Eurovolby 24. - 25. května 2019

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#391 » ned 26. kvě 2019, 20:10

gogan: Ja jsem prave zvedavej na vysledky, protoze si taky myslim, ze ty volby budou odrazet naladu ve spokecnosti vuci EU.
I pres malou ucast to urcite bude vic vypovidajici nez vystoupeni Ortelu na Vaclavaku nebo nejake petice na FB.



steve_michalik
Příspěvky: 36

Příspěvek#392 » ned 26. kvě 2019, 20:11

rumburak18 píše:to, co běží v TV budou nejspíš jen exit polls
konečné výsledky budou známy až po 23:00 SELČ


To je vcelku jedno co to je, ale snad by se cokoliv nemělo zveřejňovat, dokud volby ještě probíhají. Když se volí do PSP ČR, tak také exit polls pustí až po zavření místností v sobotu odpoledne, ne?
Zrovna takový jihotyroláci běžně sledují ORF, nebo německý TV kanály.



rumburak18
Příspěvky: 1650

Příspěvek#393 » ned 26. kvě 2019, 21:04

Třeba se to řídí v každé zemi podle jejich času uzavření volebních místností (u nás 14:00 včera).
V itálii to končí 23:00.



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#394 » ned 26. kvě 2019, 21:28




pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#395 » pon 27. kvě 2019, 05:59

Tak se mi zda, ze to u nas vyhrali opet eurobolsevici, a to na cele care. Ceka nas dalsi petiletka plna bruelskeho dobra.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#396 » pon 27. kvě 2019, 06:38

pavelg: Mě překvapil úspěch ODS. A čekal jsem, že SPD bude mít, právě od lidí co v EU být nechtějí, asi trochu víc hlasů. Jinak jsem doufal, že Babiš bude mít méně, škoda.
V podstatě 68% lidí, kteří k volbám šli, volili strany které pryč z EU nechtějí. Ale ta účast byla prostě malá.



expres
Příspěvky: 604

Příspěvek#397 » pon 27. kvě 2019, 07:23

Muj prispevek nebyl o tom ze zvitezime. Podporil jsem stranu co je euroskepticka. EU se deli na frakce, tak jako tak vyhraji bolsevici. Ci jak jim jinak rikat. Sekta Babisova neprekvapila - pul z jeho volicu je smes s "komunistickym" smyslenim. Okamurovi to nedam. Rekl ze s Babisem nikdy a vesele ho drzi ted u nas.
Co je dle me problem tak Nemecko kde mlady Kevin chce znarodnovat a zabavovat majetek. Chapu ze dnesni podoba kapitalismu se utrhla z retezu a mladi nemaji ani uz z prace na byt, ale jestli chteji zit v utopii ze jim nekdo zajisti byt. Ne, komunismus vzdy byl o tom ze vsichni jsme si rovni a nekdo rovnejsi. Zas se k tomu dostanou "kadrovaci" jedno v jake podobe, ale chudi ostrouhaj. No ukazka EU je tomu podobna. Kdy ac v ni jsme, vubec na nasich hlasech nezalezi. Ze se mame lepe? Ja ano, bohatnu, ale nechapu ty co nic nemaji a obhajuji jak se mame skvele v EU. Jo mame, opet, ja bohatnu, ale ti lidi co mi to tvrdi nevydelaji ani uz na ten byt. Proto nemala podpora ODS, kdo neco ma tak doufa ze ODS jenz vetsina taky neco ma je bude hajit..

Aneb vzhuru svetlim zitrkum. Zakazum, zdar. A ty prijdou v te sebrance co tam zustala. Sebereflexe Junckerse a jim podobnych je absolutni nula.



steve_michalik
Příspěvky: 36

Příspěvek#398 » pon 27. kvě 2019, 08:54

pavelg píše:Tak se mi zda, ze to u nas vyhrali opet eurobolsevici, a to na cele care. Ceka nas dalsi petiletka plna bruelskeho dobra.


Kdyby u nás. Vypadá to, že se nezměnilo skoro vůbec nic. EPP a SD šli sice dolů, ale zato zelení a ALDE dost nahoru. V skeptických řadách sice posílilo ENF a EFDD, zato ECR ztratila. Bilančně to vychází nula nula nic. Ještě se to bude chvíli přeskupovat a sedat si (např. Orbán), ale to budou už jen drobný.

https://en.wikipedia.org/wiki/2019_Euro ... t_election
https://election-results.eu

Uživatelský avatar
Letec 12
Příspěvky: 2417

Příspěvek#399 » pon 27. kvě 2019, 09:05

Takže koukaje na výsledky je jisté, že destrukce svobod v EU bude pokračovat a už nic nebrání smlouvě Francouzko Německé z Cách.

Cílem smlouvy je více integrovat francouzskou a německou politiku na mezinárodním spektru a v rámci Evropské unie. Součástí dohody je také větší spolupráce a sjednocení diplomacií obou zemí, kupříkladu jednotný postoj obou zemí při jednání v Evropském parlamentu a s ostatními zeměmi EU. Za cíl si smlouva dává, doslova, boj proti populismu, domněle především proti politice amerického prezidenta Donalda Trumpa, italského ministra vnitra Mattea Salviniho a většině euroskeptických stran a hnutí..

Co bude se střelci je jasné



SansLogique
Příspěvky: 1007

Příspěvek#400 » pon 27. kvě 2019, 09:44

Francouzsko-německá smlouva má jedinej cíl, ještě více financovat francouzskej bordel německýma penězma, což se skopčákům asi moc chtít nebude, zejména proto, že by to jistě brzo chtělo i Španělsko a Itálie. To už ani Hitlerjugend neutáhne, zejména při nekončícím přílivu žadatelů o dáfky přímo do Říše. Celej ten bordel se rozsype tak jako tak, nezávisle na tom, kolik trotlů je schopno někde volit Zelený nebo u nás Niuedermayery, což by mělo být trestný oboje.



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#401 » pon 27. kvě 2019, 10:11

Zeleny jsou asi jedni z mala, kteří muzou poslat ten systém do hnoje ze vseho nejdriv, ja jim skoro fandim (ale bude asi chvili docela bida) :P



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#402 » pon 27. kvě 2019, 10:12

Sedmej píše:pavelg: Mě překvapil úspěch ODS. A čekal jsem, že SPD bude mít, právě od lidí co v EU být nechtějí, asi trochu víc hlasů. Jinak jsem doufal, že Babiš bude mít méně, škoda.
V podstatě 68% lidí, kteří k volbám šli, volili strany které pryč z EU nechtějí. Ale ta účast byla prostě malá.

Jo, souhlas. Jeste jsem doufal, ze se najde misto pro 1-2 mandaty EUskeptickych stran a min TOP a jim podobnych.
Asi tu roli u mnohych hraji Pirati a nepochopitelne Babis.
Ucast byla dobra, na pomery.

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#403 » pon 27. kvě 2019, 10:39

Účast dobrá, výsledky jsou jaký jsou, ani nejsem moc překvapen výsledky ANOfertu, jako spíš pirátů a TOPky. Taky jsem doufal, že některé EUskeptické se dostanou. Co trochu mrzí je kvantum kandidujících subjektů (z nichž některé jsou mírně řečeno na pováženou) a tím i těch co skončí pod čarou kteří měli celkem více než deset procent.
Apropo, nevíte někdo od jakého množství hlasů (procent) je vyplácen kandidujícím příspěvek a jaký?

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#404 » pon 27. kvě 2019, 10:50

pavelg: Mě přijde účast malá. Na to jak moc nás EU ovlivňuje. Jak moc se na ní nadává. Ale každého volba, jestli šel nebo si našel výmluvu proč nejít.
Hele jinak upřímně i mě celkem překvapilo, jak u nás vyhrál takový ten spíš proevropský názor. Čekal jsem, že ti co nadávají nebudou líní a půjdou tam právě hodit nějakou antiEU stranu a výsledek bude z toho pohledu těsnější.
Na jednu stranu jsem asi rád, že to dopadlo tak jak dopadlo, ale na druhou mě štve, že se tak stalo vlastně za cenu toho, že to posílilo zase toho Babiše.

jezekif: "Strany, které překročí kritickou jednoprocentní hranici dostávají za každý získaný hlas 30 korun."
https://www.reflex.cz/clanek/volby-volb ... korun.html



ren
Příspěvky: 497

Příspěvek#405 » pon 27. kvě 2019, 11:06

Mě zarmoutilo, že se najdou lidé, kteří byli schopni vrátit do hry pana Vondru. Vážně se zabývám myšlenkou, že už nikdy s žádnými volbami nebudu ztrácet čas a raději ho věnuji rodině nebo hospodě. Když z mých spoluobčanů každý druhý (nebo Sedmý) volí Vondru, Piráty, Andreje nebo Pospíšila, nebudu jim to přece kazit, co když mají pravdu. Jenom mě mrzí, že tam nebude pan Feri a Pornomíša.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů