Antreg ARS M4s

Samonabíjecí pušky


Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#46 » pon 27. dub 2020, 22:48

Hmm, ze to nekdo udela humpolacke, neznamena, ze je to tak lepsi. Vetsinou to spis znamena, ze to jinak neumi. Ne vsude je treba vysoka pevnost, masivnost, atd.
Mam levne 18" ar a hazi to nabojnice za me tak na 4. az 5. hodinu-tomu nerikam preplynovane ar. Rozhodne bych to preplynovani nevidel jako obecne pravidlo.
Ale asi jsem to nemel psat, tak si uvedomuju. Protoze na diskuzi s nekym, kdo napise, ze s plynovkou na strelnici a s pistem do valky, nemam argumenty, ani energii.



Machead
Příspěvky: 911

Příspěvek#47 » úte 28. dub 2020, 05:03

Predpazbie som menil uz 3x. Hlaven sa meni po povedzme 10 000 ks, ta bude kvoli inemu odberu plynov tiez na zakazku. Detto gas block, ten je tiez proprietarny kvoli piestu.

A sme pri tom.

Nie a este raz nie, piestova proprietarna kvazi AR mne osobne do domu nesmie a snazim sa to vyhovorit kazdemu, kto ma od nejakeho vojacika co vie o zbraniach prd nabite “noo v afghosi som videl ako amici” a bla bla.

Tvrdit ze nepoznam piestovu AR od DI je hodne silne. Garantujem Ti, ze u dobrej DI ten rozdiel poznam. U DI so stavitelnym gas blokom (u proprietarnej piestovky dalsi problem) ten rozdiel poznam duplom.

DD ktoru mam rozhodne nie je preplynovana, nabojnice idu na tretiu-stvrtu hodinu tak, ako maju. Druhu AR co mam tiez, ale to neberiem, je tam stavitelny gas block a je na IPSC. Je to taky mackopes AR.



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#48 » úte 28. dub 2020, 05:25

Hlaveň u ARS má životnost garantovanou přes 20000rds. Mám 11ks AR15, píst i plyn.....
BAvíme se o puškách z krabice, né s laditelným gasblockem. To většinou není z krabice.
Stavitelný gasblock není MILSPEC řešení, ale upgrade. A jelikož ty DI pušky prostě přeplynované většinou jsou, tak stavitelný gasblok je jednou z nejvíce kupovaných a měněných součástek.
Jakmile dáš laditelný gasblock, je plynovka komfortnější - proto taky na IPSC apod jsou tyto speciály preferované. O tom není sporu.

honzajan - přeplynování sice není pravidlo, ale většinou to tak je. 9/10. A kam tí lítají nábojnice není závislé jen na přeplnynování, ale i na bufferu..... Taky nemám argumenty na někoho kdo nechápe rozdíl mezi masivním a humpoláckým ....

Vlákno je o ARS nikoli píst vs plyn, nebo super levné arko s 18 palcem..... O tom se můžeme bavit asi v jiném vlákně. :D



mission
Příspěvky: 280

Příspěvek#49 » úte 28. dub 2020, 08:41

@ Machead

tvoje argumenty mi přijdou na hlavu. Používáš na svých ARkách orig. flashider, alu 20rd zásobníky a mířidla na ponosovém madle alá M16 protože to je jediný správný mil-spec? Nebo puškohledy / kolimátory na klikách výhradně od domácího a zavedeného výrobce? Protože jinak nechápu co tu stále dokola řešíš. Mil-spec neznamená nej kvalitu, spíš minimální standard, který musí díl splňovat, je to vyrobené na cenu. Ne každý chce mít doma krumpl z bláta na němž jsou zřetelné stopy po fréze, špatná povrchová úprava (většinou jen černěním nebo špatně provedeným fosfátem). Pokud nutně potřebuješ 100% zaměnitelnost dílů, není problém si pro "jistotu" zakoupit nejdůležitější ND (zápalník, pružiny, vytahovač, vyhazovač,...) a mít je připravené v šuplíku. Tvůj přístup - praskne mi závěr, tak si ho vezmu z jiné pušky mi přijde trochu mimo. Pokud bude špatná doba (válka, nepokoje, katastrofa), stejně si ho nikde nekoupíš. A pokud to máš jen na závody, tak tvé argumenty nechápu už vůbec.



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#50 » úte 28. dub 2020, 09:28

mission : Jsem rád, že mi tady někdo rozumí a chápe co tady celou dobu píšu.

MILSPEC je opravdu jen standard od kterého se všichni odchylují. Příkladem budiž zcela obyčejný šroub na pistolovce který je v MILSPEC na plochý šroub, ale většinou ho najdete na kříž, nebo lépe imbusák. Což je prostě lepší řešení.



Grimpo
Příspěvky: 302

Příspěvek#51 » úte 28. dub 2020, 13:43

Machead: Promiň, ale tak jak ty reaguješ na spojení AR15+píst, tak tak nějak si představuju, že by reagoval Koniáš na to, kdyby mu někdo k posteli na čtení před spaním podstrčil Bibli kralickou.

Když mi pístovka chodí na stovku pod MOA, tak na tom můžu vidět všechno, ale ne slepou vývojovou větev. Vopravdu ne. Může se ti to nelíbit, ale obávám se, že jsi fakt v menšině tady.

Někdy si budu muset nějakou DGI půjčit a zkusit. Já fakt žádný hnůj na zpětném rázu pístovky nepozoruju.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#52 » úte 28. dub 2020, 14:41

Tak já jako bývalý majitel V-AR a součastný majitel DI Savage MSR 15 Recon si snad mohu dovolit říct, že chování při dynamické střelbě a celkové vyvážení a hmotnost je prostě nebe a dudy ve prospěch DI...Na mířenku je to fuk.. A to Vosátka je poměrně slušný etalon kvality v pístových AR. I on začal dělat DI AR pro sport - prostě píst má svoje klady, ale taky zápory, je na každém soudruhovi co zvolí a proč.

Rovnou bych to tím rád utnul a vraťme se k Antregu..



xbran
Příspěvky: 207

Příspěvek#53 » úte 28. dub 2020, 19:58

Zdravim,

ARS mam asi pul roku a za tu dobu nastrileno tak 2000 vseho mozneho a naprosto bez problemu + mam moznost sledovat osud i jinych ARS a vicemene sleduji to same: zbran je vyvynuta s ohledem na maximalni spolehlivost a zaroven bezudrzbovost v pripade nutnosti - oboji splnuje a chova se dle ocekavani.

Samozrejme je tu par veci ktere od te zbrane nelze ocekavat: nejaka super presnost - neni do puska na presnost (mam nitridovanou tezkou hlaven 14.5") ale po nejake dobe jsem schopen s kvalitnim strelivem strilet na 5tikorunu na 100m: zbran ale rozhodne neni precizni special. Dale asi nelze ocekavat nejlehci sestavu - pokud si koupim tezkou hlaven a na to dam optiku: proste zalezi na pozadavcich - CO od toho chci.

K nazorum nekterych zde (a prosim neberte to jako obhajobu ARS - spis me vadi nejake slepe generalizace):

K pistu: podivejte, mluvit o pistu jako o slepe vetvi je divne - proste je to rozhoduti navrhu te zbrane ktere ma dobre opodstatneni a urcite pripady uziti a vlastnosti dle urcitych pozadavku. Ano pist se pohybuje - ano celkova zbran ma tim padem jine charakteristiky pri strelbe nez DI a ano - musim s tim pocitat a na zbran se naucit - ale tak je to s kazdou veci - s kazdym nastrojem.

Humpolacke: nevim co si pod tim mam predstavit: jednotlive dily (o ktere se tedy snazim starat) maji skvelou nadstandatni porchovou upravu (a za to sem si koneckoncu zaplatil) a nejevi (az na natahovaci paku) skoro zadne znamky opotrebeni. Zadne vule - zadne rachtani, klepani. Pokud to drzite v ruce tak mate pocit jednolitosti a skutecne zbrane ktera Vam ochrani zivot v pripade nutnosti a muzete se na ni spolehnout - a to je neco o mi jde v prve rade.

Servis a nestandartni konstrukce: s firmou Antreg - at primo tak neprimo mam velice dobre zkusenosti. Pri koupi jsem si zbran personalizoval jak jsem potreboval (a jsme znova u pozadavku). Jako velke plus vidim moznost se s tymem zajistujicim podporu bavit naprimo - takze napriklad poptavka nahradnich dilu pro jistotu tak aby byly dostupne v pripade potreby nebyl problem a to je pro me dulezite - mit support blizko + je to cely tym lidi. Nevim ktera z americkych firem se s Vami bude takto a na dalku bavit ... je to vec rozhodne k zamysleni ... a tim nerikam ze BCM nebo DD a dalsi delaji horsi zbrane - ja skutecne nejsem konstrukter a vyjadrovat s k tak slozite problematice abych mohl objektivne porovnavat - snad v pristim zivote ... jsem konecny uzivatel a zbran splnuje vse co od veci na ochranu zivota ocekavam.

Tak tot asi vse - na strelnici zdar! :)



zarozak
Příspěvky: 925

Příspěvek#54 » stř 29. dub 2020, 09:55

A mohl bys prosím postnout fotku vnitřku upperu bez BCG? Prostě kolmý záběr dovnitř upperu



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#55 » stř 29. dub 2020, 13:07

Nějaký foto.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#56 » stř 29. dub 2020, 13:08

Další
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#57 » stř 29. dub 2020, 13:11

další
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#58 » stř 29. dub 2020, 13:15

A jedna z mnohých fotek porovnání kvality obrobení V-AR vs ARS. Na fotce si povšimněte kolem čepů nepřesné obrábění - takzvaně fréza píše. Toto je u ARS neakceptovatelné a je to bráno jako zmetek. V-AR značení selektoru střelby barva, ARS gravírováno frézou do materiálu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



xbran
Příspěvky: 207

Příspěvek#59 » stř 29. dub 2020, 22:14

zarozak píše:A mohl bys prosím postnout fotku vnitřku upperu bez BCG? Prostě kolmý záběr dovnitř upperu


upper-kolmo-2k.jpeg


upper-I.jpeg


upper-II.jpeg


BCG-2k.jpeg


piston.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



xbran
Příspěvky: 207

Příspěvek#60 » stř 29. dub 2020, 22:17

BCG-l-2k.jpeg


overall.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 hostů