Řidič v OC Forum (Ústí nad Labem)

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2511

Příspěvek#76 » čtv 22. srp 2019, 07:53

Záleží co předcházelo. Pokud nic, tak bych zdrhal a volal poldy. Pokud by se dál blížil, tak bych tahal a řval hodně nahlas, at stojí, přestane mě ohrožovat zbraní, že mám legální zbran a budu se bránit.



ondrush
Příspěvky: 290

Příspěvek#77 » čtv 22. srp 2019, 10:33

V ziadnom pripade by som nevyliezal z auta. Zavrel by som okna, pokial zavrete neboli, zamkol by som dvere, pokial zamknute uz neboli. Celu dobu by som mal zaradenu rychlost a stal na brzde. Pravdepodobne by som si odopol pas (nosim iwb na stvrtej hodine a viem, ze so zapnutym pasom mi tasenie moc nejde). Pokial by siel so zbranou jak v tomto pripade, bud by som volal 158, alebo ukoloval manzelku, nech vola 158. Pokial by sa dalej blizil a vedel som, ze ma zbran, zdrham. Predpokladam, ze cuvat neni kam, takze podla toho, ktorym autom by som bol, by bola zdrhacia cesta bud cez chodnik, alebo cez klauna so zbranou, alebo cez klaunovo auto. Idealne mat celu dobu na linke 158. Zastavil by som v dostatocnej vzdialenosti, v ktorej by som sa uz necitil ohrozeny, kludne par km a pockal na prijazd uniforiem.
Predpokladam, ze by to neslo tak lahko jak sa to pise, ale je dobre to mat premyslene dopredu a nad takymito situaciami uvazovat, ako ostat zaskoceny a vymyslat dalsi postup az v momente pruseru. To je najlahsia cesta jak ostat zamrznuty a nereagovat, alebo reagovat velmi nevhodne az nebezpecne - napriklad vyliezt z auta.



bitkar
Příspěvky: 302

Příspěvek#78 » čtv 22. srp 2019, 11:34

Naopak, uz mam i overeno zkusenosti (tehdy jeste bez zp), ze zaklad je vylezt co nejdriv. Kdyz sedis, tak nemas sanci na obranu a utocnik te nenecha vystoupit a jsi v haji. Muze ti nicit auto, muze te mlatit skrz rozbity okynko, ktery se tebe vysype a strepy mas vsude atd. Proste jsi v tu chvili sedici kachna. Myslet si, ze ujedes, kdyz za tebou i pred tebou je auto je dost mimo dle me, leda by bylo fakt dost mista. Pokud ma dotycny navic zbran, tak nez se vymotas autem ven, tak te sejme.
Vzdy je lepsi byt prvni. Nekdo na tebe startuje, musis vystoupit hned a rychlejc nez on (s teleskopem idealne), vidis zbran, musis mit vyndano driv. Samozrejme to neni lehky, ale lepsi nez sedet. Leda bys mel obrneny auto.



greenhorn
Příspěvky: 714

Příspěvek#79 » pon 26. srp 2019, 16:42

bitkar: To tady popisuješ taktiku drogových gangů v boji o sféru vlivu, néééééééé? V normálním životě řešení sporů střelnou zbraní zaplať pánbůh mezi normálními lidmi ještě stále není běžné. A doufám, že blbečků, kteří velikost svého ega či přirození budou chtít řešit střelnou zbraní, bude přibývat jen velmi pozvolna.



bitkar
Příspěvky: 302

Příspěvek#80 » pon 26. srp 2019, 17:13

To je obecne, ne ze mas hned tahat. Tyka se to i konfliktu beze zbrane. Nebyt kachna, nedostat se zbytecne do takticky nevyhody. Zamknout se v aute je k nicemu, pokud nemuzes hned ujet. To je pointa. Myho byvalyho sefa prepadli jednou, on se zamkl a bys videl jak mel xicht zmalovanej vsema barvama a rozflakany auto k tomu.



greenhorn
Příspěvky: 714

Příspěvek#81 » pon 26. srp 2019, 17:20

No ono je otázka jestli kdyby vylezl, tak nedopadl úplně stejně, včetně toho auta. ;)

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2511

Příspěvek#82 » úte 27. srp 2019, 07:28

Mno možna ano, moxna ne, ale rozhodne by tak neprisel o moznost utikat. V lese, enbo napoli by to asik bylo naprd, Ale u OC Forum v Ústí by utect rozhodne šlo.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#83 » úte 27. srp 2019, 11:27

Podle mě na tohle není univerzální rada. Někdy je lepší zůstat v autě, někdy vystoupit. Já zatím zažil dvě situace, kdy někdo měl potřebu mě vysvětlovat, že jsem podle něj něco udělal za volantem blbě tímhle stylem a myslím, že v obou případech bylo lepší zůstat sedět v autě.

Nevíte už se to někam pohlo? Přišel o ZP?



greenhorn
Příspěvky: 714

Příspěvek#84 » úte 27. srp 2019, 14:48

Blacky: A vo tom to je. V Ostravě-Vítkovicích je černo jenom v noci. Zato u OC Forum v Ústí aby měl člověk strach jet autem i ve dne. :lol:



kapikacz
Příspěvky: 86

Příspěvek#85 » stř 28. srp 2019, 12:05

No podle mě by o zbroják a ani k psychotestům jít neměl vytažení zbraně z pouzdra není použití a ani se nemusí hlásit. Podle mě i soud, který osvobodil policajta v Plzni rozhodl správně, že si jen zbraň nachystal.

https://gunlex.cz/zbrane-a-legislativa/ ... iti-zbrane

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#86 » stř 28. srp 2019, 12:27

????

Fakt si myslíš, že vyběhnout z auta se zbraní v ruce proti někomu jinému není použití zbraně ?
To, že to prošlo dvěma policajtům neznamená, že to projde každému !!!!!

A přijde mi, že ta debata není k tématu a že tu už 2x je varování admina ....

Takže založte téma "co dělat, když ...." a šup tam ...

Uživatelský avatar
Int1m1thy
Příspěvky: 1498

Příspěvek#87 » stř 28. srp 2019, 13:06

Kolombo: ne fakt to neni pouziti zbrane ani hrozba namirenou zbrani



cipis
Příspěvky: 2076

Příspěvek#88 » stř 28. srp 2019, 13:14

Existuje video/důkaz, že ta zbraň byla namířená proti? To jediné video ukazuje akorát zbraň mířící dolů a posléze/za chůze vkládanou do pouzdra. Defacto podobný způsob jako jednoho z těch dvou tajných.



kapikacz
Příspěvky: 86

Příspěvek#89 » stř 28. srp 2019, 14:41

kolombo píše:????

Fakt si myslíš, že vyběhnout z auta se zbraní v ruce proti někomu jinému není použití zbraně ?
To, že to prošlo dvěma policajtům neznamená, že to projde každému !!!!!

A přijde mi, že ta debata není k tématu a že tu už 2x je varování admina ....

Takže založte téma "co dělat, když ...." a šup tam ...


Já jsem nediskutoval druhé téma, ale jsem pouze poukázal na Plzeň a to, že nemusíš hlásit vytažení zbraně jako její použití je fakt, tak nevím s čím máš problém.

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2511

Příspěvek#90 » stř 28. srp 2019, 14:45

MNoo pokud se poradi s pravnikem a bude tvrdit, ze mel "kvuli pohodli" zbran v aute mimo pouzdro a jak sel z auta "poradit druhemu ridici, kudy nejlepe na Prahu", tak ji bezpecne zandal do pouzdra, tak asik nebude co řešit. :)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů