Divize LOS-pistole s kolimátorem.

Moderátor: LOS vedení



MRBLUE
Příspěvky: 927

Příspěvek#211 » ned 23. úno 2020, 18:05

Jj, len ma konkrétne zaujímajú tie kolimatory , keď tu za ne niektorí tak bojovali.

Uživatelský avatar
Quirinus
Příspěvky: 346

Příspěvek#212 » ned 23. úno 2020, 20:42

Steiner: No tak to je zásadní obrat. Kdy se můžeme těšit? Od příštího ročníku?

MRBLUE: Přece nebudeš z účasti na klubovkách, kde se nedává ani diplom, vyvozovat obsazenost plnohodnotné pohárové divize, ne?



MRBLUE
Příspěvky: 927

Příspěvek#213 » ned 23. úno 2020, 21:46

Podľa mna to urcitu vypovednu hodnotu má.



coffee
Vedení LOS
Příspěvky: 853

Příspěvek#214 » ned 23. úno 2020, 22:23

Možná Tě to udiví, ale kolimátor proti pevným mířidlům skutečně výhodu má. Jak psal Steiner, tak se nebudu vytvářet další pididivize, ale divize spojující veškerá optická mířidla. Nevím, kde jsi vzal informaci o hledisku ceny, podstatný je účel použití jiného typu mířidel. A ano podle pravidel je to sportovní pomůcka. Stejně jako u zákonů, se musí pravidla dodržovat.
Co se týká účasti mimo závod je skutečně neregulérní a nečestné přihlásit se v oficiální divizi a na místě oznámit, že zbraň nesplňuje pravidla a je požadována účast mimo závod. V případě pohárového (kvalifikačního) závodu, kdy je přetlak střelců splňujících pravidla je to vůči nim nefér. Od toho jsou klubové závody. Automatický nárok na účast v závodě není. Pokud máš představu, že si někdo přijede např. s čistokrevným Open IPSC speciálem a musí být připuštěn do závody, tak ne. Princip je stejný ... Pokud organizátor pohárového závodu umožní střelce se zbraní nesplňující pravidla, koleduje si o snížení statutu závodu na klubový z důvodu nesplnění pravidel.

Quirinus píše:V Čekanicích v rámci pohárových závodů standardních divizí vypisují i klubový minizávod OPT pro pistole s kolimátorem, na klubovce v Pelhřimově mají také divizi OPT. Na ostatních tě aspoň nechají střílet mimo závod, i když např. na pohárovku do Čelakovic doporučuju domluvit se s pořadateli předem, protože když závodu řediteloval P. Dadák, tak mi bylo řečeno, že na to není automatický nárok a je třeba být domluvený, že by mě nemuseli připustit ani mimo závod.

Ve vedení LOSu zatím stále převládá názor, že pistolový kolimátor je velmi drahé (až nelidově drahé) zařízení propůjčující držitelům nadpřirozené schopnosti, takže by to soutěžícím dávalo nefér výhodu, přesto ho dle názoru těch samých ale nikdo v reálu na obranu nenosí protože ... já vlastně nevím proč. Ale nenosí, je to čistě sportovní záležitost. :-D



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#215 » pon 24. úno 2020, 07:28

No vyborne, takze to znamena, ze i vedeni LOSu se muze vlastnima ocima konecne podivat, co to kolimator je a nepsat sem potom blbosti z nepochopeni ci hur z neznalosti funkce kolimator. Vzpomenme treba obsesivni predstavu, ze na tecku se neostri v nekonecnu,ale v urovni klasickych miridel a tudiz to neni pomucka pro dalekozrake starce, ktera zdvojnasobuje nastrel a zere male deti.
Kazdopadne je to nynejsi situace posun vpred, jsme chraneni pred pacholkama, co by chteli vyhodu. Jsem rad, ze je tady jeste svet v poradku a tak kluci s 2011,shadow2 a podobnyma nemaji vyhodu oproti me s glockem 19.



SlashKO
Příspěvky: 251
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#216 » pon 24. úno 2020, 11:36

coffee píše:Jak psal Steiner, tak se nebudu vytvářet další pididivize, ale divize spojující veškerá optická mířidla.


Pavle, chápu tedy správně, že lasery, které teď byly povolené a střílelo se s nimi v rámci divize, budou přesunuty do nové divize, kde budou, bez rozdílů kategorií, lasery, kolimátory a jiná optická mířidla? Takže do jedné divize spadne CZ Shadow2 s kolimátorem a Glock 43 s laserem?

Jak to bude s laserem namontovaným na zbrani (v rámci podvěsu), ale jeho nepoužívání?
NA MPi se dlouho nedalo koupit nic jiného, než TLR6 s laserem. Takže půjde o jeho montáž, nebo až použití v závodě?

EDIT:

BTW: co podvěsné svítilny? takové IPSC je taky považuje za "optické zařízení"

Uživatelský avatar
Quirinus
Příspěvky: 346

Příspěvek#217 » pon 24. úno 2020, 16:31

coffee: Samozřejmě že kolimátor má oproti pevným mířidlům výhodu a to nejen jednu, má jich spoustu, ale zároveň neudělá ze špatného střelce dobrého střelce, proto se divím jeho zakazování a omezování ve sportu, který má za cíl přiblížit mase držitelů úskalí při reálných obranných situacích.

Hledisko ceny jsi zmiňoval ty několikrát, např. zde: viewtopic.php?f=66&t=7017&start=45#p129657 Ale je to staré, tak beru tedy, že mýtus nelidovosti už byl úspěšně vyvrácen stejně jako zapínání kolimátoru až před použitím. :-)

Ad účast na pohárovce s nevyhovující zbraní - v mé situaci určitě nešlo o to, že bych připuštění do závodu požadoval. Já se slušně a pokorně zeptal, zda je to možné. Kdyby to možné nebylo, střelil bych si to buď malou pistolí, nebo s vypnutým kolimátorem přes záložní pevná mířidla. Moje účast s G19 s kolimátorem není z pohledu pohárových závodníků o nic víc pobuřující, než když si to střelím s G19 s pevnými mířidly. Do výsledků poháru stejně nepromlouvám. :-) Já to ale zmiňuju ne proto, že by mě to tenkrát naštvalo, ale protože nikde jinde to opravdu nikdo z pořadatelů neřešil a tak dávám ostatním vědět, že v Čelákovicích můžou narazit. Neber si to osobně. A to jsem ani nevěděl, že za to pořadatelům hrozí postihy...

Uživatelský avatar
Quirinus
Příspěvky: 346

Příspěvek#218 » pon 24. úno 2020, 16:38

coffee: Jestli vyznívám negativně, tak se omlouvám, já skutečně oceňuju, že nejste ve vedení LOSu zatvrzelí staromilci a našli jste řešení jak kolimátory povolit. Díky za to.



PaF
Příspěvky: 877

Příspěvek#219 » pon 24. úno 2020, 17:01

Steiner píše:Quirinus: ve vedení LOS pokud je mi známo převládá (jednohlasný) názor, že v pravidlech by měla přibýt jedna nová divize, kde budou zařazeny všechny zbraně s kolimátory pevně spojené s pohyblivym závěrem a lasery. V tradičních divizích Pi/MPi/Re/MRe budou pouze mechanická mířidla.


Pak by stálo zato zvážit, jestli do této divize nehodit i svítilny fixované na zbrani. Taky by stálo hodit sem odhad, kdy to plánujete, aby si člověk odpustil nesmyslné investice, např. laser pro MRe. V jednotné divizi OPT fakt nepůjde MRe s laserem soutěžit :-).

Event. zatím oddělit OPT jen z velké Pi a v ostatních divizích to zatím nechat volně, aby z nich neubývali soutěžící.



ghoust
Příspěvky: 22

Příspěvek#220 » úte 25. úno 2020, 07:27

Házet do jedné divize laser a kolimátor je nešťastné.



drobec90
Příspěvky: 62

Příspěvek#221 » úte 25. úno 2020, 08:17

Jako majitel laseru si myslím, že je to férovjejší :D
Srovnávat zbraně bez a s laserem / kolimátorem není fér.. A mám na výběr - pokud budu chít, můžu si koupit kolimátor a střílet s ním. Popravdě pokud se zavede nová divize tak se vrátím ke kořenům LOSu - laser sundám a budu střílet malou (teď bych to bez něj měl těžké). Ať si říká kdo chce, co chce, preferuji pohodlí a nejraději budu nosit co nejlehší a nejmenší zbraň.
A je super, že LOS jde s dobou a zavede tuto divizi stejně jako "konkurenční" druhy obranné střelby (tam jsou lasery a kolimátory) také v jdenom. Ale chápu, že se to nebude líbit všem...



Lasard
Příspěvky: 119

Příspěvek#222 » úte 25. úno 2020, 14:31

Slučovat vše, co je osazeno světlem, laserem a kolimátorem do jedné divize, je podle mě hloupost. Od příští sezóny chci přejít do MPi (Glock 43 + Streamlight TLR-6) a jako soupeřit proti SH2 s kolimem v jedné divizi?... No, nevím.



Steiner
Příspěvky: 784
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#223 » úte 25. úno 2020, 14:42

PaF: svítilna nejsou mířidla, není důvod dávat ji do divize dohromady s kolimátorem a laserem.

Lasard: Pokud si na TLR-6 nezapneš laser a budeš střílet přes mechanická mířidla (s baterkou nebo bez), tak střílíš v MPi. Když si laser zapneš, jsi v divizi OPT.



Lasard
Příspěvky: 119

Příspěvek#224 » úte 25. úno 2020, 17:25

Tak O.K. :-)

Uživatelský avatar
tom
Příspěvky: 245

Příspěvek#225 » ned 3. kvě 2020, 11:13

Nějak to tu s nástupem Corona krize umřelo. :lol:
Jestli to dobře chápu je v úvaze nová divize umožňující použití kolimátoru, a to budou dohromady v jedné divizi všechny zbraně velké, malé a revolvery?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů