Novela evropske smernice o zbranich 2019



xbran
Příspěvky: 207

Příspěvek#1246 » pát 13. pro 2019, 19:08

Zajimave sledovat udalosti ve Virginii - zajimave ze nikde v nasich "zpravodajskych" kanalech tyto informace nikdo neresi - na to ze to tam je na pokraji obcanske valky je to docela zarazejici: https://www.youtube.com/watch?v=W51ZX2SHzzU

Je zajimave sledovat co se tam deje a ty velice zajimave podobnosti s tim co by rada EU. Dale to rozdeleni spolecnosti na mestske "demokraty" a vesnicke "baliky" :) To je proste neuveritelny. A znova opakuju - nikde o techdle vecech ani zminka. Aktivity bloombergu a dalsich na ktere kdyz ukazete tak jste automaticky "konspirator" ...

Uživatelský avatar
Letec 12
Příspěvky: 2419

Příspěvek#1247 » pon 6. led 2020, 13:20

Novely se to zatím netýká přímo, tak jen krátce. Německo, tesně před vánocemi schválilo v prvním čterní nový zákon, omezující vlastnictví střelných i chladných zbraní. Autor na Zbrojnici uvádí, že zašli daleko za požadavky dané směrnicí a obává se, že by po jejich vzoru a nátlaku EU mohlo dojít k něčemu podobnému i u nás. Více na https://zbrojnice.com/2020/01/05/nemeck ... -smernice/

Uživatelský avatar
gogan
Příspěvky: 978

Příspěvek#1248 » pon 6. led 2020, 14:53

Obavy že se bude praktikovat "Brazilský" způsob odzbrojení jsou myslím oprávněné, je to šílený, v podstatě to z držitelů dělá otroky režimu.



iloveguns
Příspěvky: 1432

Příspěvek#1249 » pon 6. led 2020, 15:22

Zvláště pikantní je tam to ustanovení o zkoumání, jaké má žadatel politické názory, zda není členem nebo sympatizantem opozičních nevládních stran anebo zda se s takovými lidmi nestýká... A co po volbách, když se opozice s vládní koalicí v parlamentu vymění? To si zřejmě mezi sebou pak budou vyměňovat zbraně i jejich členové a sympatizanti... :-)



pavelg
Příspěvky: 3073

Příspěvek#1250 » pon 6. led 2020, 15:54

To právě bude jak ve Španělsku za občanské války. Přišli jedni, vybili ty, které jim označili za příznivce těch druhých a pak přišli druzí a už nemuseli nic zkoumat.

Uživatelský avatar
Letec 12
Příspěvky: 2419

Příspěvek#1251 » pon 6. led 2020, 18:14

Jestli ono to nebude pokračovat jak před válkou. Nejprve odzbrojíme sociální demokraty, komunisty a Židy a pak.. no pak už víme co bylo.



MojeTikka
Příspěvky: 1594

Příspěvek#1252 » pon 6. led 2020, 19:20

@Letec12: EU neni zadnej rasista nebo ten potlacovac tech mensin. EU odzbroji vsechny, at je to socan nebo Zid. Zbrane zustanou jen tem, co jsou zli a skaredi.

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#1253 » pon 6. led 2020, 22:11

Kde že jsem to už slyšel? Aha, tady:
Němci, kteří chtějí používat zbraně, by měli vstoupit do SA nebo SS - obyčejní občané zbraně nepotřebují, protože v jejich rukou státu k ničemu nejsou.
Heinrich Himmler



izerS18
Příspěvky: 1257

Příspěvek#1254 » úte 7. led 2020, 00:07

Nemecko, Francie, Anglie... tam je to uz v haji. Zahranicni kolegove jezdi k nam si se mnou zastrilet, protoze u nich maji utrum. Zavidi nam, co mi tu mame a vsichni rekli jedni vec.. Musis jit volit! Jak nepujdes, vyhrajou pomatenci a budes v haji. Ze si rikas, ze se to nestane, tak se podivej na nas. Opet diky zbrojnici za clanek. Bohuzel clovek jen zasne, co zas Nemci delaji:(



expres
Příspěvky: 613

Příspěvek#1255 » úte 7. led 2020, 07:38

Jak se boji vsechny ty "demokracie" ozbrojenych ovcanu. Nemecko + Francie = EU. Jestli pritvrdi doma, budou pozadovat stejne veci i po ostatnich. Co hur, kdo sleduje politiku okolo, je velka sance ze priste vyhraji zeleni v nemecku. Jediny kdo "prekvapil" je UK a prohra ultra levice Corbin. Ovsem jak trefne nekdo psal na idnesu, nebylo koho. U Borise slo o streleni se do nohy (vystoupeni z EU) a u Corbina do hlavy. Preci jen nemala cast usoudila ze do nohy ac to bude risk o preziti, je aspon sance o proti hlave...
Snad vystoupime, nebo se EU rozpadne, nez ultralevicaci ovladnou politiku a znici ekonomiku,nahradi puvodni obyvatele na dobro..
Vtip spociva ze Merkelove se nedalo prijit na jmeno, budeme vsak vzpominat na vahavou tetu Merkel s kapesnickama.Naprosto bizardni ze vetsina to nevidi. Nez vstoupi nase novela bude davno pritvrzeno. A se slabochama na davkach z EU ala Babis nic necekam.

Uživatelský avatar
peggy
moderátor
Příspěvky: 1572

Příspěvek#1256 » úte 7. led 2020, 08:11

Třetí a poslední varování: Nadále pouze věcně k tématu "Novela evropske smernice o zbranich 2019". Na obecně politické rozpravy je "Hospoda...".



juraj1
Příspěvky: 489

Příspěvek#1257 » úte 7. led 2020, 14:33

Zajimavy prispevek od Ligy Libe k tematu nadstavboveho zakona. Snad vam to pujde otevrit, kdyby ne, reknete, hodim citaci.
https://facebook.com/story.php?story_fb ... ent_filter



bitkar
Příspěvky: 302

Příspěvek#1258 » úte 7. led 2020, 14:55

Peckovej text. Dobrych zprav neni nikdy dost (hlavne posledni dobou). Je fajn vedet, ze urednici jsou na nasi strane.

Uživatelský avatar
Letec 12
Příspěvky: 2419

Příspěvek#1259 » úte 7. led 2020, 20:58

LIGA LIBE - Petice proti nesmyslným zákazům legálních obranných prostředků
13 hod ·
POZOR vážení,

v souvislosti se včerejších schválením vládou návrhu "o nakládání se zbraněmi v některých případech ovlivňujících vnitřní pořádek nebo bezpečnost České republiky, který média prezentují jako "zákaz domoobran", jsme se rozhodli ztišit zde trochu vášně a potřebně k tomu lecos vysvětlit. Takže...

Jde o návrh zákona o nakládání se zbraněmi v některých případech ovlivňujících vnitřní pořádek a bezpečnost (sněmovní tisk č. 669), zkráceně „nadstavbový zákon“, čímž je myšleno, že jde o „nadstavbu“ vůči zákonu o zbraních. Pokud vše půjde standardně, mohl by nadstavbový zákon začít platit k polovině roku 2020.
Tento nadstavbový zákon připravilo během posledních 2 let Ministerstvo vnitra a diskutovaly o něm čile i pracovní skupiny, které Ministerstvo vnitra svolalo k přípravě nové zbraňové legislativy. A to včetně naší LIGY LIBE, která zde vše intenzivně připomínkovala, s úředníky MV, kteří byli velmi otevřeni rozličným názorům a rozhodně nemají snahu nějak poškodit (či dokonce zotročit) české majitele legálních soukromých zbraní, o tomto často a nemálo diskutovala. A tak se podařilo společně najít nejen četné kompromisy, ale v mnohém dokonce nám tvůrci onoho zákona dali zapravdu a zapracovali některé naše námitky - a dokonce při úpravách textu vzali v úvahu některé naše nemalé obavy, neb každý zákon se dá následně nějak nešťastně uchopit či dokonce zneužít...
Na téma nadstavbového zákona bylo možné narazit za posledního čtvrt roku v médiích pod novinářskou zkratkou „Vnitro (Hamáček, poslanci vláda) chce zakázat domobrany“. Ve skutečnosti ale nadstavbový zákon především upravuje pro nás mnoho dalších důležitých věcí.
A s těmi domobranami je to navíc trochu jinak, nadstavbový zákon je totiž NEZAKAZUJE (což novináři s gustem tvrdí a šíří tak nelibost občanů a paniku, což oni ale rádi :-) ). To, co tato legislativa zakazuje (a stanovuje na to pokutu) je „vytváření ozbrojených paramilitárních skupin, které chtějí za použití zbraní prosazovat nějakou ideologii“. Skoro by se zdálo, že něco takového není možné ani dnes, ale kupodivu pokud by se nejednalo o nějakou „zlou“ ideologii (např. hlásání rasové nesnášenlivosti), tak současný právní řád by si s vyzbrojováním bojůvek a dobrovolnických praporů nedokázal příliš poradit. Ten zákaz tudíž rozhodně nedopadá ani na sportovní kluby nebo myslivecké spolky (neb ti neprosazují žádnou ideologii za použití zbraní), ani na dobrovolný výcvik ve střelbě (a výcvik není prosazování ideologie), ani na branné spolky nebo bezpečnostní agentury, ale samozřejmě se tím ani nijak nemění právo na sebeobranu (to také není žádná ideologie).

Naproti tomu nadstavbový zákon upravuje zásadní věc (což je pro nás hlavní ale média to nijak většinou nezmiňují) – tzv. systém střelecké přípravy, což bude dobrovolný státem garantovaný systém akreditovaných kurzů pro výcvik ve střelbě, používání zbraní atd. Jednu část systému střelecké přípravy, která se bude týkat vnitřní bezpečnosti (např. tedy nutné obrany, rizik týkajících se měkkých cílů atd.) bude garantovat Ministerstvo vnitra, a druhou část, která se bude opírat o použití zbraní v oblasti zajišťování obrany ČR, bude pak organizovat Ministerstvo obrany. Pod tím systémem střelecké přípravy si nelze představovat nějaký nový Svazarm nebo snad dokonce něco jako "šedý mor", bude to spíš akreditace kurzů, které budou poskytovat tak jako dnes různé školící firmy, spolky a střelecké kluby. Z účasti na systému střelecké přípravy ale kromě zlepšení vlastních dovedností poplynou i některé velmi konkrétní výhody, konkrétně možnost získání tzv. aprobace, což bude fakticky nákupní povolení na zbraň bez ohledu na velikost zásobníků, sklopky atd. (!!!) A (třeba) možnost nosit, coby branně-bezpečnostní záloha státu i zatím zapovězené náboje ve zbrani.

Celý systém střelecké přípravy bude vytvářet tzv. stanovenou zálohu státu pro reakce na krizové stavy či ohrožení státu. Jinými slovy, pokud by pak stát někoho třeba na základě branného zákona v době krize odvedl výkonu vojenské služby, bude už vědět, že ta osoba má za sebou tyto kurzy v nakládání se zbraněmi a je tedy nějakým způsobem využitelná lépe než „člověk z ulice“. Nadstavbový zákon dokonce počítá do budoucna i s možností převádění zbraní, střeliva a podobného materiálu přímo od státu účastníkům systému střelecké přípravy.
V ještě čerstvé paměti máme, že ze zákona o zbraních bylo v roce 2016 vypuštěno ustanovení umožňující vládě nařídit legálním držitelům odevzdání zbraní státu v případě některých krizových stavů. Problém je, že ale podobné, byť o něco mírnější ustanovení (§ 7) zůstalo doposud v krizovém zákoně. Nadstavbový zákona toto ustanovení krizového zákona RUŠÍ a sám stanovuje některé možnosti speciálních opatření v době krizových stavů, a zároveň přináší dvě podstatné novinky. Jednak umožňuje pro dobu krizového stavu mimořádně podmínky nakládání se zbraněmi i uvolnit (např. dokonce povolit viditelné nošení), a jednak (a to hlavně) výslovně stanovuje, že žádné mimořádné opatření NESMÍ BÝT V ROZPORU SE ZÁJMEM LEGÁLNÍCH DRŽITELŮ NA OCHRANU ŽIVOTA ZDRAVÍ NEBO MAJETKU. Jinými slovy, teprve teď se tímto díkybohu opravdu ruší možnost, aby stát v době nějaké krize zbraně prostě zabavil.
Nadstavbový zákon dále obsahuje i několik dalších změn. Např. zakotvuje pravidla pro používání zbraní příslušníky bezpečnostních sborů a strážníky obecních policií v době mimo službu. Anebo zavazuje vládu k tomu přijmout speciální opatření k zajištění bezpečnosti dat o zbraních pro dobu případné krize, a to takových, aby se v nejkrajnějším případě zabránilo i tomu, aby se taková data nemohla dostat do rukou nepřátelské moci. Což v praxi například po napadení našeho státu (či v jiné podobné situaci) znamená vymazání CRZ a zabránění tak jednak perzekuci majitelů soukromých zbraní nějakou cizí mocí, jejich systémovému a plošnému zabavování - a případně usnadnění vzniku efektivního odboje proti nepříteli a okupantům naší vlasti... (pozn.: vzpomeňme z historie, jak se po obsazení naší země nacistických Německem tehdejší odboj potýkal s bolestným nedostatkem zbraní...).
Návrh nadstavbového zákona tedy přináší řadu dalších změn, které snad nebudou v budoucnu příliš potřeba, ale pokud by potřeba byly, tak by nám jako České republice mohly velmi chybět, pokud bychom je neměli.

Takže, už všem trochu jasnější? (neb jak se říká, chytrému napověz...)

PS: a všimněte si, prosím, že slovní spojení „Evropská unie“ nebylo v tomto textu ani jednou použito…

Uživatelský avatar
genu
Příspěvky: 1206

Příspěvek#1260 » úte 7. led 2020, 21:06

:thumbup: Dobrá práce ... splnili co slíbili

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 62 hostů