CZ 858

Samonabíjecí pušky
Uživatelský avatar
Reyes
Příspěvky: 91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#46 » pon 6. úno 2012, 17:06

Nejsem z Prahy, tak to tam neznám, třeba k tomu někdo něco napíše. Nevím jestli je přímo u CZUB na prodejně větší výběr než v jinde, ale obecně tuto zbraň koupíš v každým druhým obchodě a asi záleží hlavně na štěstí jestli budou zrovna mít jen jeden kus, nebo tři...
Jinak asi v nejlepším stavu bývají CZ 858 4V (se značkou zkušebny 2011), ale taky to nemusí být 100% pravidlo.

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#47 » pon 6. úno 2012, 17:10

Máš pocit že je reálný pořídit NOVOU samonabíječku za 6000,- ? Jsou to všechno oskládaný repasy a ničemu to nevadí. Pokud bys tu flintu nějakým zázrakem ustřílel tak náhradních součástek je všude kopec. Přestože jsou přestavby realizovaný třema různejma způsobama tak je to na stejným principu a i spolehlivost je přibližně stejná. Prostě si vyber nějakou která se Ti líbí, kup bednu patron dokud jsou levný a střílej a střílej a střílej.

Uživatelský avatar
smety
Příspěvky: 155
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#48 » pon 6. úno 2012, 17:41

Záleží na přístupu obchodníka(prodavače). Podle mě má určitě možnost si vybírat z více kusů a vybere si ty v lepším stavu, které pak následně prodává. Přirovnal bych to k zelenému sportu. Ten přiveze stovky zbraní a obchodníci od nich taky nakupují a dál prodávají, ale za vyšší cenu.
Jsou to jen moje nápady a dojmy, nic z toho nemám podložený, tak pokud má někdo více informací, tak ať mě opraví

Moje první zbraň byla právě 858 a kupoval jsem ji tím stylem ->tuhle chci. Nějaká zvláštní kontrola povrchu mě ani nenapadla, protože jsem měl dojem, že jsou všechny stejné. Naštěstí jsem pravděpodobně narazil na "lepší"? kousek, protože mechanismus nebyl nijak ochozen (jak je nyní vidět po 1k - 1,5k výstřelech.) Jediný co bylo v nepořádku, že mírně klechtalo podpažbí, tak to kapka termolepidla spravila.

Jinak doplním že číslo začíná A6 a zkušebna 09, místo nákupu Klatovy
zbraň má odfrézovaný voj. číslo a číslo 30 v režimu střelby.



Choze
Příspěvky: 403

Příspěvek#49 » pon 6. úno 2012, 18:57

Tak bylo mi divný že by nová stála takovou cenu :) jen sem chtěl názor lidí co si takovou zbraň také koupili a děkuji za recenze...



Hanz
Příspěvky: 8

Příspěvek#50 » čtv 9. úno 2012, 23:20

Tenhle článek se nákupem CZ 858 zabývá, po úvodním balastu je tam dost informací.

http://www.gunexpert.cz/products/jak-sp ... pit-zbran/



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#51 » čtv 9. úno 2012, 23:45

Hezká zbraň, ale každý kdo má rád zbraně, a to je nás tady snad většina si vezme na myslivecký hon zbraň jinou a vhodnější k lovu, a ta ráže, ta do lesa nepatří. Už vůbec si nedovedu představit, že udělám zkoušky z myslivosti a po loveckém lístku si koupím něco jiného než brokovnici ! Promiňte, pouze můj názor.



Choze
Příspěvky: 403

Příspěvek#52 » pát 10. úno 2012, 10:15

Bohuliby: Ted nevim jestli odpovídáš na mojí nebo nějakou předešlou otázku.Já jej chci na střelnici a ne na prasátka :)

Jinak na gunexpert je to hezky popsané.Již sem psal nejmenovanému prodejci v ČB který odebírá od CZUB a po třech dnech žádná odpověď :) takže nakonec se asi vydám pátrat i do jiných měst



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#53 » pát 10. úno 2012, 10:34

Pochopitelně se to týká pouze myslivosti. Ten článek je logický a pokud si to chci trochu užít, tak jedině legálně a na střelnici.

Uživatelský avatar
smety
Příspěvky: 155
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#54 » pát 10. úno 2012, 20:46

K článku z gunexpert:
Článek není špatný, uvádí do problematiky, ale pár drobností:
Autor si mohl odpustit kázání o nelegálních zbraní (ale to je jeho věc, co si píše a je to vlastně taky jedna z možností sehnání sa-58)
Nové sa-58 se vyrábí http://www.csa.co.cz/cz/ avšak s cenou kolem 25 tis.
Kontrola značek u čísla zbraně je možná pouze u dříve zakoupených 858 a myslím u hermexu, například u mojí je staré číslo (s meči a spol) odfrézováno a všechno přelakováno.
Dál autor neuvádí běžné věci jako kontrola hlavně, nábojové komory, celkového vzhledu(lak), soudržnost všech částí i když to píše jako pro úplné začátečníky.
Hodně toho o zbrani vypovídá závěr. Pokud je závorník ošoupaný od závory, tak je jasné že z ní bylo stříleno (porovnat s ochozením rámu a ostatních částí) nebo byli použity používané díly. Stejně tak nosič závorníku. I úderník, pokud není vyměněn může vypovídat o míře použití.

Problém u nových cz858 je, že všechny čísla a značení jsou odfrézovány a nově přelakovány. Vlastním i znehodnocenku, kde je všechno zachované, a pak je to tak jak uvádí autor (voz a číslo 89 a 91)

Jinak doplním, že k napsání takto negativního hodnocení článku mimo jiné motivovala samochvála na dokonalost samou na konci článku. Pro porovnání bych uvedl Netrefijeva a jeho popis v opakovacích u mosina.
Naposledy upravil(a) smety dne pát 10. úno 2012, 21:05, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Reyes
Příspěvky: 91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#55 » pát 10. úno 2012, 20:54

Jen doplním že úplně všechno odfrezovaný není, záznamy z VOP tam mám. Je to na tý vodorovný části nosiče hledí těsně pod ploškou kde bylo číslo zbraně.
(CZ 858 4V, rok 2011)

Jinak přímo ve zbrojovce si dávaj záležet i třeba na tom že vymlácený stopy v rámu zbraně od nosiče závorníku jsou zavařený, zabroušený a zalakovaný :evil:



Choze
Příspěvky: 403

Příspěvek#56 » sob 11. úno 2012, 07:40

Začínám se celkem bát koupě... jsem naprostej lajk ve zbraních a opravdu nechci koupit vyběhanou zbraň.V pondělí jdu podat přihlášku na ZP a tady v ČB to chodí celkem rychle tak věřím že za pár budu vlastníkem zbrojáku.
Bojím se že moje oko to nepozná a kupovat uplně novou se mi také nechce.Zatím jsem si vyhledl krám v Plzni AlfaTactikal.
nemáš s tím Smety zkušnosti?Koukám že jsi z Plzeňska...

Ještě se zeptám jak poznám že zbraň je opravdu 4V?
Ty jsou novější výroby?

Uživatelský avatar
Reyes
Příspěvky: 91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#57 » sob 11. úno 2012, 08:18

4V poznáš podle toho že to má v názvu, je to vyražený na těle spolu s nápisem CZ 858 TACTICAL a výrobním číslem. Taky někde na zbrani musí být razítko zkušebny s (??) rokem předělání na semi (já to mám vyražený v místě kde původně bylo výrobní číslo sa vz.58).



Choze
Příspěvky: 403

Příspěvek#58 » sob 11. úno 2012, 08:26

Jo táák.Já jenom jestli jen nepíšou na netu a pak na prodejně budou mit 2V...
Pak prodává přímo GunExpert :http://www.sa58.cz/products/sa-vz-58-semiauto-zakladni-zbran-zatim-nedostupne-/
ale je to za vyžší cenu než po krámech.Je tedy možné že je to opravdu tím že je nová hlaveň a poskládané se skladových dílů?

Horší je že je to přes celou republiku :(

Uživatelský avatar
Reyes
Příspěvky: 91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#59 » sob 11. úno 2012, 09:17

Může to být výběrovka kterou si vybrali z více kusů a třeba i nastřelily, ale uplně stejně to může být i reklamní trik.



Choze
Příspěvky: 403

Příspěvek#60 » sob 11. úno 2012, 09:29

hmmm.. No nic.nakonec to udělám tak že prostě pujdu po krámech a budu se schánět po 4V. jelikož sem lama ne nepoznám opotřebení tak hold budu spolíhat že bude fungovat v pořádku a nezačne mi střílet dávkama... Pak už pomůže tak zbrojíř nebo reklamace.nic lepšího nevymyslim.zase se nechci hnát přes celou republiku přímo do Uherského Brodu nebo do jaroměře abych na tom byl stejně jak u nás na jihu.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 24 hostů