars od S&B. Uprimne zatial som to strielat nikoho nevidel, kto uz nemal odkial zhanat lacne vojenske presiel na AR-15. Tych co maju plnu skrinu CS nabojov a 58 z ktorej vystrelia raz do roka neratam.

Uživatelský avatar
Misak.kadlec
Příspěvky: 156

Příspěvek#36 » ned 24. úno 2019, 07:21

Vy už na slovači nemáte vojenský patrony? V Čechách je jich furt dost nejlevnější momentálně 4.80 včetně bedny. Dalšich 6 mil jich momentálně dovezly z Číny zvs. Tzn v žádným případě není pravda že je používá jen ten kdo je má nasysleny. Nejlevnější nekorozivní jsou barnauly za 7.20.
A ano kdo má natrvalo nasazenej kompik a střílí korozivní může počítat že koruna hlavně zrezne, a to dost.



zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#37 » ned 24. úno 2019, 08:33

Machead: Jj,S&B je samozřejmě nereálně drahé,byť se někdy objeví i v ceně lepší než .223 a ještě zůstane přebíjecí hylzna. My to právě vyřešili přebíjením,přesnost je tam + - stejná jako tovární a cenou se dostaneš něco pod surplus



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#38 » ned 24. úno 2019, 11:28

Misak, mame, najcastejsie Cina, sem tam viem ze dakto zozenie bielorusa ci ruske Tuly za aku taku cenu. Ale pri sucasnej cene niekde na urovni 27 centov/ks uz by som sa na to vyprdol. Teda ak niekto z nadsenia nekrmi kalacha. Zas ludi co pravidelne trenuju s 58 nie je prilis vela, IPSC a taktici davno presli na AR-15 kde sa da pri prebijani s .223 dostat na vybornych 19 centov resp. 22. Ta 7,62 bude na vyrobu vzdy drahsia, strely su problem zohnat, treba mat nasyslene mosadzne nabojnice co je dost vela penazi na zaciatok. .223 sa valaju vsade a kupit ich 20 kilo za 1500 kc je niekomu na cely zivot.



ValdaM
Příspěvky: 153

Příspěvek#39 » pon 4. bře 2019, 14:24

Náhodou přesný odkaz na lepidlo Loctite, které používáte?
Díky

Uživatelský avatar
snackmc
Příspěvky: 181

Příspěvek#40 » pon 4. bře 2019, 14:28

ValdaM píše:Náhodou přesný odkaz na lepidlo Loctite, které používáte?
Díky


Používám Loctite 243
https://proprumysl.cz/loctite-243-10-ml/?gclid=EAIaIQobChMIwPjmr8vo4AIV77vtCh28UQVlEAYYAyABEgL0efD_BwE



rajtyš
Příspěvky: 55

Příspěvek#41 » pát 27. lis 2020, 14:31

máte někdo zkušenosti s tímhle? https://www.detonics.com/product/ustova ... ini-762-15

tak dlouho jsem vybíral kompenzátor, rozhodoval jsem se mezi Zendlem (má přeci jen 'jméno') a tím Dragonem (kvůli sundavání/čištění), až jsem nakonec vzal tenhle krátký od Detonics, který nesplňuje nic z toho, co jsem chtěl :), ale měli ho v lokálním krámě, cena příznivá, tak si holt zkušenost vytvořím vlastní..



ValdaM
Příspěvky: 153

Příspěvek#42 » pon 30. lis 2020, 10:22

Závit na 58 není určený pro kompenzátor.
Sundávání se nedoporučuje.
Dopasovat a zajistit lepidlem na závity.

Například u mě po 100% dopasování si po první střelbě závity sednuly a kompenzátor získal vůli. Bylo nutné zajistit lepidlem.

Uživatelský avatar
4mike
Příspěvky: 1196

Příspěvek#43 » pon 30. lis 2020, 13:15

ValdaM píše:Závit na 58 není určený pro kompenzátor.
........

což v první řadě znamená, že není souosý s vývrtem



rajtyš
Příspěvky: 55

Příspěvek#44 » pon 30. lis 2020, 15:55

kompenzátor jsem nasadil, šel dotáhnou akorát, že zapadl do kolíku.
zkušenost ze střelby na 20 - 40 m je taková, že chování zbraně se zklidnilo jak co se týče zpětného rázu (nekope tolik), tak zdvihání hlavně po výstřelu. střílel jsem ze stoje a zásahy se objevovali tam, kde jsem je očekával. po výstřelu se dalo vrátit do záměrné poměrně rychle, až jsem narážel spíš na limity spouště a její celkem dlouhý reset.
lepidlo na závit jsem nepoužil, dotáhl jsem na krev, pokud se nezačne hýbat, nechám ho tak, jak je. čištění půjde zajistit nějakým kartáčkem a šťouráním uvnitř kompenzátoru + důkladným promytím a prostříknutím olejem.

porovnání s jiným kompenzátorem nemám, svůj účel a má očekávání to splnilo, svých pěti stovek nelituji a víc už na to nehrabu :) ještě tedy příště zkusím 50 m z lavice, jestli se nějak změnila přesnost.

časem dám fotku, ten krátkej kompík padesát osmě celkem sluší.



expres
Příspěvky: 608

Příspěvek#45 » pon 30. lis 2020, 19:04

Uz jsem to psal jinde. Kompenzator Zendl, strileno korozivkama. Sundal jsem po cca roce a koruna mela pekny cerny pripeceny bordel. Opatrne jsem ocistil tu zapeceninu nozikem kdy se odlupovala, dolestil jemnou zeleznou vatou. Koroze zadna. Ani na kompu co jsem jednou za cca try strileni cistil diry bocni uchostourem s balistolem. Tim beru vse a nepozoruji korozi. Jediny co me desi je ta mala dira na plyn k vodici tyci.Tam nic nevidim a netusim stav cisteni.
Komp je na krev dotahovan k zapadnuti cepu. Zadny vakl, sundaval jsem 2x a drzi. Dopasovaval mi ho puskar..

S tim korozivnim strelivem nepozoruji problem, ale dukladne teda cistim po strelbach a prosplichavam velkym mnozstvim balistolu/wd jenz mi z toho tece. Osvedcil se plech na vareni vyrazeny a zubni kartacky k vyhozeni od svycaru s hodne stetinama :D

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů

cron