Regi memorial 2018 - pokec

Kdy a kam za střílením

Moderátor: LOS vedení

Uživatelský avatar
Infidel
Příspěvky: 91

Příspěvek#16 » pát 31. srp 2018, 21:23

cmk: skoda ze nebylo deklarovano 80 mist a na zavode nakonec 100 lidi (vcetne sponzoru), nebo treba 100 lidi k registraci jak bylo napsano ale na zavode treba 120 lidi apod. Naprosto jasne a transparentni. Takhle to je takove divne, mist je 100 ale vlastne neni. Ale ze si to udelas podle sebe, to je samozrejme tvoje vec, o tom zadna.

Ja tady fakt nebrecim ze tam nejsem. Zavod jeste nezacal, casu porad dost (jen dneska diky dovolene jsem kontroloval registraci nejmene 20 :) ). A i kdyz to nevyjde, nebude to prvni ani posledni zavod kam se clovek nedostane. Stejne tak jsem mohl stihnout registraci jako prvni a nakonec pro uraz nebo nemoc nikam nejet. Takovy je zivot. Jenom si myslim ze kdyz se cloveku neco nelibi, ma se ozvat a nebyt mlcici vetsina. Jen tak se veci muzou zmenit. Nekdo to bere jako breceni nad rozlitym mlikem, nekdo jako zpetnou vazbu ktera muze veci posunout dal. Kazdy to ma nastaveny jinak a ja se vzdyck umel ozvat.

"Strasne rad bych udelal zavod s kapacitou 200 mist... Da se to - 16-18 situaci, 2dny, vlezne 2000..."
to zni jako dobry plan. Doufam se do toho pustis!

Uživatelský avatar
OndrasFM
Příspěvky: 488

Příspěvek#17 » sob 1. zář 2018, 05:58

Já osobně a i lidé, co znám, by uvítali, kdyby závodů tohoto typu a s těmito organizátory bylo vícero za rok. Třeba 4x. A nemusí být charitativní. Jsem vděčný aspoň za tento, protože na pušku toho moc v republice není. I tak díky za vaší práci a snahu :)

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#18 » sob 1. zář 2018, 15:30

Divize nejsou o placce, ale o obleceni...
Kdo prijede ve full-gearu, je ozbrojena slozka. Kdo prijede oblecen civilne, je civil. Bez ohledu na to, jestli ma placku nebo ne...

Uživatelský avatar
Quirinus
Příspěvky: 346

Příspěvek#19 » sob 1. zář 2018, 16:06

Už jsem tu psal jednou dotaz ohledně ústroje, ale někam zmizel a nikdo mi neřekl proč, tak se asi někdo jenom překlikl a já to zkusím znovu a trochu jinak.

Divize vidím 3. Divize "ženy" se řídí tím jak je kdo nastrojen? Nebo je v této divizi jedno, jestli má osoba full-gear či civilní skryté nošení, ale podstatné je co má v OP, případně jak se sama identifikuje? Děkuji.



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#20 » sob 1. zář 2018, 16:27

Díky za odpovědi :)

Uživatelský avatar
OndrasFM
Příspěvky: 488

Příspěvek#21 » pon 3. zář 2018, 05:51

CMK bude vyžadováno skryté nošení (civilisté) na situacích s dlouhou zbraní?

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#22 » pon 10. zář 2018, 20:41

Quirinus píše:Už jsem tu psal jednou dotaz ohledně ústroje, ale někam zmizel a nikdo mi neřekl proč, tak se asi někdo jenom překlikl a já to zkusím znovu a trochu jinak.
Divize vidím 3. Divize "ženy" se řídí tím jak je kdo nastrojen? Nebo je v této divizi jedno, jestli má osoba full-gear či civilní skryté nošení, ale podstatné je co má v OP, případně jak se sama identifikuje? Děkuji.


Z důvodu zachování vážnosti jsem tenhle pitomej dotaz nejdřív smazal.
Ale koukám, že je zájem na něj odpovědět... Tak na něj odpovídám v této kecárně.

Takže - jelikož má spousta lidí doma fullgear, ač nejsou v OS, ale chtějí si v tom zapráskat a zároveň závod střílí spousta členů OS, kteří se nechtějí prezentovat jako členové OS, tak se v případě rozdělení těchto divizí přihlíží jen a pouze k tomu, jak kdo přijede ustrojen. Jako každý rok. A jako každý rok s tím 118 lidí problém nemá a 2 mají.

Co se týče divize žen - jsme politicky nekorektní, genderově nevyvážení, ale chceme na závodě děvčata, která z podstaty tělesné konstituce a historického vývoje nemají obecně takovou střeleckou výkonnost jako chlapi (čest pozitivním výjimkám). Ale my je chceme jako správní šovinisté odměnit. Proto se do divize ženy mohou hlásit pouze osoby ženského pohlaví - tedy ty, co nemají pinďoura.

Je to vysvětleno dostatečně?

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#23 » pon 10. zář 2018, 20:44

OndrasFM píše:CMK bude vyžadováno skryté nošení (civilisté) na situacích s dlouhou zbraní?


Nejpravděpodobnější scénář - skryté pouze na situacích s krátkou (pokud nebude dávat smysl, aby to bylo jinak...)
Tím jinak myslím příklad situace: "jdeš jako ochranka v kvádru, máš jen krátkou, jste napadeni, povede se ti dostat k autu, kde je v kufru dlouhá, ale auto nepojízdné... Uložíš krátkou, bereš dlouhou a pokračuješ..."

Takže nechtěj po mě dogmatické vyjádření "skryté" ano/ne... Bude to vymyšleno tak, aby to dávalo smysl.

Uživatelský avatar
Quirinus
Příspěvky: 346

Příspěvek#24 » pon 10. zář 2018, 20:51

Už je to srozumitelné, děkuji. Zmátly mě propozice. Z nich to vypadalo, že pro všechny 3 divize je rozhodující jen ustrojení, ne to co má soutěžící pod ním. :lol:



ViralWinter
Příspěvky: 659

Příspěvek#25 » ned 24. bře 2019, 11:51

Ahoj, nechci zbytečně zakládat nové vlákno a radši otevřu tohle nekro...

Slyšel jsem na VH správně, že Regi memorial letos nemá střelnici? Je veřejně publikovatelné, jak a proč k tomu došlo? Jde o něco, co by mohlo ohrozit i další střelecké (ne)charitativní soutěže?

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#26 » úte 9. dub 2019, 22:26

Je to jednoduchy...
Strelnice bojuji s hlukem. RM je puskovy zavod. Aby strelnice neprovokovaly mistni, dohodly se na nejakem kompromisu v poctu puskovych zavodu.
A pokud ma strelnice usporadat nejaky zavod, na kterem za vikend vydela 20-50.000 nebo pokud se ma nechat pronajmout za zlomek teto castky, tak jednou, dvakrat, v pripade Hodonic i 3x ta strelnice ozeli nejake penize, ale nelze to tak delat do nekonecna :-(



Grimpo
Příspěvky: 301

Příspěvek#27 » stř 10. dub 2019, 05:47

No a o zvýšení startovného se neuvažovalo? Při zájmu o tuto akci a to co znamená, nevěřím, že v republice není ani 50 střelců, kteří by nebyli ochotni z prkenice vytáhnout Božskou Emu.

Co takhle nejdříve zde udělat anketu, kolik by se jich našlo? Pokud by byl výsledek pozitivní, dalo by se i startovné vybrat předem - jako teď na Žalany.

Armáda vhodnou střelnici nemá? Moc to nesleduju ale vím, že byly soutěže odstřelovačské v Doupovském prostoru. Na "LOSí" akci střelnici nemají?



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#28 » stř 10. dub 2019, 16:13

Nooo, ministerstvo obrany teď přece mluví o podpoře "branných" aktivit, mj. střelců... Takže by snad vojsko mohlo pomoct...



permonikostrava
Příspěvky: 239

Příspěvek#29 » stř 10. dub 2019, 17:28

Taky si myslím , že vyšší startovné není problém . 200 až 250 ,- za kvalitně a zajímavě postavenou jednu stage x 10 , kdy je to i zároveň charita , jednou dvakrát do roka se musí naplnit . Při účasti cca 100 střelců se zaplatí střelnice a dostanou zaplaceno i rozhodčí , kteří to dělají zadarmo ve svém volnu . Samozřejmě půlka startovného zaplatit dopředu .

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#30 » úte 16. dub 2019, 14:35

Kdyz prave na te charite, kdy VSECHNO, co se vybere na startovnem (plus neco navic, co dorovnaji lidi, co to pocitaji, aby to dalo nejake kulate cislo) se da rodine.
Proc? Protoze jedina koruna, ktera by sla bokem by vzbuzovala otazku "a opravdu se ty penize neprerozdelily tak, ze z nich neco ukaplo?".
Systemem, kdy se vsechno vybrane startovne proste venuje neni potreba na tuhle otazku odpovidat, protoze nemuze ani byt polozena. (Divili byste se, kolik teorii o tom, jak si dko na RM uz namastil kapsy, jsem slysel - kdo do toho jen trochu vidi, tomu muselo bejt jasny, jak velky hovadiny to jsou, ale ten, kdo do toho nevidel vubec mel potrebu to komentovat nejvic - proto vsechno budeme delat tak, aby zadna pochybnost ani nemohla vzniknout). Zvyseni dobrovolneho startovneho (coz je samo o sobe oxymoron) tedy neresi situaci.
Musime:
a) sehnat nahradni strelnici, kde to pujde
A ZAROVEN
b) sehnat sponzora, ktery to zaplati (uplne nejlepe tak, aby ty penize sly primo - opet aby nekdo nerekl, ze z toho nekam neco kape)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Seznam.cz a 20 hostů