Střelba v nemocnici na Vinohradech

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#76 » čtv 14. bře 2019, 21:03

Komunisti taky nechtěli znárodňovat, povinná družstva a tak,
Takže to, že někde něco slibovali, to nic neznamená.

Uživatelský avatar
Rick Grimes
Příspěvky: 217

Příspěvek#77 » čtv 14. bře 2019, 21:31

Nepochopils, vyjadřoval se ještě hůř, než Šafr

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#78 » čtv 14. bře 2019, 22:08

Nejenom Šafr. Takovej Moláček na denikn: https://denikn.cz/89441/svet-se-nedeli-na-good-guys-a-bad-guys-zbran-moznost-ji-pouzit/?utm_source=newsfilter&utm_medium=email&utm_campaign=nwsf_13032019-1&utm_content=4676&ref=list je taky síla.
Edit: zvláště věta: "Podstata problému netkví v tom, že vrah měl pistoli v nemocnici, ale v tom, že ji měl."
I když deníku se musí přiznat jedno nechali zaznít i opačný názor v druhém článku: https://denikn.cz/89466/chci-mit-svobodu-nakladat-i-s-nebezpecnymi-vecmi-pravo-prevzit-zodpovednost/?utm_source=newsfilter&utm_medium=email&utm_campaign=nwsf_13032019-1&utm_content=4676&ref=list z nějž bych si dovolil citovat to nejpodstatnější:

"Proč jsem tedy pro současný český zákon o zbraních a nepřeji si jeho změnu? Mám jediný důvod, zato zcela zásadní. Chci pro sebe a pro každého, kdo to má v hlavě v pořádku, svobodu odpovědně nakládat s nebezpečnými věcmi. Chci, aby dospělí lidé měli právo takovou odpovědnost převzít a používat ji v rámci pravidel dle svého uvážení. Neptám se, proč to kdo chce a potřebuje. Mám za to, že takovou otázku by měla státní moc klást co nejméně, ať jde o cokoli."



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#79 » čtv 14. bře 2019, 22:21

Ta věta o vrahovi se dá asi vyložit různě. Stejně by ji totiž mohli napsat o vrahovi z Brodu. Protože možná selhal některý z hlídacích mechanizmů.

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#80 » čtv 14. bře 2019, 22:36

V kontextu článku se dá vyložit jedině tak, že dobra bude dosaženo jen tehdy až budou všechny meče překovány na pluhy.



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#81 » čtv 14. bře 2019, 22:37

Nj, neplatím si to, takže nevím, jak to končí :D

Uživatelský avatar
tuton
Příspěvky: 387

Příspěvek#82 » pát 15. bře 2019, 08:03

Asi nosim drivi do lesa, ale preci jen...:

https://zbrojnice.com/2019/03/15/nekoli ... nemocnici/



Last.Crusader
Příspěvky: 10

Příspěvek#83 » pát 15. bře 2019, 11:13

pavelg píše:To je bez debat.

Teď jen znát celý příběh, jak se chyby a náhody řadily jedna za druhou. Je to tak specifický případ a v podstatě i těžce uvěřitelný, že chtít z toho vyvozovat nějaké rozumné obecné závěry bude docela problém.
74 letý těžce nemocný muž po 3 týdnech hospitalizace zastřelí dva ležící pacoše legálně drženou zbraní přímo v nemocnici na pokoji, kde ti tři byli spolu. To může mít prvky plánování bilanční sebevraždy, domácí zabijačky, téma látek ovlivňujících psychiku, nakládání se zbraněmi a mnoho dalších.

Je jasné, že někteří to budou chtít tupě hrát na zákaz nošení a psychotesty. Myslím, že nejlepší strategie bude detailně zjistit co se skutečně stalo se všemi detaily, aby si člověk udělal představu, o co šlo.



Přesně, pokud nebudeme mít relevantní informace, tak to nemá cenu řešit.

Na druhou stranu, abych byl maximálně upřímný. Kdybych zjistil nějakou diagnozu, o které jsem psal a nebyl schopen se o sebe postarat, byl bych vděčný, kdyby mi někdo pomohl. Z vyprávění znám jeden příběh o jednom mladém chlapovi, který žil svůj život opravdu naplno. Už nevím, co se tehdy stalo, ale skončil trvale a bez naděje na zlepšení ochrnutý od krku dolů. Každou návštěvu, co za ním přišli jeho blízcí, je prosil, aby mu pomohli to skončit, stejně jako prosil ošetřující personál. Samozřejmě to nešlo. Došlo ale k zajímavé nehodě - k velkému výpadku proudu a ačkoli jsou zařízení udržující životní funkce minimálně dvojnásobně jištěna proti podobným situacím, ta jeho zkrátka selhala … .

A zajímavá otázka. Představme si tři chlapy. Osud každého je zpečetěn. Buď má jisté, že skončí v bolestech, jaké si neumíme představit, nebo že rozvoj jeho nemoci jej zcela připraví o schopnost jakkoli se pohybovat, anebo nejhorší případ, bude vědět, že už jej čeká pouze postupný rozklad vlastní osobnosti a schopnost toho, co nás dělá lidmi, tedy racionálního a samostatného myšlení. Co by udělali? Co kdyby se zkrátka dohodli, že už je to stejně všechno tak na pendrek, že to nemá cenu natahovat.

A na závěr. Dověděli bychom se takovou informaci? Zejména v době, kdy je každý ozbrojený zákonadbalý občan pod drobnohledem médií, neziskovek a Bůh jen ví, koho všeho. V době, kdy existuje zcela jednoznačný, nepopiratelný a extrémní tlak na odzbrojení?



vgj
Příspěvky: 605

Příspěvek#84 » pát 15. bře 2019, 11:18

Last.Crusader: Podle informace rodiny, byl ten zastřelený vyléčen. A měl jít brzo domů... Asi si to tedy nepřál.

Uživatelský avatar
Rick Grimes
Příspěvky: 217

Příspěvek#85 » pát 15. bře 2019, 11:52

Podle informace rodiny na ahaonline. To bych bral s rezervou. Taky se může hrát o odškodný.



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#86 » pát 15. bře 2019, 12:39

Myslím, že to syn zastřeleného řekl taky pro ČT, ale ta má tady horší pověst, než Aha, takže... :D Nicméně to tvrzení půjde snadno doložit, takže lhát kvůli odškodnému mi nedává smysl.



Phoenix
Příspěvky: 291

Příspěvek#87 » pát 15. bře 2019, 13:06

Pan Moláček ....oh ta Sluníčka..Co takhle zakázat cirkulační pily (cirkulárky) , nebo truhlářské frézy,vrtačky :thumbup: ,....za život jsem potkal spoustu zmrzačených truhlářů , tesařů a kutilů , ....smrtelné úrazy se také staly...Proti tomu jsou zbraně naprostý břídil....A taková motorka??? A co takové drogy ...Ale to je as nezajímavé téma,že....Sluníčka sundejte růžové brýle a pokud toužíte neprodleně páchat veřejné dobro tak jděte raději sbírat stříkačky po narkomanech do parku...Dneska aby se člověk bál pustit dítě na trávník..... 8-)



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#88 » stř 20. bře 2019, 20:13

Ještě jim napovídej, jaro za dveřma a neposeču zahradu (použité zdroje: [1] Braindead, [2] Dařbuján a Pandrhola).

Uživatelský avatar
Igrlik
Příspěvky: 499

Příspěvek#89 » pát 22. bře 2019, 12:24

pavelg píše:... Teď jen znát celý příběh, jak se chyby a náhody řadily jedna za druhou. Je to tak specifický případ a v podstatě i těžce uvěřitelný, že chtít z toho vyvozovat nějaké rozumné obecné závěry bude docela problém.
... Myslím, že nejlepší strategie bude detailně zjistit co se skutečně stalo se všemi detaily, aby si člověk udělal představu, o co šlo.

Pred veľa rokmi som mal kolegu. Päťdesiatnik trpiaci celý život vysokým tlakom, Bechterevovou chorbou vo vysokom štádiu a s negatívnymi dôsledkami uvedených na zrak. Každý rok bol na nejakom niekoľkotýždennom liečení, odkiaľ nám do práce posielal mnohostranové listy (jo, internet ešte neexistoval, aj PC IBM XT s OS-2 sa začali objavovať až o pár rokov neskôr). Napriek svojim zdravotným problémom to bol extrovert s ohromným zmyslom pre humor. Preto aj jeden z jeho listov, popisujúci dvojtýždenné zdieľanie izby s pacientom ktorý silne chrápal, vyznel ako humorná poviedka.
Čo by však taká koexistencia spravila s psychikou menej odolného, vystresovaného prípadne neurotického pacienta - možno iba ťažko odhadovať. Ale nedá sa vylúčiť ani podvedomý impulz napríklad skončiť už to nekonečné celonočné týranie raz a navždy...



Phoenix
Příspěvky: 291

Příspěvek#90 » pon 29. dub 2019, 20:11

Tak dnes jsem se dočetl na stránkách http://www.irozhlas.cz ,že ,,střelec,, z vinohradské nemocnive minulý týden ve vazbě zemřel přirozenou smrtí ve věku 74let...Stíhání bude zastaveno...no co k tomu dodat.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů

cron