23.03.2019 - Závod LOS: Březňák 2019 - pistole + PDW

Kdy a kam za střílením

Moderátor: LOS vedení



Pajdalek
Příspěvky: 69

Příspěvek#16 » sob 23. bře 2019, 20:08

To: "jjjhe" Úplně nechápu tvojí reakci, protože ...
1. Na papíře o situaci bylo jasně napsáno, že terče jsou dělené.
2. Na každém briefingu jsem se těmto zónám věnoval dostatečně dlouho a jasně.
3. Minimálně 2x jsem se každého squadu na briefingu ptal jestli jsou k dané situaci nějaké dotazy.
4. Každého střelce osobně jsem se ptal ještě před nástupem do situace jestli vše chápe a jestli nepotřebuje něco vysvětlit.
5. Při započetí situace jsem se vždy ptal jestli rozumíš situaci.
I přesto, že všechny tyto terče byly krásně (1,5 m před tebou) a nepřehlédnutelně označeny, to v tobě nevyvolalo jedinou myšlenku na dotaz "co to je" ?
6. Po dostřílení situace a vznesení tvé ústní námitky (že jsi o tom nevěděl) nám šest tvých kolegů ze squadu potvrdilo, že vše bylo jasně řečeno při briefingu.

Pokud jsem tedy udělal něco špatně, tak se hluboce omlouvám, nicméně si nejsem vědom své chyby a nevím co víc jsem mohl udělat. Pravděpodobně je to způsobeno tím, že jsem rozhodčí začátečník a odpískal jsem teprve svůj druhý závod. Jako dvojsituace to byla moje první.

Přesto si dovolím pochválit organizátora tohoto závodu za postavené situace, které byly dle mého hlediska v Pelhřimově z posledních závodů ty nejlepší.

Takže omluvám se a děkuji.

Rozhodči na situraci 4 a 5



jjjhe
Příspěvky: 109

Příspěvek#17 » sob 23. bře 2019, 20:21

To Pajdalek:
ad1) souhlas, ale už tam nebylo napsáno, co to znamená.
ad2) já to prostě neslyšel, kdyby ano, myslíš, že tam pošlu záměrně tolik missů?
ad3), 4), 5) prostě mě to nenapadlo a uznávám, že na tom mám svůj podíl viny taky.
ad6) viz moje odpověď na bod 2.
Ty jsi špatně nic neudělal, já buď neposlouchal, nebo neslyšel. Nic to nemění na tom, že na papíru to nebylo... Já se na tom točit nechci, závod se mi i tak nepovedl, ale tohle mi zážitek rozhodně nevylepšilo.



Pajdalek
Příspěvky: 69

Příspěvek#18 » sob 23. bře 2019, 20:44

To: "jjjhe"
Dokážu pochopit, že pokud se ti nepovedl nějaký závod, tak ti to na náladě nepřidá. O důvod víc něco málo potrénovat.
Neslyšel/nevěděl jsi/nezeptal se.... prostě se stalo, ale hned se opírat do organizátorů, kteří z mého pohledu odvedli fantastickou práci, a volit taková tvrdá slova, že už na tento závod nikdy nepřijedeš mi nepřijde úplně fér.
Na papíře k situaci, nemůže být vždy vše dokonale popsáno, protože potom by byl briefing zcela k ničemu a zbytečný. Od toho ten briefing k daným situacím právě je.



mholec
Příspěvky: 18

Příspěvek#19 » ned 24. bře 2019, 07:54

Diky za super stage. V kombinaci s jarnim pocasim to byla parada.



Pejr
Příspěvky: 27

Příspěvek#20 » pon 25. bře 2019, 10:57

Ahoj,
za pořadatele musím poděkovat všem rozhodčím. Pavel si na dvojité situaci jako rozhodčí podle mě vedl výborně a dělené terče mám pocit pochopili s tou jedinou výjimkou všichni :lol: ...
Dali jsme je tam právě pro extrémně malou vzdálenost.

Ohledně prostojů - ano vzhledem k počtu závodníků a situací závod trval poměrně dlouho ale:
- často se nám stane, že dost velká část přihlášených závodníků nepřijede - a to bez odhlášení nebo omluvy (i tentokrát, ale jen pár) a ostatní, kteří se chtěli přihlásit a nepodařilo se, nám to pak vyčítají...
- můžeme samozřejmě postavit 4 situace, kdy budeme střílet z místa na poloviční množství terčů a budeme mít v poledne hotovo. Máme ale pocit, že když přijedete a zaplatíte si, měli byste si zastřílet.
- stejně tak můžeme vynechat obušky, ležení, házení hvězdicí, losování, pojezdy a další věci, které to zdržují. Platí ale opět to, že se to snažíme postavit zajímavé, zábavné a pokaždé aspoň trochu jiné.

Jinak samozřejmě zpětnou vazbu rádi zapracujeme do dalších závodů. Bohužel u každých závodů někdo prohraje a je nespokojený, stejně jako se někdo cítí poškozený rozhodčími. U LOSu je ale rozhodování velmi často subjektivní a vyvážit to bohužel nejde.
Závody stavíme ve třech až pěti lidech a dá to docela dost práce - doporučuju si to zkusit :roll:

Děkujeme všem za účast - za PS Pelhřimov Honza



Věčný začátečník
Příspěvky: 69

Příspěvek#21 » pon 25. bře 2019, 12:41

V rámci mého subjektivního zhodnocení závodu můžu říci, že situace byly postavené velmi hezky. Velký palec nahoru pořadatelům i rozhodčím, protože z LOSů, které jsem absolvoval, byl jeden z nejzajímavějších. A to objednané počasí taky za 1.

Co se týká délky závodu, tak díky dispozici střelnice to prostě urychlit při daném počtu lidí nejde. Pokud tam nejedu poprvé, tak mám představu, co mě čeká. A já osobně jsem neměl pocit, že by byly někde jakékoliv prostoje. Střílelo se tak rychle, jak to bezpečnost umožňovala.

A k té situaci č. 4 (a 5). V našem squadu to bylo vysvětleno jasně, takřka polopaticky. A i kdyby člověk prošvihl breefing, a pokud nestřílí jako první, tak by ho mohlo trknout, proč všichni střílí nejdříve půlené terče a na závěr ten celý uprostřed. Asi všichni koukáme na ostatní, jak co řeší, a snažíme se toho využít. Takže podle mě se stačilo zeptat...



PaF
Příspěvky: 878

Příspěvek#22 » pon 25. bře 2019, 20:24

Nemáte někdo video?

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2982

Příspěvek#23 » pon 25. bře 2019, 23:52

na jednom letošním los závodě JINDE byl rozpor, kdy na papíře před situací byla situace popsána nějak, a rozhodčí při popisu říkali v jedné dílčí věci něco jiného a možná i zaznělo (už si nevzpomínám), že na papíře to je špatně.

Vážení rozhodčí: pokud na poslední chvíli měníte pokyny pro situaci, vezměte prosím do ruky tužku a na papíru to opravte! Minimum námahy, maximum užitku, ubyde 50 dotazů vyřčených i nevyřčených nebo 50 dumajících lidí, jak teda ku**a co je správně. + zmatení začátečníci. Je nepodstatné, že na papíru hezky z tiskárny je něco opraveno nehezky tužkou/propiskou. Informace musí být, jakkoliv!
Dále: Jednou jsem loni od ředitele závodu zaslechl "támhle visí od rána popis, proč si to nenastudujete?" Tak jestli to má být takto (mi vyhovuje), tak at to je všude, vždy a bez rozporů (klidně tužkou).
Omlouvám se, ale to se nedalo.



Sysel63
Příspěvky: 3

Příspěvek#24 » úte 26. bře 2019, 07:57

Ahoj, za sebe bych chtěl poděkovat organizátorům za super závody. Závody jsem si hodně užil a rád příště přijedu zas. Vzhledem k dispozici střelnice vytěženo maximu, prosím stavte závody dál ve stejném duchu. Třeba se na ten pojezd jednou naučím střílet a bude to bez báby :)
Pokud by někdo chtěl naše fotky a videa, tak jsou k dispozici zde:
https://1drv.ms/f/s!ApjIDJe5q1guoQ8NcSqUH6wEfz9e

Ještě jednou díky!

Karel



PaF
Příspěvky: 878

Příspěvek#25 » úte 26. bře 2019, 21:33

Super střelba. Díky za video!



Pejr
Příspěvky: 27

Příspěvek#26 » stř 27. bře 2019, 12:21

Ještě odkaz na "oficiální video" ze závodu - pozor pustit se zvukem a nebrat to vážně...

https://www.zonerama.com/kondor/Photo/528257/178784088

PS Pelhřimov

Uživatelský avatar
KajaKliment
Příspěvky: 238

Příspěvek#27 » čtv 28. bře 2019, 17:01

Video originální, paráda.

Závod se mi líbil, 7,65ka svou práci odvedla. I když občas jsem se musel "procinkat" k padnutí železa. Ale to je daň za malou CZ vz. 27 a sedm zásobníků :-D

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 hostů