CZ 858

Samonabíjecí pušky


rumburak18
Příspěvky: 1650

Příspěvek#571 » sob 3. srp 2019, 19:00

Mám pocit, že se tu míchaj dvě věci:
a) nová zbraň z pohledu úřadů
b) nová zbraň fyzicky.
858 není tedy b), ale zcela určitě je to a)



LenkaMa
Příspěvky: 74

Příspěvek#572 » sob 3. srp 2019, 19:15

MIKYMOTO --- ty neumíš číst ??? Já jen že tu povídáš o něčem o čem se tu už mluvilo a Ty to začínáš znovu, takže ještě jednou pro tebe a pro ostatní co nečtou předcházející příspěvky ale jen ten poslední, proto to i ty vlákna tu mají 400 stran protože někteří jedinci jsou líní si to přečíst vše a tak je to dokola.
Takže pro tebe ještě jednou -

puška SA58 jsou zbraně předělané s použitých dílů, tedy jak jsem již psala,ofrézované, přelakované, vyvařené a z těchto použitých dílů je sestavena zbraň nová a tedy např. CZ 858 která je kategorizovaná jako puška samonabíjecí u CUZZS tedy nově vyrobená jako už puška samonabíjecí a tudíž se na ní implemntace vztahovat jako na předělávku vztahovat nebude, vztahohovat se to bude na zbraně SA 58 kde jsou jen svárem bodnuty pouzdra a znehodnocen přerušovač - tyto dřívější předělávky nejsou u CUZZS jako puška samonabíjecí už z výroby.
jinak proč na zbraň kategorie A složitěji zabezpečovat, pokud máš trezor, máš i kam vložit, pokud máš jen plechovou skřínku - kterou ti i zloděj odnese se zbraněmi za to nemohu ;)
proto se i trezor pevně ukotvuje ke zdi aby nemohl být zcizen, ne jak tu někteří jedinci povídají že nemusíš, musíš protože pokud ti zloděj při krádeži ukradne trezor i se zbraněmi plně za to neseš zodpovědnost že jsi to nezabezpečil, nehledě na to že ti pojišťovna nedá ani korunu. Ne jednou se stalo že byl vykraden byt a zloději si odnesly i trezor se zbraněmi, dotyčný přišel o zbraně a ještě dostal 50 000 pokutu + ještě jeden vroubek a je bez ZP.
Za další, zkoušel si požádat o sk A a o nákup zbraně samočiné že říkáš že je to složité a nedostupné ? nebo si to jen slyšel a informaci přenášíš dál ?



ToF
Příspěvky: 306

Příspěvek#573 » sob 3. srp 2019, 20:30

Mikymoto: Jak psala LenkaMa, zabezpečení zbraně kategorie A je totéž jako u zbraně kategorie B nebo C. V podstatě trezor přidělaný do zdi nebo do podlahy. Jen je rozdíl že ti můžou doma zkontrolovat (bez ohlášení) zabezpečení dle předpisů.

To jak reálný/nereálný je získat vyjímku na zbraň kategorie A nicméně netuším, nezkoušel sem. Bohužel ale pokud vim tak v návrhu zákona už ta možnost snad ani nebude. Upřímně, ze samočinný verze bych si chtěl vystřelit, ale nijak zvlášť nemám potřebu to vlastnit. Ta spotřeba nábojů je hrozná i tak :)

CZ 858 je z technickýho hlediska repas, což mě ale nikterak neuráží. Kdybych to nevěděl, fakt bych to ani nepoznal. A za 9500,- Kč co stála moje, co víc si přát. Lak zatim nevim jak moc je špatnej/dobrej. Ale dneska je snad dost možností jak tam dát novou povrchovku když už to bude fakt hnusný.



mikymoto
Příspěvky: 1322

Příspěvek#574 » ned 4. srp 2019, 15:39

OK, ohledně zabezpečení jsem mimo - nevím proč, ale měl jsem zafixované, že pro A je třeba mít trezor pod EZS. Neplatilo to tak ještě před novelizací, nebo to tak platí už delší dobu?

LenkaMa - číst umím, ale na rozdíl od Tebe reálně rozlišuju co je opravdu nové a co se za nové pouze vydává. Jak už psali i jiní - repas mi nevadí, jen jsem alergickej na kecy o novovýrobě. Podívej se kolik stojí nově vyráběné pistole a pušky z UB a za kolik se prodává tactical - tohle fakt nová puška není. A tunou příspěvků tvrdících opak na tom opravdu nic nezměníš. A airsoft fakt nehraju.



expres
Příspěvky: 612

Příspěvek#575 » ned 4. srp 2019, 19:56

Nejsi trochu vostra???
Jinak kupoval jsem 858 original zabaleno od CZ. Ale tusim ze v registru bylo vz58..
Druhak se jedna o pouzite casti tzn i hlaven a tim padem ma jit o "predelavku"... Nespadne do nove dle smernice.
Okecavat to lze ruzne, ale hlavni casti zbrane sou repas z puvodni vojenske verze.

Naboje cina jsem jinde cetl ze nic moc - obcas na ne nadavaj lidi. Dalsi zas s namerenyma rychlostma a presnosti chvalej. Tusim ze bivaj naslapany jak original rusove. Merena cisla "podobny". I nase cesky sou o neco pomalejsi..



rumburak18
Příspěvky: 1650

Příspěvek#576 » ned 4. srp 2019, 20:01

858 je pro úřady nová zbraň. Bez ohledu na to, v jakým regálu v Brodě díly vzali. V registru a v PZ samozřejmě u této zbraně žádný vz58 není.

rumburak18 píše:Mám pocit, že se tu míchaj dvě věci:
a) nová zbraň z pohledu úřadů
b) nová zbraň fyzicky.
858 není tedy b), ale zcela určitě je to a)



expres
Příspěvky: 612

Příspěvek#577 » ned 4. srp 2019, 21:15

A bavime se o "ceskem zakone" nebo to co narizuje smernice? Ja jen ze u spoustoveho mechanismu v tele zbrane je jasny brouseni po puvodni automatice... Predelavka? :D Pevne verim ze implementace bude obejita a 858 je novota, ale nevsadil bych dle servilnosti ceskych uredniku (Jourova treba v EU) na to ani petnik..



rumburak18
Příspěvky: 1650

Příspěvek#578 » ned 4. srp 2019, 21:21

Návrh českého zákona implementuje směrnici a už existuje, je tam u R2 uvedeno "samonabíjecí zbraně, které byly upraveny na samonabíjecí zbraně ze zbraní samočinných", nicméně nevidím důvod, aby pod to byl zařazen 858, když žádná zbraň onoho typu ani konkrétního výrobního čísla nikdy samočinná nebyla.

Uživatelský avatar
Mac.42
Příspěvky: 640

Příspěvek#579 » ned 4. srp 2019, 22:22

Obávám se, že nejde ani o stávající zákon ani o směrnici, ale o to, jaké budou prováděcí předpisy k budoucímu zákonu (který je zatím pouze v návrhu) - a jestli tam někdo (bez ohledu na stávající "nám nakloněné" úředníky) aktivně nacpe, že "zbraně, které byly upraveny na samonabíjecí zbraně ze zbraní samočinných" znamená třeba, že "k výrobě byly použity hlavní části zbraně původně samočinné", tak jdou do R2 všechny 858 natotata...
Netvrdím že se to určitě stane, ani že půjdou 858 do šrotu, ale je neodiskutovatelné, že nejistota o jejich osudu je o řád vyšší, než u zbraní nepřekopaných.
A nějaká bohorovnost ve stylu sloužím u firmy, což z vás ostatních dělá amatéry, skutečně váhu argumentů nezvyšuje.



rumburak18
Příspěvky: 1650

Příspěvek#580 » ned 4. srp 2019, 22:35

Těžko říct, zda nějaký prováděcí předpis bude tohle upřesňovat, spíš si budou muset všichni poradit s tím, co bude přímo v zákoně.



LenkaMa
Příspěvky: 74

Příspěvek#581 » ned 4. srp 2019, 22:49

Mac.42 meleš hlouposti - zbraň CZ858 je u CUZZS kategorizovaná jako puška samonabíjecí už z výroby. Takže jako nově vyrobená už puška samonabíjecí a je uplně jedno jestli na ní bude hlaveň ze samopalu SA58 nebo na ni bude zavařen nějaký žlíbek či něco jiného - jde o to jak je zbraň kategorizovaná u CUZZS. A CZ858 je dle CUZZS a v centrálním registru vedena jako zbraň nově vyrobena už jako samanabíjecí :idea: Přesně jak to psal rumburak18 melete tu dohromady brambory s jahodama, ani jeden tomu nerozumí ale mele tu nesmysly . Docela by mě zajímalo jaký má Mac.42 nakloněny úředníky co mu říkají takové nesmysly, ale pokud jsou ze zemědělství tak to chápu :lol:

Jinak nejde tu o to co kdo dělá a kdo z koho dělá amatéry, ty někteří TO dělají samy ze sebe svými bludy zde. Ono se stačí zeptat když nevím, popřípadě se na to zeptat na CUZZS kde ti velice rádi odpoví a vyvrátí tvé příspěvky. Zkus to tady na CUZZS u pana Lokajíčka na tel: 284 081 832

Jinak asi zbytečnost zde reagovat - existovalo jedno přísloví ´´ jen blbec se spálí 2x o jedny kamna ´´ ale je vidět že tady to neplatí :o :o :shock:

Jinak ono není jen tak vzít pušku a jít ji předělat, musíš na to mít licenci a povolení od CUZZS a ta i tu zbraň kagorizuje a pokud CUZZS tu danou zbraň vede v katerorizaci jako puška samonabíjející a tedy zrovna CZ858 , můžeš skákat třeba 100 metrů do vzduchu ale ta puška NENÍ předělávka ale je už vedena jako samonabíjecí z výroby ...................................................... ;)

Uživatelský avatar
Mac.42
Příspěvky: 640

Příspěvek#582 » ned 4. srp 2019, 23:00

klid, srandistko, technici CUZZS zákony nepíší ani nevykládají

rozumím tvému sdělení a kolikrát ho zopakuješ neovlivňuje jeho váhu



RayX
Příspěvky: 68

Příspěvek#583 » pon 5. srp 2019, 06:02

No, zákony technici CUZZS sice nepíší ani nevykládají, ale pro jejich tvorbu a interpretaci je samotný CUZZS (zákonem určený orgán státní správy) přímo zákonem o zbraních výslovně určen jako rozhodce, takže jsi v principu skutečně napsal blábol.

viz třeba
[Zákon č. 119/2002 Sb., HLAVA II, § 3, odst. (3)
V pochybnostech o zařazení typu zbraně nebo střeliva do kategorie podle odstavce 1 rozhoduje Český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva (§ 74 odst. 6).8) Postup Českého úřadu pro zkoušení zbraní a střeliva při zařazování typu zbraně nebo střeliva do kategorie podle odstavce 1 stanoví prováděcí právní předpis.


a dále např.
Zákon č. 156/2000 Sb., HLAVA IV, § 17, odst (3), písmeno e)
rozhoduje o zařazení zbraně, doplňku zbraně nebo střeliva do kategorie zbraní A až D, obdrží-li stanovenou střelnou zbraň, stanovený doplněk nebo stanovené střelivo k ověření, nebo na žádost,

...a tento odstavec odkazuje zpátky na rozdělění dle § 3 zákona 119/2002 Sb. Takže nelze předpokládat, že by to pro nové kategorie mělo být jinak. Nový orgán kvůli tomu asi vznikat nebude.

Kdo jiný by měl teda podle tebe v zákonném rámci odborně určit, kam spadá 858 a ostatní zbraně a podle čeho?.... Ten lempl, co dává zákony na základě odborných zdrojů dohromady, který si řekne že CUZZS sice nějak rozhodlo, ale on je geroj na ministerstvu a proto to zařadí do R2?

Pokud tedy už CUZZS jednou rozhodl, že je 858 semiauto z výroby, tak na to změna zákona nebude mít vliv. Pokud vím, tak směrnice nenařizuje státům formu kategorizace a nedokážu si představit, že by CUZZS zvrátil své vlastní rozhodnutí.



rumburak18
Příspěvky: 1650

Příspěvek#584 » pon 5. srp 2019, 06:39

Nějak se ale na nové kategorie bude muset zareagovat, nejlevnějším způsobem pro státní správu bude stanovit, že dříve udělené kategorie .... se považují za kategorie ......dle novely a šmytec. Jinak by musely všechny kategorizace pro prodávané výrobky proběhnout znovu, a to si neumím představit časově i z pohledu ochrany podnikání.
Teď jde jen o to, zda bude úřad nucen přece jen některé výrobky zařadit do předělávek, a které to budou. Nepředpokládám, že by nám prošel postup, že co bylo doteď, tak jsou samonab. všechny, a když přijde nový výrobek předělávka, tak ten už dostane tu novou ostřejší kategorii.
Možná by dáma na to číslo mohla zavolat (předpokládám, že s dotyčným je ve styku) a zeptat se nám, jestli už se ví, jak se bude překategorizovávat - zda zjednodušeně viz výše nebo se někdo chystá na ten náročný scénář.
Naposledy upravil(a) rumburak18 dne pon 5. srp 2019, 06:48, celkem upraveno 1 x.



expres
Příspěvky: 612

Příspěvek#585 » pon 5. srp 2019, 06:45

LenkaMa:
Psal jsem to ja. Sice netusim proc tva argumentace je utocna, ale clovek se v zivote potka s tobe podobnych "smutnych" lidi. Nikdo se do tebe nenavazi a ty ano...Vzdy si rikam co vas k tomu vede.Zda nejaky hendikep,nebo nenaplnenost zivota,spatne materialni zabezpeceni..nevim,ale je mi vas lito.Misto vedeni debaty, jen utocne stekate. A vis co se rika. Psy stekaji,ale karavana jede dal.
CUZZS zni sice pekne, ale urcite ti neco rika Lisabonska smlouva a nadrazenost EU predpisu. Kdyz na tom zacnou trvat v EU tak nas urad je k smichu. Porad se bavime o imlpementaci, kdyz "nesplnime" dle uredniku z Bruselu bude zaloba a postih. Tzn. ze pak vsici vymeknou a zmeni to po prohranem soudu. A ten na pude EU nevyhrajem, neni to nestranej soud.
To ze predelavka sa58 na novou je uznana jako nova a ma zustat bude dle me jen o tom ze u nas jich je moc. Jak rekla pcr, nechce riskovat postraceni. Plus je jich nejvic a nejvic kriku kdyz je zmeni...proc si komplikovat zavedeni smernice.Ourada v Bruselu to kontrolovat jako predelavku nebude s oznacenim nova dle nejakeho uradu.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů