Eurovolby 24. - 25. května 2019

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#286 » stř 22. kvě 2019, 21:39

Zajímalo by mě, kdy se dokola přestane opakovat to nesmyslný a hlavně nepravdivý klišé o zákaznických preferencích. Co kurva mají co dělat zákaznický preference s totožným výrobkem v totožným obalu (s výjimkou písma) v horší kvalitě za vyšší cenu u nás než v zemi západního původu?! To přeci není otázka preferencí spotřebitele, ale zmrdství dodavatele/výrobce...



Golem
Příspěvky: 489

Příspěvek#287 » stř 22. kvě 2019, 21:43

Sedmej píše:SansLogique: Nic takoveho tu prece nikdo nepise.

genu: Myslis tu pohadku o tom, ze bychom se meli jako ve Svycarsku?


A nemyslel tu pohádku... ne jako ve Švýcarsku... jako v Západním Německu... do deseti let... vyprávěl jí v roce 1990 Václav Havel... ?



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#288 » stř 22. kvě 2019, 23:31

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... vot-582445

Jak kdo hlasoval v otazkach migrantu. Ja si nemyslim, ze by ti kolaboranti aktivne usilovali o kolonizaci Evropy. Je to spis dusledek automatickeho hlasovani neproblemistu. Stejne jako poslanci komunistickeho Federalniho shromazdeni se taky nezamysleli nad podstatou toho, co predkladalo k odhlasovani UV KSC.
Souhlas brali jako povinnost a nesouhlas jako rebelii. A je desive, ze takove mysleni u rady lidi pretralo dodnes.

Proto je tam potreba poslat lidi, co se neboji jit proti davu bolseviku a kdyz si nejsou jisti, tak byt proti uvaleni povinnosti. To je totiz konservativni a jedina spravna strategie.

Uživatelský avatar
Mac.42
Příspěvky: 638

Příspěvek#289 » čtv 23. kvě 2019, 00:05

jezekif píše:Zajímalo by mě, kdy se dokola přestane opakovat to nesmyslný a hlavně nepravdivý klišé o zákaznických preferencích. Co kurva mají co dělat zákaznický preference s totožným výrobkem v totožným obalu (s výjimkou písma) v horší kvalitě za vyšší cenu u nás než v zemi západního původu?! To přeci není otázka preferencí spotřebitele, ale zmrdství dodavatele/výrobce...

Slučují se tu dvě věci (pochopitelně jde o záměrnou manipulaci), jednak preference spotřebitele jako důvod různého složení výrobků (a mohu potvrdit, že toto reálně existuje a řetězce dělají senzorické testování receptur... ovšem obvykle pro vlastní značky, anebo pro výběr, kterou značku zalistovat), a pak je tu druhá část, ta vyloženě podvodná, že se různé receptury balí do obalů se stejnou značkou i identifikačním kódem (k tomu ovšem žádný ospravedlnitelný důvod není).
Takže problém je v tom, že to není "nesmyslný a nepravdivý", ale že se za reálnou potřebu maskuje záměrné uvádění v omyl.



Golem
Příspěvky: 489

Příspěvek#290 » čtv 23. kvě 2019, 00:19

Doufám že ne tři, protože jsem tato slova použil na předchozí stránce v jiné souvislosti, ale to snad nešlo nepochopit... :-)

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1853

Příspěvek#291 » čtv 23. kvě 2019, 05:37

SansLogique: Psal jsem ti, ze pro tebe zadnou. :-) Kdyz na cokoli napises, ze zrovna tohle tebe nezajima nebo bychom to urcite meli i bez EU.



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#292 » čtv 23. kvě 2019, 05:57

Ja se obavam, pro nikoho. Uz se to jednou resilo a krome mobilnich operatoru jsme nenasli nic prospesneho.

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#293 » čtv 23. kvě 2019, 06:41

Mac.42: samozřejmě vím o zboží (typicky káva -chuť a aroma , plesnivý sýr -míra uzrálosti [rozvoje plísně], sladkost sušenek a podobné), kde je rozhodující místní chuť a další preference, ale v těchto případech šlo o obvykle o stejné zboží, jen třeba u toho sýra jinak vyzrálé.
Jen mě dráždí, když tyhle oprávněné případy jsou aplikovány plošně na všechno, včetně mouky z otrub, nebo pilin, přes prací prášky až po NE-masné výrobky.
A pak mě taky dráždí "odůvodnění" že si to tak spotřebitel žádá a je to otázka ceny. A proč, to tedy lidem vadí (jinak by se to asi neřešilo až v Bruseli) a cena je srovnatelná nebo i vyšší než u originálu v té "lepší části Uhnije!
A konkrétně jsem reagoval na tohle:
Golem píše:Že jsou lidé ochotní kupovat nekvalitní potraviny imho není otázkou dvojí kvality, ale
1) zákaznické preference nízké ceny, dané relativně nízkou kupní silou obyvatel a jejich pocitem, že když trochu přišetří, mohou se mít jako na tom západě (auta, dovolené...)...

Nízká cena, je mnohokrát vyvrácena různými kontrolními nákupy tady i jinde na "východě" a na různých místech na "západě"!
Tady mohl Brusel ukázat že je k něčemu a vyšla z toho ukázka jek je na kulový!



jirkab
Příspěvky: 166

Příspěvek#294 » čtv 23. kvě 2019, 06:50

Unika mi smysl dotaci. Priklad. Nadnarodni firma koupi cesky podnik. Nadnarodni firma vykazuje miliardove zisky. Nadnarodni firma dostane dotace z EU na opravu technologii slouzicich k prodeji predmetu jejiho podnikani ve vysi 30-70 procent nakladu na jejich opravu. Miliardove zisky firmy se nesnizuji, ale vetsina penez odteka do zahranici, aniz by adekvatni cast vlozila do oprav a udrzby starnouciho zarizeni.

Takze cesky obcan to v podstate zaplati dvakrat:
Jednou v cene dodavaneho produktu, kdy nadnarodni spolecnost je v podstate monopolem a do urcite miry diktuje cenu.
A podruhe na opravach chatrajiciho zarizeni, ktere si firma chytre opravi z dotaci, coz nejsou nic jineho nez prerozdelene financni prostredky tech samych lidi...

A firma je stastna, protoze ma o to vyssi zisk, a ten posle zpatky za hranice. Tady zustane kulovy a zahranicni majitele v zapadni zemi EU si mnou ruce, o kolik jsou zase bohatsi.

Padle na hlavu.

Budu volit kohokoliv, kdo tohle zastavi...



SansLogique
Příspěvky: 1007

Příspěvek#295 » čtv 23. kvě 2019, 06:53

Sedmej - jediný, na cos přišel, jsou REGULACE a DOTACE. Což je všeříkající.



Golem
Příspěvky: 489

Příspěvek#296 » čtv 23. kvě 2019, 07:13

Jirkab: a potřetí mu vyčtou, že mu poslali dotace a on vděčně nedrží hubu a krok...

jezekif: Vždyť já tam nemluvím o dvojí kvalitě výrobku ve stejném nebo podobném obalu, ale o tom, že mnozí lidé kupují laciné potraviny bez ohledu na kvalitu. To vůbec nemusí mít nějaký matoucí obal nebo nějakou značku, prostě hlavně že je ten buřt levný a že ho vyrobili z recyklovaných pet lahví je vedlejší.

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2955

Příspěvek#297 » čtv 23. kvě 2019, 07:21

Na aeronet je článek o boji o vedení v SPD https://aeronet.cz/news/exkluzivne-uvni ... arlamentu/
Dále (odkaz nemůžu teď najít) článek o tom, jak Vašíček z SPD verbalne koketuje s muslimy a jejich názory.
Myslíte si, že situace jsou pravdivé, nebo vymyšlené nebo účelovka (třeba úplně cizí účelovka nějakého škodiče a aeronet jen popisuje stav věci) ?
(bez ohledu na zdroj, ovlivňuje to můj volební volant)

Uživatelský avatar
tuton
Příspěvky: 387

Příspěvek#298 » čtv 23. kvě 2019, 07:29

Aniz bych chtel jakkoliv hodnotit prospesnost kroku EU, ti mobilni operatori mi prijdou tak trochu jako podvod na volice.

Mame spolecny trh, ale mobilni operatori se drzi uzemi narodnich statu, a to jsou vsichni "nadnarodni". Napali vysoke ceny roamingu a ja nevim ceho jeste a pak se jako domluvi s politiky, ze se ceny snizi a volic je rad.

Pritom z meho pohledu mam ve sve zemi oligopol tri operatoru, co urcujou (vysoke) ceny, dalsi sem nejdou, protoze jsme maly trh, virtualni operatori jsou tak trochu mimo. Proc nejsou uvolneny celoevropske licence? To uz je dost velky trh, ja bych mel mozna na vyber z 20 operatoru a ti by se sami predhaneli, jak mi dat hovory po Evrope treba i zadarmo, jen kdyz budu vyuzivat jejich SIMku...

Akorat by se EK nemohla pochlubit, ze si operatory pozvala na koberecek a ti na zaklade toho snizili ceny nechutne predrazenyho roamingu.

At radeji podpori konkurenci.

Nebo je na mych uvahach neco spatne?

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1298

Příspěvek#299 » čtv 23. kvě 2019, 07:31

Tuton: Jo, špatně je to, že to dává smysl... ;)

A co kvóty na produkci čehokoli? Např. u cukru, ale údajně pokud nějaká firma koupila cukrovar i s jeho kvótou a zlikvidovala ho, tak si kvótu mohla nechat a navýšit výrobu v domovské zemi...

Uživatelský avatar
Mac.42
Příspěvky: 638

Příspěvek#300 » čtv 23. kvě 2019, 08:55

Golem píše:jezekif: Vždyť já tam nemluvím o dvojí kvalitě výrobku ve stejném nebo podobném obalu, ale o tom, že mnozí lidé kupují laciné potraviny bez ohledu na kvalitu. To vůbec nemusí mít nějaký matoucí obal nebo nějakou značku, prostě hlavně že je ten buřt levný a že ho vyrobili z recyklovaných pet lahví je vedlejší.

jenomže to právě není dvojí kvalita™... na každém trhu jsou levné ošizené produkty a kvalitní produkty - to je legitimní a co si zákazník vybere je jeho věc (včetně smutného faktu, že jeho kupní síla je nízká) => zákazy ošizených produktů a nařízení vysoké kupní síly je právě neomarxistická bruselština

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host