Antreg ARS M4s

Samonabíjecí pušky


sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#31 » ned 19. dub 2020, 07:14

Životnost hlavně je závislá na střelivu, které z hlavně lítá. Stejně jako Barnaul s jemně pomosazeným ocelovým pláštěm, tak i MATCH nadupaný náboje dávají hlavni zabrat. Pak taky údržba. Ne každej čistí jak má.

Co mi říkal Vosátka tak životnost hlavně Lothar Walther bez povrchové úpravy je cca 8000ran.
Co mi říkal pan Vaďura, tak životnost hlavně Lothar Walther v nerezu má životnost cca 15000ran.
Co mi říkali v ANTREGU, tak životnost hlavně Lothar Walther s povrchovou úpravou nitrid + H2SO4 je garantován na 20000ran.
Mají tam pušku co má dle deníku přes 27000ran a jak to půjde chci udělat měření a test přesnosti na 100m. Co je fajn, tak vnitřní součástky nesou pouze minimální znaky používání.

Obecně životnost hlavně není možné objektivně stanovit, protože těch proměnných je moc a navíc každý výrobce může házet s čísly jak se mu zachce.

Jediná možnost je vést střelecký deník, zapisovat kdy, kolik a jak přesně. To však většina neřeší. Kámoš co střílí LR deník má a při 5000 ranách již prý pozoruje velmi malé zhoršení rozptylu - (V-AR 223Rem, 24").

Stejně tak je obecně známo, že povrchové úpravy hlavní zhoršují jejich přesnost - o kolik se zase můžou vést diskuze.
Nicméně já to říkám tak - když chceš pušku na přesno vem si bez PU hlavně a když na výdrž vem si s PU hlavně. 8-)



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#32 » ned 19. dub 2020, 21:08

Ono sa to takto generalizovat neda. Ta „zivotnost“ neznamena, ze sa povedzme po 10 000 ranach nebude z pusky dat strielat resp. to bude nebezpecne ci nieco take. To aby zas zaciatocnici nezacali panikarit. Je v tom vela premennych, urcite hlaven odide skorej ak z nej budete buchat full auto 4 hodiny kazdy den (nerealisticke) a nieco ine, ked si buchnete klasickych 100-200 ks raz za vikend.

A dajme tomu po 10 000 ks ta hlaven nebude „za zivotnostou“ a nebude znamenat, ze ju treba vyhodit a kupit druhu. No tak mozno o nieco malo poklesne presnost. Co si dovolim tvrdit, ze vacsina ludi ani nevsimne. Tak nebude mat povedzme presnost 1.5 MOA s lacnym 55 gr. strelivom ale 2 MOA. Stale s tym kov aj alfu na 100 m trafi, ak si urobi strelec svoju robotu.

Jasne, niekto kto robi ultra mierenku na 500 m tu hlaven bude chciet/musiet nahradit. Kolko je ale takych ludi? Kto zdravo uvazujuci na mierenu strelbu na velke vzdialenosti pouziva AR-15 v .223? Minimum ludi.

Proste je to len dalsia blbost, ktorou sa hockto z 99 % strelcov AR-15 vobec nemusi zaoberat. Ta puska ho zarucene prezije. To 1 % z nas, ktori buchneme viac nez 2-3 tisic rocne ci viac je minimum a pri cene hlavne 300 eur fakt nebudem riesit, ci ju ustrielam za 5 rokov na hranu pouzitelnosti. No tak ju prehlavnujem, je tam toho. Dobry puskar vybavi aj prerazenie cisla (ak na hlavni je) a nove tlakovky aby nebolo nutne mat 2 preukazy zbrane. 300 eur za spickovu hlaven Ballistic Advantage alebo 500 za Criterion Barrels za tak dlhe obdobie fakt nie je nieco, co by ma finance zruinovalo. Za pneumatiky na auto dam kazde 2 roky viac…

Uživatelský avatar
Starosta
Příspěvky: 203

Příspěvek#33 » pon 20. dub 2020, 09:15

Pro zájemce (snad už to tu nebylo):
https://www.luckygunner.com/labs/brass- ... ased-ammo/

Dál bych asi pokračoval když tak ve vhodnějším tématu...



Béďa
Příspěvky: 821

Příspěvek#34 » ned 26. dub 2020, 20:40

Nebylo by nějaké porovnání s nějakým DD nebo BCM kraťasem?



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#35 » pon 27. dub 2020, 06:57

Nemozes porovnavat dalsi proprietarny piestovy kram s DI typom AR-15 od renomovanych vyrobcov.

Nic v zlom, ale cela zahadnost okolo “nemenovanych armad” a nie prilis zname meno vo mne doveru nebudia. Nehovoriac o tom, ze je to zas uplne nieco nestandardne, s proprietarnymi dielmi a slepa vyvojova vetva (piest) co sa na AR-15 len hra. Var, Par, Antreg NIE SU AR-15.



Béďa
Příspěvky: 821

Příspěvek#36 » pon 27. dub 2020, 07:31

No nevím proč by se nedalo srovnat chování při střelbě, hmotnost, kvalita


zpracování...

Možná to je slepá vývojová větev, ale potom nechápu takový úspěch HK...

Sam bych preferoval DI v milscpec, v ceně a kvalitě co nabízí VAR nebo Antreg.

Jiná otázka je, že v extrémních podmínkách je píst přeci jen spolehlivější. Co jsem se mohl bavit s veteranem US Army, sportovním střelcem, tak v Afghánistánu klasická DI M4 vyžadovala velmi pečlivou údržbu, jinak hrozily závady, klasický AK byl v těchto podmínkách údajně podstatně spolehlivější.



kolemjdoucí
Příspěvky: 811

Příspěvek#37 » pon 27. dub 2020, 07:45

Můžeš prosím rozvést ty závady, které hrozily a i tu nutnou pečlivou údržbu? Díky.

Uživatelský avatar
morho
Příspěvky: 699

Příspěvek#38 » pon 27. dub 2020, 08:35

Držme se tématu, díky. Nepořídil si M4s náhodou @izerS18? Mohl by mít nějaký poznatky...



Béďa
Příspěvky: 821

Příspěvek#39 » pon 27. dub 2020, 10:15

Nevím jestli to sem patří, ale dle toho co jsem mohl slyšet, tak Afghánistán má být extrémně náročné prostředí pro funkci zbraně, všude je prý prach, strašně jemný, to má za následek velkou náročnost pro údržbu zbraně, prý se musí čistit strašně pečlivě, u M4 údajně jinak hrozily zavady z důvodu zvýšeného tření ve zbraní, AK Talibanu byly, dle něj podstatně méně náchylné na selhání z důvodu zadření mechanizmu, jinak prý i ten Talibanec čistí a pravidelně, ale pouze základní udtzbu, tkanickou s uzly hlaveň, jinak hadr a motorový olej. Zdůrazňují, že to mám z druhé ruky, ale daný zdroj byl důvěryhodný, ukazoval mi i foto. Jinak dotyčný pro osobní použít v US měl luxusní AR-15. Pokud to je OT tak prosím přesunout.



odouda
Příspěvky: 67

Příspěvek#40 » pon 27. dub 2020, 11:37

Antreg ARS M4 maji na střelnici Lero Praha. Až to otevřou můžete jí vyzkoušet a případně se optat na zkušenosti...



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#41 » pon 27. dub 2020, 16:08

Machead - bohužel mluvíš částečný nesmysly nejspíše pramenící z absolutní neznalosti.

ANTREG je milspec kompatibilní až na dvě věci - předpažbí (to se většinou nepokazí a není nutný ho měnit) a nosič - ten je jiný, ale díly z DDčka a jiných ar15 na Antreg jdou dát čili jak závorník tak i ostatní díly BCG. Čili z těch pístových "proprietárních" AR15 je tato nejvíce MILSPEC.

A srovnávat s DD a jinými výrobci klidně můžu, protože mám na skladě obě, takže až otevřou hranice, tak si můžeš dojet doplnit vzdělání a všeobecný rozhled abys viděl co je tady "krám" . Jezdí na ARS koukat lidi z celé republiky a to zpracování je zcela jinde než DD, BCM a podobné plynovky.

A kdo zná IZERa - tak ten brzy taky poreferuje protože si jedno ARS také objednal :-)

Mě dycky fascinuje jak se najde válečník za klávesnicí co pušku ani neviděl hned mluvit o krámu. A je to takovej krám, že už jsem několik pušek soukromě prodal členům 601 a i jiných složek. A to si koupili za své vlastní peníze - nikdo jim nic nedal a neměli na to ani slevu.

Vyjímečnost té pušky z obrázku nevyčtete. Je potřeba dojet a rozebrat si ty pušky vedle sebe a případně porovnat, abyste pochopili za co platíte a kde je ten rozdíl. V Antregu mají několik pušek co mají přes 25k ran.Nerozbilo se nic. Když vytáhneme vnitřní součásti a dám je do nové ARS nepoznáte rozdíl - za to se platí, stejně tak za povrchovku a přesnost a precizi ve výrobě. Dojeďte se podívat, vemte svoje pušky a ukážeme si rozdíly.

Chování při střelbě je vždy otázka délky hlavně, úsťovky, střeliva a dalších věcí. Tohle záměrně nehodnotím, stejně tak jako spoušť, to si musí každý zhodnotit sám podle sebe.

Píst není slepá vývojová větev, ba naopak se počet výrobců pístovek rozšiřuje - a jediným hejtem je neustále ta nekompatibilita, pramenící z toho, že opravdu většina pístovek má skoro vše jinak. ANTREG ne. Plynovku si vemte na střelnici, ale ANTREG do války.



zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#42 » pon 27. dub 2020, 16:47

Mohl by zde někdo,kdo vlastní antrega,který má naklepáno alespoň 1500-2000ran poslat foto vnitřku upperu bez BCG?



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#43 » pon 27. dub 2020, 17:10

Ti co mají ARS sem nechodí co jsem se s nmi bavil, ale třeba v té Praze mají a v Hovoranech má přímo správce taky jednu a ta má tak 5 tisíc.
Až ji dostane IZER, tak hodí určitě foto, bo ten co vstane tak furt střílí :lol:
Ten bude mít 5000ran za měsíc.



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#44 » pon 27. dub 2020, 19:29

Mam problem s kvazi AR-15 s proprietarnymi dielmi. Nech je spracovanie neviem ake. Obzvlast od ceskych firiem, ktorych riesenie nikto iny nepouziva a nepozna okrem tychto firiem na ne nikto diely nerobi. Vosatka obzvlast - nepopieram kvality. Problem je, ze je to jednochlapova firma, kde ked pan majitel umrie, su vlastnici Var v prdeli.

Detto vsetky tieto riesenia od mini firiem. Nehovoriac o tom, ze piestove kvazi AR-15 su tazke, rozhadzuju podstatne viac, zasadne veci sa nedaju zobrat a pouzit kupene kdekolvek.

Tudy cesta nevede. Ale su to kazdeho vlastne peniaze, robte si s nimi co chcete :)

Kazdopadne Beda: NIE, nemozes zrovnavat dva uple odlisne systemy, DI a piest. Su to uplne inak riesene pusky, piest bude z principu kopat viac a bude tazsi. To mozes rovno zrovnavat revoler s pistolou.

Je to proste nezmysel.

Osobne nechapem, preco tu tahas Afghanistan - zijes tam, ze potrebujes piestovu pusku? To Mas potom blbe :mrgreen:

Ale ak uz tam teda zijes, tak si zober HK, to aspon vies ze ti to tam dakto oservisuje lebo diely budu amici mat.



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#45 » pon 27. dub 2020, 21:26

Machead - nemáš úplně pravdu. Vosátka je sice one man show, ale již několikrát jsem říkal, že i kdyby se náhodou něco stalo, tak zlaté vejce a celej kurník převezme někdo jiný a schopný lidi okolo sebe má.

Antreg je firma se 100 lidmi, kde si až na hlaveň od Lothara, na které si teda povrchovku dělají sami a pak pažby a pistolovky od magpulu, dělají všechno sami. A tím myslím úplně všechno.

Ta proprietárnost dílů je častý argument a znovu opakuju - U Antregu je jiné předpažbí a nosič. Předpažbí se většinou nemění a nemá se na něm co pokazit.

Plynové DDM4v7s váží 2600g. Pístové ARS s lehkou hlavní v provedení ARS M4s 0M LW váží 3100g. Ten rozdíl není v pístu. Tam neběhá půl kilový píst. Na FB není těžký dohledat moje fotky s tohoto porovnání, kde lowery váží stejně, předpažbí cca taky, ale hlavní rozdíl je v hlavni a jejím uchycení. U DD je jejich hlaveň průměru 15,5mm a u ARS je průměr 17mm. Ten rozdíl je na dané délce 150g. A to je u Antregu ta hlaveň brána jako lehká. HW má ještě větší průměr. Na těch fotkách je dobře vidět to masivní uchycení hlavně do upperu a i systém uchycení předpažbí. DD a BCM apod pušky v plynu to mají na 4 imbusy a to uchycení není ani zdaleka tak masivní. to ti dává 200g. Čili výsledek je ten, že kdyby DD, BCM a jiné plynovky dělaly uchycení předpažbí a hlavně stejně silné, případně Antreg dělal hlavně a uchycení stejně tenké tak by rozdíl v hmotnosti byl 150g. Čili pístovka je skutečně těžší ale při porovnání technického řešení píst vs DI je to 150g. Jen pro zajímavost samotný píst váží 75g.

Plynovky a to obecně všechny jsou výrazně přeplynované z krabice. Antreg je mnohem kultivovanější. A klidně bych se vsadil že když ti zavážu oči a dám ti svoje DDm4 V7s a ARS tak označíš za pístovku právě to DDčko.

HK je proprietární z pístovek zcela nejvíc. ARS je od začátku dělaný na milspec kompatibilitu s tím, že na druhým konci světa vybrakuješ BCM nebo jiný a nahážeš to do ARS. - Ano výjma předpažbí a nosiče. Ostatní je zaměnitelné.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů