AR15-obecně

Samonabíjecí pušky


zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#1066 » čtv 21. bře 2019, 16:07

Mohli by jste prosím kydnout přímo odkazy na ty předpažbí,co máte na mysli?Začínám se v tom teprv orientovat :?
Chápu dobře,že matice hlavně se mění jen když chci osadit free float předpažbí? To je ale zapotřebí sada spešl vercajku s momenťákem, abych to nedomrvil,ne? Existuje nějaký AR servisní klíč,kde do něj jde vrazit i klasická 1/2 momentová ráčna?

Bytostně se mi nechce na novém kweru nic řezat,ale dobře rozumím tomu udělat z A2 mouchy kvalitní a zkolíkovaný low profile gas block a ušetřit tím za gas block,který může být problémový nebo chycený jen trapnýma červíkama-toto řešení se mi taky příčí.
Možná,až odejde záruka anebo se dostanu na limit zbraně a dalším krokem bude logicky "zfreefloatit" to,tak mám v plánu do toho jít.

Každopádně se mi zatím nejvíc líbí to M4 krátké předpažbí s horním railem navazujícím na Upper rail,které jde snadno vyměnit na stávající delta ring bez kuchání barrel nutu(no freefloat)

Moc by pomohl nějaký odkaz na levnou variantu takového kvalitního a fungujícího předpažbí(Ali,Brownells)

Čína mi konkrétně u této věci vůbec nevadí,pokud rozměrově a bez vaklu sedne jak prdel na hrnec,nebude mít atypické montážní prvky nebo raily,hliník 6061 je všude stejný.Důležitá je návratnost do původního stavu a funkčnost. Samozřejmě made in USA by slušelo USA zbrani lépe,ale cena hraje prim

Ten plastový magpul,drží to dobře příslušenství atd?Nemá to vakl?



ondrush
Příspěvky: 291

Příspěvek#1067 » čtv 21. bře 2019, 17:25

zarozak píše:...
Ten plastový magpul,drží to dobře příslušenství atd?Nemá to vakl?

nevim odkial si, ak by si mal niekedy cestu cez brno, to plastove magpul mozem pozicat. je pieskovej farby a bolo do neho frezovane, takze nic krasne co by som sa snazil predat. mne na norinko moc nechcelo ist, tak ostalo na policke ze ho mozno niekedy pouzijem na airsoftku. kludne ho zapoziciam, nech si to osahas ci ti vyhovuje a ked budes nieco kupovat, tak ho vratis. alebo ak by vyhovovalo, mozes ho za nejake drobne odkupit.
prislusenstvo na nom drzi dobre, mal som na tom chytenu svitilnu a foregrip.

teraz mam vector optics karbonove freefloat, so spominanou upravou Ackoveho gas blocku s mieridlami odpilenim a som spokojny. za tu cenu je fajn a skutocne lahucke. akurat neni uplne m-lokove a aby som tam chytil svitilnu musel som trochu zabrusit dremelkou



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#1068 » čtv 21. bře 2019, 17:55

ak by si trval na tom na stavajuci delta ring tak zial, iba quad rail RIS:

https://www.aliexpress.com/store/produc ... 35c78j6Jmz


Inak si mozes vybrat:
https://tacvectoroptics.aliexpress.com/ ... 7686.1_2_1

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#1069 » čtv 21. bře 2019, 19:16

Mam tusim ze od vector ff predpazbi mlok, maji ho v ruznych delkach, je temer super. Temer, protoze uz 2x behem fajtu na kurzu se mi skrz otvor povedlo dotknout rozpaleneho gas blocku



pedrosadc
Příspěvky: 70

Příspěvek#1070 » čtv 21. bře 2019, 21:06

US $16.49 8%OFF | New Type 6.7 Inches Handguard Picatinny 20mm Rail Mount with 4 Rail Fit Picatinny Weaver for AR15 M16 Rifle Hunting
https://s.click.aliexpress.com/e/JPP47Mz

US $18.32 8%OFF | US Tactical Hunting Iron Low Flip Up Front & Rear Sight Set Folding Design Profile Quick Detach Rapid Transition Fit Most Rails
https://s.click.aliexpress.com/e/cPakMLk9
ObrázekObrázek



zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#1071 » sob 23. bře 2019, 17:43

Diky za rady i ochotu,vážím si toho
Nakonec jsem se ale rozhodl,že to nechám tak,jak to bylo z krabice a až skončí záruka,tak půjdu do toho freefloatu s 15" předpažbím,BCM gunfighter pistolovkou a magpul pažbou.To portfolio krátkých hliníkových předpažbí,kde rail navazuje na upper rail a jde to namontovat bez úprav na stávající konfiguraci ve slušné cenové relaci je fakt bída :cry:



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#1072 » ned 24. bře 2019, 04:46

Osobne som na skoncenie zaruky nikdy necakal. Ak puska funguje na zaciatku a striela dobre, tak hlaven je v poriadku a nic ine co sa zaruky tyka nie je na tom co riesit.

Zvysok si vymeni clovek sam za par kaciek okamzite bez toho, aby mal pusku niekde mesiac.



zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#1073 » ned 24. bře 2019, 18:00

No.....právě,že jsem se s tím ještě nedostal do levelu,kdy bych mohl s klidným svědomím říct,že puška funguje. Prozatím jsem z toho mydlil z 90% jen moje přebíjenky se kterýma si to absolutně nerozumí(viz. vlákno přebíjení .223) a to by bylo tak na ohnutí o kanál od nervů :lol:
Až vychytám extra laboraci extra pro rozmlsanou,nevděčnou ARku,která ani po kotníky nesahá spolehlivostí vděčnému kalachovi,který schroupe vše i kdyby to člověk do té šachty nasypal a až to zvládne postupně alespoň 2000ks přebíjenek bez jediného záseku nebo jiného problému,pak budu moct říct,že MOJE puška funguje ;)



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#1074 » ned 24. bře 2019, 19:47

co to mas za flintu. Spolahlivost byt musi. Mozno to prestan lestit ako sialeni po kazdej strelbe. Ja ARku (oboje) len mazem motorovym olejom rovno cez vyklopeny upper, nosic zavorniku len potiahnem dozadu a zo spodu kvapnem na vodiace listy upperu.

ARku rozhodne netreba cistit, naopak. Cim zadrbanejsia, tym lepsie lebo to lepsie tesni. No dobree, kazdych par tisic kusov rozobrat a skontrolovat gas ringy, vytahovac a ramena zavornika…

Poruchy nepoznam, ci prebijance ci fabricke.



zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#1075 » ned 24. bře 2019, 20:42

S fabrikama to jede,ale zkousel jsem jen postupne 40ks co jsem mel jeste v zasobach PMC,tam problem nebyl.Zbytek jen moje prebijenky cca 300ks.S tema to ma problem,co jsem popsal v prebijeni-nema to tlak nejspis.Musim prejit na dvouslozkovy prach,co to natlakuje dostatecne.Ta jednoslozka jede na pistech v pohode,ale na DI to nestaci.Flinta bude asi v pohode,jen to proste pusobi mizerne na prvni seznameni,kdyz od toho clovek ceka vic,nez problemy



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#1076 » ned 24. bře 2019, 22:35

Aha takze si chcel silou mocou usetrit a pouzil si tipujem S060 alebo S053 lebo sa toho malo sype, vsak?

Tak nespekuluj, nakup D073.4 v mnozstve vacsom ako malom (dostanes lepsiu cenu), 24,5 gr. a musi to ist. Za predpokladu ze mas nabojnice spravne skratene a sformatovane.

Uživatelský avatar
flame
Příspěvky: 194

Příspěvek#1077 » pon 25. bře 2019, 01:16

A do kalachu taky prebijis ?



zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#1078 » pon 25. bře 2019, 07:57

O šetření mi původně vůbec nešlo,ale sypat skoro o 5grs míň při stejném výkonu na střele je příjemný bonus,to jo.Primárně šlo o čistotu hoření,skoro nulovou svinivost a docela dobrý chování při střelbě i v cíli (prach S053 jsem znal i z jiných ráží a všude jede perfektně).Jenže jsem náboj ladil do saigy a tam taky jede jak švýcary bo píst. Bohužel plynová AR chce něco úplně jiného. Takže budu muset přejít na tu dvousložku a všechno od píky zase znova :roll:
Přirovnal bych to asi k tomu(příklad),když máš osvědčenou laboraci v 9mm luger, která jede ve všech pistolích všech proveniencí i těch nejrozmlsanějších, ale když ji dáš do glocka(kde by logicky měla jet taky) tak prostě nejede

Tvar,délky atd. náboje mám vychytané v tom není problém



Phoenix
Příspěvky: 291

Příspěvek#1079 » pon 25. bře 2019, 11:48

S pístem to nemá nic společného,píst je trochu výhodnější pokud je flinta ,,hódně hódně moc špinavá,,toť vše....pokud nevhodně ,,podsypeš,, patrony do kalacha, nebo jiné pístovky tak také nebude přetahovat.....To co jsi udělal s tím prachem můžeš dělat u opakovačky, ale u samonabíjecích pušek je to trochu jinak...Jinak dobrý test je střelba s Barnaulem a Remington UMC vše 55grs FMJ...Bývá často pravidlem že pokud puška dobře funguje s tímto střelivem tak pak ,,sežere,, všechno páč tohle jsou ,,čajíčky,,se kterými závadují i některé pístovky... :shifty:



zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#1080 » pon 25. bře 2019, 12:40

Ok...s AR zatím nemám moc zkušeností a určitě mi jakákoliv cenná rada pomůže. Nicméně s těmi laboracemi jsem nebyl nikterak podsypaný. Nejelo to spolehlivě při doporučené navážce a nejelo to spolehlivě ani při max. navážce(dle quickloadu),chovalo se to prostě úplně stejně.
Když kouknu do quickloadu,tak u S053 je poměrně vysoký komorový tlak a na ústí je tlak kolem 630bar,z toho mi vyplývá,že prach je docela rychlý a vyhoří nejspíš dřív,než se stihne vytvořit na gasportu dostatečný tlak,aby to pohlo BCG dostatečně vzad a aby to podávalo spolehlivě.Nicméně rychlost střely je i přesto vyšší už při doporučené navážce.U prachu D073.4 je rychlost střely stejná nebo vyšší až při maximech.Vyhoření je mnohem horší než S053,kde to vyhoří i u značně podsypaných laborací vždy na 100%

U prachu D073.4 je komorový tlak i při max navážce rapidně nižší,než u S053 a tlak na ústí je ve všech případech rapidně vyšší.Takže se domnívám,že prach prohořívá déle a tvoří v delším laufu dostatečný tlak pro sytém. Pokud se nepletu,tak by to odpovídalo i projevy při střelbě. Kupované náboje(nejspíš plněné dvojsložkou) rapidně větší rána o dost razantnější výhoz i "kopanec",přitom zápalka velmi přívětivého vzhledu.

U kalacha jedou náboje sypané S053 v obou rážích 762 i 223 i v úplně těžce podsypaných laboracích.Konkrétně u 762 i blížících se téměř podzvuku.
Je to 100% díky pístu,který má docela velkou plochu i velikosti gasportu samozřejmě,kde je díra jak do p**le. Tak slabé laborace,které ještě šlapou v kalachu by u DI sytému neměly sebemenší šanci ;)

Měl bych dotaz ještě k tomu prachu D073.4 a té doporučené laboraci 24,5grs. Podle quickloadu je vyhoření prachu jen kolem 91%. Nezanechává vám to v laufu a sytému množství nevyhořelých zrn? Jedná se mi o to,že dle nějakých předchozích zkušeností s prachem,který špatně pálil to značně mrví nábojnice v komoře a vypadají pak,jak kdyby je někdo pošlapal na šotolině

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů