Brno - strelba na namesti Svornosti

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1298

Příspěvek#46 » pon 4. bře 2019, 15:47

jkprg: Nemusí čekat, pokud je dostatečně oddělené jednání jednoho a druhého. Např. kdyby Ti někdo schválně poškrábal auto, tak spáchá poškození cizí věci, pokud mu za to za rohem rozbiješ hubu, tak to bude výtržnictví + možné ublížení na zdraví a nemusí se čekat, jestli skutečně poškrábal nebo ne... Vzhledem k tomu, že obě řízení jedou současně, tak tam mezi těmi jednáními nějaký předěl bude. Ale pokud nevidíš do spisu,tak těžko říct kde...



mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#47 » pon 4. bře 2019, 15:49

Podlě me by se to mělo projednávat ve společném řízení, jednání obou aktérů je přeci jen úzce související. Ale to se nechám překvapit a poučit. Novináři to mohli zmastit.

BTW jestli je pravda, že otec u školy nevystřelil, jak se píše na tom mnou odkazovaném webu (jehož pravdivost nelze odhadnout, ale to platí i o článcích novinářské žumpy), pak ta situace může být úplně jiná. Přestávám spekulovat :-D

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1298

Příspěvek#48 » pon 4. bře 2019, 18:38

mobil-man: Nelze vést společné řízení, kde by pachatel byl zároveň oběť... Jak by např. odmítl vypovídat?



expres
Příspěvky: 604

Příspěvek#49 » čtv 14. bře 2019, 19:43

Osobne mi to teda moc nesedi. Ucitel na zakladce vybehne jako agresor na cloveka co se snazil vlastne jen domluvit vstup? Na co reaguje otec strelbou do vzduchu a mozna i na nej. Kdyz zjisti ze ucitel se nelekl prcha. Nejak mi unika proc kdyz to byl takovej hodnej pan musel resit vec zbrani? Co nechapu u soudu ze preci ucitel nebyl prvni kdo to zacal. I kdyz strelba na leziciho je taky hodne mimo. Zas jestli po nem ten otec strilel tak klidu neprida.. Porad mi vsak prijde ze prvnim utocnikem byl ten otec co eskaloval problem. Pak se svezl na vlastni vlne blbosti resit neco zbrani co vubec nemel.



cipis
Příspěvky: 2076

Příspěvek#50 » čtv 14. bře 2019, 22:48

Ale prd byl první, kdo eskaloval problém. Kdyby tam měli všichni kurz asertivního chování, tak by ho mohli nechat vyřvat a v klidu zavolat policii. Ale ne, on to bude řešit nějaký namachrovaný trenér, takže tedy kdo začal? A jestli to bylo opakovaně, proč tedy nezavolali už tehdy? Někdo si musel něco dokazovat, pravděpodobně oba, ale dokud tam ten člověk jen řval a sprostě nadával, tak neexistuje jediný důvod na něj vyběhnout. A že na něj vyběhl, tak o tom svědčí ty nábojnice po cestě a kaluž krve u lavičky ...



mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#51 » pát 15. bře 2019, 15:58

P.V. píše:mobil-man: Nelze vést společné řízení, kde by pachatel byl zároveň oběť... Jak by např. odmítl vypovídat?

Nojo, pravda. Oni jsou tu oba jako obžalovaní a zároveň poškození. Jen si prohazují role.

Uživatelský avatar
gogan
Příspěvky: 978

Příspěvek#52 » stř 26. čer 2019, 11:09




mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#53 » stř 26. čer 2019, 11:38

Soud nemá důvod neuvěřit Petru Haškovi, že se cítil ohrožen chováním pana Poláka, to je zjevné. Pokud kdokoli vytáhne zbraň na druhou osobu, tak ta osoba se cítí ohrožena,“ řekla předsedkyně soudního senátu Andrea Svobodová.
Podle ní vytažení pistole rozhodně nebyla přiměřená nutná obrana, jak se během jednání snažil argumentovat Polák.
„Proti trenérovi, který byl bosky a v na zimu nepříhodném oblečení a vysvětluje mi, že bych se měl chovat slušně před školou, tak i když je sportovec, tak obranou proti takovému jednání nemůže být vytažení plně nabité zbraně a střelba,“ pokračovala ve zdůvodnění soudkyně.


Což o to, vytažení by problém nebyl, ale "varovný" výstřel do vzduchu a pak směrem k trenérovi už ano. Ani tam nepíšou, za co dostal těch 2,5... Každopádně z toho vyšel velmi dobře. Jsem zvědavý, kolik dostane trenér.



juraj1
Příspěvky: 489

Příspěvek#54 » stř 26. čer 2019, 14:05

Ta diskuse je vyzivna.
Neustále u sebe nosit střelnou zbraň i při doprovodu syna na plavání je podle mého nenormální. Pán je asi hodně zakomplexovaný a frustrovaný. Vytahovat okamžitě střelnou zbraň proti klukovi v taplákách je podle mého už trestný čin a to i z důvodu nepřiměřené obrany. Kdyby ten frustrovaný hňup tu zbraň nepoužil, tak by za svoje arogantní a agresivní chování(nebylo to poprvé) dostal konečně možná přes hubu a byl konečně klid. Chudák kluk který bohužel narazil na takového zamindrákovaného hňupa a na naše zpackané pokřivené zákony.


Strelec z toho dle meho nazoru vybruslil jeste relativne dobre.



mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#55 » stř 26. čer 2019, 14:54

Mě to trochu připomíná případ Koblížka ve Vysokém Mýtě. Útok na svoji osobu v obou případech inicioval střelec, když poté na svoji obranu střílel. V Brně výstražný, v Mýtě naostro. To samozřejmě střelci nepomůže. Kdyby byl obětí útoku od počátku zahájeného trenérem, nejspíš by to jako NO skončilo.

Střelec svým nenormálním chováním vyprovokoval trenéra, který za ním vyběhl a ne zcela rozumně šel proti ozbrojenému střelci. Jenže pak mu cvaklo (zbraň mohla mít vliv na eskalaci) a z oběti se stal on pachatelem závažnějšího tč.

Takhle to dopadá, když se v nevhodnou dobu sejde blbec s pistolí a blbec s velkým egem...

Uživatelský avatar
genu
Příspěvky: 1206

Příspěvek#56 » stř 26. čer 2019, 18:59

mobil-man píše: Ani tam nepíšou, za co dostal těch 2,5... Každopádně z toho vyšel velmi dobře. Jsem zvědavý, kolik dostane trenér.

Jakých 2,5?
Dostal roční podmínku.



JoeBiden
Příspěvky: 77

Příspěvek#57 » stř 26. čer 2019, 21:25

Mě to trochu připomíná případ Koblížka ve Vysokém Mýtě. Útok na svoji osobu v obou případech inicioval střelec, když poté na svoji obranu střílel. V Brně výstražný, v Mýtě naostro.


Tohle je mediální lež. V případě Koblížka neexistuje jediný důkaz o tom, že by něco vyprovokoval - to ze začátku netvrdili ani ti bratři - a to ani verbálně!!! To jak dopadl, je jen výsledek katastrofální situace u VS Praha a u US/NS. Nakonec tyhle ostudné lži-zlo-sudky vedly k té střelbě v Brně a povedou i k dalším - agresivní arogantní ho-da získala totální monopol na násilí. A časem tohle může semlít i nějakého člověka z tohoto fóra.



Hujer Viktor
Příspěvky: 328

Příspěvek#58 » stř 26. čer 2019, 22:17

nalitej koblížek se pokoušel s kumpány dostat na diskotéku bez placení a oháněl se funkcí městského policajta.
někdo z jeho skupiny nastříkal do sálu pepřák. a když ochranka chtěla, aby počkal na polici tak zdrhal.
fakt úplně nevyprokované a to nejsou mediální lži, ale protokoly, které prezentoval sám koblížek



Golem
Příspěvky: 489

Příspěvek#59 » čtv 27. čer 2019, 02:21

Někdo z jeho skupiny nastříkal do sálu pepřák... snad se shodneme na tom, že neuznáváme kolektivní vinu... Následně ho honili jedinci údajně známí jako agresivní hovádka. Pokud na něho nastoupil agresivní borec s teleskopickým obuškem, měl se nechat zmrzačit nebo zabít? Jestli někdo v takovéhle situaci jde proti palné zbrani, sorry, ale v podstatě si o to vyloženě říká... To k tomu Koblížkovi.
Co se týká konfliktu v Brně, aktuální rozsudek odpovídá dojmu, který jsem z té události měl od začátku. Otec se rozčiloval u školy, těžko přesně říct nakolik oprávněně a nakolik přiměřeně, ale chladnokrevný gentleman by se asi choval jinak. Nicméně ještě méně přiměřeně na něho nastupuje nějaký "místo mozku sval". Otec zdaleka není takový suverén, jak se tvářil (nebo si původně nenechal srát na hlavu tak, jak by odpovídalo jeho fyzické kondici?), vidí že ručně se neubrání, vytahuje zbraň, to nezapůsobilo (pokud na to byl čas), došlo k varovným výstřelům. Moc nevěřím, že chtěl agresora vážně střelit. Agresor mu násilím vezme zbraň a celkem nezpochybnitelně se ho, bezbranně ležícího na zemi a zjevně neschopného jakéhokoliv boje, pokusí zastřelit. Podle mě výtržnost vs. vražda ve stádiu pokusu (pouze ve stádiu pokusu spíš náhodou).



Hujer Viktor
Příspěvky: 328

Příspěvek#60 » čtv 27. čer 2019, 06:20

golem
soud koblížkově verzi, kterou tu vyprávíš neuvěřil. soud uvěřil tomu, že na něj volali ať počká na policii a on začal utíkat. jo a ten bouhač co ho střelil obušek neměl. tu partu se kterou tam byl si koblížek vybral sám.
oba případy jsou si podobný. na jedný straně machýrek, co si myslí že může všechno a na druhý straně svalovec, co mu chce dát ponaučení. setkání bezmozků s přebujelým egem.
ty agresivní hovádka jednala až poté co situaci někdo vyhrotil. to že jednala neadekvátně je věc jiná.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů