Eurovolby 24. - 25. května 2019



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#421 » pát 31. kvě 2019, 06:38

jhora píše:Neplést prosím Greens/EFA a s těmi druhými zelenými. Ti první jsou celkem doleva (a regionalisté) a proevropští. Ti druzí jsou hodně doleva a proruští až za roh, s těmi Piráti nejednají.


To mě zaujalo... ti, se kterými jednáte, prosazují import migrantů z Afriky, jejich distribuci a usazování přes odpor domorodců a trestání států, které s tím nesouhlasí. Dále nulové emise do pár let, tj. zrušení jak uhelných, tak i atomových elektráren a spalovacích motoru u aut. V podstatě deindustrializaci. Určitě mají i jasno ve zbraních. Tihle jsou tedy ti "celkem doleva a proevropští" Já jim říkám ultraeurobolševici.
Tak by mě hodně zajímalo, co jsou ti "hodně doleva a proruští až za roh" zač a co je pro Piráty hodně doleva, když jim např. "demokratizace majetku" jiného člověka přijde jako standardní politický cíl. Jako proruské už jsem zažil i základní fyzikální zákony a prostou logiku, takže jsem opravdu zvědav, co to je za lidi, že dovedli vystrašit i naše Piráty - kdo jsou tedy ti "druzí zelení"?

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#422 » pát 31. kvě 2019, 06:57

pavelg: To tvoje do pár let je myslím 31 let. Já bych zrovna tohle taky podporoval. Nebo jak dlouho má být ještě Evropa závislá na ropě a uhlí? Tady přece vůbec nejde ve finále o to, jestli za třicet let budou emise na nule. Ale nastolit nějaký směr, který k tomu snižování povede. A jestli to bude trvat 30 let nebo 50 je ve finále jedno.
A pro přírodu to samozřejmě bude taky dobře, když se tohle změní.



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#423 » pát 31. kvě 2019, 07:17

Tohle bych přesunul do Hospody - jak bys nahradil uhlí a uran do 10 let z poloviny a do 30 let zcela? A auta (včetně náklaní dopravy) bez spalovacích motorů...
Jedna věc je "rád bych aby ... a něco jiného je reálný zákaz".

Já tady totiž čekám na info o těch druhých zelených.

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2967

Příspěvek#424 » pát 31. kvě 2019, 07:19

Deindustrializace. Děkuji, přidávám do svého slovníku. Krásný výstižně popisný výraz.



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#425 » pát 31. kvě 2019, 07:20

Sedmej: Sorry, nevim jestli mas nejake technicke vzdelani, ale idea je to krasna. Jen při jednoduchem vypoctu energeticke bilance proste nerealizovatelny bez poruseni fyzikálních zakonu, nebo navratu do jeskyne s klackem v ruce. Jedine snad při masivni vystavbe jadernych elektráren, ale ono to s tim uranem taky není uplne slavne.



SansLogique
Příspěvky: 1007

Příspěvek#426 » pát 31. kvě 2019, 07:33

Hele, takový Putinovy lumpárny jako jsou fyzikální zákony se vůbec netahej! Těma si krásnou, novou, zelenou, Greténskou, multikulturní Evropskou Uhniji rozvracet nedáme!

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#427 » pát 31. kvě 2019, 07:37

JardaB: Jo celkem mám (možná vetší než většina zde). Jasně, že je nerealizovatelné, aby se zítra všechno přeplo na elektřinu. Ale nic takového jsem nikdy nenapsal. Ale pokud si dneska stanovíš nějaké cíle na horizont 30-50 let, dá se s tím už nějak pracovat. Za mě prostě lepší než tu 30 let jet na uhlí a ropu a furt fňukat, že támhle se blbě dýchá, támhle nám posílají nekvalitní ropu nebo nám jí zastavili a sakra co budeme najednou dělat. Jinde poslouchat jak se "nenávratně" ničí příroda a podobně. Jak nám zase povyrostla cena benzínu, protože nějaký arab/rus se rozhodl omezit vývoz ropy.
Nebo jak si to odpůrci takových plánů představují? Že teda 30 let nebudeme nic dělat. Nebudeme se bavit o tom, jak to nahradit a pak najednou během třeba roku (až to uhlí nebo ropa reálně nebude dostupný/á) někdo vymyslí úplně jiný pohon, přebudují se všechny sítě a přehodíme to na něco jiného?



Citrón
Příspěvky: 30

Příspěvek#428 » pát 31. kvě 2019, 07:49

Ale budeme, jen ať se zkoumají nove způsoby práce s energií, ale mezi tim, at se ponechá funkční - tedy klasické, rozumné spalovací motory bez zbytečných ekokurvítek, které snižují účinnost.
Stejně tak ty slavné elektromobily, zelenými tak prosazované, jsou díky těžbě a zpracování lithia neuvěřitelný sajrajt!
Takze pokrok ano, ale rozumný a opodstatněný, ne pokrok pro pokrok.
A zrovna ten velmi hlídaný oxid uhličitý ma na globálním oteplování zcela zanedbatelný vliv (metan, vodní pára, Slunce...)...



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#429 » pát 31. kvě 2019, 07:55

On by asi nikdo neprotestoval proti autům na vodu nebo vzduch, kdyby je někdo vynalezl. Jenže už nejsme malé děti a víme, že existují jakési základní fyzikální zákony a patentové úřady od dob Carnota nepřijímají perpetua mobilae.
Zatím se stanovily EU cíle ve formě slunečníků, větrníků, biomasy a babišovy řepky a Německo si odstavilo jádro. Vedlo to ke kolosálnímu průseru a u nás to dosadilo oligarchu do čela země, nejspíš v podstatě natrvalo.
Eurokomise může samozřejmě postavit fyziku mimo zákon a můžeme být přinuceni nadskakovat ve stojícím vlaku předstírajíce tak jízdu.

Problém je v tom, že naše civilizace pro svůj chod bohužel potřebuje dostatek energie a nejlépe v koncentrované podobě. Opuštění stávajících zdrojů bez náhrady znamená návrat před století páry. Logika (ta proruská) tedy říká, že napřed je potřeba inovovat - najít potřebný zdroj a umět ho využít technologicky, a potom teprve direktivně omezovat užívání těch stávajících. Víme už dnes, že těmi zdroji není řepka, biomasa, ani vrtule a v našich podmínkách ani panely. Mohl by tím být dávno zvládnutý uran a obecně jaderné technologie. Doplňkově panely tam, kde nelze nic pěstovat (protože si myslím, že rostliny jsou pro zužitkování slunečního svitu lepší než křemíkové panely).

Jistě, všichni bychom chtěli hodinky s vodotryskem a auto co umí lítat a stačí do něj jednou za den načůrat. Jenže už nám není pět a většina z nás netrpí ani euro-grétenismem. Někteří dokonce odchodili základní nebo střední školu a kromě marxismu nebo eurobolševismu se tam učili i fyzice, chemii, matematice a základům přírodních věd. Někteří dokonce mají technické vzdělání. Tak proč mají o těchto věcech v EU rozhodovat nevzdělaní debilové a mentálně retardované děti?

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#430 » pát 31. kvě 2019, 09:31

pavelg: Hlavně máme kliku, že to neřídíš ty. :-) Nechápu ty tvoje řeči o fyzikálních zákonech. Tohle pošli jako článek do PL, tam to budou brát všemi deseti. Ale nechápu takovou propagandu dělat tady.
Naposledy upravil(a) Sedmej dne pát 31. kvě 2019, 09:39, celkem upraveno 1 x.



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#431 » pát 31. kvě 2019, 09:38

Ono by to mozna mělo sanci na uspech, kdyby se podobne snazily všechny země na svete o prechod k obnovitelnym zdrojum. Ale to asi v dohledne době nehrozi.
Kontrolni otázka soudruzi: Co se asi stane, az zemim, které kaslou na to, ze zdroje dojdou a jedou prumysl na plne pecky tyto zdroje dojdou a země, které se omezi, aby jim zdroje nedosly, je stále budou mit?



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#432 » pát 31. kvě 2019, 09:48

To možná jo, ale aspoň mám nějaký ucelený pohled, o kterém by šlo diskutovat. A založený na realitě.
Ty máš jen víru v euroreprese, přání na úrovni předškoláka a místo argumentů pokus o ironii. Mě by zajímalo, jak bys chtěl direktivně zrušit uhlí, uran a spalovací motory bez známé náhrady, a přitom se nedostal do doby předindustriální.



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#433 » pát 31. kvě 2019, 09:49

Sedmej: však jsem psal, že to patří do Hospody.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#434 » pát 31. kvě 2019, 09:58

JardaB: Nebo je mít taky nebudou, ale budou fungovat i bez toho, protože v tomhle směru budou mít třeba 30 let náskok.
On může nastat i problém v tom, že jednou země z kterých se sem bude tahat ta neekologická energie, protože se ten přechod dost uspěchává, tak řeknou dost nebo si připlaťte. A západ bude muset platit.
A jinak souhlasím, z globálního pohledu je potřeba, aby v tomhle státy táhli za jeden provaz, což se neděje a hned tak dít určitě nebude. Ale to se asi v rámci EU těžko řeší.

pavelg: Najdi mě prosím, kde píšu, že bych chtěl direktivně zrušit to co píšeš. Nikde jsem nic takového nenapsal, zase jen lžeš. To ti jde dobře.



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#435 » pát 31. kvě 2019, 10:05

Tak se nestyď a popiš, jak si to představuješ, ať si nemusíme domýšlet z náznaků.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Pentlochnap a 11 hostů