Prima zboží až z daleké Číny!!!!



majlont
Příspěvky: 195

Příspěvek#391 » stř 27. úno 2019, 18:38

pista1 píše:Ale jelikož, žluťáci často sami uváděj hodnotu do 20e, nebo ... A na rentgenu celník uvidí jen plechovou pixlu as kusem plošňáku. tak je téměř 100% šance že to projde rovnou.


Miata píše:Jste tady z toho udělali daňové školení...
Objednávám z různých zemí dlouho a vím co může kdy nastat -z Číny jsem nikdy nic neplatil i když už jsem objednal desítky věcí “přes limit”. Z USA nebo dalších destinaci jsem naopak ze 100% platil, protože prodejci píší cenu natvrdo :cry:
Šlo mi spíše o případné zkušenosti s obdobnými hradly.
Bohužel s tím koncem limitu naosvobození to je pravda....


To: audis, Hodo65, cipis, ...

Motto: Proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko.

Mám zcela stejnou zkušenost jako "Miata" a "pista1". Hradla jsou v ČR a ... bez problémů.

Uživatelský avatar
Int1m1thy
Příspěvky: 1498

Příspěvek#392 » stř 27. úno 2019, 19:08

mam stejnou zkusenost, cokoliv jinyho nez cina vzdycky celnice, ale treba otec si kupoval hodinky ve stejnym shopu jako ja z USA, drazsi... a jemu to neclili :D a to bylo o tejden dyl nez ja...

Uživatelský avatar
Igrlik
Příspěvky: 499

Příspěvek#393 » stř 27. úno 2019, 21:45

Zlatí Číňaňi - na balíček s montážou (lišta, krúžky) napísali "bike mount" :lol: :D :P



majlont
Příspěvky: 195

Příspěvek#394 » čtv 28. úno 2019, 18:50

Hradla doma. O víkendu snad stihnu otestovat a pokud budou funkční, domlouvám v balistické laboratoři možnost otestování a kalibrace podle profi radarových hradel.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Miata
Příspěvky: 201

Příspěvek#395 » pát 1. bře 2019, 17:11

majlont: plánuješ je i na dlouhou zbraň (tj. vyšší rychlost)?



majlont
Příspěvky: 195

Příspěvek#396 » ned 3. bře 2019, 22:10

Plánuji otestovat s krátkou i s dlouhou (7,62x39 a 8x57JS). Bohužel tento víkend nebyl čas a na střelnici se dostanu nejdříve za 14 dnů. Tak zatím otestováno jen vzduchovkou https://youtu.be/VRRItm0v9qc



majlont
Příspěvky: 195

Příspěvek#397 » pon 11. bře 2019, 17:36

Výsledky testování čínských hradel (chronů), které jsem slíbil o pár příspěvků výše. Jako referenční hradla byla použita profi hradla s přesností 1%, rozlišením 0,2 m/s a rozsahem od 50 do 2000 m/s.

130 m/s ... -2%
300 m/s ... -3,5%
437 m/s ... -4,4%
730 m/s ... -1,3%

Podrobnější výsledky v příloze. Hradla přišla na 1030 Kč.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) majlont dne pon 11. bře 2019, 17:50, celkem upraveno 1 x.



cipis
Příspěvky: 2097

Příspěvek#398 » pon 11. bře 2019, 17:48

Na jednu stranu by člověk řekl, že je to celkem dost velká odchylka, ale na druhou stranu je těch porovnání pro nějaký výsledek naprosto nedostatečný počet ...

A jinak jsem si před tím nevšiml té narážky na kalhoty a brod - to máš naprosto nesmyslné přirovnání. Já bych řekl, že jsi s pár odvážlivci skočil do řeky a náhodou ji přeplaval. Celá řada dalších lidí ale utonula.
Viz. můj nákup svého času vysílaček. Celkem jsem v průběhu 14 dnů pro kamarády nakoupil 10 ks a výsledek byl takový, že 7 se platilo a 3 ne. Naštěstí jsem jim tehdy řekl, že to uděláme průměrem, aby se nehádali, že zrovna tahle byla kupovaná pro něj a ta prošla a tam ta pro toho dalšího a ta neprošla.
Kupuješ prostě zboží, u kterého je riziko odchycení vyšší, no, a pak je jen otázka štěstí, jestli tvůj kus a pár dalších projde nebo se zařadíš do té většiny ostatních, které neprojdou a jsou odchyceny. Proto je prostě potřeba při kalkulaci s tímto počítat a pak být příjemně překvapený, že to prošlo, než se pak vztekat. Kupoval jsem dvě jízdní soupravy, po dvou částech, na vláčky, no a i s DPH a vším okolo to furt vyšlo cirka na půlku než zde, a pak jsem byl příjemně překvapen, že jedna část jedné soupravy prošla bez povšimnutí. Takže asi tak, k tomu stahování kalhot. Už na tom světě nakupuji nějaký ten pátek, abych věděl, jak to +/- vychází.

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2981

Příspěvek#399 » pon 11. bře 2019, 18:03

To je jak v manželství. Podařilo se, ale stejně to je blbě.



majlont
Příspěvky: 195

Příspěvek#400 » pon 11. bře 2019, 19:18

cipis píše:Na jednu stranu by člověk řekl, že je to celkem dost velká odchylka, ale na druhou stranu je těch porovnání pro nějaký výsledek naprosto nedostatečný počet ...


Druhý a další odstavec nebudu komentovat. K tomu prvnímu:
Netuším, co je to "dost velká odchylka". V metrologie buďto známe metrologické vlastnosti měřidla (chyba výsledku, nejistota, ...) nebo tyto veličiny neznáme. Rozhodně je lepší mít měřidlo zkalibrováno v pár bodech a mezi nimi aproximovat a dokázat tak odhadnout pravou hodnotu veličiny v jistém rozsahu, než nevědět nic a slepě věřit, co výrobce napsal na papír .... Pokud máš hradla Caldwell nebo nějaká podobná optická, zkus si je zkalibrovat s metrologicky navázaným etalonem a možná budeš velmi překvapen.

Člověk lehce políbený balistikou si, po přečtení výsledků, spíše položí otázky:
1/ Jaká byla vzájemná konfigurace (poloha) obou měřidel ?
2/ Jaká byla plocha měřícího rámu u obou měřidlel a mohl případný rozdíl mít vliv na výsledek ?
3/ Jaká byla délka hlavně u (relativně výkoného náboje 7,62x25 Tokarev) a mohla mít vliv na výsledek ? Není zde náhodou nějaká souvislost s přechodovou balistikou ?
4/ Má u náboje 9x19 Luger nějaký vliv na chybu měření skutečnost, že rychlost střely je blízká rychlosti zvuku ?
5/ Jak se (nikoliv ideální) mechanické provedení měřidla projeví na chybě výsledku ? Dá se s tím něco dělat ?

Uživatelský avatar
Miata
Příspěvky: 201

Příspěvek#401 » úte 12. bře 2019, 07:16

2majlont: díky za provedení i zveřejnění měření.
Pro moje potřeby je to dostatečné a půjdu do nich. I s rizikem, že mě celníci stáhnou o + 300Kč se mi to zdá akceptovatelné...i v souvislosti s tím, že si taky myslím , že 2x dražší Caldwell nebudou přesnější



majlont
Příspěvky: 195

Příspěvek#402 » úte 12. bře 2019, 08:29

Díky za pochvalu. Když už člověk obětuje obědovou pauzu a místo vepřa-knedla-zela zaleze do tunelu, aby naměřil něco pro info ostatním, pochvala potěší určitě více, než blbé keci :-) A pokud má někdo problém s tím, zda měření vůbec proběhlo, tak přidávám fotku jako důkaz :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#403 » úte 12. bře 2019, 08:46

Pěkné, jak daleko od ústí hlavně byly hradla?



majlont
Příspěvky: 195

Příspěvek#404 » úte 12. bře 2019, 08:56

Cca 2 metry - snažil jsem se co nejdál, aby se co nejméně projevila přechodová balistika.

U optických hradel je problém v tom, že střelu předchází spousta "bordelu" a algoritmus hradel musí dokázat rozhodnout, kdy vlastně došlo k průchodu střely rovinou optické závory. Hezky je to vidět třeba zde http://kuulapaa.com/onewebstatic/c5742c ... le_ORG.jpg

P.S. Na stránkách http://www.kuulapaa.com/home/highspeed.html je spousta nádherných fotek. Ideální příspěvek ke studiu přechodové balistiky :-)



cipis
Příspěvky: 2097

Příspěvek#405 » úte 12. bře 2019, 09:11

Majlonte, faktické poznámky jsou blbé kecy? A někdo napadá, že měření proběhlo či neproběhlo?
Pokud bych mluvil tvým stylem, tak mohu klidně říct, že ses tady veřejně přiznal, že jsi okradl stát o DPH a poštu o výpalné. Tak se prosím laskavě uklidni a věnujme se těm technickým věcem, ne špičkování a narážkám.

S tou přesností je to právě tak, že těch blbých 10 m/s je u devítky už moc. Takže pokud to chceš primárně na měření této ráže, tak budou výsledky nejhorší. Prostě je to vhodné pro orientační měření, ale už ne třeba pro přebíječe, který ty výsledky potřebuje přesnější.
Je to asi to stejné, jako když jsem si koupil nabíječku LiIo/LiPo/LiFe z Číny. Všechno fungovalo krásně, až na to, že 4,2V nebylo 4,200, ale někde i 4,23, což je pro ty baterie brzká smrt. Takže pořádný voltmetr, pájedlo a smd rezistory, aby se to dalo stáhnout dolů (stačilo paralelně přidávat vysoké hodnoty, tak to bylo jednoduché). Nabíječka vyšla na třetinu ceny tehdy, plus jeden večer měření, pájení a zase měření.
Tohle všechno je potřeba zkalkulovat, jak dodává Miata, před tím nákupem. A nikdo nestahuje kalhoty, když nazná, že pro něj to nemá smysl a koupí si zde něco, s českým návodem a 2 letou zárukou. Anebo nazná, že má víc času než peněz a bude se s něčím hrát, protože spousta toho je šrot, který je třeba doma dodělat, viz. pájecí lázeň, takový ohřívací kelímek na cín s termostatem, kde jsem musel předělat elektroinstalaci, protože jsem se to po vybalení bál zapnout do zásuvky. Ale vyšlo to asi na čtvrtinu než tady a za 2 hodiny už se hřál cín, takže dobré. No a spousta věcí byla tak, že je člověk vzal a používá třeba i dodnes. Nebo také vzal a vyhodil do koše (pardon, na sběrný dvůr).
Takže prosím nebuď zpruzelý, že ti to někdo nepochválil a že někdo poukazuje na případné problémy anebo nedostatky. NApř. já jsem holt dospěl k jinému názoru než ty, to ale neznamená, že ten můj je jediný špatný. Jen prostě v tomto případě to pro mě nemá cenu.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů