Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection

Glock a spol.


DJ Die
Příspěvky: 666

Příspěvek#796 » stř 20. bře 2019, 15:52

Hawk: Neměl jsem to v ruce, jaká je tam z tveho pohledu šance, že se tam otvorama dostane bordel a způsobí závadu?



maxx77
Příspěvky: 73

Příspěvek#797 » pát 29. bře 2019, 11:36

HawkCZ píše:maxx77: Kolik máš se zbraní nastříleno?

Jsou tu dvě možnosti:
  • Pouze si úchopem přidržuješ záchytu závěru (nejběžnější příčina)
  • Jedna konkrétní série s tím měla trochu problém v kombinaci špatného tvaru záchytu závěru a hrany na závěru - ale týkalo se to dohromady asi 3 kusů ze všech prodaných v ČR


...................
Tak dnes vyzkoušeno a dávám vám za pravdu. Palec drží záchyt. Takže díky a já si jdu zlomit palec :lol:

Uživatelský avatar
HawkCZ
Příspěvky: 882
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#798 » čtv 4. dub 2019, 10:34

Tak odedneška jsou k dostání v ČR (leč v omezeném množství) SFP9 s tlačítkovým vypouštěním zásobníku (pouze standardní verze SFP9). Kdo je namlsanej tak neváhejte, je jich zase pár na celou ČR. Od zítra je máme na showroomu ;-).

Obrázek

Uživatelský avatar
ErikCartmen
Příspěvky: 54

Příspěvek#799 » stř 3. črc 2019, 19:38

Ahoj, můžete mi poradit postup, jak správně čistit a kam patří a hlavně kam nepatří olej u SFP9? V tom "cizím" návodu to nedávám a v Českém dvojlistů jsou jen obecné věci. Zatím čistím jako CZ75...



maxx77
Příspěvky: 73

Příspěvek#800 » stř 3. črc 2019, 20:14

kartáčkem čistím jen hlaveň a vodící drážky. Zbytek vyfoukám vzduchem. A mažu všechny pohyblivý části. Zatím funguje dobře :)

Uživatelský avatar
ErikCartmen
Příspěvky: 54

Příspěvek#801 » čtv 4. črc 2019, 09:11

já také kartáčuji hlaveň, ale mažu jen kolejnice a klaveň zevnitř a zvenku. Bojím se mazat část s úderníkem, aby se tam nelepil prach.



maxx77
Příspěvky: 73

Příspěvek#802 » čtv 4. črc 2019, 20:01

mně se to pak líp čistí vzduchem. na suchým ty zbytky prachu drží.



koudak
Příspěvky: 328

Příspěvek#803 » pon 8. črc 2019, 21:32

ErikCartmen píše:Ahoj, můžete mi poradit postup, jak správně čistit a kam patří a hlavně kam nepatří olej u SFP9? V tom "cizím" návodu to nedávám a v Českém dvojlistů jsou jen obecné věci. Zatím čistím jako CZ75...


Nerikam, ze tohle je nejlepsi zpusob nebo nejspravnejsi, ale snad to neni uplne spatne.
Ja cistim naseldovne.

Obrázek
1, 2, 3 a 4 jsou jasny. Na techto railech jezdi zaver. Na tyhle casti se da pouzit i PTFE olej (na rozdil od casti kde by se kovove casti zahrivaly na vyssi teploty). Tohle nepouzivam uplne pravidelne, vetsinou normalne staci ballistol (nebo ekvivalent co bezne pouzivas).
Myslim, ze o 5 se opira striker, kdyz je zbran natazena. Trochu tohle vzdycky maznu, aby vrsek zustal mastny.
6, slide catch na vnitrni strane. Posunu ho nahoru tak aby vnitrni cast vylezla zpoza ramu, trochu maznu (zlehka).
7 je soucast spoustove soustavy. Kdyz zmacknes spoust s prazdnym ramem tak uvidis jak se to pohybuje. Obcas trochu maznu tak aby plosky, kde se dotykaji pohyblive casti.

Obrázek
1, pruzinu v podstate striknu ballistolem na zacatku a necham bokem. Pred skladanim jenom dosusim tak abytam nezustavaly kapky oleje, ale cela soustava muze zustat klidne mastna.
2, prejizdi po nabojich v zasobniku (a pak predni cast pak natahne prvni do komory kdyz je zaver uplne vzadu). Trochu mastny aby to zustalo, ale ne nejak moc.
3, vnitrni cast kolejnic na kterych jezdi zaver. Mazu namocenou vatovou tycinkou. Mastny uz mame 1-4 z prvniho obrazku.

Obrázek
Na hlavni je videt jakoby "oderka" od zaveru. Tohle se da namazat i na zaveru pri vytazene hlavni. Zase nechavam zlehka mastny. Tohle je trochu problemovejsi misto. Hlavne pri noseni se pak na predni casti (na casti mezi hlavni a pruzinou na venkovni casti zaveru) usazuje trochu neporadek. Neni to az takova tragedie, jednou, dvakrat to staci otrit a neni problem.

Zatim mam nastrilenych odhadem tak 3-4 tisice, takze ne az tak moc, ale zatim bez zavad. Cistim po uplne kazde strelbe, i kdyz to jsou i treba jenom 2 zasobniky.

Uživatelský avatar
ErikCartmen
Příspěvky: 54

Příspěvek#804 » úte 9. črc 2019, 06:25

Děkuji pěkně, to jsem potřeboval. Můžu na všechno toto mazání použít Ballistol, nebo používáš ještě raději jiný olej? Já stříknu po vyčištěním hlavně kartáčem a vytěrákem ještě Ballistol dovnitř do hlavně, je to OK? Já mám vystříleno zatím jen 500 sypaček SB také bez závady...



koudak
Příspěvky: 328

Příspěvek#805 » úte 9. črc 2019, 08:04

Ballistol muzes pouzit uplne na vsechny casti bez obav.
Mazadlo s teflonem (Ballistol teflon nema, aspon ten zakladni nema) se neda pouzit na casti kde je vysoka teplota, protoze se pak rozklada na vodu/vodni paru. Naopak napr na ty bocni raily, po kterych lita zaver je to podle me dobra vec, protoze teflonovy mazadlo dlouho vydrzi. Ale tohle je celkove polo-teoreticka uvaha. Realne rozdil proti ballistolu bude v podstate nula.

Hlaven vytahuju jako prvni, striknu do ni Ballistol, z venku taky a odlozim mokrou bokem. Vycistim zbytek zbrane a nakonec ee vratim na hlaven. Mosazny kartacek pak nylonovy, pak si do rulicky smotam 1 odlicovaci polstarek (klasika v drogerii co si kupuji damy na odlicovani make upu) a nakonec vyterak. Vnitrek hlavne by urcite mel skoncit leskly a suchy.

Nicmene na tohle zrejme najdes nazory i opacne, ze klidne muzes mazat i vnitrek a nechat ho mastny. Ono pri prvnim vystrelu, mozna 2 toho vevnitr stejne moc nezustane, protoze se to vypali. Coz je i ten duvod proc vytiram vnitrek do sucha. Dovedu si predstavit pripad, ze by se tam mohla vytvorit nejaka pripecena vrstva, kterou by pak bylo potreba odstranovat.

Uživatelský avatar
ErikCartmen
Příspěvky: 54

Příspěvek#806 » úte 9. črc 2019, 09:17

ještě mi zaráží, že ta vratná pružina vysí na takovém kousíčku hlavně. Ale soudruzi v NDR to mají určitě dobře vymyšlené.



Konstantin
Příspěvky: 39

Příspěvek#807 » úte 9. črc 2019, 21:12

Ahoj vsem. Pri nakupu SFP9 v Nocompromise bylo mne doporuceno pouzivat CLP + olej pro zbrani (takova mala lahvicka s kapatkem). CLP na hlaven, olej na vsechno pohyblive. V podstate delam podle popisu koleg vyse - striknu CLP do hlavni a odlozim. Zatim delam poradek nylonovym kartackem na zaveru a ramu. Olej pouzivam obcas na vsechno pohyblive, obcas to striknu CLP. Na zaveru mazu pouze casti, kde je videt, ze pracuje zaver a hlaven. Olej tam nechavam opravdu malo, aby se nelepil prach a necistoty. Zatim bez zavad, priblizne 3600 naboju S&B. Mozna si priucim neco na cisteni od koudaka.
Pistole nenosim, pouzivam pouze na zavody a na cviceni. Cistim po kazde strelbe.



koudak
Příspěvky: 328

Příspěvek#808 » stř 10. črc 2019, 07:58

ErikCartmen píše:ještě mi zaráží, že ta vratná pružina vysí na takovém kousíčku hlavně. Ale soudruzi v NDR to mají určitě dobře vymyšlené.

Vic neni potreba. Kdyz slozis celou soustavu zaveru (tzn hlaven a vratnou pruzinu), nasunes na ram a spustis rozebiraci packu zpatky tak se blok vevnitr (viz obrazek) pootoci tak, ze leva strana bloku jde smerem nahoru (nebo smerem k nam z pohledu obrazku) a tim prevezme pruzinu z vyrezu na hlavni. Hlaven je pak volna a muze spadnout dolu pri potazeni zaveru dozadu. To muzes zkusit tak, ze potahnes zaver asi 2cm dozadu a uvidis uplne jasne jak se komora propadne dolu. Tzn muze jit nabojnice z komory a nova dovnitr pred tim nez se hlavne zamkne zaverem v horni pozici a zbran je pripravena na strelbu.
Proto rozebiraci packa jde tak ztuha, pretlacujes vratnou pruzinu, aby se odlozila do vyrezu na hlavni (pripadne opacne pri skladani dohromady).

Obrázek



maxx77
Příspěvky: 73

Příspěvek#809 » sob 20. črc 2019, 06:49

ještě k tomu čištění. Našel jsem pěkné video.

https://www.youtube.com/watch?v=qUwoNnberQA



koudak
Příspěvky: 328

Příspěvek#810 » sob 7. zář 2019, 17:02

Pokud by nekoho zajimaly svitilny. Poridil jsem Olight PL2 Mini Valkyrie. Po chvili zkouseni nastaveni, na ktery rail pripevnit drzak svitilny a jak posunout svitilnu tak, aby to vse sedelo. Vysledek vypada, lip nez jsem puvodne ocekaval :).
Obrázek

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů