Jak začít?

Co jinam nepatří...
Uživatelský avatar
Int1m1thy
Příspěvky: 1498

Příspěvek#31 » pát 16. srp 2019, 22:16

Zacinat s .22 je utopie a naprosto knicemu, jediny plus je levnejsi strelivo, ale to si pak muze koupit vzduchovku a tam je to jeste o rad levnejsi... malorazka neni na nauceni, jedine tak pro deti apod. Jestli se chce naucit s 9mm jak pises tak at si ji koupi a strili sni... protoze malorazka a normalni raze je diametralni rozdil... a kazda spoust se chova jinak... spis bych se bal toho ze kdyz zacne s malorazkou bude se mu hur strilet ze vseho ostatniho, protoze nebude zvyklej na raz, pokusy o cestovani v ruce apod.



greenhorn
Příspěvky: 714

Příspěvek#32 » sob 17. srp 2019, 05:13

Nešvar dnešní doby je: rychle a zběsile. Naše generace začínala v dětství vzduchovkou, pak dlouhá malorážka, na vojně Sa+Pi, pak myslivost brokovnice+kulovnice, pak soukromé krátké 7,65 Br, 22LR, 9L.
Když vidím na střelnici adepty na ZP, kteří v životě nedrželi zbraň v ruce a srdnatě bojují s ČZ75 9L a co to s nimi dělá, nemám z toho dobrý pocit. Kdepak pánové, všechno má svůj vývoj. To dnešní rychle a zběsile je špatně.
PS: ještě příklad z jiné oblasti. Posadit 21-letého kluka do 48 tunové soupravy náklaďáku a poslat ho s ní přes půl Evropy, to asi taky není to pravé ořechové. Odvaha nestačí, musí být i zkušenost.



mischanek
Příspěvky: 96

Příspěvek#33 » sob 17. srp 2019, 05:14

..tady je relativne cerstve video - doslova experiment - kdy si do US dovezli jednoho klucinu z Japonska, ktery v zivote nestrilel z ostrych zbrani, pouze do te doby trenoval z airsoftkama.. takze mel nadrilovano a nasuseno.. vykonnny ktere pak podaval napoprve z ostryma zbranema byly dechberouci..
kazdy at si to prebere - ale potvrzuje to jen opet starou pravdu, ze dril a suseni je nezastupitelny..
On treba takovy Peltokoski a rada dalsich taky trenuje s malorajdou..
https://www.youtube.com/watch?v=qQDfwyUgtjg&t=1360s

Uživatelský avatar
Int1m1thy
Příspěvky: 1498

Příspěvek#34 » sob 17. srp 2019, 06:17

Dechberouci? Nerek bych... dobry vykony podava, je videt ze to ma v krvi a ma nadrilovano a i je videt ze ma nadrilovano z airsoftu to arko, protoze ty zasobniky mu tam nechtej list jak jsou tezsi, ale tak v airsoftu se moc neprebiji kdyz kazdej ma tocak na x ser kulicek... kdyby takhle strilel a manipuloval qkazdej...

Greenhorn: ja zase kdyz vidim manipulaci vetsiny greenhornu v akci, tak nevim jestli se mam bat nebo smat... u zacatecniku se to da pochopit, ale u ostrilenych paraganu po 50 letech strileni tezko, novacci se muzou neco naucit, stary odmitaji cokoliv pro ne novyho a jinyho, ale to je asi uhel pohledu jiny generace, a nechapu ten pristup kdyz my jsme nemeli tak vy taky ne! To je typicka ceska zavist... nekde ty zlusenosti musi kazdej ziskat, nekdo ktomu vlohy proste nema, nekdo ma... a tak je to vsude



greenhorn
Příspěvky: 714

Příspěvek#35 » sob 17. srp 2019, 08:04

Trojkolka, koloběžka, malé kolo, velké kolo, pincek, motorka, slabé auto, silné auto, sportovní výkonné auto. Vy mladí chcete hned do toho sporťáku. A vůbec to není o nějaké pitomé české závisti.
PS: a když už tomu co píšu nechceš rozumět, tak mě alespoň neurážej.



panTerek
Příspěvky: 20

Příspěvek#36 » sob 17. srp 2019, 08:49

Nechapu proc by k rizeni auta potreboval jit pres trikolku, kolobezku, kolo a motorku, vzdyt se vsechno chova a ovlada jinak nez auto. Chce jezdit v aute, tak at si rovnou poridi auto. Nebo at si na zacatek par devitek na strelnicich pujci, priplati si instruktora a uvidi. Rozhodne bych zacatek s .22 nevidel jako nutnost.

Uživatelský avatar
Int1m1thy
Příspěvky: 1498

Příspěvek#37 » sob 17. srp 2019, 09:01

Aha takze abych mohl zacit jezdit na kole musim nejdriv na malym BMX, abych mohl v ,,silnejsim” aute tak musim nejdriv nejaky nejlip HTP abych se zabil pri snaze neco predject nebo vyject kopec... kdyz budu chtit motorku tak musim nejdriv zacit jezdit na fichtlu a po 10 letech muzu prejit dle tobe podobnych na neco o malinko silnejsiho, treba naka voe CiZa... vtipny... dle tvyho mysleni bych mel bejt 10x uz mrtvej a kdybych tobe podobny poslouchal tak uz bych taky byl...


Takze mu porad at zacne na vzduchovce... za xlet at sem pride se zeptat jakou teda malorajdu si ma koupit...


On chce nakonec 9mm neni zadnej duvod krome ceny streliva aby si ji nekoupil hned, sice je velka sance ze se prvnim nakupem netrefi do toho co opravdu chce ale aspon mu to urci smer, prodat to muze vzdycky



rumburak18
Příspěvky: 1650

Příspěvek#38 » sob 17. srp 2019, 09:02

Podle mě je to individuální, a stejně si každý k tomu svému tu cestu najde.
Mám kamaráda, co už od prvních ran dával vše do černého, prostě mu ta ruka dělá vše, co chce.
Já dělal strašně dlouhou dobu velké chyby, a výkyvům v návycích a v koncentraci se nevyhnu doteď, takže nikdy nebudu soutěžní střelec. Ale dovedu si představit, že bych spouštění a úchop mohl odladit na mnohem levnějším střelivu, asi by mi to ušetřilo několik tisíc.



MRBLUE
Příspěvky: 927

Příspěvek#39 » sob 17. srp 2019, 09:30

Malorazku netreba zatracovat. Ak sa clovek pri malorazke nauci pracu na spusti a mieridlach, tak pri prechode na “plnotucnu” raz riesi len vacsiu ranu. Spust a mieridla uz ma zmaknute.

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2966

Příspěvek#40 » sob 17. srp 2019, 09:35

Malorážka není na naučení, ale na levné střílení. Principy manipulace a použití jsou stejné.
Takže pokud je cíl 9 luger, rovnou si ho kupte.



poloventilator
Příspěvky: 259

Příspěvek#41 » sob 17. srp 2019, 10:02

Univerzalni veci neexistuji. Malorazka je vhodny doplnek plnotucnych razi v pripade kdy chces znicit cil na ktery jeji vykon a dostrel staci. Mas to levne, mnohem mene hlucne, s mnohem mensi vahou nesene munice, s mensi zatezi na organismus strelce.



sonor
Příspěvky: 354

Příspěvek#42 » sob 17. srp 2019, 20:42

Zkusím mu to vysvětlit, ale je to paličák.



coffee
Vedení LOS
Příspěvky: 853

Příspěvek#43 » ned 18. srp 2019, 08:40

Trochu si protiřečíš. Jestliže jsou principy stejné, základy se s malorážkovou naučí lépe. Řada lidí ,které jsou viděl má problém se správným držením zbraně a správným postupem spouštění. Na to malorážka stačí. Za druhé, pro velkou část je vzdálenost 10 m už problematická, když se mají strefit do určeného cíle. Nejde jen o kropení, ale také vědět, kam střílím.

audis píše:Malorážka není na naučení, ale na levné střílení. Principy manipulace a použití jsou stejné.
Takže pokud je cíl 9 luger, rovnou si ho kupte.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#44 » ned 18. srp 2019, 12:33

Hehe, to je mile, vzpominka na stare dobre zbranove komouske casy pred vice jak 30 lety...
Kdo udelal zbrojak, pro toho je malorazka blbost. Co si jako nacvici? Ladovani zasobniku je jine, uchop je obecne u malorazek jiny nez u 9mm,casto i ovladani je jine. Za penize,co stoji malorazka a nakupko a cestovani kolem, kdyz misto toho clovek koupi patrony do devitky a rozumne je prostrili, tak mu to da 3,87x vic, nez mezistupen jmenem malorazka.
Zakladem je koupit si dostatecne velkou pistoli a naucit se s ni strilet a premyslet o tom, co delam a proc.

Uživatelský avatar
genu
Příspěvky: 1206

Příspěvek#45 » ned 18. srp 2019, 13:51

Honzajan: V čem je jiné? Bavíme se v obou případech o krátkých, takže ládování 22 nebo 9 snad probíhá stejně, ne? To samé úchop a ovládání ....

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti